iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
8 Kasım 2019 Cuma - 20:59

EMIRATES YARIYIL RAKAMLARINI AÇIKLADI

Emirates Group, 2019-20 dönemine ait yarıyıl performansını açıkladı

EMIRATES YARIYIL RAKAMLARINI AÇIKLADI
Losev-1

Emirates Group 2019-20 mali yılına ait yarıyıl sonuçlarını duyurdu. Sonuçlara göre, grup gelirleri, 14.5 milyar dolar olarak açıklandı. Karlılıkta, geçen yılın aynı dönemine göre %8 artış gerçekleşti ve Grup, 2019-20 yarıyıl net karının 320 milyon dolar olduğunu duyurdu. Kardaki iyileşmenin başlıca sebebi, yakıt fiyatlarında, geçen yılın aynı dönemine göre %9 düşüş olması idi ancak düşen yakıt maliyetlerinden elde edilen kazançlar, kısmen negatif kur hareketleri nedeni ile dengelendi. Grup’un, 30 Eylül 2019 itibarı ile nakit pozisyonu, 31 Mart 2019’daki 6.0 milyar dolar değerinden, 6.3 milyar dolar değerine yükseldi.

Emirates Airline ve Grup Başkanı ve Baş İdarecisi Ekselansları (HH) Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum konuya dair yaptığı açıklamada: “Emirates Grup, 2019-20 döneminin ilk yarısında, stratejilerimizi, dünyanın pek çok pazarındaki sosyal-politik belirsizlik ve zorlu ticaret koşullarında hareket etmeye uygun hale getirerek, dengeli ve pozitif bir performans sergiledi. Hem Emirates hem de dnata, DXB’deki planlanmış pist yenilemelerinin hem işletmemiz hem de yolcularımız üzerindeki etkisini en aza indirmek için yoğun çaba gösterdi. Kaynaklarımızın, fırsat alanlarında sermaye katkısı yaratmak için hızlıca kullanılmasını sağlarken, kontrol edilebilir maliyetleri sıkı kontrole aldık ve verimliliğin iyileştirilmesine devam ettik.

Global görünümü öngörmek zor ancak, havayolu ve seyahat endüstrisinin, önümüzdeki altı ay boyunca, marjlarda aşağı yönlü baskı yaratacak zorlu rekabet ve dalgalanmalarla karşı karşıya kalmaya devam etmesini bekliyoruz. Grup olarak, işimizi geliştirmeye odaklanmaya ve insanlarımızı güçlendiren ve bizlerin, yolcularımıza daha iyi ürünler, hizmetler ve deneyimler sunmamıza imkân tanıyan yeniliklere yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Emirates Grup’un çalışan tabanı, 31 Mart 2019 ile karşılaştırıldığında, 105,315 kişilik personel sayısı ile değişmeden devam etti. Bu, şirketin planlanan kapasite ve iş faaliyetleri ile uyumlu bir durum ve ayrıca, yeni teknoloji ve iş akışlarının uygulanması ile verimliliğin arttırılmasına yönelik gerçekleştirilen çeşitli iş programlarını ortaya koyuyor.

Emirates Havayolu

2019-20 döneminin ilk altı ayında Emirates, 3 Airbus A380 aldı ve 6 eski uçağını filosundan emekliye ayırdı ve 2 tanesini de 31 Mart 2020 tarihine kadar emekliye ayıracak. Şirketin, en gelişmiş geniş-gövdeli uçaklara yatırım yapmaya yönelik, uzun zamandır süregelen stratejisi, genel verimliliği arttırmasına, emisyon ayak izini en aza indirgemesine ve yüksek kalitede yolcu deneyimleri sunmasına imkân tanıyor.

Emirates, Dubai üzerinden dünya çapındaki yolcuları için daha iyi bağlantılar sunmaya devam ediyor. Mali yılının ilk altı ayında, Emirates, Dubai-Bangkok-Phnom Penh ve Dubai-Porto (Portekiz) olmak üzere iki yeni noktayı uçuş ağına ekledi. 30 Eylül itibarı ile Emirates filosundaki 267 uçağı ile küresel ağını 84 ülkede 158 noktaya genişletti.

Emirates ayrıca, flydubai ile olan ortaklığını daha da geliştirdi. Her iki şirket de 2019-20 döneminin ilk yarısında, uçuş programlarını optimize etmek, Dubai üzerinden yeni bağlantı imkanları sunmak ve Napoli (İtalya) ve Taşkent (Özbekistan) da dahil, yeni rotalar açmak üzere, uçuş ağını güçlendirmeye devam etti.

Genel kapasite, genel olarak DXB pist kapanması ve 45 günlük süre içerisinde filosunda azalma olması nedeni ile yılın ilk altı ayında, %7 azalarak, 29.7 milyar Mevcut Ton-Kilometre (MTKM) Oldu. Mevcut Koltuk-Kilometre (MKKM) ile ölçülen kapasite %5 düşerken, Gelir Yolcu Kilometre (GYKM) olarak ölçülen yolcu trafiği %2 azaldı ve geçen yıl % 78.8 olan ortalama Yolcu Koltuk Faktörü, %81.1’e yükseldi.

Emirates, 1 Nisan ve 30 Eylül 2019 tarihleri arasında, geçen yıla göre %2 azalışla, 29.6 milyon yolcu taşıdı ancak yolcu getirileri, önceki yıl aynı döneme göre %1 artış gösterdi. 1.2 milyon ton olan kargo hacmi %8, gelirler ise %3 azaldı. Bu durum, küresel ticaret gerilimleri ve bazı önemli kargo piyasalarında olan huzursuzluk nedeni ile hava kargo taşımasına yönelik zorlu bir iş ortamı olduğunu ortaya koyuyor.

2019-20 mali yılının ilk yarısında, Emirates’in net karı, geçen yıla göre %282 artışla, 235 milyon dolar oldu. Emirates’in, diğer işletme gelirlerini de içeren, 12.9 milyar dolar bedelindeki gelirleri, önceki yılın aynı döneminde 13.3 milyar dolar olarak kaydedilen gelirlerine göre %3 azalma gösterdi. Bu sonucun elde edilmesinde, kapasite oluşturmadaki artan kabiliyetle birlikte, arttırılmış koltuk yükü faktörleri ve daha iyi marjlar elde edilmesini sağlayacak şekilde, Emirates ürünlerine yönelik sağlıklı talep etkili oldu.

Emirates’in işletme maliyetleri, %7’lik genel kapasite azalması karşısında, %8 düşüş gösterdi. Ortalama olarak, yakıt maliyetleri, geçen yılın aynı dönemine oranla %13 daha az oldu; bu, büyük ölçüde, (geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında %9 olan) petrol fiyatlarındaki azalmadan ve DXB’deki 45 günlük pist kapanması nedeni ile azalan kapasiteden dolayı daha az yakıt kullanımı olmasından kaynaklandı. Yakıt, şirketin maliyetlerinin en büyük kalemi olmaya devam etti ve geçen yılın son altı ayında %33 iken, bu dönem işletme maliyetlerinin %32’sini kapsadı.

dnata

dnata, 35’ten fazla ülkeye yayılan yer hizmetleri, catering ve seyahat hizmetleri ile küresel kabiliyetlerini güçlendirmeye devam etti. dnata’nın uluslararası operasyonları, geçen yılın aynı döneminde %68 iken, 2019-20 döneminin ilk yarısında gelirlerinin %72’sini kapsadı.

dnata’nın, diğer işletme gelirlerini de içeren gelirleri, geçen yılki 1.9 milyar dolar bedeline göre %5 artış sergileyerek 2.0 milyar dolar oldu. Bu performans üzellikle catering faaliyetlerindeki küresel genişlemenin daha da artması ve sağlıklı bir işletme büyümesi sergilemesi etkili oldu.

dnata genel karı, seyahat yönetim şirketi Hogg Robinson Group’ta (HRG) bulunan dnata hissesinin %22’sinin çekilmesinden dolayı elde edilen bir defaya mahsus, 85 milyon dolar olarak gerçekleşti. dnata’nın 2019-20 dönemine yönelik yarı yıl karı ayrıca, dnata’nın, İngiltere’deki seyahat ve catering işinde başlıca müşterilerinden biri olan Thomas Cook’un iflas etmesinden de etkilendi ve bunun sonucunda, ticari alacaklar ve maddi olmayan varlıklarda AED 84 milyon değerinde bir değer düşüklüğü zararı meydana geldi.

dnata'nın seyahat departmanı, geçen yılın aynı dönemine göre %7 artış sergileyerek, gelirlere, 488 milyon dolar katkıda bulundu. Almanya’daki Tropo ve Dünya Travel da dahil, yeni yatırımlardan elde edilen güçlü gelir katkıları, diğer önemli seyahat piyasalarındaki talebin zayıflamasının ve ABD dolarının, Avro ve Sterlin karşısındaki güçlü pozisyonunun negatif etkisinin dengelenmesine yardımcı oldu.

dnata’nın uçuş catering faaliyeti, %54 artışla, toplam gelirlerine 479 milyon dolar katkıda bulundu. Mali yılın ilk yarısında, sunulan yemek sayısı, %67 artarak 51.9 milyon oldu.

Bu önemli artış, büyük ölçüde, Avustralya’daki (Q Catering Limited ve Snap Fresh Pty Limited) ve ABD’deki (121 Inflight Catering) son dönemde yatırım yapılan catering işletmelerine ve dnata’nın kendi catering tesislerinin, Houston, Boston ve Los Angeles gibi ABD ülkelerinde yaygınlaştırılmasına bağlanabilir.

 
CORENDON'DAN 'ITB BERLİN' SEFERLERİ
 
AVUSTRALYA'DA BÜYÜK YANGIN
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CORENDON'DAN 'ITB BERLİN' SEFERLERİ
Corendon Airlines ITB Berlin Turizm Fuarı’na bu sene de Antalya ve İzmir’den uçuş düzenliyor
DHMİ EKİM RAKAMLARINI AÇIKLADI
DHMİ'nin açıkladığı Ekim ayı rakamlarına göre 19 milyon 362 bin yolcuya hizmet verildi
E-1000 UÇUŞ SERTİFİKASINI ALDI
Epic Aircraft'ın üreticisi olduğu E1000 tek motorlu turboprop uçağın sertifikası imzalandı
 
ADS-B CİHAZI İLE "GİZLİLİK" GELİYOR
FAA, 1 Ocak gününden itibaren ABD'de tüm uçaklarda zorunlu kıldığı ADS-B ...
ANKA'DAN UÇUŞ REKORU
TUSAŞ'ın üretimi insansız hava aracı ANKA, yeni bir rekora imza attı
HAMİLE-BEBEKLİ YOLCUYA ÖNCELİK
DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, havalimanlarında bebekli, hamile ve ...
 
IAG AIR EUROPA'YI SATIN ALIYOR
IAG, hava yolu şirketi Air Europa'yı 1,1 milyar dolara satın alıyor
AIRBUS ALTIN SEZONU YAŞIYOR
Airbus'a dünyanın dört bir yanından sipariş talebi geliyor
AFTERBURNER NEDİR
Şeref Sezgin yazdı...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
PETLAS'TAN BİR 'İLK'
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 14 °C 11 / 14 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •Delta Airlines
  •Kargo
  •almanya
  •Antalya