iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
6 Mayıs 2014 Salı - 15:20

HAVADA LÜKSÜN YENİ ADI: RESIDENCE

Etihad Havayolları, A380 ve B787 Dreamliner uçaklarının lüks seyahatin tanımını kökünden değiştirecek nitelikteki yeni kabin tasarımlarını tanıttı. A380'deki dünyanın ilk 3 odalı kabini "The Residence by Etihad"ı dünyayla paylaştı

HAVADA LÜKSÜN YENİ ADI: RESIDENCE
Losev-1

3 ODALI RESIDENCE VE YARDIMCILAR

Birleşik Arap Emirlikleri'nin(BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, Airbus A380 ve B787 Dreamliner uçaklarında sunacağı ve dünyada lüks seyahatin kavramlarını tamamen değiştirecek yenilikleri geçtiğimiz gün Abu Dabi’de düzenlenen basın toplantısında paylaştı. Toplantıda sadece A380'de bulunan dünyanın "havadaki" en lüks yaşam alanı ve ilk 3 odalı kabini The Residence by Etihad da tanıtıldı.

A380 uçaklarında bulunacak olan The Residence, havacılığa yepyeni bir anlayış getirecek. Bir ya da iki kişinin rahatlıkla kalabileceği kabinde bir oturma odası, ayrı bir çift kişilik yatak odası ve odanın içinde duş yer alıyor. The Residence'larda, burada kalan konuklarla ilgilenmek üzere kişisel yardımcılar da hazır bulunacak.

FIRST APARTMENTS’TA YOK YOK

Filodaki yeniliklerin tanıtılması sırasında, kabin sınıflarını da değiştirdiğini açıklayan Etihad Havayolları, A380'de yer alan tamamen kişiye özel tasarlanmış First Apartments kabinini de tanıttı. Yatar koltuklar ve büyük boy yatakların olduğu suitlerde, mini bar ve kişisel tuvalet masası ile dolap da yer alıyor. Tüm A380 model uçakların üst katları premium kabinlere ayrıldı.

 

Etihad Havayolları lüks seyahati, B787 Dreamliner için de yeniden tasarladı. First Suite kabinini zenginleştiren şirket, kabine içinde mini barın da olduğu pek çok yenilik ekledi. The Business Studio ve Economy Smart koltuğu hem A380 hem de B787'de yer alacak özellikler olacak. 

EĞLENCE SISTEMINE YENI BOYUT

En yeni Panasonic eX3'ü her iki model uçağa da yerleştiren Etihad Havayolları, konuklarına havada 750 saatten fazla eğlence, geliştirilmiş oyun seçenekleri ve tüm kabinlerde yüksek çözünürlüklü ekran hizmeti sunuyor. Sistemin içinde ayrıca video dokunmatik ekran aygıtı ile isteyen konuklara fazladan ekran sunma seçeneği de bulunuyor. Böylece film izlerken bir yandan da oyun oynamak isteyen konuklar böylece eğlencenin dozunu artırabiliyor. Ses engelleyici kulaklıklar ve manyetik audio fişler de en iyi ses kalitesini sağlamak üzere tüm kabinlerde bulunuyor. A380 model uçakta tam donanımlı mobil ve Wi-Ti hizmeti verilirken, B787'de Wi-Fi hizmeti sunulacak.

"HAVACILIK SEKTÖRÜNDE TAŞLARI YERINDEN OYNATIYORUZ"

Etihad Havayolları CEO'su James Hogan, tüm havacılık sektörünün ve seyahat severlerin uçuş alışkanlıklarını kökünden değiştirecek olan yeniliklerle ilgili olarak, “A380 ve B787, sektörün en ileri seviyede hizmet sunan kabinleri olacak. Bu da bize kalite ve stilde kıyas kabul etmez ürünlerle hizmet verme imkan sağlayacak" dedi.

Yeni tasarımların yüzde 80'i tüketicilerin fikirleri doğrultusunda oluşturuldu

2008 yılında vizyonunu tam olarak yansıtacak bir tasarım ajansı olmadığına karar veren Etihad Havayolları, yenilikçi kabin ve koltuk tasarımları geliştirmek üzere Acumen, Factroydesign ve Honour Branding'i biraraya getiren Etihad Design Consortium adlı şirketi kurmuştu. Tasarım ofisi Promise Communispace ile işbirliğine giden The EDC, Abu Dabi, Sidney, Londra ve New York'ta tüketicilerin isteklerini derinlemesine anlamak için araştırmalar ve Workshop’lar düzenledi. Etihad Havayolları'nın yeni kabin tasarımları ve ürünlerinin yaratım sürecinin yüzde 80'i bu araştırmalardan toplanan verilerle oluşturuldu.

NORMALDE SADECE ÖZEL JETLERDE BULUNUYOR

Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) tarafından sertifikası verilen The Residence, normalde yalnızca özel jetlerde bulunan bir lüks ile seyahat etme fırsatı sunuyor. Filoda yer alan her A380 uçak, The Residence'ın farklı versiyonlarını sunacak. Her kabinde renk paletleri, süsleme işleri ve halılar farklı olacak. Burada kalan konuklara yolculukları boyunca, Londra Savoy Butler Academy’de eğitim görmüş kişisel yardımcılar tarafından hizmet sunulacak. Konuklara ayrıca VIP Seyahat Görevlileri de eşlik edecek; konukların seyahatlerine dair en ince detaylarla bu görevliler ilgilenecek.

FIRST APARTMENTS

Etihad Havayolları First Class anlayışını yeniden tanımlayarak, A380'e First Apartments'ı getiriyor. Her suitte 163 cm'lik sürgülü kapı, yatan sandalyeler ve büyük boy, yatak olabilen Poltrona Frau kumaşlarıyla tasarlanmış kanepeler bulunuyor. Tam donanımlı bir duş odası da First Class konuklarının hizmetine sunuluyor. Mini bar, tuvalet masası ve hareket edebilen bir tv ekranı bulunan First Apartment, şirketin ödüllü First Class kabininden çok daha geniş bir alana sahip.

First Suites

B787'de bulunan ve havacılıkta birçok ilki barındıran tasarımıyla öne çıkan First Suits, 205 cm uzunluğunda yataklara dönüşebilen ve Poltrona Frau ile döşenen geniş bir koltuk ve kanepeye sahip. Mini bar ve 24 inç TV ekranı da suitlerin içinde yer alıyor.

Business Studios

Hem A380 hem de B787'de yer alan Business Studios, şirketin halihazırda hizmet veren diğer business class koltuklarından yüzde 20 daha fazla kişisel alan sunuyor. Koltuklar yaklaşık 205 cm uzunlukta yataklara dönüşebiliyor.

The Lobby

The Lobby, Airbus A380 model uçaklarda First ve Business Class konuklarının rahatlayıp iyi vakit geçirmek için gelebileceği bir servis ve bar alanı olma özelliği taşıyor. Yarım ay şeklinde bir deri koltuk, işlemeli bir masa ve geniş bir tv ekranının bulunduğu alan sosyalleşmeye imkan sunuyor.  

Economy Smart Seat

Yeni Economy Smart koltuklar, konuklara başlarını rahatça dayayıp dinlendirebilecekleri bir "Baş destek" alanı sunuyor. Koltuklarda ayrıca bel bölgesini rahat ettirecek ayarlar ve kişiye özel 28 cm genişliğinde ekranlar bulunuyor.  

Kabin Girişleri

Etihad Havayolları tüm bu tasarım değişim sürecinde, konukları için uçuş tecrübesini bir butik otelde yaşanacak tecrübeyle eşit seviyeye getirmeyi amaçladı. Kabinlerin tüm girişleri Arap oyma - kakma işleri ile dolduruldu. Müslüman konuklar için, özel olarak ayrılan alanlarda Kıble'yi otomatik olarak bulan aygıtların yer aldığı Mescidler yapıldı. Premium sınıfların uçağa biniş kapılarında ise BAE'nin sanat enstitüleri ile işbirliği yapılarak, bu bölümde bir sergi alanından geçiliyormuş hissi yaratılacak. 

 
CORENDON ÇALIŞANI PİKNİKTE
 
ANTALYA'DA JET FEST HEYECANI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NİSAN AYINDA 13 MİLYON YOLCU
Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ), 2014 yılı Nisan ayı istatistiklerini açıkladı
THY’DEN 44 TL’YE UÇMA FIRSATI
Türk Hava Yolları, düzenlediği kampanya ile biletini erken alan yolculara ...
THY O ŞEHRE DE UÇMAYACAK
Türk Hava Yolları, olayların sürdüğü Ukrayna’nın Donetsk şehrine seferlerini durdurma kararı aldı
 
GÖSTERİ UÇUŞUNDA FACİA
ABD'nin California eyaletinde gösteri uçuşu yapan çift kanatlı uçak ters ...
BOEING 2’NCİ BARIŞ KARTALI’NI TESLİM ETTİ
İkinci Barış Kartalı Havadan Erken Uyarı ve Kontrol uçağı (AEW&C) belirlenen ...
UÇAK BİLETİ TAVAN FİYATINDA REVİZYON
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan uçak biletinde tavan ...
 
PİLOTLAR İÇİN YENİ “YORGUNLUK ANKETİ”
TALPA, pilotlardan Yorgunluk Anketi’ne katılım bekliyor
İŞSİZ PİLOT SORUNUNA NEŞTER
Süleyman Şen yazdı: SHGM VE TALPA İŞSİZ PİLOT SORUNUNA NEŞTERİ VURDU
YILIN BÜROKRATI BİRDAL
Ekovitrin dergisinin gerçekleştirdiği "Yılın Starları Anketi" sonuçlandı
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 19 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •Rusya
  •kaza
  •bilet
  •uçak