iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
8 Ekim 2013 Salı - 12:15

HAVA-İŞ’TE MUHALİFLERE SUÇLAMALAR

Hava-İş yönetimi bir duyuru yayınlayarak, muhaliflerden oluşabilecek bir yönetimin, THY Yönetim Kurulu başkanından icazetli olacağını iddia etti.

HAVA-İŞ’TE MUHALİFLERE SUÇLAMALAR
Losev-1

Hava-İş yönetiminin duyurusu şöyle:

Değerli Üyelerimiz;

Tüm üyelerimizi, Gökkuşağı Hareketi ve Emek Meclisi, “Bakan Yeğeni” grupları ile işverenin de dâhil olduğu kirli seçim pazarlıklarını reddetmeye ve bu oyuna alet olmamaya davet ediyoruz.

Biz mevcut sendika yönetimi MAVİ LİSTE ile her yerde hak bildiğimiz yolda mücadele ediyoruz, edeceğiz. Kimseden emir almadık, almayacağız, hakkaniyetsizliklere haksızlıklara boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Sadece seçim kazanmak amaçlı hiçbir pazarlığa girmedik, girmeyeceğiz.

7-8 Aralık 2013 tarihinde yapılacak sendikamız 27. Olağan Genel Kuruluna yönelik işyeri delege seçimleri geçtiğimiz günlerde başladı.

Ancak görüyoruz ki THY A.O işvereni işyerlerinde sendikanın kendi iç meselesi olan bu seçimlere de etik olmayan yöntemlerle açıkça karışıyor ve üyelerimiz üzerinde terör estirerek, delege seçilecek kişiyi, grubu işaret ediyor, açıkça baskı uyguluyor. İnsanların özgür iradeleri tehdit altına alınıyor.

Geçen genel kurulda delegelere genel kurul salonlarında taciz edenler, bu dönem daha delege seçimi yapılmadan üyelerimizi taciz ediyor.

Yıllardır hiçbir baskı altında olmadan özgürce yapılan seçimler iki dönemdir işveren müdahalesine sahne olmaktadır. THY A.O Yönetim Kurulu Başkanı her ortamda mevcut sendika yönetimini istemediğini beyan ediyor. Bir işveren nasıl oluyor da açıkça bir sendikanın seçiminde, taraf olabiliyor? Bu hangi demokratik ülkede yaşanan bir olaydır?

Ancak daha da vahim olan durum sendika yönetimine aday olan Gökkuşağı Hareketi, Emek Meclisi, Reform Hareketi adlı üç grubunda, mevcut sendika yönetiminin tasfiyesi için her şey mubahtır zihniyeti ile işvereninde dâhil olduğu birleşme pazarlıklarına girişmeleridir.

Son yapılan pazarlıklar şunu göstermiştir ki Gökkuşağı Hareketi ve Emek Meclisi ilk yapılan küçük işyerlerindeki seçimlerde delege adayı bile çıkaramamanın ezikliği ile “Bakan Yeğeni” grubuna teslim olmuş, birleşme pazarlıklarına girişmişlerdir.

Bakan Yeğeni grubu THY’nin her küçük işyerinde Müdürlerce tayin edilen ve baskı ile diğer üyelere kabul ettirilen delegeleri “benim delegem” diyerek sahiplenmekte ve “aslı varken taklitlerine ne gerek var” demektedir. Birleşme pazarlıkları önümüzdeki günlerde hızlanacaktır ve mevcut sendika yönetimi dışında işçileri temsil edebilecek hiçbir grup kalmayacaktır.

HAVA-İŞ GENEL KURUL SEÇİMLERİNDE ARTIK İKİ TARAF KALMIŞTIR…

BİR TARAFTA ZORBALIK, TEHDİT, HUKUKSUZLUK, İHLAL, SAYGISIZLIK, KAZANILMIŞ HAKLARA SALDIRI, GREV KIRICILIĞI, ANTİ DEMOKRATİK GREV YASAĞI, EMEK DÜŞMANLIĞI, HAKSIZCA İŞÇİ KIYIMI

DİĞER TARAFTA TÜM BU SALDIRILARA RAĞMEN EMEK MÜCADELESİNİ ONURLA SÜRDÜREN HAVA-İŞ YÖNETİMİ.

SEÇİMİNİZİ BU İKİ TARAF ARASINDA YAPACAKSINIZ.

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ, EMEK MECLİSİ VE REFORM HAREKETİNDEN, HANGİSİNİ SEÇERSENİZ SEÇİN, BU YENİ SENDİKA YÖNETİMİ, THY A.O YÖNETİM KURULU BAŞKANINDAN İCAZETLİ OLACAKTIR. BU ÇOK AÇIK OLARAK ORTAYA ÇIKMIŞTIR.

Bu nedenle Gökkuşağı ve Emek Meclisi hareketlerine şu veya bu nedenle yönelen destek veren, aslında gönlü mevcut sendika yönetiminde olan sağduyulu üyelerimize sesleniyoruz.

Kendisini İşçi Komitesi olarak adlandıran ancak grev sırasındaki geri dönüşte kendilerinin kimlerce kullanıldığını artık anlamış olmaları gereken arkadaşlara sesleniyoruz.

Bu seçimler hiçbir dönemdeki seçimlerle karıştırılmayacak kadar önemli hale gelmiştir. Bu seçimde yapılacak oylama 51 yıllık Hava-iş’in geleceği ile ilgili bir oylama olacaktır.

Bu açıdan geliniz bir anlık hırs ve tepkinizle hareket etmeyiniz. Hava-İş bayrağı altında birlik ve bütünlüğü, artık işverenlerle ilişkileri ayyuka çıkmış KİŞİLERİDE, tasfiye ederek sağlayalım.

İşverene karşı böylesine bir zor zamanda birlikte duruş yaratılabilinirse, Hava-İş çok daha güçlü olarak ve yeniden sizlere hizmetine devam edecektir. Yoksa kurumsal olarak yok ediliş süreci başlatılacak ve kazanılmış haklar ortadan kaldırılacaktır.

Bu ablukayı yarmak zorundayız…

Herkesi bu zorlu mücadelede kurumumuza sahip çıkmaya çağırıyoruz… Saygılarımızla.

HAVA-İŞ Genel Merkez Yönetim Kurulu

 
ONUR AIR'DE ''SAMİ ALAN'' FARKI
 
THY PİLOTLARI İÇİN ÖNEMLİ İDDİA
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
uçucu 10 Ekim 2013 Perşembe 16:53

Sn. Aycin; bu dünya, böyle davasına sahip çıkmaktan aciz üyeler ve işverenler var oldukça sende bu sendikanın başında ol. Yoksa isverenin askerlerine kalacak bizim kaderimiz.

Yorumu oyla      1      0  
gercek 9 Ekim 2013 Çarşamba 08:28

sayin sendika agasi, seninde thy yonetiminden bir farkin yok. hatta yok farzedildigin icin olsa gerek, thy yonetimi seni gokkusagina tercih ediyor.. aman diyor bahadir gelmesinde, atilay yerinde dursun. senin yerinde ... bir insan olsaydi coktan istifa ederdi.. daha 305 ve yaptigini sandigin grev den bahsetmiyorum bile.. bu kadar iscisini kendi iktidari icin feda eden bir baskan dehil hava is, turkiyedeki sendika tarihinde gorulmemistir. ucucular sana gerekli cevabi delege secimlerinde verecektir..

Yorumu oyla      3      3  
işçi 8 Ekim 2013 Salı 23:54

sn.sendika yönetimi... reform hareketine hizmet ettiğinizin farkındamısınız?eğer bu akılla giderseniz dün genel kurula tehdit ve şantaj ile sokmadığınız munzur pekgüleç'e yaptığınızı size reform hareketi yapacaktır. bu uyarımı ciddiye alınız! ali gülçiçek 24 yıldır muhalefet ediyor gerekçesi ile aday olunmaz!!! bu kadar basitleşmeniz gerekmez. bahadır altan gerektiğinde adaylıktan çekileceğini açıklamışsa siz de yapabilirsiniz. bu hırs çok tehlikeli. her yerde reform hareketi adına işveren tehditler yağdırırken sen kendi koltuk derdine düşmüş görüntüsü veriyorsun. çok yazık.

Yorumu oyla      5      2  
delege 8 Ekim 2013 Salı 19:38

merak etme baskan gökkuşağı yönetimi alınca ,senin gibi yapmayıp yeri gelince emek ve çalışan adına senin tecrübelerindede yararlanma olgunluğunu gösterecektir

Yorumu oyla      5      2  
yorumcu 8 Ekim 2013 Salı 18:20

Sendika içindeyken de, muhalifken de yıllardır havacılık çalışanları için mücadele eden, başkanlık hırsı olmadığını, kişilerin değil ilkelerin önemli olduğunu her açıklamasıyla gösteren Bahadır Altan işverenci, delege adayları işveren tarafından tehdit edilen, sendikalara çöreklenmiş sendikacılara karşı yeni bir sendikal anlayışı savunan Gökkuşağı işverenci,aylarca grev yapan ancak sendikanın işçilerin çıkarlarını ve taleplerini gözardı eden tavırları ve şartlar zorladığı için grev olmaktan çıkan grevi bırakan işçi komitesi işverenci, bütün iktidarların kullandığı korku edebiyatıyla, bakın biz gidersek çok kötü olur söylemiyle 24 yıllık iktidarını korumak isteyen Atilay Ayçin kahraman. Bu söylemlerin AKP'nin anlayışından bir farkı yok.

Yorumu oyla      5      0  
meraklı 8 Ekim 2013 Salı 14:31

SN. BAŞKAN, her davayı kazanıyorsun,her tuttuğunu koparıyorsun, her işi beceriyorsun da şu muhaliflerle birleşmeyi neden beceremiyorsun.

Yorumu oyla      5      1  
Etkinsin AİRKULE 8 Ekim 2013 Salı 13:47

Bu yazıdaki ifadelerden yakaladığım ve kesin anladığım, Airkule'nin yazı ve yorumlarının en ince ayrıntısına kadar çok sıkı takip eildiğidir. Tabii ki bunda en başta Airkulenin objektif bakışı etken.

Yorumu oyla      5      2  
NE İŞTİR ANLAMADIM! 8 Ekim 2013 Salı 13:31

Sendika(sendikalı) işverene karşı dik duracağına, millet birbirine karşı dik durmaya çalışıyor...

Yorumu oyla      4      1  
bir 8 Ekim 2013 Salı 12:47

vay kurnazlar vaaay... demek öyle ha. reform hareketi konusunda yoruma dahi gerek yok. ama mevcut yapılar içerisinde bulunan arkadaşlara adeta sülük gibi yapışmanızı nasıl açıklayacaksınız bakalım? ha derdiniz Bahadır Altan dimi. Atilay efendi sen git kendine iş ara. Gökkuşağı Hareketi size fazla büyük geldi. yutamıyorsunuz da atamıyorsunuz da. işçi komitesini tek taraflı tanımadığın ve feshettiğini açıkladığınız günler unuttunuz mu? işvereni bu kadar pervasızca haklarımıza saldırtacak zemini sen hazırladın ve bir dört yıl daha yapacağın şey bundan farklı olmayacak. ama senin tek derdin o koltuğunu koruyabilmek. hiç utanmadan ve sıkılmadan yanındakileri feda ederek, yeterki ben kalayım düşüncesi ile kendin dışında tüm ekibi dışarıda tutarak 'dava arkadaşlarını' bir anda satabiliyorsun! sana tavsiyemiz şudur... gereksiz ve yersiz konuşmaktan vazgeç.

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ONUR AIR'DE ''SAMİ ALAN'' FARKI
İbrahim Köktener yazdı: Onur Air'de değişim rüzgarları...
BAYRAM TATİLİNDE HAVADA EK MESAİ
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkması ile birlikte havayolu şirketleri ...
CHINA SOUTHERN KAPASİTE ARTIRDI
Türkiye’de 2 yılını dolduran China Southern Havayolları, yoğun talep nedeniyle ...
 
GÖKKUŞAĞI VE İŞÇİ KOMİTESİ BİRLEŞTİ
Hava-İş Sendikası’nın 7-8 Aralık tarihlerinde yapılması planlanan 27. ...
PİLOTLAR İÇİN 12 BİN İMZA
Beyrut’ta kaçırılan iki Türk Hava Yolları pilotunun esareti iki aya yaklaşırken, ...
ACUN UÇAĞINI BÜYÜTTÜ
Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, iki yıldır kullandığı Cessna CitationXL ...
 
HAVA TRAFİĞİNDE ARTIŞ EYLÜL’DE DE SÜRDÜ
2013’ün ilk 9 aylık dönemde toplam yolcu sayısı 115 milyonu geçti
AIR FRANCE 2 BİN 800 İŞÇİ ÇIKARTIYOR
Hollanda Hava Yolu ‘KLM’ ile Fransa Hava Yolu ‘Air France’ arasında ortak ...
AIR SERBIA İSG’DEN UÇACAK
Jat Airways olan ismini Air Serbia olarak değiştiren Sırbistan’ın milli ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 19 °C 15 / 21 °C 14 / 21 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kabin memuru
  •almanya
  •Kargo
  •Katar Havayolları
  •Temel Kotil