iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
7 Şubat 2012 Salı - 13:00

HAVA-İŞ'TEN TEPKİ

Türk-İş’in de onay verdiği iddia edilen Toplu İş İlişkileri Yasasında HAVA ULAŞIMINA ÖZEL Grev Kırıcılığı hükmü ilave edildi

HAVA-İŞ TEN TEPKİ
Losev-1

Hava-İş sendikası bu gelişme ile ilgili aşağıdaki basın açıklamasını yaptı:

Basın ve Kamuoyuna;

SKANDAL: Türk-İş’in de onay verdiği iddia edilen Toplu İş İlişkileri Yasasında HAVA ULAŞIMINA ÖZEL Grev Kırıcılığı hükmü ilave edildi. AKP Hükümetince Kanun Tasarısı olarak Meclise sunulan Toplu İş İlişkileri Yasasına son anda “YENİ BİR GREV YASAĞI” konuldu.
Tasarının Grev ve Lokavt uygulaması başlıklı 64. Maddesine 6. Fıkra eklenerek;
“Hava Ulaşımı alanında faaliyet gösteren işyerleri ve işletmelerde grev esnasında işveren faaliyetlerinin yüzde kırkını sürdürebilir. Bu durumda çalışacak işçilerin sayısı, niteliği ve çalışma yerleri işyerinde veya işletmede çalışan işçi sayısına göre işveren tarafından belirlenir. Bu hükmün uygulanmasında listenin tespiti, ilanı, işçi sendikasına tebliği ve listeye itiraz usulü hakkında 65. Maddenin ikinci fıkrası hükümleri uygulanır”
Şeklinde yeni bir düzenleme getirilmektedir.
Ancak Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ tarafından 25 Ekim 2011 tarihli yazı ile sendikamıza gönderilen yasa taslağında 64. Madde 6. fıkrası bulunmamaktadır.
İleri demokrasi aldatmacası ile halkoyuna sunulan Yeni Anayasa ile vaat edilen grev yasaklarının kaldırılacağı aldatmacası bir yana, bu tasarı ile var olan grev yasaklı işkollarına ilave olarak, daha önce böyle bir yasak bulunmayan HAVA TAŞIMACILIĞI işkolunda da fiili grev yasağı getirilmektedir.
Grevde İşverenlerin hava ulaşımında faaliyetlerinin %40’nı sürdürmesine olanak sağlanması fiilen grev hakkının ortadan kaldırılmasıdır.
Konfederasyonumuz Türk-İş direkt sendikamızın örgütlülüğünü etkileyecek bu konuda Tasarı Meclise inerken sendikamıza herhangi bir değişiklik bildiriminde bulunmamıştır. Bu anti- demokratik ve hukuk dışı düzenleme Meclise gönderilen Tasarı’ya nasıl ve kimin isteği ile ilave edilmiştir. Eğer Türk-İş’le de bu değişiklik paylaşılmamışsa tam bir SKANDALDIR.
Maddeye eklenen fıkrada da görüldüğü gibi sadece hava ulaşımı için özel grev uygulama yasağı getirilmiştir. Yasada hava, deniz, kara, demiryolu işkolları tek bir Taşımacılık işkolu haline getirilirken HAVA ULAŞIMI ile ilgili işverenlere grevde tanınan böylesi hak HANGİ DEMOKRATİK ÜLKEDE VARDIR ?
Toplu İlişkileri Yasa Tasarısında işkolu barajının taslaktaki binde 5’ten, yüzde 3’e çıkarılması işyeri ve işletmelerde %50+1 barajının halen sürdürülmesi ile zaten baştan 12 Eylül darbe Anayasasının hiçbir engellini ortadan kaldırmayan bir niteliğe sokulmuştu. Ancak bir sendika aleyhine ve işverenler lehine BÖYLESİNE ÖZEL HÜKÜM DARBE ANAYASASINDA bile konulmamıştı.
Hava-İş sendikası olarak böylesine özel hüküm içeren bu maddenin tasarıdan çıkarılmasını tüm barajların kaldırılarak örgütlenme özgürlünün önüne engel konulmamasını talep etmekteyiz.
Tüm muhalefet partilerinin bu tasarı ile ilgili işçilerin sesine kulak vererek komisyon çalışmalarında tüm anti-demokratik maddelerin ortadan kaldırılması ile ilgili etkili çalışma yapmasını beklemekteyiz.

Saygılarımızla.

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU               

 

 
ANKARA'DAN FRANKFURT'A UÇACAK
 
HATAY HAVAALANI TRAFİĞE AÇILDI
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
biz''de vekiliz. 11 Şubat 2012 Cumartesi 01:10

Anayasa görüşmeleri Türk Hava Yolları Başta Olmak Üzere Bütün Hava Çalışanlarını Ve Yakınlarını da Yakınen İlgilendiriyor Tabii ki Vatandaşı Olduğumuz Yurdumuzun Bütün İnsanlarını da Çok Yakından İlgelendirmeli, takipçisi olacaksın haklarının ve savunanların ve yok sayanların, meçhule seni sürükleyenlerin; HAVA İŞ KOLUNA ÖZEL HÜKÜMET VE İŞBİRLİKÇİLERİNİN, YANDAŞLARININ, HAVA İŞVERENLERİNİN RİCASI İLE ANAYASAYA MADDE KOYULMASI GREV YASAĞI kabul edilemez(işverenler sizi çok seviyor sıkıntı yaşamayasınız diye sizi GREV siz kısaca 'HAK'sız bırakıyor. Bu antidemokratik işleyişe TBMM de Grup Olarak İSYAN eden TBMM kürsüsünü işgal eden yürekten ve samimi kişisel çıkar beklemeyen bu haksızlıklara karşı duran tüm vekilleri kutluyorum. 'Hava Toprak Su Ateş, Anayasasıdır İnsanların' Bu Gerçeği Yok Sayan İnsan olana İnsanca Yaşam Adına Verilen Tüm Mücadelelerin ve İNSAN OLANIN BAŞ AĞRISI, CELLADIDIR... ^HAVA İŞ BÜTÜN ŞÇİLERİN SENDİKASIDIR^.

Yorumu oyla      0      0  
Çalışan 8 Şubat 2012 Çarşamba 18:34

Değerli işçi rumuzlu yorumcu, sanırım ne yazdığımı anlamadın bu sitede yorum yapan her kişi asli görev olarak Hava-İş sendikasına, yönetimine, başkanına sürekli sallayıp duruyor istersen arşivi bir karıştır eee bunları THY yönetimi de okuyor, şimdi istersen gelelim benim önerime tüm çalışanlar ve kendisine işçi diyen tüm insanlar evlerinde yada ofislerinde oturup bilgisayarlarından hakaretler yağdıracaklarına, en demokratik hakları olan eylem birliğini hayata geçirirler ise ne olur acaba, sakın bu sendika için değer mi türünden yorumlar yapmayınız çünkü kaybeden sürekli biz çalışanlar oluyoruz. Saygılarımla

Yorumu oyla      0      0  
DERİ''den Bir Dost 8 Şubat 2012 Çarşamba 14:47

Dün Türk İş Başkanlar kurulunun açış konuşmasına CHP ve Kılıçdaroğluna hakaret ederek başlayan Türk İş Başkanı Mustafa Kumlu'yu Basın İş Başkanı Yakup Akkaya 'gergin'siniz demesine sus lan diyen orada olmayan Tek Gıda İş Başkanına ve Belediye İş başkanına da benzer söylemler ile hakaret eden Kumlu ya Hava İş Başkanı; bir sonuç çıkaramayız böyle devam edecek olursan bu toplantıdan burada olmayan insanların hakkında hakaretli cümleler kuramazsın, sınıfı sattın için rahatmı. sen benim olduğum yerin önünden de geçemezsin yüreğin yok senin. Sen bu söylemlerinle bizleri şaşırtmıyorsun ama unutma seni de adam edeceğiz diyerek salonu terk etti. Hava İş Başkanı'nın 8/12'de Türk İş Genel Kurulunda Yaptığı Konuşmanın doğruluğu, tespitleri ve haklılğı böylelikle ispatlandı. THY Tis'de başarılar dilerim. Bir daha, Bir daha izleyelim. Çoluk,Çocuk ve Hepimiz...

Yorumu oyla      0      0  
HAVA İŞ KOLUNA ÖZEL GREV YASAĞI İnsan Haklarına Saldırıdır 8 Şubat 2012 Çarşamba 14:10

Gelinlik kız gelir bileğinde bilezikleri ile düğününe. Düğünüdür, Bayramıdır çalışan insanların GREV hakkı ve GREV. 3 çocuk yapın diyorsun? Kendine 3 köle dahamı istiyorsun bizlerden. Hukuğu ettin Gukuk. Çiftçi anayı gözü açık gönderdin, askerlerimize çuval giydirdin, 35 kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını havadan(yanlışlıkla!)bombaladın, öğrencileri, işçileri, memurları sokaklarda dövdürdün, kazanılmış hakları peşinde olan insanları sürdün perişan ettin, bütün ülkenin sokaklarını kararttın zindan soğukluğunda ve sen biliyormusun Tanrı bile öldükten sonra insanın yaşadıklarının belgesi ile sorguya çekerken; sen kimsin be kardeşim kendini....., mı sanarsın. Avrupa insan hakları mahkemesinde Türk İnsanının başını önüne düşürdün, sayende 1. sıradayız hak ihlalleri ve tazminat ödemede. Kimi kaldı ülkemin kimse bırakmadın. Avrupa tanıdı sırtını döndü. Müslüman Suriye, Irak, iran, Libya artık sana düşman. Rusya, Atatürk'e destek olan kurtuluş savaşında sallamıyor seni. Yedin kendini de bizi de. 'USA'ndık, yeter

Yorumu oyla      0      0  
Bunuda Aşarız 8 Şubat 2012 Çarşamba 13:20

Özel Ellerin bükemediği bileği; TBMM deki %50 aldığı oyla Anayasa maddesi olarak 'HAVA İŞKOLUNA ÖZEL GREV YASAĞI' ile bükebileceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. THY Toplu İş Sözleşmesinde Başarımız engellenemeyecek...

Yorumu oyla      0      0  
TÜRK İŞ Başkanı Mustafa KUMLU '' GİZLİ PAZARLIĞI İTİRAF ETTİ '' 8 Şubat 2012 Çarşamba 13:15

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, dün 1 toplanan Türk-Iş Başkanlar Kurulu'nda Başbakan Erdoğan'ın barajı yüzde 5 olarak uygulatmak istediğini, bunun üzerine yapılan pazarlıkla yüzde 3'e indirildiğini kendi ağzıyla itiraf etti. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, tasarı konusunda hükümetle pazarlık yaptıklarını da itiraf etti. "Toplu iş ilişkileri Yasa tasarısı" gündemiyle toplanan Başkanlar Kurulu, konfederasyon yönetimi ile Sendikal Güç Birliği arasında çıkan tartışmayla başladı. Basın-Iş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya, Türk-Iş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'ya "gergin" olduğunu söyledi. Kumlu önce Akkaya'ya, ardından da üslubu konusunda kendisini uyaran diğer genel başkanlara sert sözler sarf etti. Kumlu'nun yakışıksız tavrını sürdürmesi üzerine, Hava-Iş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin Başkanlar Kurulu'nu terk etti...

Yorumu oyla      0      0  
İşten atılan sendikalı 8 Şubat 2012 Çarşamba 12:02

Bu yasaya en fazla sevinen, sendikanın genel başkanı ve yöneticileridir. Artık bahaneye de ihtiyacı kalmadı. Eskiden "işçi böyle ben ne yapayım, temsilci şöyle ben ne yapayım?" der dururdu şimdi "Yasa böyle ben ne yapayım" der artık!

Yorumu oyla      0      0  
bu düzen hücrem seni de unutmaz 8 Şubat 2012 Çarşamba 02:02

ahmetler gibi, nedimler gibi, aydınlar gibi, öğrenciler gibi, hakkını arayan bütün insanlar gibi; seni de 'hava iş koluna özel GREV yasağı İle' içeriye atmaya çalışıyorlar. SENDİKAM... THY TİS de Başarımız, kazanımlarımız engellenemez, engellenemeyecek.

Yorumu oyla      0      0  
Ne Mutlu 7 Şubat 2012 Salı 22:45

yüzlerce öğrenci gazeteci cezaevinde sokaklar sus pus insanlar gölgesinden korkuyor bir polis devleti olduk... Hava İş senin üyen olduğum için gururluyum, onurluyum TÜRKİYE nin iktidar tarafından AÇIK BİR CEZAEVİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜĞÜ bu günlerde sana da bu yakışırdı. Baş edemediler, edemeyecekler de. Seni ancak 12 Eylül Anayasını bile gölgede bırakacak antidemokratik bir işleyişle ya da faili meçhule kurban ederlerdi ilk tercihi kullanmış gibiler. Tekrar söylüyorum ÜYEN OLDUĞUM İÇİN ONURLUYUM. Şimdi 'Uçarak terör suçu işlenirmi' diye yazı yazan Bahadır A. gördünmü. Seni tebrik ederim. saygılarımla

Yorumu oyla      0      0  
işçi 7 Şubat 2012 Salı 14:17

tavsiyen nedir sevgili "çalışan" arkadaşım? sen zaten eleştirdiğin şeyleri habere ilk yorumu yazan olarak yapmışsın. ayrıca haberi okuyanlar sana mı soracak ne yazacaklarını? kabadayılıktan bahsediyorsun, bir daha düşün istersen. burası demokratik bir ortam, hakaret, kişisel haklara saldırı olmadığı sürece yorum yazılabilen bir platform. sen niye bu kadar panik oldun anlamadım.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANKARA'DAN FRANKFURT'A UÇACAK
Lufthansa Alman Havayolları Ankara’dan günde iki kez düzenlediği Münih ...
ÇİN'DEN AB'YE KARBON RESTİ
Hava yolu şirketleri Avrupa Birliği'nin karbon planına katılmasına izin ...
NEVŞEHİR’DE TEKNİSYENLİK KURSU
Nevşehir’de 3. Etap Uçak Bakım Teknisyenliği kursu başlıyor
 
İRANLA SEFER ARTIŞI
Türkiye- İran uçak seferlerinde artış ve sınırsız kargo anlaşması. İkili ...
BAZI UÇUŞLAR İPTAL
Başkent Ankara'da yoğun sis nedeniyle bazı uçuşların iptal edildi.
AŞKIN DAMAKTA KALAN TADI
Sabiha Gökçen Havalimani “Aşkin Damakta Kalan Tadı” sergisi’ne ev sahipliği yapıyor
 
KAZABLANKA'YA UÇACAK
Germanwings Afrika kıtasındaki uçuş ağını genişleterek Fas’ın Kazablanka ...
1,3 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA
Kazakistan ulusal havayolu şirketi Air Astana, dünyanın en büyük uçak ...
KAPTANIN KIZI DA PİLOT OLDU
Türk Hava Yolları VIP uçak havuzu kaptanlarından Erhan Akçay'ın kızı Müge ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İSG'DE SIĞIRCIK SÜRÜSÜ
TÜRBÜLANSA GİREN UÇAKTA ÖLÜM
THY'NİN KABİL UÇUŞLARI BAŞLADI
EMEKLİ PİLOTTAN 'KAZA' YORUMU
İGA'DA ‘ADANA' LEZETLERİ
EDREMİT'TE 'NİSAN' RAKAMLARI
SCHENGEN VİZESİNE ZAM
FLAMİNGOLARIN ÖLÜMÜ
THY'NİN 100'ÜNCÜ YIL HEDEFİ
GÜNEY AMERİKA'DA BÜYÜYOR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
14 / 21 °C 15 / 24 °C 15 / 24 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •test
  •kabin memuru
  •Emirates