iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
20 Ocak 2015 Salı - 12:15

EN BÜYÜK TERMİNAL ONLARA EMANET

Dünyanın en büyük terminalinin bilişim altyapısını TAV Bilişim kuracak

EN BÜYÜK TERMİNAL ONLARA EMANET
Losev-1

TAV Bilişim, tamamlandığında dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminali olacak Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Binası için açılan iletişim teknolojileri ihalesini kazandı. TAV Bilişim 50 milyon dolar karşılığı kazandığı ihaleyle, terminalin tüm bilişim altyapısının tasarım, kurulum ve destek hizmetlerini üstlendi.

Havalimanı bilişim çözümlerinde uzmanlaşarak dünyanın önde gelen markaları arasına giren TAV Bilişim Hizmetleri, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de yapımı süren yolcu terminalinin altyapı ihalesini kazandı. Dünya çapında sekiz bilişim şirketinin katıldığı ihaleye davet edilen tek Türk firması TAV Bilişim oldu. 50 milyon dolarlık ihale, terminalin tüm iletişim altyapısının uçtan uca tasarımı, kurulumu, işletimi ve teknik destek hizmetlerini içeriyor.

TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, “Havacılık sektöründe yazılım ve teknoloji çözümleri konusunda önemli bir marka olarak kendi geliştirdiğimiz yerel ve global havalimanı hizmetlerini, çözümlerini üretiyor, geliştiriyor ve uyguluyoruz. Know how’ımızı TAV dışında Türkiye’de 9 havalimanına taşımıştık. Yurtdışında ise Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad, Dammam ve Medine havalimanlarına ihraç etmiştik. Türk bilişim şirketi olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nin en gözde projelerinden Abu Dabi Havalimanı’nda da yer alacak olmaktan gurur duyuyoruz. Havalimanı inşaatı ve işletmesinde dünyanın en önemli projelerinden biri olarak gösterilen Abu Dabi’de tek Türk bilişim firması olarak ihaleye davet edildik. Sekiz uluslararası bilişim şirketini geride bırakarak ipi göğüslemeyi başardık. Bu, bir Türk bilişim şirketinin yurtdışında aldığı en yüksek bütçeli ihalelerden biri ve Türk mühendislerinin, bilişimcilerinin geldiği noktayı gösteriyor. TAV Bilişim olarak geliştirdiğimiz diğer yazılım ve çözümlerimizi bu projede de konumlandırıyor olacağız. Bölgede yapılmakta olan en büyük havalimanlarından biri olan Abu Dabi Midfield Terminal Projesi dahilinde ayrıca güvenlik sistemlerinin bilişim altyapısı danışmanlığı da TAV Bilişim mühendisleri tarafından verilecek. Bu alandaki bilgi birikimimizi en üst seviyeye çıkararak dünyanın her yerinde tercih edilen bir marka olarak büyümeye devam edeceğiz” dedi.

TAV Bilişim’in kazandığı ihale kapsamında, yerel alan ağ (LAN), kablosuz alan ağı (WLAN), ağ kablosu yönetim sistemi (Cable Management System), merkezi saat sistemi (Master Clock), merkezi depolama sistemi (Storage Area Network), IP tabanlı telefon santral sistemi (VoIP) ile tüm sunucuların uçtan uca tasarımı, kurulumu ve devreye alınması ve ilgili bilişim alt yapısının yönetilmesi bulunuyor.

Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminali tamamlandığında 702 bin metrekare kapalı alana sahip olacak ve yılda 27 milyon yolcuya hizmet verebilecek. Terminalde 106 yolcu köprüsü, 156 check-in kontuarı, 48 self-service kiosk alanı, 28 bin metrekarelik perakende ve yeme-içme alanı bulunacak. Terminalin 2017 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran

TAV Bilişim Hizmetleri hakkında

TAV Havalimanları iştiraklerinden TAV Bilişim Hizmetleri, havacılık sektöründe yazılım ve donanım anlamında önemli bir marka olarak yerel ve global havalimanı hizmetlerini ve çözümlerini üretiyor, geliştiriyor ve uyguluyor. Havalimanlarında kullanılan farklı sistemleri entegre etmek, yeni nesil teknolojiler kullanarak destek vermek, sunduğu uçtan uca çözümler ve anahtar teslimi projeler ile yolcu ve havalimanı dostu ürünlerini sektöre sunan şirket, 3 kıtada, 28 havalimanına ve 20 farklı firmaya hizmet veriyor.

Şirketin geliştirdiği ürünler arasında AODB (Airport Operational Database), IB (Information Broker), FIDS (Flight Information Display System), RMS (Resource Management System), SLOT, VIP&CIP Reservation Suite, ERP, IATA Message Parser, CDM (Collaborative Decision Making), TAV Mobile, TAV SmartZone, IMS gibi uygulamalar yer alıyor. TAV Bilişim Hizmetleri; Veri Depolama, UNIX ve Veritabanı Danışmanlık Hizmetleri, Sistem ve Altyapı Servisleri, Bilgi Teknolojileri ve Havacılık Sistemleri Danışmanlık Hizmetleri ve Kurumsal Kaynak Planlama Danışmanlık Hizmetleri alanlarında da hizmet veriyor.

Şirket tarafından geliştirilen anahtar teslim çözümler, TAV Havalimanları tarafından işletilen; Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Gazipaşa-Alanya, Milas-Bodrum; Makedonya’da Üsküp ve Ohrid; Gürcistan’da Tiflis ve Batum ile Tunus’da Monastir ve Enfidha-Hammamet Havalimanları’nda kullanılıyor. Yine bu havalimanlarında bilişim ve telekomünikasyon altyapılarının ITIL uyumlu olarak 7/24 işletimi ve desteği TAV Bilişim Hizmetleri tarafından sağlanıyor. Ayrıca TAV Bilişim’in geliştirdiği havacılık uygulamaları ve çözümleri Türkiye’de Batman, Erzincan, Gaziantep, Kocaeli, Van, Elazığ, Adıyaman, Kayseri ve Kahramanmaraş; Suudi Arabistan’da Riyad, Dammam ve Medine Havalimanları’nda tercih edilmiş bulunuyor. TAV Bilişim Hizmetleri ISO 9001 kalite ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği sertifikalarına da sahiptir. 

 
AHMET BOLAT: UÇAK SAYIMIZ 300'Ü BULABİLİR
 
BTS: FİŞLEME YAPANLAR AÇIKLANSIN
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SABİHA GÖKÇEN’DE İKİNCİ PİST HAZIRLIĞI
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçak trafiğini katlaması beklenen ikinci ...
3’ÜNCÜ HAVALİMANI KREDİSİ SON AŞAMADA
3. havalimanı inşaatı için bankaların sağlayacağı kredide son aşamaya gelindi
FRANKFURT’TA 3. TERMİNAL İNŞAATI BAŞLIYOR
Frankfurt Havalimanına yapılacak 3. terminal inşaatı bu yıl başlayacak
 
ANADOLUJET FİLOSUNA YENİ UÇAK
İç hatlarda havayolu taşımacılığının geliştirilmesini hedefleyen AnadoluJet, ...
DHMİ'DEN DRONE AÇIKLAMASI
DHMİ Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı üzerinde çekim yapan 'Drone' ile ilgili açıklama yaptı
FLYDUBAI’DEN EMITT İNDİRİMLERİ
flydubai, İstanbul’da düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ...
 
HER ŞEY HAVAYOLU YÖNETİCİLERİ İÇİN
THY, Boeing ve İTÜ, “Hava Taşımacılığı Yönetimi” yüksek lisans programının ...
BİRDAL: ARAŞTIRMA YAPTIRIYORUZ
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı üzerinde drone ile ...
HAVALİMANI ÜZERİNDE TEHLİKELİ UÇUŞ
Atatürk Havalimanı üzerinde tehlikeli uçuş. Fotoğrafçı Aspet Manukyan’ın ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
ESKİ KALİTE MÜDÜRÜ KONUŞTU
PESKOV'DAN 'THY' AÇIKLAMASI
TİMSAH KORKUTTU
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
HAVADA FECİ KAZA
İSG'DE 23 NİSAN KONSERİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
17 / 21 °C 15 / 19 °C 13 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •salgın
  •American Airlines
  •Turkish Airlines
  •Katar Havayolları