iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Eylül 2007 Salı - 12:20

GAZETECİLERDEN KAMUOYUNA ÇAĞRI

Atatürk Havalimanı'nda görev yapan yaklaşık 30 muhabir, aprona girişlerine yasak gelmesine isyan etti. 1953 yılından beri yasal sınırlar içerisinde, özgürce çalışan gazeteciler, maruz kaldıkları baskıyı bir bildiriyle kamuoyu ile paylaşıyor.

GAZETECİLERDEN KAMUOYUNA ÇAĞRI

İşte mesleklerini binbir zorlukla icra etmeye çalışan Atatürk Havalimanı muhabirlerinin kamuoyuna yönelik hazırladıkları bildiri...

 

"GAZETECİYE YASAK FAYDA GETİRMEZ!..

 

Yeşilköy Havaalanı’nın 1953 yılında hizmete girmesiyle başladı havaalanı muhabirliği. O zamanlar haftada birkaç uçağın inip kalktığı meydan, şimdilerde havalimanı adı altında binlerce uçak ve yüz binlerce yolcuyu ağırlar oldu. Ülkenin stratejik noktalarından olan meydanın ilk gazeteci sakinleri ise TRT muhabirleri oldu. Havacılığın gelişimine paralel, diğer gazete ve ajanslar da bir bir temsilci gönderdi… Şimdi sayıları arttı, 30’a ulaştı.

Yıllar geçti Yeşilköy, Atatürk Havalimanı oldu, büyüdü... Mekan değiştikçe insanlar da değişti, ilişkiler ikincil hal aldı. Menfaatler ön plana çıktı.

 

Havaalanı’nda 30 yıldır görev yapan deneyimli gazetecilerden, şimdiki yasakları sıkıyönetim zamanında bile görmediklerini işitiyoruz. İnanmak zor geliyor ama gerçek…

O zamanlar; meydanda görevli yönetici, gazeteci, gümrük memuru ve polisler ile havayolu şirketlerinin çalışanları büyük bir ailenin fertleri gibi birbirlerini sevip, sayar, yardımcı olur, hep birlikte gülüp, birlikte ağlardı.

        

Ancak son birkaç yıldır her şey tersine döndü…

 

Yeşilköy Meydanı’nın Atatürk Havalimanı olmasına tanıklık eden basın mensupları, şimdilerde yasaklarla yıldırılmaya çalışılıyor…

Güvenlik komisyonu adı altında; Mülki İdare Amiri başkanlığında, gümrük, emniyet, havayolu şirketleri ve DHMİ yöneticilerinin katılımıyla yapılan toplantılarda ‘gazetecilerin olumsuz haber yapmalarını engelleyip, havalimanından nasıl uzaklaştırabiliriz’ in planları yapılıyor.

İletişim kanallarının çeşitlendiği ve yaygınlaştığı günümüzde, hiçbir olay gizlenemez.  Üç maymunu oynamaları istenen gazetecileri engelleme çabaları, Atatürk Havalimanı’na bir şey kazandırmaz, kaybettirir.

Gazeteciler yöneticileri rahatsız, hatta koltuklarından eden haberleri nedeniyle artık aprona çıkamıyor. İyi niyetlerini muhafaza eden, yıllardır hiçbir yolsuzluk, usulsüzlük ve yüz kızartıcı olaya adı karışmamış havalimanı muhabirlerine öcü muamelesi yapılması, özgürlük vurgusu yapan yeni Anayasa taslağına da ters düşmüyor mu? Yanlıştan geri dönmenin erdem olduğunu hatırlatmakta bir kez daha yarar var…

 

İŞTE ATATÜRK HAVALİMANI’NDAKİ GAZETECİLERİN ALTINA İMZA ATTIKLARI, ANCAK BAZI KURUM VE KİŞİLERİ RAHATSIZ EDEN BİRKAÇ HABER ÖRNEĞİ. TAKDİR KAMUOYUNUNDUR…

        

APRONDA DEVE KESTİ

Tarih: 13-12- 2006
* THY, filosunda bulunan sorunlu RJ tipi 11 adet uçaktan kurtulması şerefine apronda deve kurban etti. Teknik Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can'ın organize ettiği deve kesme olayı tüm dünyada 90 bin kez haber konusu oldu.

 

ŞEHİT BİNBAŞI’YA SAYGISIZLIK

Tarih 14-06-2007

* Hakkari’de şehit edilen Binbaşı Murat Özyalçın’ın cenazesi uçaktan alındıktan sonra bavullarıyla birlikte apronda bir kamyonet kasasına konularak taşındı. Yürek burkan sahnelerin yaşandığı olayın ardından ihmali bulunanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

 

ALTINLAR SIR OLDU

Tarih: 10-01-2007

THY uçağı ile İsviçre'den İstanbul'a getirilen 25 kiloluk 30 paket külçe altından bir paketi apronda kayboldu. İş Bankası'na ait yaklaşık 750 bin YTL değerindeki 24 ayar külçe altın sır oldu.

 

PİLOTLAR APRONDA NAMAZ KILDI

Tarih: 15-01-2007

Irak'ın Süleymaniye kentinden İstanbul'a sefer yapan Azmar Air'e ait Boeing 737-200 tipi uçak Atatürk Havalimanı'na indikten sonra pilotlar ve uçuş ekibi apronda uçağın altında namaz kıldı.

 

HAVAŞ’TA KAÇAKÇILIK

Tarih: 05-06- 2007

* Uçaklara yer hizmetleri veren HAVAŞ şirketinin bazı personelinin apronda organize kaçakçılık yaptığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.  Şebekenin, yurtdışından getirilen ve içinde kaçak mal bulunan bavulların barkotlarını uçak altında değiştirip gümrük aramasından geçirmeden iç hatlardan çıkardığı ve bu yolla haksız kazanç sağladığı öğrenildi.

 

MEYDAN KÖPEKLERİN

Tarih: 10-07-2006

* Kayseri-İstanbul seferi yapan THY uçağı, Atatürk Havalimanı'nda apronunda başıboş gezen köpekler yüzünden pas geçti, facianın eşiğinden dönüldü. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) yetkilileri,  pistte gezen başıboş köpeklere bir türlü engel olamıyor.

 

TELEFON KAÇAKÇISI KONTROLÖR

Tarih: 09-02-2005

* Emirates Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle Dubai'den getirdiği 157 adet cep telefonunu apronda uçak altından alarak kontrol kulesine doğru ilerleyen Hava Trafik Kontrolörü M. G. S. isimli kadın, gümrük görevlilerince yakalandı.

 

AKLİ DENGESİ BOZUK ADAM APRONA DALDI
Tarih: 08-09.2005

*Akli dengesi bozuk olduğu öğrenilen Eren S. İsimli genç bütün güvenlik kontrollerini aşarak o dönem inşaat halinde olan Airport Otel’in çatısına çıktı ve Moskova `ya gitmek üzere aprondaki Aeroflot Havayolları`na ait yolcu uçağının üzerine atladı.

 

NÖBETÇİ MEYDAN AMİRİ GÖZALTINDA

Tarih: 14-02-2007

* Uyuşturucu şebekesi üyelerinin sahte vizeyle yurtdışına çıkmalarına yardımcı olduğu iddia edilen Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde görevli Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Nöbetçi Meydan Amiri T.Y. gözaltına alındı.

 

Atatürk Havalimanı

Muhabirleri "

                                          

 
THY'DE KAR ARTIŞI YÜZDE 58
 
İRANLI TURİSTLER TÜRKİYE'DEN VAZGEÇEMİYOR
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
söyleyemem 19 Eylül 2007 Çarşamba 

Arkadaşlar basın özgürlüğü ile yaptığınız haberleri takdir etmemek mumkun değil ama kabul etmelisiniz ki işin çivisini de çıkardığınız zamanlar olmadı değil. Örnek son Atlas uçağının kaçırılması ile alakalı habercilik anlayışı (uçaktakileri veya korsanı cepten aramak çılgınlığı bunun en vahim örneği) sonu facia ile sonuçlana bilecek girişimlerdi. İşinizi mesleğinizin gerektirdiği hassasiyet ve kurallarına göre yaptığınız sürece sizlerleyiz ama bunun dışındaki abuk sabuk teşebbüslerde de bu yasağın arkasındayız.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAV AÇIĞI KAPATIYOR
Türkiye'nin önde gelen havalimanı işletmecisi TAV Holding, ilk 6 aylık ...
PEGASUS HAVAYOLLARI'NIN İLAN FİYASKOSU
Hürriyet gazetesinde bugün yer alan Pegasus Havayolları ilanın bulunduğu ...
MNG TECHNİC'TE KAN BAĞIŞI
MNG Technic çalışanları, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bulunan MNG Technic ...
 
AIRKULE.COM TV 8'DE TANITILDI
Airkule.com, TV 8’de yayınlanan ve havacılık sektöründe beğeniyle izlenen ...
42 KİŞİ KURTULDU
Tayland'ın güneyindeki Puket havaalanına inerken piste çakılan yolcu uçağında ...
TAYLAND'TA UÇAK DÜŞTÜ
Tayland'ta bir yolcu uçağı şiddetli rüzgar ve yağmur nedeniyle piste çakıldı.
 
BİR HOSTESİN HAZİN ÖYKÜSÜ
Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, geçmişte THY yönetiminin adaletsizliğine ...
A350 DREAMLINER'A RAKİP
Boeing’in yeni modeli Dreamliner’ın ardından şimdi de Airbus metal yerine ...
KREDİ KARTIYLA UÇANLAR
Uçakla seyahat ettikçe veya alışveriş yaptıkça uçuş mili kazandıran bu ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ISG'DE 23 NİSAN KONSERİ
SHM'DE PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANIYOR
IGA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
İGA'DA '23 NİSAN' COŞKUSU
SAFAIR UÇAĞI TEHLİKE ATLATTI
İKLİM AKTİVİSTLERİ GÖZALTINDA
UZAYA GİDECEK 3. TÜRK OLACAK
UÇAKTA OLAY ÇIKARDI
KANADA'DA HAVAALANI YANGINI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Çarşamba Perşembe Cuma
17 / 22 °C 17 / 22 °C 15 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •United Airlines
  •Qatar Airways
  •almanya
  •Kargo
  •NASA