iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
6 Mayıs 2013 Pazartesi - 19:47

HAVA-İŞ BAKANLARDAN NE İSTEDİ

Hava-İş Sendikası THY’deki grev sürecinde arka arkaya açıklamalarda bulunan bazı bakanlardan ne istedi? İşte Hava-İş’in önerisi…

HAVA-İŞ BAKANLARDAN NE İSTEDİ
Losev-1

Hava-İş’in açıklaması şöyle:

Hükümetin Sayın Bakanları Birazda THY Yönetimini Uzlaşmaya Teşvik Etmelidir

Daha grev ilanı kararı aldığımızda, Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek grev olursa işverenin yanında olacağını ve THY işvereninin yalnız olmadığını açıkça beyan ederek, vatandaşlarına eşit konumda olacağının yeminini bozmuş demokratik ve sosyal hukuk devletinin yöneticisince dile getirilmemesi gereken talihsiz bir tutum içine girmişti.

Bugün de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi  “Şirketin geleceği için sendikanın daha sorumlu davranması lazım… Greve gidebilirsin... Ne olacak? Diğer şirketler sizin elinizdeki müşteri potansiyelini alacak… Ondan sonra daha çok işçi çıkarılacak. Anlaşmak en doğru yoldur. Bunun için bütün imkanların kullanılması lazım. Dolayısıyla sendikayı daha sorumlu davranmaya çağırıyorum. Aksi halde THY bizim milli markamız. Bugünlere kolay gelmedi. Sorumsuz davranışlarla kolay elden çıkabilir. Milyonlarca insan mağdur olur. Bugün karar verip bilet almıyorsunuz ki… Aylar önceden alıyorsunuz. Bu mağduriyete müsaade etmememiz lazım. Bence hala anlaşmak için imkan vardır. Böyle bir imkan kalmasa da, biz de kayıtsız kalmayız. Onu da söyleyeyim… Şeklinde beyanda bulunmuştur.

Peki soruyoruz? Sendika tam 5 aydır sorumlulukla davranmıyor mu? İşverenin uzlaşmaz tutumuna uysaydı zaten bundan 2 ay önce greve çıkmış olurdu.  Uzlaşmazlığın nedeni ne? Kim haklı kim haksız nasıl irdeledi. Sendikadan var olan sorunları ve sendikanın çözüm tekliflerini dinledi mi? Rezervasyon iptalleri olacağını sendika bundan 1 ay önce işvereni yazılı görüşme davetinde açıkça ifade etmedi mi?

Sayın Bakan birazda şirket yönetiminin sorumlu davranması gerektiğini neden söylemiyor?

Hava-İş ve THY çalışanlarına bu olumsuz tutum nedendir? Kendi atadıkları THY Yönetim Kurulu sütten çıkmış ak kaşık mıdır? Milli markamızın son on yılda 2-3 kat büyümesinden gurur duyarız. Çünkü onu bu noktaya taşıyanlar sendika üyeleridir. Yani THY çalışanlarıdır.

Sayın Bakanı insaflı olmaya birazda THY Yönetimini uzlaşmaya teşvik etmeye davet etmek istiyoruz.

Hava-İş olarak  her türlü görüşmeye açığız. Yasada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına bu gibi durumlarda uzlaştırıcı görev verilmiştir, çağırsın tarafları birlikte dinlesin, sorun neden kilitleniyor karşılıklı ifade edelim. İnanıyoruz ki sendikanın haklılığını o da kabul edecektir.

Havacılıkta THY yönetimi istedi diye anti demokratik grev yasağı getirildi haksız olduğu anlaşıldı yasak kaldırıldı. İşten çıkardıkları 305 işçiyi yasadışı eylem yaptı dediler, Yargıtay adalet önünde son kararını verdi ve işçileri haklı buldu işe iade kararı verdi.

Basın ve kamuoyu önünde işten çıkarılanlarla ilgili “ hukukun gereğini yerine getireceğim” diyen Sayın Hamdi Topçu bu sözünü yerine getirse bu uzlaşmazlık kolaylıkla çözülür.

Çünkü Hava-İş çözüm sağlandığı takdirde şirketin temel sorunları da dâhil taşın altına elini koyacağını açıkça beyan etmiştir. Biz Hava-İş sendikası olarak sözümüzün eriyiz ve çok netiz.

Ancak hükümetin Sayın Bakanları sosyal hukuk devletince Anayasal ve yasal olarak güvenceye alınmış en temel haklar konusunda açıkça ihlal içinde bulunmayı kendilerine hak görürlerse THY yönetimi uzlaşmaz tutumunu sürdürür ve grev olur.

Hava-İş demokratik anayasal haklarını kullanmaktan,  hukuka başvurmaktan, hakkaniyetsizliklerin son verilmesini talep etmekten başkaca bir tutum içinde olamaz. Grevi hiçbir zaman amaç edinmemiştir. Böyle olsaydı THY’de son grev 1991’de olmazdı.

Bu açıdan THY’de grev olmaması isteniyorsa THY Yönetimin inadı ve uzlaşmaz tutumuna son verilmelidir. Kimse kimseden lütuf istemiyor. T.C Anayasasındaki ve yasadaki güvence altına alınmış grev hakkımıza yönelik tehditler ülkemizi, İLO, AB ve diğer tüm ulusal ve uluslararası demokratik platformlarda çok büyük sıkıntılara sokacaktır.

Bu anlamda Sayın Bakanı sorumlu ve yansız bir tutum içinde uzlaşmayı sağlayacak siyasi irade koymaya davet ediyoruz saygılarımızla.

 
ŞIRNAK'TA TRAFİK KAZASI: 3 ÖLÜ
 
POLİS HAVADAN TAKİP EDECEK
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
'' HAVA İŞ , DİRENİŞ , PRESTİJ '' 7 Mayıs 2013 Salı 17:34

Onurumuz, emeğimiz ve yarınlarımız için. çocuklarımıza ve yakınlarımıza karşı olan sorumluluklarımız da var bizim. Bedenimiz, beynimiz, kalplerimiz ve ruhlarımız da var. Sizlerin de olduğu gibi hükümetin atadığı THY yöneticileri. Bizim çocuklarımız askerlik yapıyor. Bizim Çocuklarımız da aynı sizinkiler gibi et ve kemikten, kas ve beyin gücüne sahip. haklarımı koruyan sendikanın toplu iş sözleşmelerine itiraz ediyorsun yıllardır. Bin gece gündüz demeden çelışırken siz yataklarınızda eş ve çocuklarınız ile aynı çatı altında uyursunuz. Biz gece gündüz uçarken siz arkadaş, dost, yakın, aile üyelerinizle o lokanta, bu avm, dolaşıyor ve canlarınızın istediği her şeyi hayata geçiriyorsunuz. Çok şey istemiyoruz. Hak dedik? Hukuk dediniz, hukuk ta THY işçisi ve Sendikasını HAKLI ve YASAL çıkardı. Hadi artık sözünü tut ve bana insanca yaşama hakkımı ver, insan gibi yönet TÜRK HAVA YOLLARINI.. greVe evet diyoru(m)ve 15 mayıs 2013 tsi 03 de GREV GÖZCÜSÜYÜM oğlum ata ve kızım ece ile. cumartesi de TAKSİM de Sendikam ile...

Yorumu oyla      0      0  
PNR2769 7 Mayıs 2013 Salı 12:12

Bende 305 emekçi işci arkadaşları destekliyorum ve var olan rezervasyonumu cezasıba katlanarak iptal ettim. Madem THY milli servet işten atılan arkadaşlarda bu ülkenin emekçileri evlerine ekmek götüren vatandaşlarıdır. Syn,TOPÇU söz verdi yargı kararına uyacağız dedi sözünde durmadı,bakanlar kurulu ülkede çözüm süreci başlattıysa bu konuyada nokta koymalı. 16.000 çalışanlayım ve bende uçmuyorum.

Yorumu oyla      0      0  
yolcu 7 Mayıs 2013 Salı 09:16

BEN DE UÇMUYORUM , NOKTA

Yorumu oyla      0      0  
Birinci Süvari 7 Mayıs 2013 Salı 02:01

SABAH 6:00 L den ertesi gün 18:00 L zaman diliminde... uçmuyoruz.. UÇMUYORUZ... çılgınca 305 arkadaşımızı işten atma yarışına girdiğiniz gün.. bunu hak ettiniz... bunun sorumlusu sizsiniz THY YÖNETİMİ... tüm zarar sizin kapağınızdır... "kar" etme hırsının .. insan hayatının üstünde görülemeyeceğini... anlayacaksınız...

Yorumu oyla      0      0  
Başkan 6 Mayıs 2013 Pazartesi 20:35

İşten atılmamın baş aktörlerinden olan sendika yönetimini hep eleştirdim ve yanlışlarını söyledim ama şu Dakika'dan sonra grev için destekliyorum ve bu yazı için kutluyorum. Grev olacak başka yolu kalmadı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KARA ŞAHİN TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK
Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Sikorsky, "Kara Şahin" helikopterlerinin ...
AFRİKA UÇUŞLARINI ARTTIRDI
Fransız Hava Yolları Air France, 75 yıldır devam eden Afrika'ya uçuşlarını ...
İZMİR’DEN BATMAN'A UÇTU
Türk Havayolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress Batman’a ...
 
ÇELEBİ’YE DELHİ’DE ÖDÜL
Delhi Uluslararası Havalimanı işletmecisi Delhi International Airport ...
'KAYITSIZ KALMAYIZ'
THY’deki grev sürecini değerlendiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ...
ATLASJET’TEN YENİ BİR ROTA
Yeni hatlarıyla büyümesini sürdüren Atlasjet Havayolları, Ukrayna'ya bağlı ...
 
ÜNAL BAŞUSTA’YI ANIYORUZ
Geçen yıl yitirdiğimiz yazarımız, ağabeyimiz Ünal Başusta’yı vefatının ...
'YÜREĞİN VARSA SORUNU ÇÖZELİM'
342 gündür direnişte olan THY işçileri Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda eylem ...
VECİHİ HÜRKUŞ ANITI AÇILIYOR
Kadıköy Kızıltoprak’ta bugün Vecihi Hürkuş anıtı açılıyor... Milliyet ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
İRFAN SARP VEFAT ETTİ
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
13 / 15 °C 14 / 18 °C 13 / 15 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Delta Airlines
  •turist
  •kabin memuru
  •Emirates
  •Baykar