iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
24 Ekim 2009 Cumartesi - 10:58

HAVA-İŞ'TE İŞTEN ÇIKARMA

Hava-İş’te tensikat… Sendikanın Örgütlenme Uzmanı Munzur Pekgüleç ve Basın Yayın Sorumlusu Özlem Ergun işten çıkarıldı. Konuyla ilgili Gökkuşağı Hareketi açıklama yaptı.

HAVA-İŞ TE İŞTEN ÇIKARMA
Losev-1

Gökkuşağı Hareketi konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

 

“Hava İş Yönetim Kurulu iki işçinin daha işine son verdi. Örgütlenme Uzmanı Munzur Pekgüleç ve Basın yayın sorumlusu Özlem Ergun yönetim kurulu kararıyla işten çıkarıldılar.

Genel Kurul öncesi yönetim kurulu üyelerinden Engin Barutçu’nun katılmadığı toplantıda verilen bu karar 20 yılda karşıtına dönüşen iktidar hırsının vardığı son noktadır. Hava İş yönetimi sendikayı kendi şirketi ve kendilerini de bu şirketin patronu görmektedirler. THY işvereninden bir farkları kalmamıştır. Onlar da kendileri gibi düşünmeyen işçileri kapı önüne koymaktadır. Daha önce de sendikanın örgütlenmedeki hatalarını yazılı rapor olarak yönetime sunan dış ilişkiler uzmanı Pınar Erol “Benim çalışanım beni nasıl eleştirir!” denerek işten atılmıştır. Başka nedenlerle de çıkarılan işçilerin oranı THY’deki kıyımı aratacak boyuttadır. Hava İş “patronları” bunu “Tabi ki atarız maaşını biz veriyoruz!” şeklinde savunacak kadar pervasızdır.  

Bu anlayıştaki bir sendika yönetiminin THY deki işçi kıyımına dur demesi, sendikal örgütlülüğe sahip çıkması mümkün müdür?  Munzur ve Özlem arkadaşlarımızın tek suçları Gökkuşağı Hareketi sözcüleriyle dost olmalarıdır. Yıllardır aynı sendika çatısı altında mücadele eden insanların dostluğu kadar doğal birşey olabilir mi? Muhalefet yürüten ve genel kurul delege seçimlerinde katıldığı bütün seçimleri kazanan Gökkuşağı Hareketi delege çoğunluğuna sahiptir. Telaşları ve hırçınlıklarının tek sebebi budur. THY işçileri ve genel kurul delegeleri bu “patron tavrına” 12-13 Aralıktaki genel kurulda son vereceklerdir.

THY işçilerini ve özellikle Atilay Ayçin listesinden aday olan kardeşlerimizi bu tutumu sorgulamaya davet ediyoruz. Aynı soruyu özellikle Türkiye sendikal harekette şimdiye kadar yarattığı sahte imaja kanan çevrelerin yapma zamanıdır. Başta bağlı olduğu federasyon Türk İş olmak üzere bütün sendikacılar, yakından tanıdıkları, sendika emekçisi Munzur Pekgüleç’e ve bir basın emekçisi olan Özlem Ergun’a sahip çıkmalıdır.

Gökkuşağı Hareketi olarak bütün işçileri Hava İş yönetimine protesto mesajı göndermeye (www.havais.org.tr) ve internet sitemizde (www.gokkusagihareketi.com) arkadaşlarımızla dayanışmaya çağırıyor.

Üretenlerin yöneteceği şeffaf, demokratik Hava İş için elele...”

 
NORTHWEST PİLOTLARINA SORUŞTURMA
 
AİRPORT LAS VEGAS'TA
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Carlos Casteneda 30 Ekim 2009 Cuma 10:18

Sayın "Yeni Hava İş Sendikası" yönetimi aday adayları arkadaşlar... Öncelikle terminolojiniz tüm muhafiliflerin belirlediği ve dışına çıkamadığı klişe sözlerin ötesine geçemiyor. Sözümü çok uzatmadan size Ekim Devrimi devrimcileri en radikal söylem ve eylemlerle yola çıkıp başarıya ulaştıklarından sonra yine tarihin en güçlü bürokratik devletlerinden birini inşa etmişlerdir. (Bürokratik Sovyetler) Yani pratik teoriyi çoğu zaman yanıltır. Daha sonra bu kadar hararetli bir biçimde iktidar mücadelesine girmişsiniz ve neredeyse her yolu mübah sayıp hatta işverenle seçim sandıkları başına geliyorsunuz bu da sizlerin iktadar hırsını göstermez mi? Ki daha iktidar bile olamadan bu kadar hırs!... Peh peh peh ! Ayrıca iktidarı düşünüyorsanız bakınız Carlos Casteneda'nın "Rüya Görme Sanatı" ...

Yorumu oyla      0      0  
indialima 27 Ekim 2009 Salı 13:06

pek sayın Krishnamurti kişisi yorumunuzda üzerime alınıp açıklık getirmek istediğim bir konu var. politika nın kelime kökeninden bahsetmiş olmam ukalalık ya da insanlara gerizekalı muamelesi yaptığım anlamına gelmesin ben sadece yapılan yorumlara cevap veriyorum.. vermek zorunda hissediyorum.. çünkü bu hareketin ortaya koyduğu sendikal anlayışın desteklenmesi gerektiğine inancım tam.. zaten ortaya koydukları temel ilkeleri ve bunların olası sonuçlarını anlamış bir insanın bu desteği esirgemesi kadar saçma bir şey olamaz bence .. bu gün var olan yönetimde yer alıp gökkuşağı hareketinin muhtemel iktidar sürecinde yer almak istemeyecek arkadaşların bu seçimlerinden hareketin ilkelerini benimsemedikleri sonucunu çıkarmak yanlış olmaz.. çok rica ediyorum (http://gokkusagihareketi.com/temel_ilkeler.php ) linki tarayıcınıza kopyalayın ve bir göz atın.. burda yanlış ne var??.. içinde olmak istemeyeni anlayabilirim.. ama karşısında duracakları eleştiriken her zaman acımasız davranacağım

Yorumu oyla      0      0  
ayhan günal 27 Ekim 2009 Salı 09:18

beni amatör olarak adlandıran BEN KİMİM arkadaşıma teşekkür etmek isterim. bunu gerçekten iltifat kabul ediyorum. bu benim kirlenmediğimin bir göstergesidir. çünkü profosyonel ve tecrübeliyim diyen bazı sendika yöneticilerinin seçim sandıkları başında yaptıklarını ve sonuçlarını gördükten sonraki davranışları, beni gerçekten amatör kalmaya zorluyor. sendika içindeki bu haksızlıklarda amatör kalmamı onaylıyor. sen bu kısa yazımdan bu kadar büyük sonuçlar çıkardığına göre bayağı tecrübeli olmalısın?? ama bir deyim vardır LAFIN TAMAMI DELİYE SÖYLENİR diye. ben çok kısa yazdım. ARİF OLAN ANLAR diye. tekrar yazıyorum AYIP AYIP AYIP.. ARİF OLAN ANLASIN diye..

Yorumu oyla      0      0  
Krishnamurti 26 Ekim 2009 Pazartesi 21:17

'Hayatta sedece tek otoriteye başkaldırmanın hiçbir anlamı yoktur, önemli olan bütün otoritelere başkaldırabilmektir.' Sevgili Başöğretmenler-im şimdi neden habire politikanın kelime köken ve anlamından bahsettiğinizi anlayamadım. Herkes politikanın hemen hemen ne anlama geldiğini bilir. Şunu söylerim ki muhalif hareketiniz o sendikaya yönetim seçildiği zaman bugün var yönetimin yanında olanların kaçı sizinle çalışabilecek ? Politika elbette sizin işiniz değil. Sayın Munzur Pekgüleç acaba bu davranış biçimiyle bir zamanlar yol arkadaşlığı yaptığı Atilay Ayçin'e haksızlık etmemiş midir? Bakın bu şahısların geçmiş ilişkilerini bilmezsiniz belki ama bakın derim ben yine de. Bir de hizipçilik ne demek ona bakın. Ve bu kişilerin yine geçmişine neden acaba her gittikleri yerde ihraç edilmişlerdir? Hep onlar mı mazlum ya da iktidara gelme hırsından vazgeçememe midir?

Yorumu oyla      0      0  
indialima 26 Ekim 2009 Pazartesi 11:41

Ayrıca arkadaşım bence önyargının dibine vurmuşsunuz. Gökkuşağı hareketinin sendikada iktidar sağlayacağı durumda Ayçin taraftarı olup sendika çatısı altında bulunan insanlara karşı benzer bir kıyım örneği göstereceğine olan inancınız bu önyargının en belirgin göstergesidir. Bunun için sizi suçlamıyorum. çünkü bu sizin eksikliğiniz değil Gökkuşağı hareketinin bir fazlalığı neticesinde düştüğünüz bir durumdur. Nedir bu fazlalık? Gökkuşağı Hareketi temel ilkelerinden de belli olacağı üzere, yönetim biçimi açısından farklılıklar ortaya koymakta süregelen sendikacılık anlayışını farklı bir mecraya taşımaktadır. Burdan da anlaşılacağı üzere sizlerin ezberlediği gibi insanları sindirmek, baskı altında tutup zorla bir köşeye çekmek, direnç karşısında da o insanların ekmekleriyle oynamak Gökkuşağının kitabında yazmaz. Muhalefet iktidarı güçlendiren bir olgudur. Ve bunun karşısında Gökkuşağı Hareketi hazımsız değildir. Ayçin'in sergilediği bu tavrı Gökkuşağından beklemek pek adaletli olmaz.. her şey ortada

Yorumu oyla      0      0  
amanın 26 Ekim 2009 Pazartesi 11:15

amanın!...siz siz olun eğer seçimlerden sonra yine ayni yönetimle devam etmek zorunda kalırsak sakın sesinizi çıkarmayın! farklı mı düşünüyorsunuz belli etmeyin! ters mi geliyor bazı şeyler düzeltmeye çalışmayın! renginizi belli etmeyin! aman ha! mavi, sarı kırmızı mı derinizin rengi boyayın gitsin beyaza ki beyaz adamın hoşuna gitsin. biraz da yağ çekin canım nolcak yağ parayla mı orda! yoksa parayla mı?

Yorumu oyla      0      0  
indialima 26 Ekim 2009 Pazartesi 00:38

sen kim misin? en basit şekilde hazımsız biri olduğunu üstteki yorumuna bakarak söyleyebilirim.. bir kurumun çatısı altında resmi ya da gayrıresmi sıfatla bulunan kişilerin o kurumun yönetim ve idaresine karşı muhalif düşünceler taşıyabilmesinden daha doğal bir şey olamaz.. bu istifayı gerektirmeyeceği gibi etik değerler açısından da bir sakınca doğurmaz.. ancak demokrat bir anlayış ve çizgide olduğunu iddia eden kişilerin kendilerine muhalefet gösteren insanlara karşı işten çıkarmaya kadar varan tutum ve davranışları demokrasinin etiğine uygun mu değil mi her platformda tartışlabilir.. burası da buna uygun bir platform olup ayhan kaptan ın görüş bildirmesi son derece doğaldır.. "bu ne düşük politikadır" demişsin "poli-tika" yunanca dan gelip çok ve yalan kelimerinin bir araya gelmesinden türemiştir çok yüzlülük anlamına gelir... bu insanlar politika yapmıyorlar bunu iyi anlayın.. politika ayçin gibi profesyonellerin işi.. ayhan kaptan gibi amatörlerin değil

Yorumu oyla      0      0  
Ben kimim? 25 Ekim 2009 Pazar 19:43

Şimdi siz örnegin Ayhah Günal kaptan bu ne üslup bu ne tarz. Kardeşim siz solcu iseniz biz değiliz. Bu ne düşük politikadır. amatör olduğunuz her yerinizden belli. ama bu kadarına pes diyebiliriz. sizleri alanlarda, sendika meydanında görmek isteriz; form sayfalarında düşük nitelikli konuşmalarda değil. Burada bir alan bulup konuşmak değil mesele. ayrıca kendi basın açıklamalarınıza yorumlar yapmak şıracının şahidinin bozacı olması gibi bir hikaye olmuş. Siyasi tavırlarını gökkuşağından koyup gelecek vizyonunu yanınızda belirleyen kişilerin önce istifa etmesi etik değil midir? Ya siz kazanırsanız mevcut yönetim taraftarlarının akıbeti şu an işten çıkarılanlardan farklı mı olacak? Ucuz politik oyunlar artık AKP bile yapmıyor... Ucuz retoriğinizin farkında mısınz? Bilmem yayılar mısız? Gerçek DEMOKRASİDE...

Yorumu oyla      0      0  
bahadır altan a 25 Ekim 2009 Pazar 19:21

Orhan veli arkadaşımızın adını nihayet ağzına alabıldın. bu da bir gelişme.

Yorumu oyla      0      0  
ayhan günal 25 Ekim 2009 Pazar 13:43

bu yapılanlar ve işten çıkarmalar sizin ve sizin gibi düşünenlerin geldiği son noktadır. bu davranışlar zalimliğinizin nerelere geldiğinizin göstergesidir. fazla söze gerek yok. gün döner hesap döner, keser döner sap döner.... ayıp

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NORTHWEST PİLOTLARINA SORUŞTURMA
ABD’de 144 yolcusu bulunan uçak havaalanını geçince terör alarmı verildi. ...
THY'DEN ANLAMLI BAYRAM ARMAĞANI
Dünyaca ünlü bestecimiz Ferid Alnar’ın gençlik, olgunluk ve son dönem ...
GATWICK HAVALİMANI SATILDI
İngiltere’nin ikinci büyük havalimanı olan Gatwick'in satıldığı duyuruldu.
 
THY BOEING 737-700 KİRALAYACAK
THY, iki adet 'Boeing 737-700' kiralayacak…
İŞ JETLERİ KRİZ DİNLEMEDİ
Alanında dünyanın en büyüğü olan ABD Ulusal Havacılık İş Derneği'nin düzenlediği ...
F-35'E ONAY GELDİ
ABD Senatosu'nun alternatif motor üretimine onay vermesi, TUSAŞ Motor ...
 
THY'NİN YENİ MELEKLERİ
THY’de mezuniyet heyecanı devam ediyor.Temel eğitimlerini tamamlayan 80 ...
THY'NİN GENÇ PİLOTLARI
Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Akademisi’ni başarıyla bitiren 27 öğrenci ...
TAZMİNATLARA BAŞBAKAN AYARI
Isparta'da 30 Kasım 2007'de 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasında, ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
İRFAN SARP VEFAT ETTİ
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
13 / 18 °C 14 / 15 °C 14 / 16 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •kabin memuru
  •yolcu
  •Temel Kotil
  •Antalya