iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
28 Eylül 2022 Çarşamba - 11:18

İLK YARDIM MELEKLERİ

Emirates, Dünya İlk Yardım Günü’nü, hayat kurtaran becerilere sahip binlerce yeni kabin görevlisinin mezuniyetiyle kutluyor

İLK YARDIM MELEKLERİ
23nisanbayram

Emirates, bu yılki Dünya İlk Yardım Günü’nde havacılık alanında en üst düzey ilk yardım becerileriyle donatılan 3000 yeni kabin görevlisinin havayolunun zorlu kabin ekibi eğitim programından başarıyla mezun olmasını kutluyor.

Emirates hâlihazırda 3000 yeni çalışanı işe aldı. Yeni çalışanlar birinci sınıf bir kabin görevlisi olmak için 8 haftalık yoğun bir “başlangıç” eğitimine tabi tutuluyor. Başlangıç dönemi güvenlikten servise, emniyet ve acil durumlardan ağırlamaya kadar çok sayıda kursun yanı sıra kritik öneme sahip bir tıbbi müdahale eğitiminden oluşuyor. Kabin görevlilerinin tek işinin yemek servisi yapmak ve muhteşem görünmek olduğu yönündeki yanlış algıya meydan okuyan Emirates ekibi, uçakta oluşabilecek çeşitli durumları yönetmek için eğitiliyor ve bu kapsamda hayati öneme sahip temel becerileri de öğreniyorlar. Uygulamalı, yerinde, sınıf içi ve çevrimiçi öğrenim olanaklarından birlikte yararlanan yeni çalışanlar, kendilerini hayata ve başkalarının hayatını kurtarmaya hazırlayan değerli dersler alıyorlar.

Neler öğreniyorlar?

Yeni kabin görevlilerine, baygınlık geçiren bir kişiyle başa çıkma, boğulma tehlikelerine müdahale etme, astım ve hiperventilasyon gibi solunum güçlüklerini, göğüs ağrısı, inme, kan şekerinin düşmesi, alerjik reaksiyonlar, derin ven trombozu, basınç travması, dekompresyon hastalığı gibi ani gelişen hastalıkları ve madde kullanımını tespit etme ve yönetme gibi ilk yardımın tüm yönlerini ele alan bir tıbbi eğitim veriliyor. Kabin ekibi ayrıca kırık, yanık ve ampütasyon gibi yaralanmaların yanı sıra bulaşıcı hastalıklarla nasıl başa çıkacaklarını, enfeksiyon kontrol prosedürlerinin ve uçak içi hijyenin öneminin öğreniyorlar.

Yeni çalışanlara, hasta simülasyon maketleri üzerinde pratik yaptıkları kalp masajı (CPR) ve Otomatik Harici Defibrilatör (AED) cihazının doğru kullanımı gibi hayat kurtaran beceriler de öğretiliyor. Kabin görevlileri ayrıca özel tasarım bir tıbbi maket üzerinde uçakta nasıl doğum yaptırılacağını ve ölüm durumlarının nasıl yönetileceğini de öğreniyorlar. Tüm eğitimler, Emirates’in Dubai’deki birinci sınıf eğitim tesisi Kabin Ekibi Eğitim Merkezi’nde havacılık alanında sertifikalı ilk yardım eğitmenleri tarafından veriliyor.

Hayat kurtarıyorlar

Sadece 2022 Temmuz ayında Emirates kabin ekibi iki farklı uçuşta kalbi duran iki yolcuyu kurtardı. Kardiyak arrest olarak da adlandırılan kalp durması, kalbinizin aniden atmayı durdurması anlamına gelir ve ölümcül olabilir. Beyne ve diğer organlara kan akışının durması kişinin bilincini kaybetmesine, sakat kalmasına veya derhal müdahale edilmediği takdirde ölmesine neden olabilir. Emirates kabin görevlileri her iki yolcunun da hayatını kurtarmak için CPR tekniklerinden ve defibrilatörden faydalanarak acil durum hizmetleri tıbbi bir müdahale gerçekleştirilinceye kadar yolcuları stabilize ettiler. Şu anda her iki yolcunun da durumu iyi.

Kabin ekibine nasıl destek olunuyor?

Uçakta tıbbi bir vaka gerçekleştiğinde, kabin ekibine uçuş mürettebatı (Kaptan/Pilot ve Yardımcı Pilot/İkinci pilot) ve Yerde Tıbbi Destek adı verilen bir ekip destek oluyor. Yerde Tıbbi Destek, Emirates Genel Merkezi’ne bağlı çalışan ve tüm dünyada uçaktaki tıbbi vakalarda destek ve bilgi sunmak üzere uydu iletişimiyle 7/24 erişilebilir olan bir ekiptir.

Psikolojik açıdan, kabin ekibine yolculara yardımcı olmak için rızalarını alma, hastalara ve ailelerine karşı empati gösterme, sakin kalma, hastaya her aşamada bilgi verme ve iyileşme oluncaya kadar hastanın yanında olma konularında da eğitim veriliyor. Ayrıca, gerektiğinde zor haberleri nasıl vereceklerini de öğreniyorlar. Herhangi bir vakadan sonra, kabin ekibi kendi ruhsal sağlıkları için Emirates’in Çalışan Destek Programı, Akran Desteği Hizmeti ve Emirates’in çalışan sağlık programı Sehaty üzerinden destek alıyorlar.

Kabin ekibinin bilgi birikimi ve becerileri her yıl bir tekrar eğitimiyle test ediliyor ve ekibin 1,5 saatlik bir çevrimiçi eğitimi, CPR, AED, şiddetli kanama ve şiddetli alerji yönetimi için 2 saatlik uygulamalı bir seansı ve her biri için de değerlendirmeleri tamamlamaları gerekiyor. Deneyimli kabin görevlileri tüm tıbbi vakaları yönetmek için eksiksiz donanıma sahip olduklarından emin olmak ve bilgilerinin düzenli olarak tazelenmesini sağlamak için her yıl bir uçuş simülasyonu alıştırmasına katılıyorlar.

İlk Yardımı eyleme dökmek

Dünyanın en büyük havayoluyla seyahat eden Emirates kabin görevlileri, 85 ülkede 150’den fazla şehre gerçekleştirdikleri uçuşlarla sürekli yeni maceralara atılıyorlar. Çok sayıda Emirates kabin görevlisi pozisyonlarını “dünyanın en iyi işi” olarak tanımlıyorlar, çünkü sadece 40 bin feet yükseklikte ödüllü hizmet sunmanın ve işin beraberinde gelen benzersiz yaşamın ötesinde, hayat kurtaran becerileri ve acil durumları yönetmeleri sayesinde kendi kahramanlık potansiyellerini de keşfediyorlar. Emirates’in havacılıkta ilk yardım eğitimini almış olmak, yeni çalışanların iletişim becerilerini, inisiyatif ve liderlik niteliklerini, ekip olarak etkin şekilde çalışma yetilerini, baskı altında verimli şekilde çalışmak için zihinsel olarak güçlü ve sakin kalmaya odaklanma becerilerini geliştirmelerine ve başkalarının hayatını kurtarıp, korumalarına yardımcı oluyor. 

 
SON YOLCU SAYISINI AÇIKLADI
 
BOEING'DEN BİR TESLİMAT
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SON YOLCU SAYISINI AÇIKLADI
İstanbul Havalimanı’nı yıl içinde kullanan yolcu sayısı 47 milyona ulaştı
TAV İŞLETME'YE ÖDÜL
TAV İşletme Hizmetleri’ne Skytrax'ten bir ödül daha...
FIRLATMA KOLTUĞU
Osman Gazi Baykal yazdı...
 
BRITISH-QATAR İŞBİRLİĞİ
Qatar Airways ve British Airways gökyüzünün en büyük havayolu ortaklığını ...
ORTA ASYA VE BDT'NİN EN İYİSİ
Air Astana, 10'uncu kez Skytrax'in "Orta Asya ve BDT'nin En İyi Havayolu" ödülünü aldı
KARGO UÇAĞI PİSTTEN ÇIKTI
Fransa'da Montpellier Méditerranée havaalanına iniş yapan kargo uçağı pistten çıktı
 
'YILIN HAVAYOLU' SEÇİLDİ
Qatar Airways, uluslararası hava taşımacılığı derecelendirme kuruluşu ...
AFRİKA'DA GREV İPTALLERİ
Afrika'da Hava Trafik Kontrollerinin grevi nedeniyle THY bugün ve yarın ...
ÇELEBİ'YE ÖNEMLİ ÖDÜL
Çelebi Hava Servisi, Brandon Hall Group tarafından düzenlenen "Mükemmeliyet ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ISG'DE 23 NİSAN KONSERİ
SHM'DE PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANIYOR
IGA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
İGA'DA '23 NİSAN' COŞKUSU
SAFAIR UÇAĞI TEHLİKE ATLATTI
İKLİM AKTİVİSTLERİ GÖZALTINDA
UZAYA GİDECEK 3. TÜRK OLACAK
UÇAKTA OLAY ÇIKARDI
KANADA'DA HAVAALANI YANGINI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
15 / 22 °C 18 / 22 °C 17 / 22 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •NASA
  •Selçuk Bayraktar
  •filo
  •DHMİ