iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
5 Aralık 2020 Cumartesi - 17:02

İLK MİLLİ HELİKOPTER MOTORU

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, İlk Millî Helikopter Motoru TEI-TS1400’ün Teslim ve Tasarım Merkezi’nin Açılış Törenine Katıldı

İLK MİLLİ HELİKOPTER MOTORU
Losev-1

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile birlikte ilk Millî Helikopter Motoru TEI-TS1400’ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni’ne katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in de katıldığı Eskişehir’deki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da canlı yayınla bağlandı.

Törende bir konuşma yapan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, sözlerine Mühendisler Günü'nü kutlayarak başladı.

Bakan Akar, havacılık ve uzay sanayiinde Türkiye’nin öncü kuruluşu olan ve TSK’nın ihtiyaçlarını karşılayan TUSAŞ'ın, özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği atılımla diğer yerli savunma sanayii şirketleriyle birlikte  dünyanın en büyük 100 savunma firması arasında yer alarak milletimizin gururu olduğunu vurguladı.

Geçen yıl TEI'yi ziyaret ederek yerli ve millî helikopter motorunun ilk testlerini başarıyla geçtiğine şahit olduklarını anımsatan Bakan Akar, "Aradan geçen süre zarfında geldiğimiz noktada bu güzide firmamızın gerçekten büyük bir başarı hikâyesi yazdığına yine hep birlikte bugün şahitlik ediyoruz. Motor entegre ve sertifikasyon çalışmalarını müteakip genel maksat helikopterimiz GÖKBEY’in önümüzdeki dönemde seri üretiminin başlamasını da büyük bir heyecanla bekliyoruz" diye konuştu.

"Başarı bir yolculuktur, bunun bir varış noktası yoktur" inancıyla kat edilmesi gereken daha çok mesafe olduğunu belirten Bakan Akar, "Bu bilinçle çalışan TUSAŞ’ın, aynı şekilde Millî Muharip Savaş Uçağı projesinde de büyük başarılar elde edeceğine, ülkemizin ve milletimizin gurur kaynağı olmaya devam edeceğine ve silahlı kuvvetlerimizin acil ihtiyaçlarını bu yönde de karşılayacaklarına tüm kalbimle inanıyorum" ifadesini kullandı.

SAHADA BÜYÜK BAŞARILAR

Bakan Akar, değişen teknolojiyle birlikte savunma ve güvenlik yaklaşımlarının da sürekli değiştiğini belirterek, şunları söyledi:

"Fedakârlık ve kahramanlık bir ordunun temel vasıflarıdır. Ancak bunlar, tek başına yeterli değildir. Zira bu vasıfları haiz bir ordunun en önemli ihtiyacı, her an ve her koşulda kullanabileceği ve böylece personele moral, motivasyon ve özgüven üstünlüğü kazandıracağı silah sistemlerine araç gereç ve mühimmata da sahip olması gereklidir. Bu bakımdan yerli ve millî silah sistemlerimizin ordumuza kazandırdığı moral, motivasyon ve özgüven asla göz ardı edilmemelidir. Bugün TSK, yerli ve millî imkânlarla üretilen harp silah, araç, gereç ve mühimmatı kahraman ve fedakâr personeliyle buluşturarak bizzat uygulama alanında, yani sahada büyük başarılar elde etmiştir ve etmektedir."

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen harekâtlarda kazanılan başarılarda, Doğu Akdeniz’de ve Ege’de hak, alaka ve menfaatlerin kararlılıkla korunmasında ve TSK’nın dünyanın birçok coğrafyasında üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmesinde yerli ve millî imkânlarla üretilen silah sistemlerimizin katkısının büyük olduğunu vurgulayan Bakan Akar, şunları kaydetti:

"Türk yapımı silah sistemlerinin etkinliği, yakın zamanda Azerbaycanlı kardeşlerimizin öz topraklarını işgalden kurtarma mücadelesinde de en açık şekilde görülmüştür. Kahraman Azerbaycan ordusu 'Tek Vatan Harekâtı’nı büyük bir başarıyla icra ederek Karabağ’ı, otuz yıldır devam eden Ermenistan işgalinden yerli ve millî silah sistemlerimizin de katkısıyla 44 günde kurtarmıştır. Bugün tüm dünyada yerli ve millî silah sistemlerimizin harekâtın seyrine yönelik belirleyici etkileri konuşulmakta ve dikkatle takip edilmektedir."

MEMLEKET VE DEVLET MESELESİ

Yaşanan  gelişmeler ve coğrafya şartları yerli ve millî savunma sanayinin bir tercih değil, bir zorunluluk olduğunu gösterdiğini aktaran Bakan Akar, "Bizler için savunma güvenlik, her şeyin ötesinde millet, memleket ve devlet meselesidir" dedi.

Bakan Akar, güçlü savunma sanayiine de vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Güçlü savunma sanayii, güçlü ordu için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gece gündüz demeden kamu, özel sektör, vakıf şirketleri ve üniversitelerimizle birlikte omuz omuza, yüksek bir motivasyonla çalışmaya, üretmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Çok iyi biliyoruz ki küresel pazarda rekabet edebilecek ürünleri geliştirebilmek için gereken teknoloji ve inovasyon faaliyetleri, firmaların artık tek başına kendi imkânları ile başarabilecekleri bir seviyenin çok ötesine geçmiş durumdadır. Bu nedenle dünyada şirketler ya güçlü iş birliği modeli geliştirmekte veya ortaklıklar kurarak zamanın ruhuna ayak uydurmaya çalışmaktadır. Bizler de bunun bir gereği olarak özel sektörle iş birliğini de içeren çeşitli çalışma modelleri geliştiriyoruz. Bu şekilde Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını olabildiğince süratle karşılamaya çalışıyoruz."

 

Bakan Akar, belirli alanlarda özel sektör ile çalışmayı, özel sektörün dinamizminden istifade etmeyi zaruret, şart ve millî bir gereklilik olarak nitelendirerek şöyle konuştu:

"Özel sektör dinamizmi olmasaydı İHA/SİHA ve diğer birçok ürünü yapamazdık. Binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen millî ve manevi değerlerimizin bir şekilde korunmasında çok ciddi sıkıntılar yaşayabilirdik. Sonuç olarak TSK aklın ve bilimin ışığında, anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında milletinin emrinde görevinin başında olan bizler bundan sonra da yüksek teknoloji ürünü yerli ve millî silah sistemleriyle teçhiz edilmiş şekilde daha güçlü olarak milletine hizmet etmeye devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesileyle kahraman ordumuz hudutlarımızda, sınır ötesinde ve yedi iklim, üç kıtada ülkemizin güvenliği ile hak, alaka ve menfaatlerini koruma mücadelesi verirken; sevgisi, güveni ve duasından güç aldığımız, bizlere daima destek olan asil milletimize şükranlarımı sunuyorum. Yine TSK’nın fedakârlık ve kahramanlıkla verdiği bu mücadelede ihtiyaç duyduğu silah sistemlerinin ve mühimmatın yerli ve millî imkânlarla üretilmesinde bizlere liderlik yapan, yolumuzu aydınlatan Sayın Cumhurbaşkanımıza; bu yolda alın teri döken, emeği geçen herkese ayrıca şükranlarımı sunuyorum."

 
SUNEXPRESS'TEN ÜCRETSİZ TEST
 
CESSNA PİSTTEN ÇIKTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TUSAŞ KOMPOZİT ÜRETİMİNE DEVAM
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), uluslararası pazarda en çok tercih ...
OTOYOLA ACİL İNİŞ
ABD’de ödüllü akrobasi pilotu motor arızası yapan uçağı otoyola indirdi
EURASIA AIRSHOW'DA BULUŞTULAR
Sivil ve askeri havacılığın liderleri Eurasia Airshow’da buluştu
 
ERİŞİLEBİLİR ENGELSİZ SEYAHAT
“İstanbul Havalimanı’nda erişilebilir hizmet” hedefiyle çalışmalar sürüyor. ...
AIRBUS'TAN ALMANYA'YA 'SEA TIGER'
Alman Silahlı Kuvvetleri, deniz operasyonları için 31 adet NH90 sipariş etti
737 MAX YENİDEN HAVALANDI
346 kişinin öldüğü iki kaza sonrası uçuşu yasaklanan Boeing 737 MAX yeniden göklerde
 
AZIMUTH İSTANBUL'A UÇTU
Azimuth Airlines İstanbul Havalimanı seferlerine başladı
'2024'TEN ÖNCE OLMAZ'
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İngiltere’de havalimanı ...
İÇİNDEN HAVACILIK GEÇEN MISRALAR
Osman Gazi Baykal yazdı...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
ESKİ KALİTE MÜDÜRÜ KONUŞTU
PESKOV'DAN 'THY' AÇIKLAMASI
TİMSAH KORKUTTU
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
HAVADA FECİ KAZA
İSG'DE 23 NİSAN KONSERİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
17 / 22 °C 15 / 19 °C 13 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •thy
  •Sunexpress
  •salgın
  •filo
  •vize