iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
11 Mayıs 2016 Çarşamba - 19:34

EMİRATES GRUBU REKOR KAR AÇIKLADI

Emirates Grubu, yılı 2.2 milyar dolar rekor kâr ile tamamladı

EMİRATES GRUBU REKOR KAR AÇIKLADI
Losev-1

Emirates Grubu, 2015-2016 mali yılını üst üste 28’inci kez, üstelik rekor bir kârla tamamladığını ve seneyi istikrarlı büyüme ile güçlü bir şekilde kapattığını açıkladı.

Grup bünyesindeki Emirates Havayolu ve dnata, şimdiye kadarki en kârlı dönemini geçirirken Emirates Grubu toplamda 4,7 milyar dolar yatırım yaptı.

Emirates Grubu, 2015-2016 mali yılında geçen yıla kıyasla yüzde 50 artış ile 2,2 milyar dolar kâr açıkladı. Grubun gelirleri de 25,3 milyar dolar olurken, nakit dengesi de 6,4 milyar dolar ile güçlü bir görüntü sergilemeye devam etti.

STRATEJİMİZİN KANITI

Mali sonuçlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum “Emirates ve dnata, rekor kârlar ve sağlam iş sonuçları elde ederek, 2015 – 16 boyunca büyümesini sürdürdü. Gelirlerimize ve kârımıza etki eden olumsuz nakit akışlarına, zayıf tüketici ve yatırımcı düşünceleri gibi sorunlarla karşılaşan belirsiz küresel ekonomik çevreye ve dünyanın birçok yerindeki sosyo-politik istikrarsızlığa rağmen Emirates Grubu’nun performansı, iş modelimizin ve stratejimizin başarısının kanıtıdır” dedi.

GELİŞİMİMİZ HIZLANACAK

Şeyh Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum şunları söyledi: “İnsanlarımızı ve iş performansımızı geliştirmek için ara vermeden devam ettiğimiz yatırımlarımız, her yıl karşımıza çıkan zorluklara ve fırsatlara karşı bizi hazırlıyor. 2015-16’da grubumuz yeni uçak ve donanımlarına, grup satın almalarına, modern tesislere, en son teknolojilere ve personel girişimlerine toplam 4,7 milyar dolar yatırım yaptı. Tüm bunlar, sağlam temellerimizin üzerinde yükselerek, rekabetçi sınırlarımızı genişletecek ve uzun vadedeki hedeflerimize ulaşma yolundaki gelişimimizi hızlandıracak”.

95 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Emirates Grubu’nun 80’den fazla alt biriminde ve şirketinde çalışan sayısı, yüzde 13 artış ile 95 binin  üzerine ulaştı. Emirates Grup çalışanları 160’dan fazla milleti temsil ediyor.

Emirates performansı

Emirates Havayolu, 2015-2016 mali yılında 1,9 milyar dolar ile şu ana kadarki en yüksek karını elde etti. Havayolu aynı zamanda, kapasitesini 5,5 milyar Mevcut Ton Kilometresi (ATKM) artırdı. Havayolunun tarihinde ilk kez Emirates'in toplam yolcu ve kargo kapasitesi, 56 milyar sınırını aşarak mali yılsonunda 56,4 milyar ATKM'ye ulaştı ve Emirates’in dünyanın en büyük uluslararası havayolu konumunu güçlendirdi.

Emirates, yıl içinde 16 adet A380, 12 adet Boeing 777-300ER ve 1 adet Boeing 777F olmak üzere 29 yeni uçak satın alarak toplam filo sayısını 251'e yükseltti. Aynı zamanda 9 uçak da seferden kaldırılarak ortalama filo yaşı 74 aya indirildi. Bu rakam, 140 aylık endüstri ortalamasının yaklaşık yarısına eşit. Havayolu, dünyanın en büyük Boeing 777 ve A380 operatörlerinden biri olmayı sürdürüyor ve bu iki uçak bugün havada olan en modern ve verimli geniş gövdeli jetler arasında gösteriliyor.

Yeni uçakların teslimi ile Emirates yıl içinde 8 yeni uçuş noktası için seferlerine başladı. Bu destinasyonlar Bali, Bologna, Cebu, Clark, Istanbul (Sabiha Gökçen), Mashhad, Multan, Orlando ve iki kargo destinasyonu: Columbus and Ciudad del Este oldu. Bu dönemde aynı zamanda Afrika, Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Amerika mevcut sefer ağındaki 34 şehre hizmet ve kapasite takviyesi ile daha fazla seçenek ve bağlantı sağlandı.

Gelirler yıllık 23.2 milyar’a ulaştı

Geride kalan zorlu yıla rağmen Emirates'in geliri, 23,2 milyar dolar seviyeye ulaştı. Emirates'in yakıt faturası geçtiğimiz yıla oranla yüzde 31 düştü ve 5,4 milyar dolara indi. Yakıt masrafı geçen yılın yüzde 35’lik oranına kıyasla yüzde 26’lık oranla havayolu için en yüksek maliyet kalemi olmayı sürdürüyor.

Emirates, tüm piyasalarda artan rekabet baskısına rağmen bu dönemde 1,9 milyar dolar rekor kâra ulaştı. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 56'lık bir artış yakalayarak yüzde 8,4 2010-11'den bu yana en güçlü kâr marjına ulaştı.

Yolcu sayısı 51.9 milyona yükseldi

Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 8 daha fazla yolcu taşıyarak 51,9 milyon yolcu sayısı ile rekora ulaşan Emirates, Mevcut Koltuk Kilometresi (ASKM) üzerinden sadece yüzde 13'luk bir koltuk kapasitesi artışına rağmen, yüzde 76,5 yolcu doluluk oranına ulaşmayı başardı.

Emirates ayrıca çoğu piyasada görülen ekonomik belirsizlik ve güçlü rekabete rağmen premium yolcu doluluk oranını da iyileştirdi. 31 Mart 2016 tarihi itibariyle Emirates'in filosunda yolcu ağındaki her dört destinasyondan birine sefer yapan 75 adet A380 uçağı bulunuyor.

Emirates, müşteri odaklı yaklaşımı çerçevesinde filosunu Wi-Fi ile donatmak için geçen yıl 21,9 milyon doların üzerinde yatırım yaptı. Emirates’in uçaklarının %70’i, Wi-Fi hizmeti sunuyor.

SkyCargo Performansı

Emirates SkyCargo'nun yük taşıma kapasitesi 2015-2016 mali yılında yüzde 14 arttı. Dönem sonu itibariyle Emirates SkyCargo nakliye filosu, 13 Boeing 777F ve 2 Boeing 747-400F olmak üzere 15 uçağa yükseltildi.

Emirates SkyCargo ayrıca, Mexico City ve Ho Chi Minh City (Vietnam), Ahmedabad (Hindistan), Columbus (ABD), Cezayir, Ciudad Del Este (Paraguay) gibi destinasyonlara kargo operasyonlarını arttırdı.

Emirates, 2016-17 yılları için Çin’de Yinchuan and Zhengzhou, Myanmar’da Yangon’u, Vietnam’da Hanoi’yi yeni hizmet rotaları olarak açıkladı.

Dnata performansı

2015-16, dnata'nın 57 yıllık faaliyeti içinde bugüne kadarki en kârlı yılı oldu. dnata'nın geliri bu dönemde 2,9 milyar dolar artış gösterdi. Yüzde 16'ya denk gelen gelir artışı, organik büyüme yoluyla elde edildi ve Ekim 2014'te Stella Group ve Mart 2015'te Avustralya'da Toll dnata'daki geri kalan yüzde 50 hissenin satın alınması ile desteklendi.

Geçen yılın rekor yatırım seviyelerini artıran dnata, 159 milyon dolar yatırım yaparak gelecekteki büyümesinin temellerini atmaya da devam etti. 2015-16'daki önemli yatırımları arasında ise Amsterdam Schiphol Havalimanı, Milano’da iki havaalanında bulunan Ground SPA, Brazilya’da RM Ground Servisleri yer alıyor.

Emirates hakkında:

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden Emirates, bugüne kadar 500’ün üzerinde uluslararası ödül kazandı. Emirates, yolcularını altı kıtada, 81 ülkede 155 destinasyona taşıyor. 250 adet geniş gövdeli Airbus ve Boeing uçakla faaliyet gösteren Emirates’in toplam değeri 122 milyar doların üzerinde 251 uçak siparişi bulunuyor.

 
UÇAK TÜRBÜLANSA GİRDİ BUZDOLABI PATLADI
 
MANİSA’DA HAVACILIK ŞENLİĞİ
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mesela 11 Mayıs 2016 Çarşamba 22:55

THY makyajlı bilançoyla bile zararını kapatamadı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UÇAK TÜRBÜLANSA GİRDİ BUZDOLABI PATLADI
Jetblue uçağı türbülansa girdi, uçakta oksijen maskeleri açıldı, buzdolabı ...
GUANGZHOU’YA A380’LE UÇACAK
Qatar Airways’in A380 süper jumbo modeli uçakla Guangzhou Baiyun Uluslararası ...
DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ
Türkçe karşılığı “Hayal” demek olan dünyanın en büyük uçağı Antonov An-225 ...
 
DUBAİ’DE TAV’IN BAŞARI HİKAYESİNİ ANLATTI
TAV Grubu CEO’su Sani Şener, Dubai’de uluslararası havacılık otoritelerinin ...
QANTAS’IN YENİ ÜNİFORMALARI
Qantas pilotlarının yeni üniformaları, 30’ların klasik modellerinden esinlenerek tasarlandı
MATEMATİK FORMÜLÜNÜ TERÖR KODU SANDILAR
İtalyan matematikçinin uçakta kağıda yazdığı diferansiyel denklemini Arapça ...
 
HAVALİMANI GÜVENLİĞİNDE TÜRK MODELİ
Brüksel’deki terör eylemlerinden sonra havalimanlarında güvenlik zafiyeti ...
BU KEZ 17 YOLCU YARALANDI
Havada türbülans dehşeti devam ediyor.
QATAR AIRWAYS DOHA-ADELAIDE UÇUYOR
Qatar Airways, Doha’dan Güney Avustralya’da Adelaide’a her gün uçmaya başladı
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 19 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •test
  •United Airlines
  •Delta Airlines
  •bilet
  •DHMİ