iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
28 Ocak 2022 Cuma - 19:20

EN İYİLER TEKNOFEST'TE

İnsansız Hava Araçları teknolojisinde önemli başarılar elde eden ülkemizi yetenekli öğrencilerin buluşma noktası haline getiren TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, ulusal ve uluslararası öğrencileri zorlu bir mücadeleye davet ediyor

EN İYİLER TEKNOFEST TE
Losev-1

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında TÜBİTAK tarafından bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması ve Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması ile üçüncü kez gerçekleştirilen Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması’na başvurular başladı.

Katılımcıların teknik ve sosyal deneyim kazandığı heyecan verici yarışmalarda otonom olarak uçan insansız hava araçlarının manevra kabiliyetleri test edilerek yangın, doğal afet ve kaza gibi acil durumlarda insanlara yardım edebilen araçların geliştirilmesi amaçlanıyor.

Öğrenciler Geleceğin İHA Teknolojilerine Hazırlanıyor

İnsansız hava araçları, faydalı yük teslimatı yapabilme, görünüşte tehlikeli bir ortamda hareket eden nesneler karşısında harekete geçebilme ve gözetleme gibi çok sayıda gerçek yaşam uygulamasında kullanılıyor. Daha fazla menzil ve dayanıklılık sunarak verimlilik sağlayan İHA’ların kontrol teknolojileri geliştikçe kullanım alanları da yaygınlaşıyor. Önemli görevleri yerine getirmelerine olanak tanıyan bir dizi gelişmiş İnsansız Hava Araçları teknolojilerine karşı farkındalığı ve ilgiyi artırmak amacıyla yola çıkan TEKNOFEST, gençlerin bu alanlarda kariyer adımlarını sağlam atmasına destek sağlıyor. Yazılımından donanımına kadar gençlerin tasarladığı İHA’ların kıyasıya mücadele edeceği yarışmalara katılmak için son başvuru tarihi 28 Şubat.

Döner Kanat ve Sabit Kanat olmak üzere iki farklı kategoride düzenlenen Uluslararası İHA Yarışması’na yurt içi ve yurt dışından, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri takım halinde katılabiliyor. Uluslararası İHA Yarışması’nda her bir kategori için Performans Birincilik Ödülü 40 bin TL, İkincilik Ödülü 30 bin TL ve Üçüncülük Ödülü ise 20 bin TL değerinde. Yarışma kapsamında takımların özgün tasarımları, sportmenlik, yardımseverlik ve yenilikçi teknoloji kullanımı konusunda incelemeler yapılarak her bir kategori için Mansiyon Ödülleri de veriliyor. Millî Teknoloji Hamlesi kapsamında takımların İHA’larının parçalarını yerli olarak tasarlaması şartıyla; her iki kategoride toplam 120 bin TL değerinde Yerlilik Ödülleri dağıtılıyor. Ayrıca her bir kategoride birinci olan yarışmacılar Özel Ödülün de sahibi oluyor. 

Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışmasına ise Türkiye ve KKTC’deki lise ve dengi okul öğrencileri, BİLSEM, Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Bilim Merkezleri ve Bilim Atölyelerinin lise seviyesindeki öğrencileri, ulusal ve uluslararası önlisans, lisans ve lisanüstü öğrenciler takım halinde başvurabiliyor. Uluslararası İHA Yarışması Serbest Görev kategorisinde ise toplam 185 bin TL değerinde altın, gümüş, bronz, mansiyon ve teşvik ödülleri yarışmacıları bekliyor. 

Liseli Gençler de İHA’larını Yarıştırıyor

Liseler Arası İHA Yarışması kapsamında takımlardan iki farklı uçuş görevini yerine getirmeleri bekleniyor. Takımların insansız hava araçlarının manevra kabiliyetleri test edilerek belirli ağırlıktaki yükü önceden belirlenen alana bırakmaları gerekiyor. Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde düzenlenen yarışmaya, Türkiye, Azerbaycan ve KKTC’deki lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrenciler ile Türkiye’deki BİLSEM ve Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Bilim Merkezleri, Gençlik Merkezleri ve Bilim Atölyelerinde lise seviyesindeki öğrenciler takım halinde başvurabiliyor. Liseler Arası İHA Yarışması Döner Kanat ve Sabit Kanat olmak üzere her bir kategori için Performans Birincilik Ödülü 30 bin TL, İkincilik Ödülü 25 bin TL ve Üçüncülük Ödülü 20 bin TL değerinde olurken, yarışma kapsamında her bir kategori için Mansiyon Ödüllerinin yanı sıra her kategorinin birincilerine Özel Ödüller de veriliyor.

Hayal Edilen Projeler TEKNOFEST Desteği ile Hayat Buluyor

TEKNOFEST, Teknoloji Yarışmalarına katılan gençlerin hayallerindeki projeleri hayata geçirebilmeleri için her aşamada yanlarında olmaya devam ediyor. İHA Yarışmaları kapsamında kavramsal tasarım raporlarının değerlendirilmesi sonucunda başarılı olan takımlara insansız hava araçlarını geliştirebilmek amacıyla hazırlık desteği sağlanıyor. Detaylı tasarım raporu ve videoların değerlendirmesinde başarılı olan takımlara yarışmalarda yer alabilmeleri için katılım desteği de veriliyor. Ayrıca takımlar, imkân ve başarılarını artırabilmeleri için yarışma öncesinde ve haftasında kamu ve özel sektör ile iş birliği de yapabiliyor.

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında, 9-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da düzenlenecek İnsansız Hava Araçları Yarışmasında başarılı olan ve dereceye giren takımlar ödüllerini 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST’te alacaklar.

 
THY’DE DEVİR TESLİM TÖRENİ
 
GÜVENLİK DENETİMİNİ GEÇTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY’DE DEVİR TESLİM TÖRENİ
Türk Hava Yolları’nda İlker Aycı’dan boşalan Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi ...
THY'DE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
THY'de yeni Yönetim Kurulu üyeleri belli oldu
THY'DE YÖNETİM DEĞİŞTİ
THY Yönetiminde değişiklik... İlker Aycı istifa ederken, Prof. Dr. Ahmet ...
 
SAMSUNLU YAŞANANLARI ANLATTI
İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA’nın CEO’su Kadri Samsunlu Habertürk ...
'KARGO OPERASYONU AKSAMAYACAK'
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Havalimanı'nda THY Kargo tesisinde ...
THY SEFERLERİ DURDURDU
THY, olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı'ndaki operasyonları ...
 
EN HIZLI ELEKTRİKLİ UÇAK
Spirit of Innovation, resmi olarak dünyanın en hızlı elektrikli uçağı oldu
UÇUŞLAR 18:00'E KADAR DURDU
İstanbul’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin ...
BAŞVURULAR BAŞLADI
TEKNOFEST Akıllı Ulaşım Yarışması başvuruları başladı
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
15 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •thy
  •pandemi
  •turist
  •American Airlines