iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
17 Ağustos 2021 Salı - 13:40

IDEF 21'DE KRİTİK ANLAŞMALAR

Teknopark İstanbul, IDEF’21’de, Savunma Sanayii Başkanlığı ve savunma sanayiinin dev şirketleriyle kritik anlaşmalara imza atıyor

IDEF 21 DE KRİTİK ANLAŞMALAR
Losev-1

Teknopark İstanbul, 17-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’21’de; Savunma Sanayii Başkanlığı ve savunma sanayinde faaliyet gösteren 5 vakıf şirketi ve 1 özel şirketle kritik anlaşmalara imza atıyor.   

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Teknopark İstanbul arasında düzenlenecek “Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı” iş birliği protokolü imza töreni Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan’ın katılımıyla gerçekleşecek. Teknopark İstanbul; ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, TEI ve BMC ile gerçekleşecek girişimcilik faaliyetleri özelinde “Stratejik Çözüm Ortaklığı” iş birliği protokolü imza töreni ise kurumların üst düzey yöneticileri ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan’ın katılımıyla yine aynı saatlerde fuar alanında düzenlenecek.

Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı; Türkiye’nin siber güvenlik alanında yerli ve yenilikçi teknolojilerle kalkınmasına ivme kazandıracak!

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Teknopark İstanbul arasında imzalanacak “Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı” kapsamındaki iş birliği protokolüne yönelik çalışmalar Teknopark İstanbul’un Kuluçka Merkezi binasında açılacak Türkiye’nin ilk ve tek siber güvenlik kuluçka merkezinde hayata geçirilecek. Programın yürütülmesi Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi ekibi önderliğinde Savunma Sanayii Başkanlığı Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ekibi koordinasyonunda olacak.

Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı ile COVID-19 salgını öncesi ve sonrası hızla devam eden dijital dönüşümün beraberinde getirdiği siber tehditlere karşın yenilikçi siber güvenlik girişimlerin artması, siber saldırıların azalmasına katkı sağlanması ve kurulacak olan yeni siber güvenlik merkezlerine altyapı faaliyetlerinde farklı bakış açısı kazandırılması hedefleniyor. Öte yandan program kapsamında; yenilikçi iş fikrini prototip aşamasına getirmiş siber güvenlik girişimlerin yaşadıkları sorunlara çözüm yolları bulunması, global pazara açılmalarındaki engellerin kaldırılması, iş birlikleri kurabilmeleri ve global başarı yakalamaları sağlanacak; eğitimler, teknik mentorluk ve danışmanlık, psikolojik destek, yatırıma erişim, pazarlama desteği, altyapı imkanları gibi son derece önemli kalemler, hedeflerin gerçekleşmesi için çok sayıda üniversite ve kurumsal firmaların iş birliği ile sunulacak. Ekosistem ile oluşturulan iş birlikleriyle birlikte; ülkemizin kalkınmasına, büyüme endeksinde yükselmesine ve istihdamın artışına katkıda bulunulması ve uluslararası arenada yer edinilmesi hedefleniyor. 

Savunma sanayiinin devleri Cube Incubation desteğiyle daha güçlü rekabet kapasitesine ulaşacak

Teknopark İstanbul ile savunma sanayi şirketleri arasında imzalanacak “Stratejik Çözüm Ortaklığı” iş birliği protokolü ile Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi binası içerisinde iş ortaklığı modeli oluşturulacak. Program çerçevesinde, stratejik çözüm ortaklarıyla kurumsal iş birliği, açık inovasyon, kurum içi girişimcilik ve girişimcilik faaliyetleriyle birlikte girişimcilere yönelik destek programları düzenlenecek. İlk aşamada 6 kurum arasında imzalanan protokolün; teknoparkların, uydu ve ortak kuluçkaların, farklı vakıf ve Milli Savunma Bakanlığı şirketlerinin ve özel sektörün katılımıyla genişlemesi hedefleniyor. Protokol; çalışmalar sonucunda oluşturulacak etkin yönetim sistemi, açılacak yetenek havuzu, taraflar arasında gerçekleşecek bilgi ve deneyim paylaşımı daha etkin hale gelecek.

Program kapsamında kuluçka hizmetlerinin daha hızlı, daha etkin ve daha verimli yönetilmesinin sağlanması ve stratejik çözüm ortakları için de daha güçlü bir rekabet kapasitesine ulaşılması hedefleniyor. Protokol kapsamında Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation, stratejik çözüm ortakları adına açık inovasyon programının tanıtımının yapılması, girişimci başvuru süreçlerinin yönetilmesi, stratejik çözüm ortaklarının ihtiyaç duyabileceği girişim özelliklerinin belirlenmesi, başvuran girişimlerin değerlendirilip stratejik çözüm ortaklarıyla eşleştirmesinin yapılması, altyapı imkanlarından yararlandırılması, ofis desteği sağlanması, mentorluk hizmeti verilmesi, ürün ve hizmetlerinin satış ve pazarlanması gibi kritik destekler sunacak. Program sürecinde performans ölçüm ve takibi çerçevesinde Stratejik Çözüm Ortakları için stratejik önem taşıyan teknolojilerde ve sektörlerde tematik çağrı açılarak çağrı bazlı girişimcilik programlarına da destek verilecek.

 
RUSYA'DA IL-112V PROTOTİPİ DÜŞTÜ
 
İNSAN KALINTILARI BULUNDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KABİL'DEN TÜRKLERİ GETİRDİ
Kabil'den Türkleri getiren THY uçağı İstanbul Havalimanı'na indi
KARAKUTUYA ULAŞILDI
Rusya'dan gelen kaza kırım heyetinin, kaza bölgesinde yaptığı incelemelerde ...
SUYUN ALTINDA KALDI
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde meydana gelen orman yangınını söndürmek ...
 
RUS HEYET KAHRAMANMARAŞ'TA
Kahramanmaraş’ta Orman Genel Müdürlüğü hizmetinde kullanılan Rus yangın ...
VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI
Kahramanmaraş’taki uçak kazasında hayatını kaybeden pilot Serkan Mirzaoğlu, Elazığ'ı acıya boğdu
TUSAŞ ŞAMPİYONU AĞIRLADI
Olimpiyat şampiyonu Milli okçu Mete Gazoz, TUSAŞ tesislerini ziyaret etti
 
DHL EXPRESS'TE YENİ ATAMA
 DHL Express Türkiye üst yönetim ekibine yeni atama
ERDOĞAN'DAN 'THK' AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "THK uçaklarının bakımını yaptırmayan kurumun eski yöneticileridir" dedi
KARANTİNADA OTEL ÜCRETİ 1600 TL
Koronavirüs önlemleri kapsamında Türkiye’de karantinaya alınacak yolcular, ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •seyahat
  •salgın
  •Singapur Havayolları
  •motor