iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
27 Nisan 2023 Perşembe - 18:56

İLK ÇEYREK SONUÇLARI AÇIKLANDI

Boeing ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

İLK ÇEYREK SONUÇLARI AÇIKLANDI
Losev-1

*2023 yılı içinde 400-450 adet 737 uçağının teslim edilmesi ve üretimin ayda 38 uçağa çıkarılması planlanıyor.

*Gelirler, 130 ticari uçak teslimatının yansımasıyla 17,9 milyar dolara yükseldi.

*-0,3 milyar dolarlık faaliyet nakit akışı ve -0,8 milyar dolarlık GKGMİ dışı serbest nakit akışı kaydedilirken, nakit ve satılabilir senet yatırımları 14,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

*4.500’ün üzerinde ticari uçakla birlikte toplam şirket rezervi 411 milyar dolar olarak gerçekleşti.

*4,5 ila 6,5 milyar dolar arasında faaliyet nakit akışı ve 3 ila 5 milyar dolar arasında GKGMİ dışı serbest nakit akışı yönünde beklenti tekrar teyit edildi.

Boeing, ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Buna göre; gelirler 17,9 milyar dolar, GKGMİ hisse başına zarar -0,69 dolar ve GKGMİ dışı hisse başı esas faaliyet zararı -1,27 dolar olarak gerçekleşti (Tablo 1). Boeing, bu çeyrekte -0,3 milyar dolarlık faaliyet nakit akışı ve -0,8 milyar dolarlık GKGMİ dışı serbest nakit akışı kaydederken, ticari uçaklar hacim ve performansında artış gösterdi.

Boeing Başkan ve CEO’su Dave Calhoun, “Sağlam bir ilk çeyrek performansı gösterdik ve istikrarımızı koruyoruz. Tedarik zincirinde yaşanan zorluklara rağmen mesafe kaydetmeye devam ediyoruz; bu yıl için belirlediğimiz hedeflerin yanı sıra daha uzun vadeli hedeflerimize ulaşacağımıza eminiz. Kilit pazarlarda güçlü bir talep var. Geliştirme programlarımızı ileriye taşımak, müşterilerimiz ve geleceğimiz için stratejik kabiliyetler yaratmak amacıyla yatırımlarımızı büyütüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bu çeyrekte faaliyet nakit akışı, ticari uçak teslimatlarındaki artış ve tahsilat zamanlamasındaki uygunluğun yansımasıyla -0,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.  

Çeyrek başında 17,2 milyar dolar olan nakit ve satılabilir senet yatırımları, bu çeyrekte 14,8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Çeyrek başında 57 milyar dolar olan borçlar, vadesi gelen borçların ödenmesiyle 55,4 milyar dolara düştü. Şirketin, 12 milyar dolarlık kullanılmamış kredi olanağına erişimi bulunmaktadır.

Çeyrek sonu toplam şirket rezervi, 411 milyar dolar olarak gerçekleşti.  

Ticari Uçaklar    

Ticari Uçaklar ilk çeyrek geliri, 737 ve 787 teslimatlarında yaşanan ve 787 uçaklarına yönelik müşteri hassasiyetleriyle kısmen dengelenen artışın yansımasıyla 6,7 milyar dolara yükseldi. İlk çeyrek faaliyet zarar oranı ise, Ar-Ge harcamalarının dahil olduğu yüksek çeyrek harcamaları ve olağandışı maliyetlerin sonucunda yüzde -9,2 olarak gerçekleşti.

737 programının gövde tedarikçisi, belirli 737 uçaklarının arka gövde bölümündeki iki bağlantı parçasında standart dışı bir üretim sürecinin uygulandığı konusunda bu ay başında Boeing’i bilgilendirdi. Söz konusu durum doğrudan bir uçuş güvenliği sorunu oluşturmayıp, hizmetteki filonun işletilmesinin önünde bir engel teşkil etmemektedir. Üretim ve teslimatlar, gerekli inceleme ve düzeltme süreçlerinden kısa vadede etkilenecek, ancak program kapsamında bu yıl 400-450 uçak teslimatı hedefi korunuyor. Diğer yandan, üretim oranında öngörülen ve daha yüksek stok seviyesine ulaştıracak artışların bulunduğu tedarikçi çerçeve programı, değişmeden uygulanmaya devam ediyor. Boeing, aylık üretim oranını bu yıl içerisinde 38 uçağa ve 2025-2026 yıllarında 50 uçağa çıkarma planları dahilinde, son montaj üretiminin gelecek aylarda toparlanmasını bekliyor.

787 programında ayda üç uçak üretiliyor ve bu oranın 2023 yılı sonlarında ayda beş uçak ve 2025-2026 yıllarında ise ayda 10 uçak seviyesine çıkarılması planlanıyor.

Ticari Uçaklar, bu çeyrekte 107 adet net siparişe ulaştı. Şirket, ayrıca, Air India’dan 190 adet 737 MAX, 20 adet 787 ve 10 adet 777X, Riyadh Air ve Saudia’dan 121 adede kadar 787 siparişi aldı. Ticari Uçaklar, bu çeyrekte 130 uçağın teslimatını tamamladı. Ticari Uçaklar rezervinde toplam değeri 334 milyar dolar olan 4.500’ün üzerinde uçak bulunuyor.

Savunma, Uzay ve Güvenlik

Savunma, Uzay ve Güvenlik, ilk çeyrekte 6,5 milyar dolar gelir kaydetti. İlk çeyrek faaliyet zarar oranı ise, KC-46A tanker uçağı programındaki 245 milyon dolarlık vergi öncesi masrafın etkisiyle yüzde -3,2 olarak gerçekleşti. Bu program, daha önce paylaşıldığı üzere, fabrika aksaklıklarına sebebiyet veren ve düzeltme gerektiren tedarikçi kalite sorunlarıyla birlikte ilerliyor. Sonuçlar, ayrıca, işgücü istikrarsızlığının devam eden operasyonel etkilerini ve diğer programların tedarik zincirinde yaşanan aksamaları yansıtıyor.

Savunma, Uzay ve Güvenlik, bu çeyrekte, ABD Ordusu ile 184 adet Apache helikopteri üretim sözleşmesi imzalarken, ABD Hava Kuvvetleri ile 15 adet KC-46A tanker uçağı üretimi ve E-7 geliştirilmesi için anlaşmaya. Savunma, Uzay ve Güvenli rezervi, yüzde 30’u ABD dışındaki müşterilerden gelen siparişler olmak üzere 58 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Satış Sonrası Hizmetler  

Ticari satış sonrası hizmetlerdeki yüksek hacmin ve tercih edilen satış karmasının sonucu olarak, Satış Sonrası Hizmetler ilk çeyrek geliri 4,7 milyar dolar ve faaliyet kar oranı yüzde 17,9 olarak gerçekleşti.

Satış Sonrası Hizmetler, bu çeyrekte, GMR Aero Technic işbirliğinde Hindistan’daki ilk Boeing Dönüştürülmüş Kargo Uçağı hattını kurmayı taahhüt etmenin yanı sıra AerCap’e 50’nci Boeing 737-800 dönüştürülmüş kargo uçağını teslim etti ve Florida eyaletinin Jacksonville kentinde faaliyet gösterecek yeni bir komponent operasyonları tesisinin temelini attı.  

Tahsis zamanlaması ve ertelenmiş tazminat giderlerinin sonucu olarak, diğer dağıtılmamış kalemler ve mahsuplaşmalardan kaynaklı kayıplarda artış yaşandı. Diğer gelirlerdeki değişim ise, büyük oranda, yüksek faiz oranlarının yatırım gelirlerine pozitif yansımasından kaynaklandı. İlk çeyrek efektif vergi oranı, öncelikle, vergilendirme öncesi zararın vergi indirimini yansıtmaktadır.

Alt birim sonuçları, Boeing Capital’in 2023 yılı ilk çeyreğinde Ticari Uçaklar altında yeniden yapılandırılmasını yansıtıyor. Önceki dönemlere ilişkin rakamlar, bu yılın sunumuyla uyumlu hale gelecek şekilde yeniden sınıflandırıldı.

 
THY'YE İKİ ÖDÜL BİRDEN
 
KRİZ DÖNEMLERİNİN DESTEĞİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'YE İKİ ÖDÜL BİRDEN
Türk Hava Yolları, APEX tarafından iki ödüle birden layık görüldü
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANDI
26 Nisan Dünya Pilotlar Günü, İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi'nde yapılan törenle kutlandı
TUSAŞ TEKNOFEST'E HAZIRLANIYOR
Teknofest İstanbul kapılarını açıyor: Türk Havacılık Uzay Sanayi geliştirdiği ...
 
THY 'PİLOTLAR GÜNÜ'NÜ KUTLADI
Türk Hava Yolları, 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü’nü kutladı.
HAVA KARGODA ÜÇ ÖNCELİK
IATA, Hava Kargodaki üç önceliği açıkladı: Sürdürülebilirlik, Dijitalleşme ve Güvenlik
O ÖDÜL YİNE İGA'NIN OLDU
“En İyi Aile Dostu Uluslararası Havalimanı” ödülü bu yıl da İGA İstanbul Havalimanı’nın oldu
 
ANKA-3 PİSTE ÇIKTI
İnsansız savaş uçağı ANKA-3 ilk kez piste çıktı, uçuşa hazırlanıyor
TAV RAKAMLARI YÜKSELTTİ
TAV Havalimanları ilk çeyrekte 14 milyon yolcuya hizmet verdi
KADIN VE DÜNYA HAVACILIĞI
“Kadın ve Dünya Havacılığı Sempozyumu” Sivrihisar Havacılık Merkezi, Necati ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
PETLAS'TAN BİR 'İLK'
AIR ASTANA'DAN EĞİTİM YATIRIMI
HAVACI ÇOCUKLAR BULUŞACAK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
13 / 20 °C 11 / 16 °C 11 / 13 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •Airbus
  •kriz
  •turist
  •Sunexpress