iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
22 Mart 2020 Pazar - 11:16

İLKER AYCI’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ve küresel ekonomik kriz konularında önemli açıklamalarda bulundu

İLKER AYCI’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Losev-1

CNN Türk’de Haftasonu programına konuk olan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte küresel kriz ve etkileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlker Aycı öncelikle halen uçuş yaptıkları hatlarda uçaklarının hijyenine büyük özen gösterildiğini, bu konuda tüm yolcularının endişe edecekleri bir durum olmadığını vurguladı. İlker Aycı ayrıca alınan tedbirlerin sürekli güncellendiğini, uygulamaların geliştirildiğini belirtti. İşte İlker Aycı’nın sözlerinden satırbaşları:

THY’nin yüzde 85 kapasitesini kullanamıyoruz

Her türlü hijyen koşulunu öngörerek ikramları bazı uçuşlarda tamamen kestik, bazı uçuşlarda basite indirgedik. Şu anda THY’nin yüzde 85 kapasitemizi kullanamıyoruz. Çok sayıda uçağımızı yere indirdik. Bazı uçaklarımızı kargoya çevirmeye başladık. Dünyada an itibariyle yüzden fazla ülke uçuşa kapalı. Bunlardan bir kısmı Türkiye’nin tek taraflı kapattığı ülkeler, bir kısmı kendi hava sahalarını uçuşa kapatan ülkeler… Bu ülkeler zaten bizim kapasite olarak uçuşlarımızın yüzde 90’ını yaptığımız ülkeler. Şu anda uçabildiğimiz 20 ülke var. Ancak 27 Mart itibariyle bu hatlarda da uçuşların büyük bölümü durdurulacak ve uçabileceğimiz sadece 4 ülke kalacak. Çünkü artık bu ülkelere uçacak bağlantı yolcumuz kalmıyor, dolayısıyla o seferin yapılmasının hiçbir anlamı kalmıyor.

Hangi hatlar devam ediyor?

Dünyanın belli noktalarıyla Türkiye’nin trafiğinin kapanmaması adına ve bu merkezlerden bağlantı uçuşları yapacak yolcularımızı taşımak için hub olan Hong Kong, Moskova, Etiyopya, New York, Washington uçuşlarımızı sürdürüyoruz.

İnsani operasyonları yaptık

İnsani operasyonlarda yurda dönmek isteyenleri uçuşlar kapandıktan sonra koordinasyon içinde Türkiye’ye taşınmasını gerçekleştirdik. 13 geniş gövde uçağımızı 44’ten fazla uçuşta kullandık, 5000’den fazla vatandaşımızı Türkiye’ye getirdik ve bu yolcular karantina altına alındı. Bu uçuşlar tek yönü boş olarak yapılan uçuşlardı. İlgili bakanlıklarımızla koordine içinde yine bu uçuşları yapacağız.

İç hatlardaki durum

Öncelikle yasaklara uyan, kendini izole eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Evlerimizde kalmak zorundayız. 65 yaş ve üstü yolcularımızın da uyarılar doğrultusunda evlerinde otursunlar. Biz onların tecrübelerinden istifade etmek istiyoruz. Evden çıkmamaları lazım, bu sınırlamaya bağlı olarak onlardan uçuşa gelmemelerini rica ettik.

Bilet İadeleri

20 Mart’tan önce bilet almış tüm vatandaşlarımız merak etmesin, yılsonuna kadar biletlerini değiştirebilirler. Rahat olsunlar. Biletlerinizle 28 Şubat 2021’e kadar uçuş yapabilirsiniz. Bilet değişiklikleri için hiçbir ek ücret alınmayacaktır. Biletini açığa aldırabilir. Call center’larda ciddi yüklenme oldu. Yolcularımızdan ricam, lütfen call center değil, hangi kanaldan bileti aldıysak o kanaldan değiştirme yoluna gitmelerini tavsiye ediyorum. Satış ofislerimizden değişiklik yapabilirsiniz. Çağrı merkezindeki arkadaşlarımız ağır baskıyla karşılaştı. Hizmet performansı düştü. Yolcularımız özrümüzü kabul etsinler vatandaşlarımız. Türkiye’nin farklı noktalarında en iyi şirketlerden hizmet alıyoruz, 1500 çalışanımız var.

Yabancı pilotların çoğu Türkiye’de kalmayı tercih etti

500’ün üzerinde yabancı pilotumuz var. Bu krizde tüm bilgileri, ne yapılması gerektiğini, uygulamalarımızı yapancı pilotlarla paylaştık, çoğu burada kalmayı tercih etti. 60 yaş üstü pilotlarımızı risk grubunda gördüğümüz için ‘evlerinize gidin’ dedik. Bunlar tecrübeli kaptan ve öğretmen pilotlarımız... Kriz kontrol altına alındıktan sonra onların görevlerine dönmelerini sağlayacağız.

İstihdamı korumak istiyoruz

65 bin kişilik aileyiz. Şirketimizin bugünlere gelmesinde çalışanlarımızın emeği var. Her birini birer kahraman olarak addettiğim arkadaşlarım büyük fedakarlık yapıyor. Hiçbir arkadaşımızın işten ayrılmasını istemiyoruz, böyle bir planımız da yok. Bu krizden en güçlü çıkması gereken THY’ye ihtiyacımız var. İlaç ve malzeme tedariğinin yapılabilmesi, ihracat noktasında mallarımızın dünyaya ulaştırılması için önemli görevlerimiz var. Bu krizden birlikte çıkacağız, elbette bazı fedakarlıklar yapacağız. Kısmi çalışma modellerine geçeceğiz. Belki de ücretlerde yeni düzenlemeler yapacağız; ikramiyeler gibi, maaşlarının bir kısmının ödenmesi gibi… Çalışanlarımızı minimum gelir seviyesinin altına düşürmeyeceğiz. Nakit pozisyonumuzu güçlü tutacağız. Tüm yöneticilerimizle toplandık, ‘ilk fedakarlığı biz yapmalıyız’ dedik. En yüksek kesintiyi en yüksek gelir grubundan yapacağız. Bu süreci atlatacağız. Ama işten çıkarmak diye bir şey sözkonusu değil. Dişimizi sıkacağız. Yükü adaletli paylaşacağız. Çalışanlarımızdan isteğim, lütfen işlerine gidip gelirken veya home office çalışırken, kendileri, aileleri ve  toplumsal sağlık için Sağlık Bakanlığının tüm uyarılarına uysunlar, kendilerini ve ailelerini izole etmeye özen göstersinler. Bu hastalığı yenmek için nefer olalım.

İstanbul Havalimanı’nda durum

İstanbul Havalimanında Atatürk Havalimanındaki performansımızı geçtik. Hem zamanında kalkış, hem kalite, hem konfor, hem de taşıdığımız yolcu anlamında İstanbul Havalimanı bu yatırımın haklı bir yatırım olduğunu ispatladı. THY olarak yeni bir havalimanına kısa bir sürede taşınarak yolcumuzu hiç üzmeden yoğun operasyonları sanki yıllardır o havalimanında çalışıyormuşçasına gerçekleştirdik. İGA ile birlikte yöneteceğiz bu krizi… Birimizin kaybetmesi, diğerinin de kaybetmesi demektir. Birbirimize destek olacağız.

 
AY ROKETİ ÇALIŞMASI ASKIYA ALIYOR
 
AEROFLOT 7 ÜLKEYE DAHA UÇUŞU DURDURDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
65 YAŞ VE ÜSTÜ YOLCUYA UÇUŞ YOK
THY, 65 yaş ve üstü yolcuları uçurmaya bir süre için ara verdi
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA SIKI KONTROL
İstanbul Havalimanı’nda terminale giren her yolcu ve personelin ateşi ölçülmeye başlandı
İGA OTOPARK ÜCRETSİZ OLDU
İstanbul Havalimanı'nda otopark ikinci bir duyuruya kadar ücretsiz oldu
 
İÇ HATLARDA KDV ORANINDA İNDİRİM
Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs toplantısının ardından "Ekonomik İstikrar ...
TAKSİLER DE DEZENFEKTE EDİLİYOR
Sabiha Gökçen Havalimanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi, koronavirüs riskine ...
SABİHA GÖKÇEN'DE "KIRMIZI ÇİZGİ"
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda “ kırmızı çizgi” uygulaması başlatıldı
 
HAVAİST ÖNLEMLERİ ARTIRDI
Havaist araçlarında dezenfekte sıklığı artırıldı
KARANTİNA OTOBÜSÜNDEN YOLCU ALINDI
KKTC Sivil Havacılık Müdürü'nün kızı olduğu iddia edilen bir kadın, polisler ...
İLK UÇAK ALMANYA'DAN GELDİ
uçuş kısıtlamasının başlatıldığı 9 Avrupa ülkesinde bulunan Türk vatandaşlarının ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •Airbus
  •TUSAŞ
  •Sunexpress
  •Emirates