iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Mayıs 2019 Perşembe - 10:47

İGA'DA GÜVENLİ DİJİTAL ALTYAPI İŞLİYOR

R&M güvenli kablolama altyapısıyla havaalanının ilk bölümünde kurulu olan 115 bin bağlantıyla binlerce kamera, kart okuyucu ve veri merkezini birbirine bağladı

İGA DA GÜVENLİ DİJİTAL ALTYAPI İŞLİYOR
Losev-1

Dünyanın en gelişmiş ve güvenli tesislerinden gösterilen havaalanları bu şöhreti de en son ve güvenli BT sistemleri sayesinde kazanıyor. Bu alanda öncü çalışmaların çoğu, bu yıl faaliyete geçen İstanbul Büyük Havalimanı (IGA) tarafından yürütülüyor. Dünyadaki en büyük havalimanı olarak gösterilen İstanbul Havalimanı, R&M tarafından sağlanan bir ağa dayanan temel güvenlik, iletişim ve BT fonksiyonları ile de aynı zamanda dünyanın ilk dijital havalimanı unvanına da sahip.

R&M’in havacılık sektöründe geniş deneyime sahip olduğunun altını çizen İstanbul Havalimanı CIO’su ve Genel Müdür Yardımcısı Ersin İnankul, “Projemizin ağ altyapısının sağlayıcısını belirlerken R&M’in sahip olduğu bu deneyim seçimimizde önemli bir rol oynadı.  R&M'nin seçilmesindeki kilit faktörlerden diğeri, kabloların olağanüstü sinyal iletim performansını garanti altına alması ve on yıllar boyunca dış etkenlerden etkilenmeden bu performasını sürdürebileceği ön görüsüydü. Projede R&M kablolama sisteminin kalitesi, gerçek zamanlı olarak 9.000 güvenlik kamerası ve 3.000 kart okuyucusunu, herhangi bir iletim girişimine veya kaybına karşı korunacaklarına güvenerek çalıştırmamızı sağladı. Ayrıca, havaalanında tam kapsamlı bir WLAN sağlayan 5.000 Wi-Fi erişim noktasını da birleştiriyoruz. O yüzden bu erişim noktalarının sorunsuz ve hatasız olması gerekiyor. Alanımızda kurulan kablolama altyapısı; aynı zamanda gümrük, güvenlik personeli ve polis gücünün de bilgi teknolojileri ile bağlantılı olmasını sağlıyor” dedi.

Özelleştirilmiş Çözümler

Projede kablolamanın birçok yönü ile bu mega proje için özel olarak tasarlanması gerektiğine vurgu yapan Ersin İnankul, “R&M uzmanları ihtiyaçlarımızı anlıyor ve çözümlerini bize uygun olarak özelleştirebiliyor. Bu R&M'i bizim için diğer servis sağlayıcılardan ayıran en büyük avantaj oldu. Projedeki diğer önemli kriterleri ise R&M ürünlerinin teslimat güvenilirliği, güvenliği ve maliyet etkinliği olarak sıralayabilirim. Ayrıca kablolama sistemleri modüler tasarımları sayesinde havaalanının genişlemesine göre sadece birkaç basit adımda modüler olarak genişletilebilir olarak kuruldu” dedi.

R&M CEO’su Michel Riva, R&M’in bu projeyle büyük kablo projelerini özel kablolama çözümleri ile destekleme yeteneğini bir kez daha kanıtladığını söyledi.

R&M, inşaatın ilk aşamasında, 5.400 km bakır kablo ve 3.270 km fiber optik kablolama sağladı. Kurulum ayrıca fiber-optik dağıtım kabinleri, patch paneller ve 115.000 konektör portu gerektiriyordu. Ayrıca her alanda renk kodlama sistemi gibi özel gereksinimlerin de karşılanması gerekiyordu.

En yüksek yoğunluğa sahip fiber platform  

R&M, havaalanının veri merkezini, 1U’luk 19 inch kabin ünitesinde 120 porta kadar bağlantı yoğunluğu sağlayan fiber optik yönetim platformu Netscale çözümleriyle donattı. Ayrıca merkeze R&MinteliPhy dijital yönetim ve izleme sistemi de kuruldu. Bu sistem, veri ağının izlenmesini ve çalışmasını merkezi bir konumdan otomatik hale getiriyor. Sistem ayrıca altyapıdaki istenmeyen değişiklikleri veya konektörlere yapılacak istenmeyen müdahaleleri gerçek zamanlı bir şekilde izleyebiliyor.

R&M, alandaki bu kablolama altyapısı için 25 yıllık bir kullanım ömrü ve koşulsuz güvenilirlik garantisi verdi. İstanbul Havaalanı, yolcuları, lojistik şirketleri ve havayolları için yüzde 99.982 güvenilirlik (TIER III) garantisi vermek istiyor. Uzun vadede her yıl 200 milyon kadar yolcunun havaalanını kullanması bekleniyor. Havalimanının yeni açılan ilk bölümü yıllık 90 milyon yolcu kapasitesine sahip. Önümüzdeki 15 yıl boyunca da kapasiteyi 200 milyon kişiye çıkaracak üç ek inşaat aşamasının tamamlanması planlanıyor.

Profesyonel Proje Yönetimi

İstanbul’da profesyonel bir proje yönetim ekibine sahip olduklarına vurgu yapan Michel Riva, “Havaalanlarında, karmaşık tesislerin çok uzun bir proje süresi boyunca doğru bir şekilde koordine edilebilmesi ve her zaman aynı kaliteyi sunabilmesi özellikle önemlidir. Bu, profesyonel ve oldukça organize bir proje yönetim ekiplerinin sahada kurulmasını gerektirir” dedi.

R&M bu tür projelerde, belirlenen hedeflere ulaşmada tam sorumluluk alacak uluslararası ekipleri bir araya getiriyor. Bu ekipler, mühendislik, lojistik ve iletişim, kurulum, ölçümler ve testler ile hizmetleri koordine ederek projelerin zamanında tamamlanmasını sağlıyor. Orta Doğu'daki satış ofisi, İstanbul Büyük Havalimanı'ndaki kablo tesisatının kurulumunu ise şirket merkezindeki uzmanların desteğiyle gerçekleştirdi.

 
PEGASUS'TAN YENİ İŞBİRLİĞİ
 
DİPLOMAT GÖZÜNDEN TÜRKİYE
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PEGASUS'TAN YENİ İŞBİRLİĞİ
Pegasus’tan Hotels.com ve Airbnb işbirliği...
TÜRK PİLOTTAN DÜNYADA İLK
Türk Yıldızı pilotu, 4’lü kol uçuşunda yerden 200 metre ve diğer uçakla ...
LAOS'TAN TÜRKİYE'YE VİZE UYGULAMASI
Laos,Türk vatandaşlarına yönelik sınır kapılarında vize uygulamasına başladı
 
KOCA SEYİT'E "ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİ"
Balıkesir Edremit Koca Seyit Havalimanı'na “Erişilebilirlik Belgesi” verildi
THY'DEN 23 HAZİRAN AÇIKLAMASI
THY 23 Haziran biletlerini ücretsiz değiştirecek
ONUR AİR VE ATLASGLOBAL'DEN SEÇİM AÇIKLAMASI
Onur Air ve Atlasglobal 23 Haziran 2019 tarihli biletlerde ücretsiz değişiklik yapacaklarını duyurdu
 
PEGASUS'TAN "SEÇİM" DUYURUSU
YSK'nın dünkü kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
THY TRANSİT YOLCUSUNA BOĞAZ TURU
Türk Hava Yolları’nın uluslararası seyahat eden yolcuları, "Touristanbul" ...
ÖLÜ SAYISI 41'E YÜKSELDİ
Moskova'da alev alan yolcu uçakta ölü sayısı 41'e yükseldi
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 14 °C 11 / 14 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •Airbus
  •kriz
  •bilet
  •İsrail