iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
19 Aralık 2009 Cumartesi - 12:27

GÜL'ÜN GÖNÜLLÜ KALKANIYDI

Cumhuriyet Gazetesi’nden İlhan Taşçı, Karlıtekin’in, Cumhurbaşkanı Gül'ün "devlet parasını özel harcamasında kullanmaktan" hüküm giydiği davadan sonra Gül'ü savunmasıyla dikkatleri üzerine çektiğini yazdı.

GÜL ÜN GÖNÜLLÜ KALKANIYDI

Karlıtekin, dava arkadaşı olduğu Cumhurbaşkanı Gül'ün mahkûmiyetine neden olan harcamaların "kendisince" yapıldığını açıklamış, ancak Gül mahkûm olmaktan kurtulamamıştı. Karlıtekin'e göre, harcama mesailerdeki yemek giderleriydi.

AKP iktidarının birinci yılında THY Yönetim Kurulu'na seçildi. Karlıtekin 2004 yılında ise THY Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilmişti. Başkanlık görevinden istifası öncesinde de Cumhurbaşkanı Gül'ü arayarak, "bilgilendirdi".

THY Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa eden Candan Karlıtekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "devlet parasını özel harcamasında kullanmaktan" hüküm giydiği davadan sonra Gül'ü savunmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Karlıtekin, Gül'ün mahkûmiyetine neden olan harcamaların "kendisince" yapıldığını açıklamış, ancak Gül mahkûm olmaktan kurtulamamıştı. Karlıtekin'e göre, harcamalar gece mesaileri sırasında yedikleri yemek giderleriydi.

"Uyum ve huzur kalmadığı zaman birisinin feragatte bulunması gerekiyordu, hakkımı helal ediyorum" diyerek, THY Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa eden Candan Karlıtekin ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül "dava arkadaşıydı".

REFAHYOL hükümeti döneminde devlet bakanlığı görevini üstlenen Abdullah Gül hakkında, "özel harcamalarını" kendisine bağlı olan ve Karlıtekin'in başında bulunduğu Türkiye Kalkınma Bankası tarafından karşılanmasını sağladığı iddiasıyla alacak davası açılmıştı. Kalkınma Bankası, Abdullah Gül'ün devlet bakanı olarak görev yaptığı dönemde, yemek, çiçek, hediyelik eşya, kartvizit gibi giderleri bankaya ödettiği iddiasını gündeme getirmişti. Kalkınma Bankası Teftiş Kurulu tarafından düzenlenen 25 Aralık 1998 tarihli inceleme raporunda, Gül'ün bankaya ödettiği harcamanın bir bölümünün "görev gereği yapılan resmi harcama" sayılabileceği; ancak bir bölümünün "görev gereği olmayan şahsi ve keyfi harcama niteliğinde" olduğu belirlemesine yer verilmişti. Bu saptama üzerine 3 ay arayla gönderilen iki yazıyla Abdullah Gül'den bu paranın ödenmesi istendi. Gül'ün kişisel harcama olarak değerlendirilen parayı ödememesi üzerine de harcama tarihinden itibaren yasal faiziyle ile birlikte paranın kendisinden tahsilatı için dava açıldı. Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi, Gül'ü suçlu buldu. Mahkeme, harcamanın bir bölümünü "şahsi harcaması niteliğinde" değerlendirerek "Kişisel ilişkileri ile ilgili bulunmaktadır. Görevin gereğinden kaynaklanmamıştır. Bu bakımdan davalı, bizzat kendisi ödemekle sorumludur" kararını vermişti.

Gül'ün kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'ne geldi. Daire yaptığı incelemenin ardından, "Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlara yasaya uygun gerektiriri nedenlere, özellikle delillerin değerlendirilmesinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, tarafların yerinde bulunmayan bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün (Gül'ün kişisel harcamasını bankaya ödettirmesi) onanmasına" karar verdi. Alacak, Gül'ün maaşından kesilerek alındı.

Abdullah Gül'ün kişisel harcamalarını bankaya ödettiği yargı kararıyla kesinleşirken, harcamanın yapıldığı dönemin Türkiye Kalkınma Bankası yönetim kurulu başkanı ve genel müdür vekili olan Candan Karlıtekin, Yargıtay'ın kararından yedi yıl sonra Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına aday olduğu günlerde bir açıklama yapmasıyla dikkat çekmişti. Karlıtekin, tüm harcamaların "kendisince yapıldığını" iddia etti. Karlıtekin'e göre mahkûmiyete dayanak yapılan harcamalar, bakanlık makamında çalışan danışman, koruma, şoför, sekreter ve özel kalem personelinin gece mesaileri sırasında yedikleri yemek giderleriydi. Candan Karlıtekin, "Ödemeleri yapan Sayın Abdullah Gül değildir" diyerek, davanın da yanlış kişiye açıldığı görüşündeydi. Harcamayı kendisinin yaptığını neden 7 yıl sonra açıkladığını ise "Yargılama aşaması bittikten sonra dosyadan haberdar olduğu" gerekçesine dayandırmıştı.

Abdullah Gül'ün yerine aslında kendisinin yargılanması gerektiğini söyleyen Candan Karlıtekin, Kalkınma Bankası'ndan ayrıldıktan sonra bir süre ticari faaliyette bulundu. AKP iktidarının birinci yılında THY Yönetim Kurulu'na seçildi. Karlıtekin 2004 yılında ise THY Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilmişti. Başkanlık görevinden istifası öncesinde de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü arayarak, konu hakkında "bilgilendirmişti."

 

İLHAN TAŞÇI-CUMHURİYET

 
HELALLEŞME MESELESİ
 
'İSTANBUL' TUZLA BUZ OLDU
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karlitekin 20 Aralık 2009 Pazar 03:22

BASKANLIGI ELDE TUTMA CABALARI HERHALDE BASKAN GUL ARAYACAK ODA SEN KAL B GOREVDE DIYECEK CENTILMENCE KARLITEKINE SEN AYRIL DEMISLER DAHA NE UZATILIYOR BU OLAY KALSA YADA KALMAK ISTESE KALIRDI YOL VERMISLER ODA GITMIS

Yorumu oyla      0      0  
19 Aralık 2009 Cumartesi 16:33

SIRF YALAKALIKTI YAPTIGI

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UÇAKTA ÖLÜM
Antalya-Düsseldorf seferini yapan Sunexpress uçağında bulunan 71 yaşındaki ...
ŞEHİDİN CENAZESİ İSTANBUL'DA
Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Er ...
ATAKÖY'DE DİRENİŞ VAR
TOKİ'nin Ataköy sahilindeki araziyi yeniden satışa çıkarmasına ve Atatürk ...
 
VİAGRALARI BIRAKIP KAÇTI
Yurtdışından İstanbul’a bir valiz dolusu cinsel gücü artırıcı hap getiren ...
HAVALİMANI TRAFİĞİ ARAP SAÇI
Atatürk Havalimanı giriş-çıkışları ve bağlantı yollarının yapımı için ...
GUSİ BARIŞ ÖDÜLLÜ MAHRUKİ
Dünyanın zirvesi Everest’e tırmanan ilk Türk dağcı olan AKUT Başkanı Nasuh ...
 
YÜRÜYEN BANT NE İŞE YARAR
Atatürk Havalimanı'nda yolculara kolaylık için hizmette olan yürüyen banda ...
HACILARA COŞKULU KARŞILAMA
Hac görevini yerine getiren hacılar Atatürk Havalimanı'nda coşku ve gözyaşları ile karşılanıyor.
THY KİRASIYLA OKUL YAPILACAK
İstanbul İl Özel idaresi, THY'ye kiralanan iki yalının geliriyle eğitim kurumu yaptıracak.
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
AIRBUS'TA İLK ÇEYREK SONUÇLARI
TÜRKSAT 6A İÇİN TARİH VERİLDİ
HEATHROW'DA RAKAMLAR OLUMLU
TAV YOLCU SAYISINI ARTIRDI
AYJET'TE MEZUNİYET TÖRENLERİ
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
13 / 19 °C 13 / 19 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •United Airlines
  •Delta Airlines
  •almanya