iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
26 Eylül 2011 Pazartesi - 10:20

GÖKKUŞAĞI'NDAN ÇALIŞANLARA BÜLTEN

Gökkuşağı Hareketi, bugün THY çalışanlarına dağıttığı bültenle THY zararının nedenlerini ve çalışanların verimliliğini sorguluyor.

GÖKKUŞAĞI NDAN ÇALIŞANLARA BÜLTEN
Losev-1

Gökkuşağı Hareketi'nin aylık olarak yayınladığı Gökkuşağı Günlüğü isimli Bültenin son sayısı iş yerlerinde dağıtılıyor. Bu ayki sayının ana konusu THY zararının nedenleri ve çalışanların verimliliği. İş yeri sorunları ve sendikal konuların dile getirildiği bülten internet ortamında yaygınlaşmasının yanında bildiri şeklinde THY ve bağlı işyerlerinde Gökkuşağı Hareketi sözcü ve taraftarlarınca dağıtılıyor.

 

 
KAYIPLARI RAPORA YAZMADILAR
 
THY'DE BASKETBOL GÜNLERİ BAŞLIYOR
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Efsun 28 Eylül 2011 Çarşamba 22:01

Sendika Genel Kurulunda temsil edilen Genel Müdürlük delegesi arkadaşlar, yorum yapanların arasında siz de varmısınız? Sendikanın, taahhütlerin dağıtıldığı günün akşamında yayınladığı email e rağmen imzalıp verdiniz matbuu yazıları. allah aşkına, sizler Gökkuşağı hareketii adına girmedinizmi seçimlere? Biz kimlere oy verdik? Bu bültende de önerilen, taahhütlerin imzalanmaması yönünde. bu bülten mi geç yayınlandı?

Yorumu oyla      0      0  
28 Eylül 2011 Çarşamba 20:34

Türkiye'de sendika yönetimlerinin değişmesi tek başına bir anlam ifade etmeyecektir. Bu değişim Gökkuşağı Hareketinin ilkeleri doğrultusunda sendikal başarıya erişmek söz konusu olabilir.İşçi aidatlarına endeksli yapılarak zamanla bürokratlaşan benzer yapıların tümüyle tasfiye edilmesi bir sıçrama yapacaktır. Gökkuşağı Hareketinin bu anlamda yarattığı etkinin havacılık çalışanları kadar kamuoyunda da tartışılıyor olması ise umut vericidir. Mevcut sendika yönetiminin tabanından tamamen topması yapılan eleştırin ne kadar yerinde olduğunu göstermektedir!

Yorumu oyla      0      0  
hava is e 28 Eylül 2011 Çarşamba 13:50

hava iş ın degismesini istiyoruz cok fazla pasifler hem de cok fazla

Yorumu oyla      0      0  
Bir çalışan 28 Eylül 2011 Çarşamba 12:47

Gökkuşağı Hareketi'nin dağıttığı bülteni baştan aşağı okudum ve her yazının altına adımı koyarım. Şirketin durumu ve personel politikası ancak bu kadar net ortaya konabilirdi. Hava-İş Sendikası da her ay maaşlarımızdan nemalanmayı ve sendika giderlerini şeffaflık pollitikası gereği açıklamamaya devam etsin. Ancak zaten düzenli aidat aldıkları üyelerine yine para karşılığı avukatlık hizmeti sağlasın. Değişim zamanı geldi de geçiyor bile.

Yorumu oyla      0      0  
cdc 28 Eylül 2011 Çarşamba 00:47

Sevgili Gökkuşağı, artık ne zaman sendikacıları bir anda işyerlerine üşüşmüş görünce anlıyoruz ki gökkuşağı bülten çıkarmış. Sayenizde bizden haberdar oldular. Sıcak koltuklarını bırakmak ve sorularımıza cevap vermek zahmetinde kalıyorlar. Belki size tahammülsüzlükleri biraz da bundandır. Sağolun, varolun... Lütfen gelecek bülteninizde uçuş dinlenme odalarımıza bir patron havası ile gelip bilgi verme görüntüsü altında diktatör egolarını tatmin eden sendikacıları da yazın. Onların bu tavırları sayesinde aramızda sendikacı-genel müdür ayrımını yapamayan yeni arkadaşlarımız var. Bence sendikacıların nasıl olması gerektiğini en iyi siz anlatırsınız. Kolay gelsin ve başarılar

Yorumu oyla      0      0  
26 Eylül 2011 Pazartesi 20:19

Bu düzen değişmelidir diyenler tarih boyunca hiç iktidar olamadılar ne yazık ki! Birkaç deneyim büyük saldırılarla engellendi. Bahadır Altan'ın öncülüğünü yaptığı Gökkuşağı Hareketi sadece Hava-İş'te değil tüm işçi örgütlerinde tartışılıp ciddiyetle izlenmelidir. Hava-İş'i şirket gibi yöneten ve atılan işçiler üzerinden rant peşindeki sözde hukuk müşavirinin toplu kıyımlarda ellerini oğuşturduğu fırsatçıların engellemesi bile devrim olacaktır. Gökkuşağı Hareketinin genel kurul önergeleri anımsanırsa iyi olur. Örgüt içi demokrasi-mali şeffaflık-temsilcilerin seçimle belirlenmesi- bir ömür boyu meslek olmaktan çıkartılması için genel kurulların üç yılda bir ve üç dönemle sınırlandırılması vb.gibi... Geriye dönük bakıldığında, B kapısında ücretle görevlendirilmiş, elleri cebinde onları kontrol eden sendika bürokratı! 2007 grev oylamasında mücadelenin mimarı Bahadır Altan'dan işveren ve sendika kurtulmuş olmanın tadını birlikte çıkarmaya devam ediyorlar... İncirli'den sırıtarak!

Yorumu oyla      0      0  
THY VE SENDİKA gonullusu 26 Eylül 2011 Pazartesi 17:03

Thy ye yıllarını vermis bir THY sevdalısı olarak daha önce alanlarda yapmış olduğum yaşasın Atilay başkan haykırışlarının yerini artık yaşasın GÖKKUŞAĞI HAREKETİ haykırışları alacaktır zaman ve icraatlar doğru olanın bu olduğunu göstermektedir Sn. Gökkuşağı hareketi yetkilileri şundan emin olabilirsiniz ki geçen seçimlerde Sn. Ayçin'in destekçilerinin önemli bir bölümü artık size destek olmak için fırsat kollamaktadır özellikle Sn. Bahadır Altan'a sempatimiz katlanarak çoğalmaktadır

Yorumu oyla      0      0  
DELEGE 26 Eylül 2011 Pazartesi 13:41

Hava-İş genel kurulundaki seçimde mevcut sendika yönetimine oy veren teknisyenler ve Anadolu delegeleri şimdi pişman oldular mı acaba?

Yorumu oyla      0      0  
26 Eylül 2011 Pazartesi 12:02

kargodaki despot hakim eskisi torpille thy gibi kurumlarda iş bulup da yağlı ballı maaşları alacağını bildiği için hakimlikten ayrılmış biri... ayrıca işveren onu kargoda despotluk yapması için görevlendirmiş yanına da her şeyine koşulsuz 'tabii efendim, emriniz olur efendim' diye hazırolda bekleyen hergün mesaiye kalarak maaşından fazla mesai alan yağcı bir şef vermiş yoksa 9-10.000 tl maaşı boşa vermez.. bunca insanın ahını alarak şeflik, müdürlük yapmak marifet değil.. bu acılar çoluk çocuklarından çıkacak haberleri yok veya var da para daha ağır basıyor...

Yorumu oyla      0      0  
TEC 26 Eylül 2011 Pazartesi 11:49

TEC sözleşmesini büyük bir başarı ile imzaladığını söyleyen hava iş yönetimi, İŞTEN ATILAN TEKNİSYENLER İLE İLGİLİ HİÇ BİR HABER VERMİYOR, yazıklar olsun teknisyenleri işten attılar sendikacılar ve sendika avukatı %10 almanın peşinde gökkuşağı hareketi de olmasa kimse bilmeyecek.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KAYIPLARI RAPORA YAZMADILAR
Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği ...
UÇUŞ EKİBİNE ÇİFTE ARAMA
Atatürk Havalimanı Güvenlik Komisyonu, Avrupa Sivil Havacılık Örgütü'nün ...
DEVRİM UÇAKLARI
Çılgın Türkler geri dönüyor... 1950'lerde kapatılıp 'tencere, traktör' ...
 
NE KADAR UÇAK O KADAR PİLOT
Akşam Gazetesi yazarı Tolga Turgut yazdı: 2030 yılına kadar 27 bin 800 ...
THY ANLAŞMAYI UZATTI
THY,Garanti Bankası ile imzalanan Frequent Flyer Programı Miles&Smiles ...
MNG MERDİVENİ THY UÇAĞINA ÇARPTI
THY uçaklarına çarpan çarpana. MNG’ye ait bir merdiven aracı Türk Hava ...
 
THY UÇAKLARINDA İNTERNET DEVRİ
Türk Hava Yolları, uçaklarında Canlı TV ve İnternet hizmetine başlıyor. ...
YERLİ HELİKOPTERE BİR TALİP DAHA
Yerli savaş helikopteri Atak'a bir talip daha çıktı. Güney Kore'nin 36 ...
TÜRKİYE'NİN İLK B 747 KAPTANLARI
ACT Havayolları’nın filosuna kattığı Boeing 747-400 jumbo jetin pilotları ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MUCİZE KURTULUŞ
YAĞIŞLAR TRAFİĞİ DURDURDU
BOEING İHBARCISININ ÖLÜMÜ
ANTALYA'DA FOTOĞRAF SERGİSİ
'GE AEROSPACE VAKFI' KURULUYOR
YILANLARLA UÇAĞA BİNECEKTİ
HİNDİSTAN'DA KAZA
GAZİPAŞA'DA KARŞILAMA
THY KABİN MEMURU ALACAK
PEGASUS'TAN KAMPANYA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
12 / 15 °C 12 / 18 °C 10 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •kabin memuru
  •Dubai
  •Çin
  •F-35