iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
29 Nisan 2019 Pazartesi - 14:11

EXPO 2020 DUBAİ TANITILDI

Emirates, Ticari Havacılığın geleceğine odaklanan Expo 2020 Dubai’deki fuar alanını tanıttı

EXPO 2020 DUBAİ TANITILDI
Losev-1

Emirates Havayolu, Expo 2020 Dubai’de yer alacak fuar alanını tanıttı. Emirates fuar alanının ziyaretçi konseptleri ve tasarımı, ticari havacılığın geleceğine odaklanarak, interaktif teknolojilerin kullanılması ve tasarım düşüncesini kullanacak. Emirates, inşası Mart 2019’da başlayan fuar alanı ile şimdiden çığır açmış durumda.

Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum konuya dair yaptığı açıklamada: “Bugün, Expo Dubai 2020’nin temalarını ortaya koyan Emirates fuar alanının, ilk detaylarını açıklamaktan dolayı, son derece gurur duyuyoruz. Bu özel alanımızın amacı, Expo 2020 Dubai’nin amacı ile oldukça paralel ve daha iyi bir gelecek için kararlı olmaya yönelik ilham vermek, bağlantıları canlandırmak, deneyimler yaratmak ve yaratıcılık ve inovasyonu desteklemeye yönelik. İleriyi düşünme deneyimleri, havacılıkta söz konusu olacak en iyi yaklaşımı vurgulayacak ve bugünün ve geleceğin dünyası için, hareketliliğin ne denli önemli olduğunu gözler önüne sermeye yönelik bir platform görevi görecek” dedi.

Al-Maktoum ayrıca: Burada, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dahilindeki Emirates ve geniş uçuş ağı, başarılı bir Expo 2020 olmasına yönelik bağlantı imkanlarını sağlama açısından kilit rol oynayacak, ulaştırma, ağırlama ve turizm sektörünün ekonomik etkisi BAE ekonomisine AED 16,4 milyar katkıda bulunacak ve bu endüstrilerin, ekonomik değer oluşturmada, insanları bir araya getirerek ve engelleri ortadan kaldırarak oynadığı hayati rolün altını çizecek” dedi.

BAE Uluslararası İlişkiler Bakanı ve Expo Dubai Genel Direktörü Reem Al Hashimy ise: “Bu inanılmaz etkinlik için tüm dünyayı bir araya getirmekten dolayı heyecan duyuyoruz. Neredeyse 170 yıldır, Expolar insanları gelecek için ilham ve heyecan ruhu içinde birleştirdi ve onları inovasyon, kültür, sanat, yemek ve eğlence ile büyüledi. Expo 2020 ve Resmi Havayolu Ortağımız olan Emirates, insanları 2020'de Dubai'de tek bir yerde bir araya getirecek. Emirates fuar alanı ise hava yolculuğunun geleceği dönüştürmede ve şekillendirmedeki oynadığı rolü en güzel şekilde anlatacak” dedi.

Ekim 2020 ile Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Expo 2020 Dubai, 190 ülkenin katıldığı bir dizi benzersiz deneyim ve günlük canlı etkinlikler, geçit törenleri, müzik ve kültürel festivaller, ilham verici söyleşiler, workshoplar ve benzer diğer faaliyetleri olan eğlence programı ile ziyaretçiler için, benzersiz bir etkinlik. Yenilikçi yemek konseptleri arayışında olan yemek severler ve gurmeler, normal yemek kamyoneti konseptlerinden, lüks yemek konseptlerine kadar, 200’den fazla yemek deneyimi ve Dubai’ye ait, daha önce hiç görülmemiş, 34 gıda konsepti ile dünyanın her yerinden mutfakların örneklerini bulabilecekler.

Emirates Fuar Alanı:

Emirates fuar alanı, Expo 2020 Dubai’nin üç teması olan hareketlilik, fırsat ve sürdürülebilirliğin rehberliğinde, uçmaya hazır bir uçağın kanatlarının dinamik hatlarını yansıtacak şekilde tasarlandı. Yapının her yerini kaplayan 26 adet, mimari ürünü kanat, Expo sırasında, her gece, ışık gösterileri sunacak ve hareket oluşturmak üzere, 800 metreden daha uzun LED aydınlatmaya sahip olacak. Emirates Fuar Alanının hem içinde hem de dışında, yeşilliklerle dolu manzaralar, güneş enerjisi sağlayan entegre düzenler, sürdürülebilir, saha dışı inşaat imkanları, hassas güneş koruması gibi, en son fabrika üretim teknolojileri, yapı teknikleri ve sürdürülebilir tasarım elemanları kullanılacak.

3,300 m2, üç katlı, çok işlevli yapı, BAE fuar alanının yakınına ve Expo 2020 Dubai sahasının yönetim merkezi olan Al Wasl alanına yürüme mesafesinde yerleştirecek. Emirates fuar alanı, Expo 2020 Dubai sırasında, 56,000’den fazla ziyaretçiyi ağırlama kapasitesine sahip olacak.

Ziyaretçi Deneyimi:

Emirates fuar alanı, ticari havacılığın değişen dünyasına bir göz atılmasını sağlayacak ve hem havada hem de karada, insanlar ve ürünlerin dünyanın her yerinde, modern, etkili ve çevresel anlamda sürdürülebilir bir şekilde hareket etmelerine imkân tanıyacak olan hareketlilik ve ona yönelik gelişmelerin gücü etrafında tartışmaların yönlendirilmesine yardım edecek.

Emirates fuar alanının iç kısmı, doğal gün ışığının mekâna girmesi ve böylece enerji tüketimi sağlanmasına imkân tanıyan, kapalı bir zemin planı içeriyor. Deneyim bölümü, merkez konumda olacak ve ziyaret sırasında etkileşimi teşvik edecek. Emirates fuar alanının ikinci katında, konuşmacı oturumları ve endüstriyel etkinliklere yönelik bir salon bulunacak. Üçüncü katta ise, ziyaretçilerin, doğal ortamlar ve yeşil açık mekanların keyfini sürebilmeleri için tahsis edilmiş bir gökyüzü bahçesi olacak.

Emirates fuar alanı; uçuş bilimi, motor teknolojilerindeki gelişmeler, performansı arttıran ve yakıt tüketimini azaltan yeni hava-uzay malzemeleri, yolcu konfor ve esenliğini arttırmaya ve havaalanlarındaki yolcu deneyimine odaklanan inovatif uçak gövdesi teknolojileri ile ticari havacılığın, gelecekte nasıl olacağına dair öyküyü anlatacak.

Aerodinamiğin temel ilkeleri ve uçuşun dört kuvvetinden (kaldırma, sürükleme, ağırlık, itme) yararlanarak, ziyaretçiler, uçuşun ardındaki bilimi anlayabilecek ve havacılığın temel ilkelerini öğrenebilecekler. Uçuşun sınırlarını sürekli zorlayan hava-uzay tasarımı ile ziyaretçilerin, farklı teknolojik gelişmelerin, pistlere nasıl hızlı bir şekilde yansıyacağını keşfetme imkânı da olacak.

Fuarda, motorlar gelecekte elektrikli mi olacak? Sorusu ele alınacak.Ziyaretçiler, yeni nesil hava taşıtlarına yönelik motor teknolojisinin gelişimi, emisyonları azaltmak üzere tepkiyi arttıran ve bu arada da daha az yakıt yakan, en son teknoloji sistemlerini de öğrenecekler.

Geleceğin laboratuvarı, daha iyi bir uçuş performansı sunmak üzere geliştirilen, iyileştirilen ve uygulamaya alınan inovatif metalik ve kompozit malzemeleri araştıracak. Yakıt ekonomisini nihai olarak iyileştirecek olan, daha hafif ağırlıkları ve yüksek güçleri ve daha az korozyona maruz kalma özellikleri ile bu malzemeler, yarının hava taşıtlarının yapıtaşları olabilecekler.

Yarının uçak gövdesi, ziyaretçilerin, kabin iç kısımları dünyasında gerçekleşmekte olan fenomen dönüşümün detaylarını öğrenmelerine yardımcı olacak. Teknolojideki gelişmeleri, malzemeleri ve özel tasarımı ile hava taşıtlarının kabin tasarımı, gelecekte, yolcunun esenlik ve konforunu, yeni bir seviyeye getirecek ve uçuşu nasıl tecrübe ettiğimizi, yeniden tanımlayacak. Ziyaretçiler, dinamik koltuk düzenlerini ve ergonomilerini, üç boyutlu uçak içi deneyimleri ve akıllı ara yüzleri, penceresiz gövdeleri ve “daha akıllı koltukların” arkasında yatan teknolojiyi keşfetme imkânına sahip olacak.

Yolcular daha uçağa binmeden, havaalanlarındaki gelecek teknolojileri ile seyahat deneyimine başlıyor. Emirates fuar alanının ziyaretçileri, ayrıca, sadece göz tanıma sistemini kullanmakla kalmayan, aynı zamanda giyilebilir ürünlere ait teknolojileri ve çoklu biyometrikler ve beyin tarama ve ses biyometrikleri gibi insan tanıma sistemlerini gözler önüne seren, uçtan-uca yolcu işlemleri sistemini de öğrenebilecekler.

Son olarak, ziyaretçilerden, kendi deneyimlerini tanımlamalarında yardımcı olmak üzere, kanat, gövde, motor ve diğer bölümlere yönelik kişisel tercihler ve seçili teknolojileri bir araya getirerek, geleceğin ideal hava taşıtını oluşturmaları ve yapılandırmaları istenecek.

Expo 2020 Dubai’nin ziyaretçilerinin %70’inin, altı aylık etkinlik sırasında, Emirates’in, 86 ülkedeki 158 destinasyonundan gelecek 25 milyon ziyaretçinin Expo’yu ziyaret etmesi bekleniyor. Emirates, Expo 2020’ye olan katılımlarını teyit etmiş olan 190 ülkeden, 67 katılımcı ülkeye olan doğrudan uçuşlarla, bağlantı imkanları ve kolaylık sağlayacak. Şirket, trafiği canlandırma ve Dubai’ye olan yolcu bağlantılarını arttırmak üzere, hizmet verilmeyen ve az hizmet verilen ülkelere olan yeni uçuş hizmetlerine yönelik fırsatları değerlendirmeye devam ediyor.

Şirket ayrıca, Dubai’de, yer hizmetlerinde, yolculara yönelik kusursuz hizmet verilmesini kolaylaştırmak üzere, en yeni biyometrik teknolojiye yatırım yapıyor ve daha bağlantılı ve otomatik hale getirilmiş deneyim için, gelecekte daha da fazlası yapılacak.

 
TUSAŞ IDEF 2019'A DAMGA VURACAK
 
SOUTHWEST AIRLINES'TEN BOEING'E SUÇLAMA
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gülnur Alşan 13 Mart 2020 Cuma 11:08

Expo 2020nin ana teması nedir?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PASAPORTSUZ UÇACAKLAR
Londra Heathrow Havalimanında bu yaz başlatılacak uygulamayla yolcular ...
CEZAEVİ DUVARLARINI DRONE’LA AŞTILAR
ABD’nin Florida eyaletinde cezaevine 'drone'la yasaklı madde sokan anne-kız, 5 yıl hapis cezası aldı
BAŞKAN FİLOYU SATIYOR
Meksika Devlet Başkanı Andre Manuel Lopez Obrador halkına verdiği sözü tutuyor
 
PİSTTEN ÇIKTI
Uruguay’ın başkenti Salto Havalimanına inen özel uçak pistten çıktı
MIG-31 DOST ATEŞİYLE VURULMUŞ
2 yıl önce eğitim uçuşu sırasında düşen Rus MiG-31 savaş uçağının, dost ...
PİLOTLAR UCUZ ATLATTI
Almanya Siegerland Havaalanına inmekte olan Cessna 551 Citation II / SP ...
 
KÂRI YÜZDE 21 DÜŞTÜ
737 MAX’ler nedeniyle zor günler geçiren Boeing'in kârı yüzde 21 azaldı
UÇAK AĞACA TAKILDI
ABD’nin Idaho eyaletinde 79 yaşındaki pilotun kullandığı uçak ağaca takılı kaldı
YAKITSIZ KALDI AÇIK ARAZİYE İNDİ
Asia Airways'e ait Antonov AN-26 tipi uçak yakıtsız kaldı ve açık araziye ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •Airbus
  •bilet
  •maske
  •savunma