iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
17 Aralık 2011 Cumartesi - 14:47

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ'NDEN PROTESTO

Gökkuşağı Hareketi, Taksim’de düzenledikleri bir basın açıklamasıyla THY’de “istihdam fazlalığı” gerekçesiyle işten çıkarmaları protesto etti

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ NDEN PROTESTO
Losev-1

Gökkuşağı Hareketi ve daha önce THY’de işten çıkarılmış eski çalışanlar, kurumda yaşanan “istihdam fazlalığı” gerekçesiyle işten çıkarılmaları protesto eden bir basın açıklaması yaptı. Taksim’deki THY Bilet Satış Ofisi önünde yapılan açıklamada; “istihdam fazlalığı” gerekçesinin, işten çıkarmanın için yeni bahanesi olduğu, Hava-İş Sendikası’nın da işçisine sahip çıkmak yerine sessiz kalmayı tercih ettiği vurgulandı.

 

Gökkuşağı Hareketi’nin konuyla ilgili basın açıklaması şöyle:

 

“Değerli Basın Emekçileri,

 

THY İşçileri yeni bir işçi kıyımıyla karşı karşıya.

 

2009-2010 Toplu İş Sözleşmesinden bu yana yüzlerce işçi işten çıkarıldı. Çalışanlar en verimli zamanlarında, sudan nedenlerle, performans düşüklüğü gerekçesiyle işten atılıyor. Savunmalar, sürgünler baskılar altında çalıştırılıyor. Hastalanan ve birkaç gün rapor alan işçiler "verimli olmadığı" gerekçesiyle işlerinden oluyor.

 

Hasta olmak bir suç mudur?

 

THY yönetiminin son bahanesi "istihdam fazlalığı”dır! Açılan yeni hatlar için daha önce yerlerinden yurtlarından koparılarak, ailelerinden ayrılarak başka kentlere gönderilen arkadaşlarımız şimdi de buralarda istihdam fazlalığı olduğu gerekçesiyle işten çıkartılıyor. Oysa çıkarılan arkadaşların yerine iş yoğunluğundan dolayı geçici görevle İstanbul'dan yeni elemanlar gönderilmiştir. Hatta yeni işçiler bile alınmıştır.

 

Bu arkadaşlarımızı Bursa'ya Çanakkale'ye Tokat'a Uşak'a baskıyla tayin eden THY yönetimi değil midir? THY yönetimi kendi işçilerine bu düşmanlığı neden yapmaktadır?

 

Büyümeye devam eden THY ve bağlı kuruluşlarda istihdam fazlalığı değil tam tersi, eksikliği vardır. Bu yönetim THY'yi devraldığından bu güne kadar 5000 üzerinde işçinin işten çıkarılması bir skandaldır. Bu uygulama, iktidarın çalışma hayatına dayattığı emek düşmanı politikaların bir parçası ve keyfi bir işçi kıyımı değil midir?  

 

THY ve bağlı birimlerde kurum kültürü böylece yok olmaktadır. İşine devam edenler de işten atılma korkusuyla büyük bir huzursuzluk içerisinde çalışmaktadır.

 

Böyle bir anlayışla havacılık yapılabilir mi?

 

Havacılığın birinci önceliği uçuş güvenliğidir. Amerika'da Hudson nehrine inmek zorunda kalan uçakta tek bir kişinin bile yaralanmadan uçaktan tahliyesini sağlayan kabin ekibinin yaş ortalaması 50'nin üzerinde olduğu bilinirken, THY yönetimi 45 yaş üzerinde kabin amiri istemediğini söyleyerek en deneyimli elemanlarını işten çıkarmaktadır. Havacılıkta en değerli şey tecrübedir.  Bu uygulamayla deneyimli işçilerin, kabin amirlerinin, kaptanların, teknisyenlerin işten çıkarılması açıkça yolcuların can güvenliğini hiçe saymak değil midir?

 

İşten çıkarılanların büyük çoğunluğu kadınlardır. Bu aynı zamanda çalışma yaşamında kadın işçi istemeyen ilkel anlayışın ürünüdür. Uçuş emniyeti konusunda yaşanılan sorunların kaynağında THY çalışanlarının iş güvenliği kaygısı yatmaktadır. Bu uygulamalar kurumda aidiyet duygusunu yok etmiştir...

 

Üyesi olduğumuz sendika Hava-İş ise olanlara seyirci kalmakta ve görevini yapmamaktadır. Sendikacılar rahat koltuklarında otururken bedeli hep işçiler ödemektedir. THY işçileri sendikalı olmalarına rağmen örgütsüz ve güvencesiz kılınmıştır. THY yönetimi de bu nedenle adeta köpeksiz köyde değneksiz dolaşmaktadır.

 

Hava İş yönetimi, Türk İş'ten "yüzü işçiye dönük bir konfederasyon" talep ederken kendisi işçilere sırtını dönmüş, kendi işçilerini aynı THY patronları gibi nedensiz işten atmaktadır. Bu yüzden tabandaki işçiler olarak dayanışma ve örgütlenmemizi kendimiz örmek durumundayız. Birbirimize kenetlenerek, örgütlenerek, dayanışma içinde, kazanılmış haklarımıza sahip çıkarken, sendikamızı da yeniden işçilerin sendikası haline getirmeye kararlıyız.

 

THY YÖNETİMİNİN İŞÇİ DÜŞMANI YÜZÜNÜ KAMUOYUNA DUYURUYOR VE PROTESTO EDİYORUZ. BU TAVIR SÜRDÜKÇE EYLEMLERİMİZİ DAHA KARARLI OLARAK DEVAM ETTİRECEĞİZ.

 

HAKSIZ İŞÇİ ATILMALARI DURDURULSUN, İŞTEN ATILANLAR GERİ ALINSIN...

 

Bize destek olmak üzere burada bulunan tüm emek dostlarına teşekkür ediyoruz.

 

YAŞASIN SINIF KARDEŞLİĞİ

THY'DE İŞÇİ KIYIMINA SON

YAŞASIN ALIN AKLIĞI KARDEŞLİĞİMİZ

 

İşten atılan Türk Hava Yolu işçileri...

 

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ”

 
THY'DEN KUŞLARA UÇMA İZNİ ÇIKTI
 
TÜRKİYE EKİBİNE ÖDÜL
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 8 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ground 24 Aralık 2011 Cumartesi 04:06

sendika başkanı genel kurul öncesi ofislerimize gelip bir tek evi olduğunu söylüyordu. başka bir şeyi yokmuş. genel kurulda delege olan arkadaşım bu adamın salondaki konuşmasında da aynı şeyi söylediğini anlatmıştı. ama bu konuşmadan bir sene önce yazı bodrumda yan sitemizdeki villada geçirmişti. üstelik karşılaşınca tanımamış gibi yapmıştı. neyine inanalım artık.

Yorumu oyla      0      0  
anadolu 23 Aralık 2011 Cuma 22:33

sozlesmelı personel ıken hava ıs fılamasını tasıyan kım? 1 mayıs ıscı bayramların yagmur altında tasıyan kım? tum eylem, grev ve protestolarda on saflarda 24 yıldır tanıdıgım oncu ıscı alı gulcıcek arkadaslar bıraz ınsaflı olalım

Yorumu oyla      0      0  
En renkliye 22 Aralık 2011 Perşembe 13:46

ne o işten atılanlar zorla emekli edilenler yetmedi işverene ispiyonda mı başladı artık. size de bu yakışır zaten. Ne o düne kadar adam yerine koymuyodunuz bu üçlüyü şimdi başınıza bela mı oldular. sizin hepinizi toplasalar o üçlüden biri etmezsiniz be. bizde bunlardan çok var merak etmeyin ali cem veya recepte atılsalar bitmeyiz. artık uyandık...

Yorumu oyla      0      0  
AYIP 21 Aralık 2011 Çarşamba 04:39

aıptır'a: (y) harfini vb. bilerek yutarak cümle'ler kurduğun gönderin ile seni işçi diye düşünmemize yol açar düşüncen ve pratiğin utanç verir bir durum... HARBİDEN AYIP HEM de ÇOK, ÇOK AYIP pardon senin zihnin ile 'aıp'.

Yorumu oyla      0      0  
EnRenkli 21 Aralık 2011 Çarşamba 00:14

Ne kadar acı değil mi?... Her ne kadar "Bir gün önce emekli edilen" rumuzu ile yazmış olsanızda "bir gün önce işten atılan" rumuzu ile yazarsaydınız daha gerçekci olurdu. Çünkü biz sizi işten atıldı - iş akti fesh edildi diye biliyoruz, yanılmıyoruz değil mi? Siz bu kurumla ilişiği kesilen arkadaşımız hiç düşündünüzmü aGülçiçek, CAkar ve Recep efendi neden hala çalışmakta? Onlarda sizin gibi emekliliklerini hak ettilermi? Mesela Recep Bey in emekliliği yıllardır geçiyor olabiliyormu? Ya da Gülçiçek in emekliliği? Onlar kurumda kalmayı nasıl hak ediyorlar?

Yorumu oyla      0      0  
aıptır 20 Aralık 2011 Salı 14:06

işten atılan arkadaşın dediği gibi ALİ GULÇİÇEK gibi 3-5 tane onurlu ve sabırla bu mücadeleyi yürüten insan olsaydı bu işler bu hale gelmezdi. Ama Ali beye laf atmak sizi mutlu ediyorsa gidin mutlu olun. Biz dürüstce bu mücadeleyi verenleri asla unutmayacağız ve THY işcileride unutmayacak. Saygılarımla.

Yorumu oyla      0      0  
vatandaş-hakiki vatandaş 20 Aralık 2011 Salı 11:10

Sn. Bahadır Altan sizi yürekten kutluyor, ülkeme sizler gibi nice bahadırlar diliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
BIR GUN ONCE EMEKLI EDILEN 20 Aralık 2011 Salı 10:48

ONCELIKLE ALI GULCICEK IN 25 YILDIR VERDIGI MUCADELEDEN DOLAYI KUTLUYORUM. OZEL ISLERIMDEN DOLAYI MAALESEF CUMARTESI GUNKU BASIN ACIKLAMASINDA KADER ARKADASLARIMIN YANINDA OLAMADIM. AMA BU DEMEK DEGILDIR KI MUCADELEDEN KACTIGIMIZ ANLAMINA GELMEZ. BU 23 YILDIR BOYLE IDI VE BUNDAN SONRA DA BOYLE OLACAK. BU GUNE KADAR KAYBEDECEGIMIZ KORKUSU OLMADI VE ARKADASLARLA YAPABILDIGIMIZ KADAR MUCADELE ETMEYE CALISTIK. MAALESEF ELESTIRDIGINIZ KISI ISLERINE SON VERILEN ARKADASLAR ICIN ORADA MUCADELE EDIYOR, PEKI SIZLER NEREDESINIZ NIYE HIC SESINIZ CIKMIYOR. BENI ELESTIREN ARKADASA SELAMLAR OLSUN...

Yorumu oyla      0      0  
EnRenkli 19 Aralık 2011 Pazartesi 02:31

Sayın editör yayınlarmı bilmem ama ben aynı yorumu Sayın Bahadır Altan ve İbrahim Bey e de email olarak göndermeye razıyım. Sayın Havacılık çalışanları;Sendikamız Havaiş in olağan genel kurulunda bende gelege idim, anadolu delegesi. Bugün, THY tarafından iş akti fesh edilmiş bir emekliyim... Şimdiki manzara çok garip. Foroğraflardaki kişilerin hepsini yakınen tanıyorum. A.Gülçiçek in kendi mesai arkadaşının iş aktini fesih ettiler bir gün evvel. O bile yanında değil. Kim var orda THY de çalışıpta benim gibi iş akti fesih edilen? B.Altan mı? yoksa megafona yazılı metni okuyan bayan mı? Samimi olmakta fayda var; önce dürüst olun sonra cevap verin: Neden Taksim satış ın önü? 19 kişi den kaç kişi yanınızda idi?... Selamlar dostlarım!

Yorumu oyla      0      0  
yorgun işçi 19 Aralık 2011 Pazartesi 00:52

Daha önce de olduğu gibi insanlar işten çıkarılmaya devam ediyor ve sendika yine seyirci kalıp gidin başınızın çaresine bakın demekten öteye gidemiyor. Vicdanları rahat yıllarca sırtımızdan geçinip durdular helal olsun size!!!THY ise emek verenlerini işten çıkartarak kalitesini düşürmeye devam ediyor, dışarıdan aldığı adamlarla en iyi olmaya devam edeceğini sanarak... Artık bu haksızlıkların kamuoyuna duyurulup sendikada yatmaktan başka birsey yapmayanların haddinin bildirilmesi şart!!! Ama insanların gözü o kadar korkutulmuş ki kimse işten atılanlara destek olamıyor sessiz kalıyor. Gökkuşağı hareketi sendikanın yapması gerekenleri yaparken sendika hala nasıl insan içine çıkıyor çok merak ediyorum...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UŞAK UÇAĞINI İSTİYOR
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Uşak Havaalanı'nın uçuşlara ...
ASKERE HANGİ UÇUŞLAR İNDİRİMLİ
THY’nin Türk Silahlı Kuvvetler bünyesindeki er ve erbaşlara yapacağı indirimin ...
BERLİN REKORA KOŞUYOR
Almanya’nın başkenti Berlin'deki Schönefeld Havaalanı ile gelecek yıl ...
 
THY'DEN HER YIL 15 YENİ SEFER
Hızlı büyüme stratejisiyle sefer sayısını yedi yılda 72'den 150'ye çıkaran ...
ÇUKUROVA'YA 357 MİLYON
Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesi,ihaleye tek teklif veren Sky Line ...
REKABET KURULU TAV'I ONAYLADI
Rekabet Kurulu,Adnan Menderes Havalimanı işletme hakkının kiralanmak suretiyle ...
 
KOTİL ETİYOPYA'DA KONUŞTU
Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da bulunan Temel Kotil'in mesajları bir tık ötede...
GÖKKUŞAĞI HAREKETİ'NDEN ÇAĞRI
Gökkuşağı Hareketi, THY’deki işten çıkarmaları protesto amaçlı bir basın ...
THY TAM İLE ORTAK UÇACAK
THY Brezilya TAM Havayolları ortak uçuş anlaşması imzaladı.
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 19 °C 15 / 21 °C 14 / 21 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •kaza
  •test
  •kriz
  •United Airlines