iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
8 Kasım 2023 Çarşamba - 13:45

İGA'DA 'KARGO PAYDAŞ PLATFORMU'

İGA İstanbul Havalimanı, Türkiye'nin ilk havalimanı ‘Kargo Paydaş Platformu’nu hayata geçiriyor

İGA DA  KARGO PAYDAŞ PLATFORMU
Losev-1

İGA İstanbul Havalimanı hava kargo süreçlerinin dijitalleşmesini ve tüm kargo paydaşlarının dijital ortamda buluşmalarını sağlayacak Türkiye’nin ilk Havalimanı ‘Kargo Paydaş Platformu’nun hayata geçirileceğini duyurdu.

Dünyanın buluşma merkezi İGA İstanbul Havalimanı, dünyanın önde gelen kargo şirketlerinin bölgesel kargo aktarma merkezi olma hedefiyle hava taşımacılık sektöründeki atılımlarıyla sektöre öncülük etmeye devam ediyor.

Avrupa ve Asya kıtalarına yayılmış stratejik konumuyla küresel kargo ve lojistik operasyonları için önemli bir geçiş merkezi olma konusunda doğal bir avantaja sahip İGA İstanbul Havalimanı, hava kargo süreçlerinin dijitalleşmesini ve tüm kargo paydaşlarının dijital ortamda buluşmalarını sağlayacak Türkiye’nin ilk Havalimanı ‘Kargo Paydaş Platformu’nun hayata geçirileceğini açıkladı.

Havalimanı ‘Kargo Paydaş Platformu (KPP) ile acenteler, havayolları, nakliyeciler, geçici depolar, yer hizmeti şirketleri, gümrük acenteleri gibi paydaşlarına, tek bir sistem üzerinden kargo ile ilgili tüm süreçlerin dijitalleştirilmesi imkânı sunulacak. Böylelikle tüm paydaşlar için kargo teslim sürelerinin kısaltılacak, işlemlerin hızlandırılacak, maliyetlerin azaltılacak ve kapasite kullanımları artırılarak tüm süreçlerde verimlilik yükseltilecek.

Havalimanı dijital kargo sistemleri alanında global bir lider olan Hindistan orijinli Kale Logistics Solutions tarafından tasarlanan ve dünyanın çeşitli havalimanlarında uygulanan Havalimanı KPP’nun uygulaması ve müşteri hizmetleri Türkiye için dijital bir lojistik modeli geliştiren TroyNet tarafından üstlenilecek.

İGA İstanbul Havalimanı CEO Vekili Selahattin Bilgen konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "İstanbul kritik bir hava kargo bağlantı noktası ve bizler hava kargo ağımızı geliştirmekte ve genişletmekte kararlıyız. Havalimanı KPP’nun hayata geçirilmesi, müşterilerimize ve paydaşlarımıza sınıfının en iyi hizmetlerini sağlama konusunda önemli bir kilometre taşı. En son teknolojiye sahip kargo şehrimiz ve bunu destekleyen teknolojimiz ile dünyanın en önemli küresel aktarma merkezlerinden biri olarak bu alanda da sektörde yerimizi almak istiyoruz. Kale Logistics Solutions ve TroyNet iş birliğiyle hayata geçirilecek bu sistem ile dijital ticareti teşvik etmek, iş yapmayı kolaylaştırmak ve kargonun mümkün olan en az maliyetle daha hızlı hareket etmesini sağlamak için dijital bir altyapı kuracağız.”

Kale Logistics Solutions Direktörü ve Kurucu Ortağı Vineet Malhotra şu ifadeleri kullandı: “İGA İstanbul Havalimanı ile kargo operasyonlarını teknolojik çeviklikle dönüştürecek bu stratejik girişimde ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Kale, on yılı aşkın sektör bilgisini ve 100'den fazla hava kargo istasyonuyla çalışma tecrübesini birleştirerek havalimanlarının akıllı lojistik merkezlerine dönüşmesine yardımcı oluyor. Havalimanı KPP, İstanbul Havalimanı özelinde genelde ise İstanbul’un ve Türkiye’nin hava kargo hacmini, ithalat ve ihracat hacminin arttırılmasına dijital iş modelleri, kusursuz müşteri deneyimleri ve optimize edilmiş değer zincirleri yaratarak katkıda bulunacaktır."

TroyNet CEO’su ve Kurucu Ortağı Dr. Emre Serpen, “Ortağımız Kale ile birlikte iGA'nın bu heyecan verici projeyi uygulama kararından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Havalimanı KPP, tüm paydaşlara pozitif etki ederek, Türkiye'nin hava kargo ve lojistik sektörünün büyümesine katkı sağlayacak. Ortak çabalarımızın, sektörün daha da büyümesi için bir platform oluşturarak, teslim sürelerinin kısaltılması, verimlilik ve kapasite kullanımlarının iyileştirilmesini sağlayacağını bekliyoruz" dedi.

Havalimanı KPP ile uçtan uca dijital dönüşüm aracılığıyla verimliliğin artırılması, prosedürlerin kolaylaştırılması ve Havalimanı kargo şehrindeki paydaşlar arasındaki iletişimin otomatikleştirilmesi hedefleniyor.

Fotoğraf altı: (Soldan sağa): TroyNet COO’su Sn. Ahmet İzer, TroyNet CEO’su Sn. Dr. Emre Serpen, İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Sn. Selahattin Bilgen, İGA İstanbul Havalimanı CEO Danışmanı Sn. Melih Mengü

 
ERCAN'DA YENİ SİSTEM
 
GÖKBEY İRTİFA TESTLERİNİ GEÇTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERCAN'DA YENİ SİSTEM
DHMİ'nin yerli ve millî olarak geliştirilen son güncellemeleri de içeren ...
GÖKMAN'A 'KADIN GİRİŞİMCİ' ÖDÜLÜ
Hitit’in Yönetim Kurulu Başkanı Nur Gökman'a, Uluslararası Kadın Girişimcileri ...
İSİMLERİNİ KEDİGİLLERDEN ALDILAR
Osman Gazi Baykal yazdı...
 
ERCAN’DA TRAFİK ARTTI
Yeni Ercan Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte yolcu ve uçak sayılarında ...
KABİN MEMURU ALIMI SÜRÜYOR
Emirates, Kabin Memuru alımı devam ediyor
DRENAJ KANALINA ÇARPTI
Brezilya'nın Manaus kentinde acil iniş sonrası pistten çıkan uçak drenaj kanalına çarptı
 
DENİZ UÇAĞININ JETLE REKABETİ
New York-Boston hattında Tailwind Air’in deniz uçaklarıyla yaptığı seferler ilgi görüyor
TÜRK ÖĞRENCİLER UZAY KAMPINDA
Honeywell Liderlik Akademisi, bu yıl Türkiye dahil olmak üzere 46 ülkeden ...
ITA'NIN HİSSE SATIŞI 2024'E KALDI
Lufthansa'nın ITA Airways'in yüzde 41 hissesini satın alma talebinin yanıt ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
UNIFREE TEİD ÜYESİ OLDU
SİVİL HAVACILIK BİNASINDA EYLEM
AJET'TEN YÜZDE 40 AİLE İNDİRİMİ
TAYKONOTLAR DÜNYA'YA DÖNDÜ
İFADE ORTAYA ÇIKTI
PİSTTE ATA ÇARPTI
BİRLEŞİK KRALLIK'TA REKOR BÜYÜME
İSG'DEN MAYIS'TA 4 YENİ ROTA
TAHLİYEDE ÖNEMLİ HATA
HİTİT'E NİJERYA'DAN YENİ PARTNER
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
12 / 16 °C 13 / 18 °C 13 / 14 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •uydu
  •Baykar
  •Dubai