iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
16 Ağustos 2022 Salı - 14:40

HİTİT'TE 2. ÇEYREK SONUÇLARI

Dünyanın önde gelen havacılık teknoloji şirketlerinden Hitit Bilgisayar (HTTBT), 2022 yılının ikinci çeyreğini 7,9 milyon dolar satış geliri, yüzde 43 FAVÖK marjı ile kapattı

HİTİT TE 2. ÇEYREK SONUÇLARI
" border="0" alt="Losev-1">

Havacılık teknolojileri alanında Türkiye’nin en büyük hizmet ihracatçısı olan Hitit (HTTBT), uluslararası arenadaki büyümesini istikrarlı şekilde sürdürüyor. 2022’nin ikinci çeyreğinde yeni partner kazanımı açısından son beş yılın en iyi performansını sergileyen Hitit, pandemi öncesi rakamlarını da geride bırakmış oldu. Şirket, 2022 yılı ikinci çeyrek sonu itibarıyla satış gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18 artarak, 7.9 milyon dolara ulaştırdı. Hitit’in SaaS gelirlerinin temeli olan yolcu sayıları da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 34 arttı. Bu artışta, yeni kazanılan partnerlerin yanı sıra, mevcut partnerlerin iş hacimlerindeki artış da etkili oldu. Buna paralel olarak şirketin FAVÖK marjı da yüzde 43’e ulaşarak, pandemi öncesi dönem olan 2019’un ikinci çeyrek oranının yüzde 6 üzerinde gerçekleşti.

Sezer Özmutlu: Döviz kazanıp TL harcamanın avantajını kullandık

Hitit’in Mali İşler ve Satınalmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezer Özmutlu, özellikle yurt dışında büyüme stratejisi sonucunda gelirlerin yüzde 86 döviz, yüzde 14 TL bazında gerçekleştiğini belirterek, “Yurt dışı kaynaklı gelirlerimizin oranı yüzde 67, yurt içi gelirlerimizin oranı ise yüzde 33 olarak gerçekleşti. Buna karşılık maliyetlerimizin yüzde 72’si TL cinsinden gerçekleşti. Böylece, döviz kazanıp TL harcama yapmanın avantajlarından da yararlanmış olduk. Mart 2022 tarihinde sonuçlanan halka arz sonrası ikinci çeyrek sonu itibarıyla nakit ve nakit benzerleri toplamı 24,8 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aynı dönem için banka kredileri ve finansal kiralama yükümlülükleri hariç nakit tutarı 21 milyon dolar seviyesinde oldu” dedi.

Ayrıca Özmutlu “Yılın ikinci çeyreği itibarıyla 2,6 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı ve 1,3 milyon dolarlık lisans, donanım ve demirbaş yatırımı gerçekleştirdik.” diye ekledi.

Hitit’in 2022 ikinci çeyrekteki gelişmeleri hakkında bilgi veren Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, bu dönemde dünyadaki sektör lideri iki büyük rakipten yeni partner kazanıldığını kaydetti. Karaağaç, yapılan yatırımlarla ilgili de bilgi vererek: “Dünyanın önde gelen bulut altyapı sağlayıcıları ile Kavram Kanıtı (PoC) sürecindeki çalışmaları tamamlayarak son aşamaya getirdik. Yapay zeka ile makine öğrenmesi konusunda faaliyet gösteren Tazi Bilişim Teknolojileri ile anlaşma imzaladık. Tazi’nin kullanımı kolay ve hızlı aksiyon alınmasını sağlayan platformu ile teknolojik kapasitesi artacak olan Crane çözümleri, Hitit’in partner havayollarının operasyonel maliyetlerini azaltırken, gelirlerini de artıracak.”

Yılsonu hedefi dolar bazında yüzde 32-37 bandında büyüme

Bu dönemde yedi yeni iş birliği anlaşması imzaladıklarını kaydeden Karaağaç, “Yolcu Hizmet Sistemleri (PSS) için Batı Avrupa’da ilk partner havayolu anlaşmasını imzaladık. Latin Amerika’da ilk partner havayolumuz uçuşlarına başladı. Yeni büyüme odaklarından acente dağıtım sistemi için de stratejik bir partner ile yeni bir anlaşma yaptık. Mevcut havayollarından altısı ile sistem kurulumunu tamamladık. Önümüzdeki dönemde de, büyüme stratejimiz doğrultusunda sürdürdüğümüz ürün ve hizmet üretimi ile satış ve pazarlama faaliyetlerimizin yanı sıra, hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bu çerçevede 2022 sonu itibariyle dolar bazında ciroda yüzde 32 – 37 aralığında büyüme, FAVÖK’te yüzde 43 – 48 aralığında marj, yatırım / ciro oranında yüzde 30 – 35 aralığında büyüme öngörüyoruz. Partner sayımızda istikrarlı artışımızı da devam ettirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Başarının sırrı, sektör ortalamasının üzerinde kıdem süresi çalışanlar

2022 ikinci çeyrek itibarıyla Hitit’in çalışan sayısının 321’e ulaştığını kaydeden Karaağaç, yakaladıkları başarılı çizgide en büyük payın, uzun süreli ve kıdemli bilişim çalışma arkadaşları olduğunu belirtti. Karaağaç, “2021 yılı LinkedIn verilerine göre bilişim çalışanlarında ortalama kıdem süresi 2,7 yıl iken bu rakam Hitit çalışanlarında 4,7 yıl olarak tespit edildi. Sektör ortalamasının üzerinde çalışan kıdemi ve aidiyeti yüksek çalışan memnuniyeti deneyimli orta ve üst düzey yönetici kadrosu sayesinde, faaliyet alanımızda zor kazanılan uzmanlıklar ve kurumsal hafızanın korunmasını sağlıyoruz. Bu da sürdürülebilir başarıyı getiriyor.” dedi.

Etiketler:
 
UÇAK İÇİ HİZMETLERE YATIRIM
 
SIA-DHL ORTAKLIĞI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTALYAN LEZZETLERİ İSTANBUL'DA
Dünyada tek çatı altında yer alan en büyük yiyecek ve içecek alanına sahip ...
F-16 İÇİN GÖRÜŞME HAZIRLIĞI
Türkiye’nin yeni F-16 savaş uçağı alımı ve envanterdeki F-16’ların bir ...
ALANYASPOR'UN SPONSORU OLDU
Corendon ile Alanyaspor arasında isim sponsorluğu anlaşması imzalandı
 
F-16 İÇİN 'KAZAN-KAZAN' FORMÜLÜ
ABD'deki F-16’ların ana yüklenici firması ile yapılacak anlaşma ile Türkiye’nin ...
TUSAŞ PROGRAMINA ÖDÜL
TUSAŞ'ın "Geleceğin Yetenekleri" programına ödül geldi
ÜLKESİNE DÖNEMEYEN TÜRKMENLER
Ülkelerine gidemeyen Türkmen vatandaşları havalimanında bekliyor
 
ERZURUM'DAN SINIRDIŞI EDİLDİLER
Türkiye'ye yasadışı yollarla giriş yapan Afganistan uyruklu 227 göçmen, ...
İLAÇ KAÇAKÇILIĞINA OPERASYON
İstanbul Havalimanı polisi, şüphe üzerine takibe alınan Rus vatandaşının ...
THY’YE 'PROMOSYON' ÇAĞRISI
Havayolu Çalışanları Sendikası (HAVA-SEN), THY yönetimine çalışanlarının ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
UÇUŞLARI GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU
İGA'YA 'YILIN HAVALİMANI' ÖDÜLÜ
BERKANT KOLCU'YA ÖDÜL
İSG'DEN KAHİRE UÇUŞLARI BAŞLADI
HELİKOPTERİN VURULDUĞU AN
KONGO'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ
VOYAGER 1'DEN MESAJ ALINDI
TÜRBÜLANS MI KOKPİTTE HATA MI
İFTARDA BULUŞTULAR
JAPON ROKETİ HAVADA PATLADI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
10 / 15 °C 8 / 10 °C 6 / 12 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kaza
  •seyahat
  •Qatar Airways
  •Emirates
  •yolcu