iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
30 Kasım 2013 Cumartesi - 16:41

GÖKKUŞAĞI HAREKETİNDEN ÖNEMLİ MEKTUP

Gökkuşağı Hareketi, Hava-İş Genel Kurulu öncesi sadece delegelere değil, tüm Hava-İş üyesi işçilere seslendi…

GÖKKUŞAĞI HAREKETİNDEN ÖNEMLİ MEKTUP
23nisanbayram

Değerli işçi ve delege kardeşlerimiz,

Sendikamızın 27. Olağan Genel Kuruluna çok az bir süre kala yaşanan gelişmeler hakkında Gökkuşağı Hareketi olarak değerlendirme ve görüşlerimizi paylaşmak istiyoruz.

Bildiğiniz gibi genel kurul yarışında Gökkuşağı Hareketi, Reform Hareketi ve Mevcut Yönetim olmak üzere 3 ana grup yarışacak. Bazı gerçekleri madde madde sıralarsak fotoğrafı daha net görebiliriz.

1- Mevcut yönetimin seçimleri kazanan delege sayısı sadece 32’dir (26 Teknik A.Ş. ve 6 Anadolu Yakası Şubesi) Diğerleri tüzük gereği gelecek "doğal delegeler" ve dışarıdan salt bu amaçla kayıt edilen üyelerin oluşturduğu delegelerdir. Teknik A.Ş de Mavi Listenin Gökkuşağı Hareketinin desteği ile kazandığı da hatırlanırsa işçilerin ezici çoğunluğunun bu yönetimin tümden değiştirilmesini istediği bir gerçektir. İkinci gerçeklik ise bu delege sayı ve yapısıyla mevcut yönetimin kazanma şansı yoktur.

2- İşverenin delege seçimlerine hepimizce bilinen yöntemlerle,müdahale ederek, baskı ve tehditlerle oluşturduğu grup ise kağıt üzerinde en fazla delege sayısına sahip görünüyor. Bu grup tümüyle THY yönetiminin emrinde, kontrolünde mevcut yönetimin tabiriyle homojen bir "işverenci tayfası" değildir. Kuşkusuz bakan yeğeni gibi iktidar tarafından THY'de işe alınan ve yönetime diyet borcuyla bağlı olduğundan kendini "emir kulu" hissedenler olacaktır. Ancak sonuçta hepsi Hava-İş üyesi işçilerdir. Bu delegelerin büyük çoğunluğu işverenin belirlediği bir sendika yönetiminin ne kendilerine ne de işçilerin tümüne bir yarar sağlamayacağının bilincindedir.

3- Gökkuşağı Hareketi hiçbir iktidar odağı ve siyasi görüş güdümünde olmayan tamamen işçilerin yarattığı ve 4 yıldır mücadelesini sürdüren tek gruptur. Üyelerin büyük çoğunluğunu oluşturan uçuş işletme, yani pilot, kabin amir ve memurlarının büyük farkla tercih ettiği bir sendikal muhalefettir. Sendika yönetimince üye yapılmayan 1500 işçi de düşünüldüğünde bu delegeler işçilerin % 70’ini temsil etmektedir.

Delege sayısı kağıt üzerinde yeterli çoğunlukta görülmese de aslında 4 yıl önceki genel kurulda olduğu gibi işçilerin ezici çoğunluğunun gönlünde Gökkuşağı Hareketinin olduğu bir gerçektir. Bu gerçek yadsınarak, baskıyla, delege oyunlarıyla sendika yönetimi oluşturmaya çalışmanın kimseye yararı yoktur. Bunu daha önce yapan Hava-İş yönetimi 4 yılda sendikayı tükenme noktasına getirmiş ve şimdi de içini boşaltıp işçilerin iradesinden ve adaletinden kaçma hazırlıklarındadır.

Kendisine karşı olan herkesi "işverenci" ilan eden ve artık sadece işçiden kopuk bir avuç sendika bürokratı ve yandaşının itibar ettiği bu anlayışın bir 4 yıl daha işçilere bedeller ödetmesine izin vermeyeceğiz. İşverenin dizayn edeceği bir yapının da aynı sonucu doğuracağını biliyoruz. Bunu bütün delegelerin iyi kavraması ve sağduyuyla hareket etmesi gerekiyor.

Her iki iktidar odağının, hepimizin gözü önünde delegeler üzerinde sahneledikleri çirkin oyunlarına artık ne yazık ki "alıştık!" Vaatler, talepler pazarlıkların sınırı yok! Bizler ise sizlere ve delegelere sadece "demokratik, şeffaf, temiz bir sendika" ve "işçilerle birlikte mücadele" vaad edebiliyoruz. Çünkü sorunları adım adım çözmek, iş güvencesini sağlamak ve kazanılmış hakları korumanın ancak böyle bir yapıyla mümkün olacağına inanıyoruz...

Bu gerçekler ışığında sendikamıza sahip çıkmak sorumluluğuyla elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bütün delegelerle görüşerek temel sendikal ilkelerde uzlaşan, uyumlu çalışacak ve en geniş işçi kitlesini temsil edecek bir sendika yönetimini oluşturup genel kurulun takdirine sunacağız. Bu yolda delege veya değil, bütün işçilerin desteğini yanımızda hissediyoruz. O nedenle hep birlikte başaracağımıza yürekten inanıyoruz.

Yaşasın İşçilerin Birliği

Yaşasın Alın Aklığı Kardeşliği

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ

 
BAĞDAT KUZEY IRAK HAVA SAHASINI KAPATTI
 
ELİM KAZANIN 6. YIL DÖNÜMÜ
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BU NASIL BİR RUH HALİDİR? 1 Aralık 2013 Pazar 22:59

Gökkuşağı hareketinin açıklamasını bazen şaşırarak, bazen gülerek, bazen hayıflanarak okudum. Bu açıklamayı kaleme alanların ruh halini gerçekten merak ediyorum. Bu nasıl bir ruh halidir ki bütün çalışanların, delegelerin büyük çoğunluğunun kendilerine teveccüh gösterdiğini sanmaktadır? Sayısal verilerle Mevcut Yönetimin 46 delegesi olduğunu söylüyorlar. 25 Teknik A.Ş.+ 15 doğal delege +6 Anadoluyaka şb.=46. Bu sayısal veriyi bir an için doğru kabul edelim....Gökkuşağı uçuş işletmede 95 delege aldı, ayrılan işçi komitesinin 20-25 delegesi olduğu kabul edilirse, kaldı 70-75 delege...75 olduğunu kabul edelim.46 de mevcut yönetim.=121...işçi komitesi de 20=141...geriye kaldı 159..Bu hesaba göre işverenin 159 delegesi oluyor.. Bu hesap doğru ise Genel Kurul bitmiş zaten...Neyin çağrısını yapıyor, neyin hamasetinden bahsediyorsunuz?. Kimle elinizden gelenin en iyisini yapacaksınız. Kimle beraber iyi bir yönetim oluşturacaksınız? İşçi komitesinden ayrılalı 3 gün oldu. Onlarla mı? Mevcut yönetin zaten size göre baştan 'tu kaka', onlarla mı? Bunlarla olmayacağına göre geriye işveren temsilcileri kalıyor ."""Bu grup tümüyle THY yönetiminin emrinde, kontrolünde mevcut yönetimin tabiriyle homojen bir "işverenci ‘ tayfası" değildir.""" dediğinize göre niyet belli... Kimlerle ittifak yapacağınızı utangaç bir şekilde açıklıyorsunuz...Yazının tümüne hakim olan megalomaniyi bir tarafa bırakırsak, reformla yapacağınız ittifakın ön savunmasını hazırladığınız açıkça görülmektedir. Şimdiye kadar, 305 direnişini kırma, grevi kırma çabalarınız da dikkate alındığında varacağınız yerin bu ittifak olacağı çalışanlarca beklenilen bir şey .Evet sizin de dediğiniz gibi delegeler ve üyeler oynadığınız oyunu iyice anlıyorlar. Merak ettiğim, başkan olamayacağınıza göre bu ittifakta neleri kabul ettiniz? İşçici görünüp işveren tokatı vurmanıza bu delege nasıl izin verecek? Onu da yaşayıp göreceğiz...Ama bu ruh haliyle, delegelerin sizi göndereceği yerin Hava-İş başkan koltuğu olmayacağı kesin

Yorumu oyla      4      1  
kime hizmet ediyorsunuz 1 Aralık 2013 Pazar 13:13

Yorumlarimizi niye yayinlamiyorsunuz cpt bahadirin yayin organimisiniz havacilik sitesimisiniz soyleyin de bilelim

Yorumu oyla      8      2  
gercek isci 1 Aralık 2013 Pazar 13:03

Reform hareketi ucus isletme secimlerine girseydi 100 oy alamiycaklarini biliyorlardi. Bu yuzden ucus isletmede gokkusagi ve isci komitesi kullanildi. Secimi kazanmak isteyen grup heryerde secime girer oysa gokkusagi buranin disinda girdigi tek yer kargo o da kendilerine yoneli elestirilerden sonra. Adama sorarlar gecen sefer 200 kusur delegen olmasina ragmen kazanamamisken bu sefer delege sayin isci komitesi ayrildiktan sonra doksani bile bulamazken bu secimi nasil kazanicaksin. Gokkusaginin su andaki amaci kendi delegelerini mevcut yonetime kaptirmamak bu sekilde reformun kazanmasini garanti altina almaktir. Gecenlerde Ankaraya gittiginizde kimlerle ne konustunuz hangi kirli pazarliklara girdiniz aciklayin lutfen

Yorumu oyla      10      2  
gökkuşağı 1 Aralık 2013 Pazar 12:36

gökkuşağı hareketi kimdir. bahadır altan dışında kimse vamı bu harekette. grev kırıcı, hamdi beyin adamları işçi birliğide görevini tamamlayıp bıraktı. zaten işçi birliği ile birleşerek sendikacılığı bitirdi bahadır altan.

Yorumu oyla      10      2  
1 Aralık 2013 Pazar 11:23

Ne kadar yanlı olduğunuzu artık anladım. Siz de eleştiriye açık degilsiniz. Yorumlarimi yayinlaniyorsunuz. yazik....

Yorumu oyla      5      0  
Anafikir 1 Aralık 2013 Pazar 08:48

(Kuşkusuz bakan yeğeni gibi iktidar tarafından THY'de işe alınan ve yönetime diyet borcuyla bağlı olduğundan kendini "emir kulu" hissedenler olacaktır. Ancak sonuçta hepsi Hava-İş üyesi işçilerdir. Bu delegelerin büyük çoğunluğu işverenin belirlediği bir sendika yönetiminin ne kendilerine ne de işçilerin tümüne bir yarar sağlamayacağının bilincindedir.)reformdakilerde arkadaslariniz birlesecegizin uzun anlatimi bu

Yorumu oyla      7      0  
Amacin ne? Yee 1 Aralık 2013 Pazar 08:44

Yaziyi neresinden okudunuz reformu kotulemiyor acik acik reformla birlesecegini soyluyor yazinin ozeti bu uzatarak yaziyi susluyerek mevcut yonetim tu kaka kotunun iyisi reform diyor hayirli olsun Hamdi beyin zaferi:)

Yorumu oyla      6      2  
BIRLESIN !!! 1 Aralık 2013 Pazar 00:01

onurlu davranın. sırketın secımlerı kazanmasına ızın vermeyın lutfen.mevcut yonetım ıle gokkusagı bırlesmelıdır ve sırkete, sendıka secımlerıne karısma mesajı vermelıdır. bır kez sırket kazanırsa secımı, 4 yıl sonra sendıka falan kalmaz ortada. herseyın bu kadar tehlıkelı oldugu bır donemde, sırkete karsı dık durusunuzu ve calısanların yanında oldugunuzu gostermek ıcın BIRLESIN.calısanlar ıcın BIRLESIN kı sırket bırdaha sendıka secımlerıne mudahıl olmaya cesaret edemesın. bunlar kendı aralarında ne kadar kavgada etseler, bana karsı dık duruyolar desın sırket. yoksa ıkı grubun kavgası yuzunden sırket kazanacak secımlerı. eskı hesaplarınızı, kavgalarınızı ve netur sorunlarınız varsa sonraya bırakın, sımdı sırkete karsı bırlık olmanızın zamanı. unutmayın sırket secımlerı kazanırsa, bu sızlerın bırlesmemesı yuzunden olacaktır.bu secımlerde bırlesın... her ne sebeple olursa olsun bırlesmezsenız ve Allah korusun secımlerı sırket kazanırsa, kımse sızı affetmez, soyleyecegınız hıcbır bahane sızı haklı gostermez.

Yorumu oyla      8      1  
x 30 Kasım 2013 Cumartesi 23:26

Cook ilginc.daha kendi delegelerine sahip cikamayan olusum, diger adaylarin delegelerinin kendisine destek verecegini ve secimi kazanma ihtimali hayali kuruyor. Bu hayalle secime gidilirse, bu secimin galibi isveren olur.mevcut yonetim ile gokkusagi birlesmedigi surece, ikiside bizi isverene satmis olur. Gururu, kibiri ve eski dusmanliklari bi kenara birakin ve birleserek, sirketin secimleri kazanmasini engelleyin.sizlere oy veren binlerce calisanin vebali boynunuzadir.ve gelecekleri NAMUSUNUZA emanettir.

Yorumu oyla      9      0  
nesevimli 30 Kasım 2013 Cumartesi 18:51

THY delegeleri bilinçli ve onurlu insanlardır. Kendilerini İŞVERENE PAZARLAYACAK OLANLARA bu fırsatı vermeyecektir.

Yorumu oyla      12      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAĞDAT KUZEY IRAK HAVA SAHASINI KAPATTI
Ankara-Bağdat gerginliği… Bağdat, Kuzey Irak hava sahasını Türkiye’den ...
KAYBOLAN UÇAKTAN KÖTÜ HABER
Mozambik'in başkenti Maputo'dan havalanan ve Angola'nın başkenti Luanda'ya ...
HAVADA “LUFTHANSA OYUNU”
Avrupa Türk Seyahat Acentaları Birliği (ATURSAB) Başkanı Güner Kızıl, ...
 
KOTİL’DEN LUFTHANSA YORUMU
THY Genel Müdürü Temel Kotil, Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın THY ...
KOTİL AVRUPA HAVACILIK DERNEĞİ BAŞKANI
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa’nın önde gelen ...
THY HOSTESLERİNDEN FEMEN'E TEŞEKKÜR
THY’nin bazı çalışanlarının, hosteslerin kırmızı ruj kullanımının yasaklanmasının ...
 
OSMAN GAZİ BAYKAL YAZDI...
OSMAN GAZİ BAYKAL YAZIYOR...
EMIRATES'İN ACI GÜNÜ
Emirates Havayolları Atatürk Havalimanı İstasyon Müdürü Şahin Şaban Nalbantoğlu hayatını kaybetti
TOPÇU:MASADA YENMEYE ÇALIŞIYORLAR
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu Lufthansa’nın işbirliğini ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
İGA'DA '23 NİSAN' COŞKUSU
SAFAIR UÇAĞI TEHLİKE ATLATTI
İKLİM AKTİVİSTLERİ GÖZALTINDA
UZAYA GİDECEK 3. TÜRK OLACAK
UÇAKTA OLAY ÇIKARDI
KANADA'DA HAVAALANI YANGINI
PASİFİK'TE İKİ HELİKOPTER DÜŞTÜ
UKRAYNA UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ
KOKPİT CAMI ÇATLADI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
15 / 22 °C 17 / 23 °C 15 / 21 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •İstanbul Havalimanı
  •test
  •savunma
  •Temel Kotil