iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
2 Ağustos 2012 Perşembe - 23:16

HAVA-İŞ’TEN TİS AÇIKLAMASI

Hava-İş Sendikasının Yüksek Hakem Kurulunun sonuçlandırdığı 23. Dönem THY A.O sözleşmesi ile ilgili açıklama yaptı.

HAVA-İŞ’TEN TİS AÇIKLAMASI
19 Mayis

Hava-İş Sendikası’ndan yapılan açıklama şöyle:

 

Değerli Üyelerimiz;
THY yönetimin isteği ile AKP milletvekillerinin kanun teklifi ile getirilen demokrasi ayıbı grev yasağı yüzünden Yüksek Hakem Kuruluna gönderilmek zorunda kalınan 23. Dönem Toplu İş Sözleşmemiz Yüksek Hakem Kurulunda bugün imzalanmıştır.
Konfederasyonuz Türk-İş adına toplantıya katılan Sayın Naci Ünsal tarafından Genel Başkanımıza bu konuda şifahi bilgi verilmiştir.
Yüksek Hakem Kurulunun imzaladığı toplu iş sözleşme metni ve Kurul Tutanağı henüz taraflara tebliğ edilmediğinden, ayrıntılar sizlere bu resmi tutanak tarafımıza iletildiğinde açıklanacaktır.
Türk-İş yetkililerince  tarafımıza verilen şifahi genel bilgiye göre;
·         Sendikamızın Türk-İş’den de talebi olan 22. toplu iş sözleşmesindeki kazanılmış hakların hiçbir şekilde geriye götürülmemesi  Kurulda kabul edilmiştir.
·         Yine sendikamızın talebi olan reel ücretlerde kayıplara yol açacak ücret artışları olmaması yönünde ki görüşü çerçevesinde sözleşmenin yürürlülük süresi 2 yıl olarak belirlenmiş; İşverenin 1. Yıl %3, 2. Yıl %3, sendikanın ortalama 1. yıl için istediği olan % 17 ücret tekliflerine karşı
·         Ücret zammı olarak 1 yıl için; 1. Altı ay %5, 2. Altı Ay %5 oranında
·         2 yıl; 3. Altı ay %4, 4. Altı ay için %3 oranında  zam yapılmıştır.
Ayrıca demokrasi ayıbı grev yasağına karşı Hava-İş sendikasının verdiği demokratik mücadelede bu konuda bedel ödeyerek, hala dış hatlarda grev yasağına hayır diyen ve işe geri dönüş mücadelesi veren THY’nin onurlu Direnişçi İşçilerinin işe iadesi ile ilgili olarak Türk-İş Tutanağa muhalefet şerhi koymuştur.


Elbette 3. taraf olan bir kurumca sözleşmenin imzalanması işverenin utanması gereken bir durumdur. Çünkü grev yasağını onlar istediler ve Yüksek Hakem Kurulunu onlar devreye soktular.
Ancak onlar Hava-İş ve THY işçilerinin direniş ve demokrasi mücadelesinin hangi boyutlara geleceğinin hesabını yapamadılar. THY işçilerinin, ulusal ve uluslararası kamuoyuna mal olan ve ülkemiz işçi sınıfı tarihine geçen 66. Günündeki direnişi haklarımıza el uzatmayı yasaklarla sağlamaya çalışan THY Yönetimin önünde onurluca kurulan bir set oldu. Onlar içeride gözdağı tehdit ve baskılarla boyun eğdirilmek istenen, susturulmak istenen işçilerin sesi ve gücü oldular. Bu arkadaşlarımızın mücadelesine ne kadar saygı duysak azdır.


Şimdi bu direnişe daha bir büyük destekle sahip çıkmamız ve güçlendirmemiz gerekiyor. Çünkü yasa tanımaz ve aymaz THY Yönetimin saldırılarına nasıl engel olunacağının yolunu onurla direnen arkadaşlarımız bizlere gösteriyor. Bu direniş devam edecek ve güçlenecektir.


5 ay sonra yeni bir toplu iş sözleşme süreci başlayacak ancak işverenin haklarımıza karşı saldırıları örgütlü davranmaz isek devam edecek, bu nedenle örgütlü mücadelemizi, birlik ve bütünlüğümüzü geliştirmeliyiz. Saygılarımızla.

 
FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ
 
LONDRA UÇAĞI PAS GEÇTİ
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29N 4 Ağustos 2012 Cumartesi 02:23

İş akti fesh edilmiş 305 arkadaşım ve direnişine devam eden dostlar! Bu tablo başta sizlerin inançlı duruşunuzun sonucudur. Sizlerin yapmış olduğu direniş, ses getirmeye başladı, azıcık daha sabır, sonu geliyor! Sizlerinde bu kitledeki yerinizi alışınız-işlerinizin başına dönüşünüz yakındır. Saygılar Havaiş emekçileri!

Yorumu oyla      0      0  
29N 4 Ağustos 2012 Cumartesi 02:17

Sevgili Havacılık çalışanları; YHK dediğimiz teşkilat-kurum-birim devletin atadığı gerçek kişiler ile üst konfederasyon Türkiş den bir temsilcinin bulunduğu bir kuruldan ibarettir. Bilmeden yorum yapıp atıp-tutmak en kolayı, öğrenin. Ayıp değil... Bu kurul, kendisine yetki verildiğinden beri, eğer istanbulda toplanıyor olsa idi THY ve Havaiş in yolunu arşınlayıp dururlardı, çünki hiç bir TIS maddesini idrak edemyorlardı-teknik konulardı. Bu sebepten taraflardan sürekli maddelerin açıklanmasına yönelik cevaplar istediler durdular. Sonuç ortada! Demekki Havaiş, kendini ve inandıkları doğruları daha düzgün anlatmış... İstemesenizde salvolar atsanızda Havaiş BAŞARMIŞ! Hiç bir işveren değişiklik önergesi bu kurul tarafından kabul görmemiş. Daha açık anlatımı varmı? Ücret zamları konusu zaten komedi; 2 yılda toplam %6 a mahkum kılmak isteyen işveren umursanmamış mantık dışı önerge kabul edilmiş.... Ama birde şu grev yasaklı işkolu olmayaydıda göreydiniz HAVAİŞ i...

Yorumu oyla      0      0  
istifa edin. 3 Ağustos 2012 Cuma 12:45

Sn Hava-iş yönetimi Sözleşmeyi YHK imzaladı. 2 Yıl sürdü. Son iki yılda atılan işçi sayısını kimse bilmiyor. Atılan 305 kişi hariç. Yönetim olarak çözüm ürettiğiniz hiç birşey yok. Siz niye hala ordasınız. Bu toplum size mahkummu. Sendikanın tapusunumu aldınız. Nasıl bir yüz var sizde. İstifa edin. Genel kurula gidin. AK KOYUN KARA KOYUN CIKSIN ORTAYA. İş yelerinde temsiliyetiniz kalmadı. 3 sene önceki 1 oyla orda nasıl duruyorsunuz. Demirel gibisiniz bu millet size mahkummu ya bu ne biçim iş.. anlaşılır gibi değil. Hava iş üyesi arkadaşlar. Muhalefet buna bir çözüm bulun yeter artık.

Yorumu oyla      0      0  
305 3 Ağustos 2012 Cuma 10:03

Bu ne saçma bir sevinçtir! Ne kazanıldı da bu sevinç yaşanıyor. Özlük haklarımız mı arttı ya da benim göremediğim mi bir kazanımımız oldu. Hala biz diyorum ama biz bile değiliz. İşimizden olduk. Önce SHGM bir revizyon yayınlıyor, sonra da YHK gidip var olanı koruyan bir TİS imzalıyor. Ne lutuf ama! Sağ cepten alıp sol cebe koymaktır bu. Sendikanın %17 talebine karşılık %5 zam verildi. Üstelik de 2011 için. 2012 için bu daha da aşağıda bir oran. Peki bu neyin başarısı! 305 insan işinden oldu, ne uğruna. Sendika, lütfen topluca istifa edin. Sahtesiniz. Ahımız üzerinizde olacak. Bunun vebaliyle yaşamak zorundasınız. Bizim de yüzümüzün güleceği gün gelecektir.

Yorumu oyla      0      0  
YAŞASIN DİRENEN 305 ARKADAŞIMIZ!!!! 3 Ağustos 2012 Cuma 00:45

Genel bir kural var.. direnen halklar, direnen İşçiler Yenilmez.... Haklarımızın Gasp edilmesine karşı getirilen Grev yasağına karşı direnen bizler 66 gündür Dış hatlar gelişte, Grev yasağınnın kaldırılması için, Toplu sözleşme görüşmelerini, tarafı olmadığımız YHK tarafından lehimize sonuçlandırılması için ONURUMUZLA, GURURUMUZLA, DİRENİYORUZ. Bu direnişimize Yurt İçinden Yurt Dışından destek veren Emekçi kardeşlaerimize,ÖZELLİKLE İŞTEN ATILMAMALARINA RAĞMEN KORKMAYAN, YILMAYAN BİZE İÇTEN İÇE DESTEK VEREN İŞ ARKADAŞLARIMIZA, KARDEŞLERİMİZE, SENDİKAMIZIN ÜYELERİNE, KUCAK DOLUSU TEŞEKKÜRLER... NE MUTLU DİRENENLERE... NE UTLU HAVAİŞ ÜYELERİNE... BİR SÜRECİ BAŞARI İLE AŞTIK.. ŞİMDİ DAHA BÜYÜK BİR ŞEVKLE. DAHA BÜYÜK BİR HEYECANLA İŞTEN ATILAN 305 ARKADAŞIMIZIM İŞE DÖNÜŞ MÜCADELESİNDEYİZ... HEPİNİZİ TEK TEKK ÖPÜYORUM ARKADAŞLARIM.. HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER, ONUR ABİDELERİMİZ. İYİKİ VARSINIZ...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TALPA OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK
TALPA gayrimenkullerin satışı,tüzük tadili ve SAFA/SANA denetleme şirketi ...
THY’DEN YENİ HATLAR
Türk Hava Yolları Şarm El Şeyh, Maldivler, Kinşasa ve Sebha seferlerine başlıyor...
ÇELEBİ NEWCO’DAN VAZGEÇTİ
Çelebi Hava Servisi,İspanya'da tasviye halinde bulunan havaalanı yer ...
 
İHALE AĞUSTOSTA YAPILACAK
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım: Üçüncü havalimanı ...
KADIN İŞÇİLER EYLEM HAZIRLIĞINDA
"Bizim isteğimiz yurtdışındaki meslektaşlarımızla aynı şartlarda çalışmak, ...
KOPAN EL THY’DE DERS OLDU
Kalkışa hazırlanan uçakta bulduğu cüzdana gizlenmiş C-4 elinde patladı. ...
 
THY BAKAN EŞİNİ KIZDIRDI
AKP'li Bakan Hayati Yazıcı’nın eşi, THY uçağının koltuğu kirli olduğu ...
ONUR AIR’DE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Onur Air'de hisse satışı için taliplerle görüşmeler sürüyor
THY DÜNYA SIRALAMASINDA 14. OLDU
THY filosunda yer alan 180 uçakla dünya sıralamasında 14'üncü sırada yer aldı
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MÜNİH'TE 60 SEFER İPTAL EDİLDİ
VİZE REDDİNDE ÇİN GERİDE KALDI
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
13 / 21 °C 15 / 21 °C 15 / 22 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •thy
  •kabin memuru
  •uçak
  •NASA
  •F-35