iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
21 Ağustos 2017 Pazartesi - 11:32

HAVA-İŞ'E YENİ BAŞKAN ADAYI

Hava-İş Sendikası'nın Kasım ayında yapılacak Genel Kurulu öncesinde mevcut yönetime karşı Zeytin Dalı grubu adaylığını açıkladı

HAVA-İŞ E YENİ BAŞKAN ADAYI
Losev-1

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası HAVA-İŞ’in Kasım ayında yapılacak 28. Olağan Genel Kurulunda Kaptan Pilot İskender Çarkçı önderliğinde “Zeytin Dalı” grubu yönetime aday olduğunu duyurdu.

THY' de her 4 çalışandan 3 'ü uçuş personeli olmasına rağmen yıllardır gerek pilotlar gerekse kabin memurlarının Hava-İş yönetiminde etkin biçimde temsil edilemediğini vurgulayan Zeytin Dalı grubu, Uçuş Emniyeti başta olmak üzere uçucuların sorunlarının çözülemediğini ve kronik bir hal aldığını ileri sürüyor.

Zeytin Dalı grubunun başkan adayı olan Kaptan Pilot İskender Çarkçı,

Hava-İş’te son pilot başkanı Zihni Barın'dan 40 yıl sonra sendika başkanlığı adaylığını açıklayan bir pilot oldu.

Zeytin Dalı grubunun Hava-İş Sendikası üyelerine yönelik yaptığı açıklama şöyle:

Hava İş Sendikasının değerli üyeleri, sevgili meslektaşlarımız,

11-12 Kasım 2017 tarihinde yapılacağı açıklanan Hava İş 28. Olağan Genel Kuruluna katılmak için bir araya gelen Zeytin Dalı Grubu olarak hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyoruz.

Bu gün genel kurula kısa bir süre kala bazı konuları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bir sendika üyesi için temel beklenti sendikasının kendisine sahip çıkması, arkasında durması, kazanılmış haklarından vazgeçmemesi, gelişen koşullara göre çalışanların hak ve çıkarlarını gözetmesidir.

İşveren ise masaya oturduğu sendika yönetiminin tüm çalışanların temsilcisi olup olmadığına bakar. Temsil yeteneği olmayan, üyesinin güvenmediği bir sendika ile yapılacak her türlü anlaşma ve uzlaşmanın çalışan kesimde karşılığının bulunmadığını, benimsenmediğinden bilir.

İşte bu nedenle işverenin müdahil olmadığı bir seçim süreci sağlıklı ve temsil yeteneği yüksek sendika yapısının oluşması için gereklidir, zorunluluktur.

Bizler Kasım ayında yapılacak genel kurulda aday olacak tüm grupların gücünü üyelerden alması gerektiğine, demokratik bir yarışa dışarıdan gelecek her türlü müdahalenin seçime gölge düşüreceğine, üye iradesinin yansımasına engel olacağına inanıyoruz.

Geçen hafta basında çıkan 'Kamyoncular Geliyor' haberinin doğru olmadığını ümit ederken Hava İş Genel Başkanının kamuoyuna yansıyan söyleşisi maalesef kaygılarımızı haklı çıkardı. Genel Başkan tarafından doğrulanan "taşıma delege" iddiası, gerçekten vahim bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu ortaya koydu.

Hava İş, adı üstünde sivil havacıların sendikasıdır. Sendikamıza kamyoncu, taksici, kurye vs. grupların üye olması yasal haklarıdır. Ancak takdir edersiniz ki bu mesleklere mensup emekçilerin " Uçuş Emniyeti " merkezli faaliyet gösteren havacı emekçilerinin iş koluna ve uluslararası alanda büyük bir atılım içindeki Havacılığımıza katacak birşeyleri yoktur.

Bu gerçek ortada iken kamyon ve taksi şoförlerinin üye yapılıp genel kurula delege olarak getirilmesinin akla, mantığa, etik kurallara uyduğunu iddia etmek, bizlerin bilgi, tecrübe ve emeği ile alay etmekten bir farkı yoktur. Genel Kurula bunlar delege olarak gelirse kurl şaibeli olur ve meşruiyeti tartışmalı hale gelir. Bu ortamdan çıkacak sendika yönetiminin muhatap alınması, havacılık iş kolunda hiç bir sorunu çözmez ve mutsuz korunmasız hiç bir sorunu çözülemeyen çalışanlarla birlikte en büyük yarayı "UÇUŞ EMNİYETİNİ" alır.

Bu noktada temsildeki adaletsizliği ortaya koyan bazı rakamları sizlerle paylaşmak istiyorum;

Bugün Hava İş Sendikasının üye sayısının % 72 si kabin-kokpit uçucu, % 28 i yer personelidir olup sendika gelirinin en az % 90 ı uçucu üye aidatlarından gelmektedir. 300 delegelik genel kurulda ise uçucular 97 (%30) delege ile temsil edilmekteydi. Şimdi bu rakam kamyoncu delegeler nedeniyle daha da aşağıya çekilmeye çalışılmakta, 160 uçucunun oyu bir kamyoncunun oyuna eşdeğer hale getirilmektedir. Çünkü mevcut yönetim en çok hiç bir sorununa çözüm bulmadığı uçucu kesimden çekinmekte, ' Karşıma aday bile çıkaramazlar' tehdidini savurarak gözdağı vermeye çalışmaktadır. Bunu geçen seçimde yaptılar ve başarılı oldular, tek bir uçucu delegesi bile tehditler yüzünden salona giremedi. Yani mevcut yönetim 20 bin üyeden sadece 5 bini tarafından seçilmiş uçuculardan tek bir oy bile alamamıştır.

Genel Başkanın ' iş kollarını ben birleştirmedim Bakanlık birleştirdi. Tüzüğü de ben yazmadım, günün şartlarına uygun değil ama ben bu tüzükle seçime gireceğim. Yapacak bir şeyim yok.' sözleri çaresizliğin değil isteksizliğin ifadesidir. 3,5 senedir tüzüğü değiştirmek için hiç bir girişimde bulunmayıp şimdi bu tüzüğün açıklarını kullanarak temsil ve delege sistemini bir takım birleştirme, kaydırma ve kamyoncu operasyonu ile istediği şekle sokmasının ne anlama geldiğinin takdirini siz çalışanlara bırakıyoruz.

Bu noktada şeffaf sendikacılığın gereği olarak Hava İş Sendikasının hangi iş yerine kaç delegelik verdiğini, havacılık dışında olup üye ve delege yapılanların kimler olduğunu, sendikaya ne zaman üye olduklarını, ne kadar aidat ödediklerini ve kaç kişiyi temsil ettiklerini öğrenmek en doğal hakkımızdır. Kanun, yönetmelik ve tüzüklerin açığını kullanarak genel kurulu dizayn edip üye iradesini manipüle ederek seçim kazanmak ve onların aidatlarını korumalarla birlikte hovardaca harcamak etik değildir ve mesleğimize hizmet etmediği gibi Hava İş kurumsal yapısına zarar verir.

Biz " Zeytin Dalı " Grubu olarak tüm THY çalışanlarını kucaklayan demokratik ve adil bir yarışın içinde olmaya hazırız. Hiç bir parti, ideoloji ve şahsın uzantısı veya temsilcisi değil, sadece ve sadece çalışanların sesiyiz. Bu sendika bizi ya duyacak ya da kaybedecektir. Sendikamız yer görevlisinden muhasebecisine, kargocudan ikramcıya, teknisyenden hostesine, kaptanından dış istasyonlarda görev yapan çilekeş personeline kadar hepimizindir. Bu nedenle siz THY çalışanlarını aynı platformda omuz omuza dayanışmaya davet ediyoruz. Bu uğraş içinde bizleri yanlız bırakmayacağınızı biliyor, şimdiden teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla.

Zeytin Dalı Grubu adına

Kaptan İskender CARKÇI

 
ONUR AIR TİP EĞİTİMİ VERECEK
 
ATÜ’NÜN “UÇAR AİLESİ” YAYINDA
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Ağustos 2017 Salı 21:25

Çarkçı kaptan, kendi okul arkadaşları arasında öne çıkmış mümtaz bir İnsandır. THY'da da bu özellikleri nedeniyle yöneticilik Yapmıştır. Kararının, THY camiasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Yolu açık olsun....

Yorumu oyla      3      0  
211 22 Ağustos 2017 Salı 13:08

ise iade davasini kazanan 211 in arkadinda olun ne bicim sendikasiniz siz

Yorumu oyla      3      0  
Zeytin Dalı 22 Ağustos 2017 Salı 11:42

Yolun açık olsun Çarkcı Kaptan👍

Yorumu oyla      3      0  
sıradan üye 22 Ağustos 2017 Salı 00:49

adam gibi adam, ilkeli omurgalı kaptan İskender Çarkçı... Ümidimiz sensin. bu sarı sendikadan kurtuluş için son şansımız.

Yorumu oyla      5      1  
Zeytin Dalı 21 Ağustos 2017 Pazartesi 22:46

Yolun açık olsun Çarkcı Kaptan👍

Yorumu oyla      3      0  
305 21 Ağustos 2017 Pazartesi 21:00

bu zeytin dalı kime uzatılıyor işverene mi yoksa sendika yönetimine mi? ali gülçiçek başaramayacağını bile bile neden vazgeçmiyor?

Yorumu oyla      0      2  
f 21 Ağustos 2017 Pazartesi 20:26

Kaptanı iyi tanıdığım için şüpheliyim! Grup çalışmasını bilmez. Sadece kendi istediği olmalı başkalarının düşünceleri önemli değil kafasındadır. Eğer ihtiyarlayınca karakteri değişmiş ve başkalarınında fikirlerini dinlemeye başlamış ise iyi bir sendikacı olur ama hala eskisi gibi sadece kendisinin doğruyu bildiğini düşünüyorsa gideni aratır.

Yorumu oyla      3      4  
tosucular 21 Ağustos 2017 Pazartesi 19:40

şimdide insatcılıga soyunmuşlar işçilerin arasına gir ve sendikacılık yap gdeceksiniz

Yorumu oyla      3      0  
Union 21 Ağustos 2017 Pazartesi 15:40

Sarı sendikaya son.

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
VATANDAŞLAR JET SESİNİ NE SANDI
Türk Yıldızları akrobasi timinin Trabzon Ortahisar Belediyesinin ilçe ...
KURYEDEN İLGİNÇ SAVUNMA
"Türkiye'ye değil Moldova'ya sokacaktım"
GÖZEN GÜVENLİK KİMİN AYAĞINA GİTTİ
ABD uçuşlarında güvenlik hizmeti veren Gözen Güvenlik’in çalışanları bugünkü ...
 
TGS'NİN BU MİNİBÜSÜNDE KİM VAR
Atatürk Havalimanı apronunda körük altında bekleyen bu minibüsten bakın kim çıktı
HAVALİMANINA KÖPEK EVİ
Rostov Havalimanı’nın inşaatını tamamlayan Limak 1.5 milyon dolara güvenlik, ...
PEGASUS UÇAĞINA KUŞ ÇARPTI
Pegasus uçağının radom olarak adlandırılan burun kısmına kuş çarptı
 
UÇAKTA ŞEKER KOMASINA GİREN YOLCU ÖLDÜ
Türk Hava Yolları'nın(THY) Port Louis-İstanbul seferini yapan uçağında ...
ARIZA GİDERİLDİ PİST AYDINLATILDI
Diyarbakır Havalimanı ana pistinin ışıklarında dün akşam saatlerinde meydana ...
KIZILAY THY UÇAKLARIYLA YARDIMA KOŞTU
Kızılay, Türk Hava Yolları uçağıyla Sierra Leone’ye insani yardım malzemesi gönderdi
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •Kargo
  •salgın
  •NASA
  •Osman Gazi Baykal