iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
30 Temmuz 2012 Pazartesi - 14:09

HAVA-İŞ’TEN AÇIKLAMA

Hava-İş Sendikası, YHK’da bulunan THY 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uyuşmazlık maddeleriyle ilgili olarak Türk-İş’i bilgilendirdi.

HAVA-İŞ’TEN AÇIKLAMA

Hava-İş Sendikası’nın açıklaması şöyle:

Hava-İş Sendikası halen Yüksek Hakem Kurulu gündeminde bulunan THY 23. Dönem toplu iş sözleşmesi ile ilgili gelişmeler konusunda üyelerine aşağıdaki açıklamayı yaptı.

Değerli Üyelerimiz;

Bilindiği gibi havacılık hizmetlerinde demokrasi ayıbı grev yasağı getiren, AKP milletvekillerince TBMM verilip 3 Haziran 2012 tarihinde yasalaşan torba yasa gereği sendikamız THY A.O 23. Dönem toplu iş sözleşmesi kapsamında yetkisinin düşmemesi için grev yasağı prosedürü işleyen işyerlerinde uygulandığı şekliyle 5 Haziran 2012 tarihinde Yüksek Hakem Kurulu’na başvuruda bulunmuştur.

THY A.O 23. Dönem İşletme toplu iş sözleşmesi halen Yüksek Hakem Kurulunun gündemindedir. Yine bilindiği gibi bu tür başvurularda Yüksek Hakem Kurulu 60 gün içinde toplu iş sözleşmesini için toplanmakla yükümlüdür.

Yine bilindiği gibi bu süre içinde adli tatil gündemde olup, bu sürenin 60 günlük süre içinde değerlendirilip değerlendirilmeyeceği konusunda tarafımıza herhangi bir resmi bildirim gelmemiştir.

Yüksek Hakem Kurulunda işçileri temsilen Konfederasyonumuz Türk-İş görev yapmaktadır. 23. Dönem Toplu iş sözleşmesinin Yüksek Hakem Kurulunda görüşülmesi toplantılarına işçiler adına katılmaktadırlar. Sendikamız bu konuda Türk-İş’i ayrıntılı olarak uyuşmazlık maddeleri kapsamında bilgilendirmiş olup, ayrıca 10 Temmuz 2012 tarihli aşağıdaki resmi yazı ile sendikamızın toplu iş sözleşmesi hakkındaki görüşleri kendilerine bildirilmiştir.

Tüm üyelerimizin bilgisine sunulur.

 

Türk-İş Genel Başkanlığı’na

ANKARA

İlgi yazımızla THY A.O 23. Dönem İşletme toplu iş sözleşmesi konusunda Yüksek Hakem Kurulu’na sunduğumuz, toplu iş sözleşmesi uyuşmazlık maddeleri hakkındaki sendikamızın görüş ve gerekçeleri, bilgi için tarafınıza da iletilmişti.

Söz konusu bilgilendirme yazısında YHK’na sunulan görüşlerde belirtildiği gibi, 16.000 işçiyi ilgilendiren bu toplu sözleşme işverenlerce olağanüstü zorlama ve anti-demokratik girişimlerle bu Kurulun gündemine aldırılmıştır.

Ayrıca THY A.O Yönetimi, sendikal örgütlülüğü yok etmeye yönelik havacılık işkolunda demokrasi ayıbı grev yasağı getiren anti-demokratik girişime karşı çıkan üyelerimizin verdiği meşru ve Anayasanın 90. Maddesi ile güvence altına alınmış mücadelesi esnasında, haksız bir biçimde ve bildirimsiz olarak 12 kişisi işyeri sendika temsilcisi ve kurul üyesi olan 305 işçiyi acımasızca işten çıkarmıştır.

THY A.O ve THY Teknik A.Ş Yönetimleri Toplu sözleşme düzenini sözde hukuki itirazlarla engelleyerek, bu yetmediğinde grev yasağı isteyerek ve 305 işçiyi işten acımasızca işten çıkararak tüm bu sorunların oluşmasının baş sorumluları olmuşlardır.

Dolayısıyla YHK’da toplu sözleşmenizin gündeme alındığı bu aşamada Konfederasyonuz ve Sendikamız Hava-İş olarak bu haksızlıkların ve İLO’nun ilgili tüm sözleşmelerine aykırı olumsuzlukların ortadan kaldırılması için ortak tavır içinde olmamız gerekmektedir.

Bu amaçla Kurul’da işçileri temsilen görev alan Konfederasyonumuzun bu aşamada işletmede iş barışı ve huzurunun sağlanabilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla ancak;

Haksız işten çıkarılan işçilerin işe iadesinin sağlanması,

İşverence getirilen ve kazanılmış hakları ortadan kaldıran tüm karşı tekliflerin geri çekilmesi,

Ve işverence 18 ay geciktirilen 01.01.2011 yürürlük tarihli toplu iş sözleşmesinde bu süreçte gerçekleşen enflasyon karşısında hiçbir surette reel ücret kaybı yaratmayacak ücret zammı alınması koşullarının tümü gerçekleştiğinde onay verilebileceği açıktır.

Bu koşulların gerçekleşmediği noktada sorunların baş sorumlusu THY A.O Yönetimi’ne karşı sürdürdüğümüz mücadele çerçevesinde ilgili sözleşme metnine şerh konulmasının işçiler adına gerekli olduğunu düşünmekteyiz.

Gereğini arz ederiz.

TÜRKİYE SİVİL HAVACILIK SENDİKASI

 

ATİLAY AYÇİN                   MUSTAFA YAĞCI

 

GENEL BAŞKAN                 GENEL SEKRETER

 

 

 
İRANLI PİLOT OBAMA’YI İKNA EDER Mİ ?
 
HAVACILIK SEKTÖRÜNDE GREV HAKTIR
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
birlik gunu 1 Ağustos 2012 Çarşamba 07:16

Onurlu durusumuzu birlikte sergileme gunudur artik. niyetleri belli oldu isverenin. kimse iyimser olmasin, gercekler acidir. omuz omuza vermeliyiz ki haklarimizi koruyalim. tarih sayfalarinda kara bir lekedir 29 mayis taki bolunmemiz. isten cikartma kozuyla gozumuzu korkutma cabalari tuttu ve dagidi hemen.sindirildik resmen.. bu ayibi temizlemek icin son firsat altin tepsiyle onumuze geldi tekrar. bilincli ve orgutlu en onemlisi LEGAL bir sekilde karsilarina dikilelim. bu son firsattir. keskelere yer yok!

Yorumu oyla      0      0  
Sendika 31 Temmuz 2012 Salı 10:20

Bilinçsiz sendikal eylemlerde herzaman zararı işçiler gorur. Şimdiye kadar yapılan eylemlerden sonra hiçbir sendika yoneticisine veya işveren yoneticisine zarar gelmismidir. Zarar gören hep işçiler olur. İşçilerin islerini kaybetmelerini bazı çıkar cevreleri bunu ranta çevirerek, aklı karışık olan işçilerin davalarını alarak çıkar pesinde koşuyorlar. Sonuc olarak KAYBEDEN HERZAMAN İŞÇİ OLUYOR. HERİKİ TARAFIN YONETİCİLERİNE BİRŞEY OLMUYOR. İŞÇİLER OLMASA ONLAR AYAKTA DURAMAZ.

Yorumu oyla      0      0  
sözleşme3 31 Temmuz 2012 Salı 01:10

2011-2012 sözleşmesi bağıtlanır bağıtlanmaz 2013-2014 sözleşme dönemine giriliyor, hemen. 4 ay içinde. Grev hakkınızın elinizden alındığında, sözleşmeninizin Sendikanızın taraf olmadığı, hiç olmadığı mahallerde, sizin denetiminizde, gözleminizden uzak olan mahallerde bağıtlandığında, kazanımlarınızın ve kaybettiklerinizin ne olduğunu çok daha net. Çok daha yalın göreceksiniz. Sendikalı yaşamın ne demek olduğunu daha iyi anlayacaksınız. THY yönetiminin, Hamdi Topçu ve Metin Külünk tüm ... sendikanıza ve örgütlülüğünüze saldıran, acımasız ve cahil üsluplarına rağmen... Şunu hiçbir zaman unutmayalım... Hiçbir işverenin, ama hiçbir işverenin çıkarı çalışanın çıkarı ile bağdaşmaz... Çıkar çatışmasında her zaman örgütlü olan kazanır... Haklı olmak 1. koşuldur, ama kazanmak için yeterli değildir. Örgütlü iseniz kazanırsınız. Çalışanların tek bir örgütü vardır.. Sendikaları.. İŞVERENİN İSE BİR ÇOK ÖRGÜTÜ VARDIR. EN BİRİNCİ ÖRGÜTÜ MECLİS VE HÜKÜMET...

Yorumu oyla      0      0  
sözleşme 2 31 Temmuz 2012 Salı 00:59

Görmek isteyen gözler için birkez daha söylüyorum. 29 Mayıs. Çalışlanların örgütlülüğünün yok olmaması için çalışanlar tarafından THY yönetimine karşı bir karşı çıkıştır. Bir tavırdır. Haklarıma dokunma, saldırma!!! Dokunmaya kalkarsan sessiz kalmam bunu iyi bil, deyiştir... İş verenin saldırısını görmezden gelen. Sessiz kalırsam bana dokunan olmaz, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın gibi gerçek dışı anlayışlar, işten atılma esnasında evinde istirahatte olan, rapor alıp tatile çıkanlar elbette işten atılmaları karşısında kendi yükümlülüklerini, sorumluluklarını unutup sendikalarını suçlayacaklar.. Bu anlaşılır birşey. Ancak gelinen nokta, kendi bireysel rahatlıklarını ve tatlı kaçamaklarını yedirmeye çalışanların çok çok ötesindedir. İşten atılanların onurlu mücadelesi sonucunda kalanların insanca yaşayabilmeleri için YHK sözleşmeyi nasıl bağıtlarsa bağıtlasın çalışanların örgütlü duruşlarını sergilemesi, yalakalara itibar etmemesi, onurlarına sahip çıkması elzem bir ihtiyaçtır.

Yorumu oyla      0      0  
Sözleşme 31 Temmuz 2012 Salı 00:44

Arkadaşlar, THY ve Teknik A.Ş de çalışan Hava İş üyesi arkadaşlar. Sözüm sizedir. Sakın olaki Hamdi Topçu ve Metin Külünk ... üzerinize almayın sözüm size değildir. 2 Ağustos'ta Yüksek Hakem Kurulu THY sözleşmesini görüşmek için toplanacak. Büyük ihtimalle de bağıtlayacak. % 3 ün üzerine çıkarsa THY işvereninin ne kadar acımasızca davrandığı, çalışanını ne kadar yokuşa sürdüğü, ne kadar sevmediği ortaya çıkacak. Çalışanın örgütlülüğünü yok etmek için neler yaptığı, bir kez daha gözler önüne serilecek. Sendika düşmanlığı kör gözlere parmak olacak!! %3 le bağıtlanırsa eğer; THY nin Hükümete sipariş ettiği Anti Grev yasasını, YHK üzerindeki sözleşme sipariş etkisini de deşifre edecek. Sendika niçin vardır? Üyelerinin haklarını korumak, onların kazanımlarını en üst seviyeye çıkarmak ve orada tutmak için vardır. Hamdi Topçu ve Metin Külünk ... bu kazanımları yok etmeye çalışıyorlar. Burada yaptıkları yorumlarla moralinizi bozmaya çalışıyorlar.

Yorumu oyla      0      0  
Sendikal hak 30 Temmuz 2012 Pazartesi 23:38

Sayin Ayçin'ni yönetim kurulu üyeleri doğru bilgi vermedikleri için yanlış yönlendiriyorlar. Bunu ornegi gecmiste görüldü. Havais kurullarında görevli işçiyi işveren işden çıkarıyor, işçi Mustafa Yagci'yi arayıp durumu bildiriyor. Mustafa Yagci yapacak birşey yok deyip Tlf.kapatiyor. Bunlardan Aycin'nin haberi olduğunu sanmıyorum, olsada yanlış bilgilendiriyorlar. A.Aycin işçisini hiçbir zaman satmaz etrafındakiler yanlış bilgi vermeseler. 24 yıl sendika yönetiminde tek güvenir isim A.Aycin'dir digerleri Şov peşindeler.

Yorumu oyla      0      0  
kemal 30 Temmuz 2012 Pazartesi 15:19

Ey sendika aklını başına topla 2 aydır evimizde işssiz aşssız borçu oturyoruz iş yapıcak şeyler yap git yönetimle otur bağırmak çağırmak böyle olur şöyle olurla olcak şeyler değil bunlar!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İRANLI PİLOT OBAMA’YI İKNA EDER Mİ ?
İranlı Pilot Hüsheng Şahbazi,Obama yönetimini yeni uçak ve yedek parça ...
HAVAYOLU TERCİHİ ARTIYOR
Uçakla seyahati tercih edenlerin sayısı 6 ayda 5.4 milyon kişi arttı
THY LUFTHANSA’YI ZORLUYOR
THY'nin son yıllardaki atılımları Alman Frankfurter Allgemeine gazetesinin ...
 
HEZARFEN'DE TALİHSİZ KAZA
Pilot Murat Öztürk'ün uçağı kırıma uğradı. Öztürk kazayı hafif sıyrıklarla atlattı...
THY’DE SEDYEYLE UÇMAK
İbrahim Köktener yazdı: Belindeki kırıklar nedeniyle sedye ile uçmak zorunda ...
THY KABİNDE YABANCILAŞIYOR MU
Habertürk Gazetesi yazarı Hacer Gemici yazdı: THY Kabinde Yabancılaşıyor mu?
 
ONLINE CHECK-IN’DE PÜF NOKTASI
Milliyet yazarı Meral Tamer, fazla bilet satışı kurbanı olanların online ...
BALON PİLOTU YETİŞTİRİYORLAR
Peri Bacaları ile dünya çapında tanınan Kapadokya, balon turizmi ve balon ...
HAVACILIK VE ORUÇ
Doçent Doktor Muzaffer Çetingüç yazdı: Kritik görevler yapan, masum insanların ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BİR YOLCUYLA İLETİŞİME GEÇİLDİ
SELAHATTİN BİLGEN AÇIKLADI
HELİKOPTERİ ACİL İNİŞ YAPTI
‘AEROSHARK' İLE TASARRUF
VİZE İŞLEMLERİ DIŞİŞLERİ VAKFI'NA
SAĞ MOTORDA YANGIN ÇIKTI
MÜNİH'TE 60 SEFER İPTAL EDİLDİ
VİZE REDDİNDE ÇİN GERİDE KALDI
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
14 / 21 °C 14 / 23 °C 15 / 25 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Qatar Airways
  •bilet
  •Singapur Havayolları
  •Temel Kotil
  •Çin