iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
7 Aralık 2013 Cumartesi - 20:41

GÖKKUŞAĞI HAREKETİNDEN AÇIKLAMA

Gökkuşağı Hareketi, bir açıklama yaparak, işçi iradesinin yansımadığı, meşruluğunu yitirmiş bir genel kurula katılmama, bu kirli oyunda rol almama kararının gerekçelerini duyurdu.

GÖKKUŞAĞI HAREKETİNDEN AÇIKLAMA
Pilots day

Gökkuşağı Hareketi’nin açıklaması şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA

Gökkuşağı Hareketi olarak bugüne kadar gerçekleri bütün çıplaklığıyla, işçiler ve delegelerle paylaştık. Genel Kurulun birinci günü sonunda, aynı sorumlulukla delegelerle birlikte aldığımız kararımızın gerekçesini açıklama ihtiyacı duyuyoruz.

İşveren, Reform Hareketi delegelerini 2 gündür Akgün Otelde konaklatıp ve neredeyse askeri nizamla genel kurula getirip götürürken, Uçuş İşletme ve Teknik delegelerinin katılımını fiilen engellemiştir. Savcılığa intikal eden bu olay, tek başına genel kurulun meşruluğunu yitirme nedenidir. THY yönetiminin ve görevlendirdikleri müdürlerinin işlediği suçların takipçisi olacağız.

Delege seçimlerinin tamamlanmasından sonra THY yönetimi, Reform Hareketinin tek başına çıkaracağı listenin, seçilse de işçilerce benimsenmeyeceğini görerek, kendisine paravan arayışı içinde olmuştur. Bu bağlamda;

Gökkuşağı Hareketini buna alet etme yönünde arkadaşlarımıza baskı yapmıştır. Bu baskıların işe yaramadığı noktada da delegelerimize genel kurula katılmaları halinde işten atılacağı yönünde tehditler yoğunlaşmıştır.

Kararlar almak üzere davet ettiğimiz uçuş işletme delegeleriyle, 6 aralık akşamı toplantı halindeyken bile Reform Hareketinden bir "teklif" gelmiştir. Yönetim kuruluna 4 üyeyle katılmamız ve hatta bu 4 kişinin istediği makamı seçmeleri önerilmiştir. Yani 4 Reform, 1 Hat Bakım, 4 Gökkuşağı olmak üzere yönetim kurulu oluşturulacak ve bizler bu kurulda yer almayı kabul edersek delegelerin de genel kurula katılımı mümkün olacaktı! Aynı teklifin İşçi Komitesine de yapıldığını biliyoruz. Kuşkusuz, bu "teklif" yapılırken aynı zamanda delegelerimizi tehdit eden işverenle birlikte oluşturulacak bir sendika yönetiminde yer almamız mümkün değildi.

Bazı arkadaşlarımız, "Reform Hareketinin sendikamızı tümüyle ele geçirmesinin artık kesin olduğu" ve "hiç olmazsa yönetim kısmen işçilerin elinde kalır" gerekçesiyle bu "teklife" taraftar oldular. Ancak delegelerimizin çoğunluğunun görüşü doğrultusunda bu "teklif" reddedilmiştir.

Böylece, işçi iradesinin yansımadığı, meşruluğunu yitirmiş bir genel kurula katılmama, bu kirli oyunda rol almama kararını delegelerle birlikte aldık ve uyguladık. Bunun onurlu bir duruş olduğundan kuşkumuz yoktur.

Sendika yönetimi ilk toplantıda çoğunluğu sağlamayarak kazanılacak 5 gün içinde işverenin yasa dışı tutumunun afişe edilmesini ve delegelerin katılımının önünün açabilirdi. Bunun yerine hala işverenden çok muhalefeti hedef alan bu anlayışın, işçilerin ve sendikanın geleceği gibi bir kaygısının olmadığı çok açıktır. Çünkü herkesin bildiği gibi işverenin sendikayı tümüyle tasfiye etmek gibi bir "B" planı vardır.

Gökkuşağı Hareketi, ilk kurulduğu günden beri iktidara giden her yolu meşru gören bir çizgiyi onaylamamış ve varılacak yerden çok yolculuğun kendisini önemsemiştir. Bu ilkemiz doğrultusunda ne sendika iktidarıyla ne de işverenle işbirliğine girmedik. Bu yolculuk boyunca işçiler içinde, demokratik, şeffaf, temiz sendika idealinin kök saldığını görmek en büyük tesellimizdir. Gökkuşağı Hareketi ilkeleri ve idealinin kişilerden bağımsız olarak işçilerin gönlünde yeşermeye devam edeceğine inanıyoruz.

Bahadır Altan

Gökkuşağı Hareketi Sözcüsü 

 
İBRA EDİLMEDİ
 
UÇMAK İÇİN GÜN SAYIYORLAR
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakiki vatandaş 8 Aralık 2013 Pazar 13:06

Neyse arkadaşlar rahat olalım. Eğer işçinin aleyhine bir sonuç sözkonusu olsa idi buna izin vermez BAHADIR kaptan mutlaka giderdi.

Yorumu oyla      0      7  
Bu da benim yorumum 8 Aralık 2013 Pazar 11:55

İlkeli dururken çek pampa

Yorumu oyla      4      0  
Demek ki neymiş 8 Aralık 2013 Pazar 11:55

Sendikacılık korkakların işi değilmiş. Lafla da peynir gemisi yürümüyormuş. Çok ilkeli duruşun kime hizmet etti? İşçiye mi hamdiye mi? Sana değil de sana inanıp oy verenlere yazık.

Yorumu oyla      10      3  
bahadır beye 8 Aralık 2013 Pazar 10:41

bahadır bey yaptığınız herşey yanlış söylediğiniz herşey yalan. hamdi beyden talimatlı grev kırıcı işçi birliği ile birleşirken sizi bırakacakları belli idi, uçuş işletme ile seçim kazanamayacağınız belli idi, genel kurudan çekileceğiniz belli idi, uçuş işletmede seçime girerek reformun ekmeğine yağ sürdüğünüz belli idi çünkü oy bölmeseniz uçuş işletmeyi atilay kazanacaktı. bunları herkes biliyorududa siz mi bilmiyordunuz. thy nin sendikasız kalmasının en büyük sebebi siz olacaksınız ve kimse sizi affetmeyecek ve hakkını helal etmeyecektir. bu kadar insanın ve ailelelerinin vebali ile mutlu keyifli yaşayın. hergün sizi anacağız.

Yorumu oyla      9      3  
8 Aralık 2013 Pazar 01:39

'Özeti şuydu' diyerek yorum yorum yaparak her dalkavukluk yaptığın sendika bürokrasisini kutsuyorsun. Aferni sana. Ama saldırdığın insanın yanında durabildiği kadar duran delegelere telefonla yavşakça yanaşarak oy istemeyi de biliyorsun! Km korkak kim cesur? Ah şu koşullar eşit olsa da sizinle bir cenk etsek ne güzel olurdu ya.

Yorumu oyla      5      2  
F.ALTUNBULAK 8 Aralık 2013 Pazar 00:32

Bahadır, olan biteni okuyor, takpediyor ve üzülerek seyrediyordum. Bu son yaptığına inanamıyorum. Yıllar önce Ayçine karşı bende muhalefet etmiştim. O zaman uçuş işletmenin 40 delegesi vardı. Hepsini kazandık. Seçime girdik. Genel kurulda kaybettik. Delege seçimine girdin. Uçuş işletme delegelerinin tamamını aldın. Şimdide genel kurulu boykot ediyorsun. Oyun oynanmadan kazanılmaz. Masadan kaçan oyunu kaybetmiş demektir. Allah aşkına ne yapmak istiyorsun. Oyundan kaçan bir daha masaya oturamaz. Ancak kaybeden her zaman oturabilir. Gökkuşağına Allah rahmet etsin. Aldığın oylara ve sana güvenenlere yazık oldu.

Yorumu oyla      9      3  
...... 7 Aralık 2013 Cumartesi 23:42

Bence çok cesur bu gökkuşağı "kim gelirse gelsin" diyecek kadar....

Yorumu oyla      2      3  
ee 7 Aralık 2013 Cumartesi 23:36

tehdıt edıldık, genel kurula gıtmıyorsunuz. sendıkayı sırkete verıyorsunuz yanı.burdan bu sonuc cıkıyor. yazık... nıye gırdınız kı o zaman secıme? oyları bolmek ıcın mı? madem cesaretınız yoktu nıye gırdınız secıme de boldunuz oyları. kendı ellerınızle verdınız sendıkayı sırketın ellerıne. YAKISMADI... yarın gokkusagının delegelerı oy kullanmaya gıtmezse, kazanacak olan sırkettır ve bunun sorumlusu sız olacaksınız. ne dersenız ne soylersenız soyleyın. ıscıyı sırkete satmayın...

Yorumu oyla      11      4  
Bolu beyi 7 Aralık 2013 Cumartesi 23:33

Benden selam olsun emek meclisine.

Yorumu oyla      4      3  
HAYRETTİN 7 Aralık 2013 Cumartesi 23:06

Delege seçimlerine gir, genel kurula gelme. Hadi hayırlısı bakalım.

Yorumu oyla      14      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İBRA EDİLMEDİ
Hava İş Sendikası 27. Olağan Genel Kurulunda mevcut yönetimin yönetim ...
BUGÜN 7 ARALIK DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ
Bugün 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü. Dünya Sivil Havacılık Günü ...
GENEL KURULDA KAVGA ÇIKTI
Hava-İş Sendikası Genel Kurulu'nda Başkan Ayçin'in sözleri kavga çıkardı...
 
AYÇİN: BİZ BU GENEL KURULU ALDIK
Airkule.com, Hava-İş Sendikası Genel Kurulu'nun yapıldığı salondan bildiriyor. ...
"TAV FRANSIZLARIN ORTAKLIK YAPARIM"
Limak’ın patronu Nihat Özdemir, TAV’ın Hintli GMR’nin yüzde 40 hissesini ...
HAVA-İŞ: GENEL KURULA KATILIN
Hava-İş Sendikası Gökkuşağı Hareketi’nin katılmama kararı aldığı ve bugün ...
 
BODRUM’DA TATBİKAT HEYECANI
Bodrum Havalimanı'nda yapılan uçak kazası tatbikatı gerçeği aratmadı.
HAVA-İŞ YÖNETİMİ LİSTESİNİ AÇIKLADI
Hava-İş mevcut yönetimi zorunlu organlara aday listesini açıkladı.
GENEL KURUL ÖNCESİ ŞOK GELİŞME
Hava-İş 27. Olağan Genel Kurulu öncesi son dakika gelişmesi…
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
AIRBUS'TA İLK ÇEYREK SONUÇLARI
TÜRKSAT 6A İÇİN TARİH VERİLDİ
HEATHROW'DA RAKAMLAR OLUMLU
TAV YOLCU SAYISINI ARTIRDI
AYJET'TE MEZUNİYET TÖRENLERİ
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
15 / 19 °C 13 / 19 °C 13 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kabin memuru
  •maske
  •filo
  •Temel Kotil
  •rota