iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
13 Eylül 2013 Cuma - 11:05

İNŞAAT ATIKLARINI DÖNÜŞTÜREN TAV'A ÖDÜL

TAV, hayata geçirdiği geri dönüşüm programıyla SKD’nin ilk kez verdiği “inovatif sürdürülebilirlik uygulamaları” ödülünü aldı.

İNŞAAT ATIKLARINI DÖNÜŞTÜREN TAV A ÖDÜL
Losev-1

Havalimanı tasarımı, yapımı ve işletmeciliği alanında Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Grubu, İzmir’de süren yeni iç hatlar projesiyle Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin (SKD) düzenlediği “İnovatif Sürdürülebilirlik Uygulamaları” yarışmasında çevre dalında ödüllendirildi.

Sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunan iyi uygulamaları desteklemek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen yarışmanın sonuçları Pera House, Beyoğlu’nda düzenlenen törenle açıklandı. Törende TAV adına ödülü Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Bengi Vargül aldı.

TAV Havalimanları Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Bengi Vargül “TAV olarak kuruluşumuzdan bu yana sürdürülebilirliği tüm operasyonlarımızın odağına koyuyoruz. Bunu gelecek kuşaklara karşı sorumluluğumuzun vazgeçilmez bir parçası olarak görüyoruz. Yolcularımıza ve tüm paydaşlarımızla en üst düzeyde hizmet verirken, çevreye etkilerimizi en aza indirecek, sosyal fayda ortaya çıkaracak bir ekonomik değer yaratmak üzere çalışıyoruz. Bu açıdan inovasyon kilit öneme sahip. Sahip olduğumuz tüm bilgi birikimini kullanarak yürüttüğümüz İzmir projesiyle böyle bir ödül almaktan dolayı büyük mutluluk duyduk. SKD’nin yürüttüğü çalışmaların daha iyi bir gelecek için büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Yarışmada yer alan tüm iyi uygulamaların yaygınlaşarak çoğalmasını umuyoruz” dedi.

TAV İnşaat tarafından yapımı üstlenilen yeni terminalin inşaatı sırasında hayata geçirilen uygulamayla, yıkım söküm sonucunda ortaya çıkan malzemelerin yüzde 67’si geri dönüştürüldü, yüzde 32’si yapım çalışmalarında yeniden kullanıldı, her iki kategoride de değerlendirilemeyen yüzde 1’lik kısım bertaraf edildi.

30 PROJE YARIŞTI

Türkiye’nin dört bir yanından 30 projenin başvurduğu yarışma SKD Teknik Komite İnovasyon Çalışma Grubu’nun teknik değerlendirmesinin ardından 14 finalistle devam etti. Ödül alan uygulamalar üniversite, basın ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan jüri tarafından belirlendi.

Yarışmada, TAV’ın yanı sıra ekonomik inovatif uygulama dalında Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım, sosyal alanda da Enerjisa Enerji Hizmetleri ödül kazandı. KOBİ kategorisinde çevre dalında Ege Orman Vakfı Ağaçlandırma ve Ağaç Ürünleri İktisadi İşletmesi (EGEVAK) ödül kazanırken diğer dallarda ödüle layık firma bulunamadı.

250 MİLYON AVROLUK YATIRIM

İzmir Adnan Menderes Havalimanı artan ihtiyaç sonucunda dönemin koşullarına uygun olarak inşa edildi ve Kasım 1987’de hizmete açıldı. Proje kapsamında yıkılan eski iç hatlar terminali 28 500 metrekare kapalı alan, altı yolcu köprüsü ve toplam 36 850 metrekare otopark alanına sahipti.

TAV Havalimanları’nın iştiraki TAV Ege, DHMİ tarafından 2011’de yapılan ihalede İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç ve dış hatlar terminallerinin 2032’ye kadar işletme hakkını 610 milyon avro bedelle kazandı. İmzalanan anlaşmaya göre, TAV var olan iç hatlar terminalini yıkarak daha modern bir yapı inşa etmeyi de üstlendi. Yaklaşık 250 milyon avro yatırımla gerçekleştirilecek proje kapsamında 185 000 metrekarelik terminal binası, 2559 araçlık çok katlı otopark ve ilgili birimler inşa ediliyor. Yeni terminalin 2014’ün ilk çeyreğinde hizmete girmesi planlanıyor.

ÇEVRECİ TERMİNAL

TAV Havalimanları tarafından işletilen dış hatlar terminaliyle “Avrupa’nın Çevreye En Duyarlı Havalimanı” seçilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın yeni iç hatlar terminali de çevre dostu olacak şekilde tasarlandı. Yeni terminalde kullanılacak ısı pompaları, yağmur hasat sistemleri, gri su kullanım sistemi, güneş kolektörleri ve trijenerasyon santraliyle enerji tüketimi ve su harcaması en aza indirilirken atık yönetimi de verimli bir şekilde gerçekleştirilecek.

Terminal binası, keskin ve modern hatları, iç bahçe ve havuzları, geniş ama bir o kadar da sade iç hacimleriyle kullanıcılarına hem fonksiyonel hem de estetik açıdan benzersiz bir deneyim yaşatacak. Gelen yolcuların check-in salonundan bile park etmiş uçakları, apronu ve kalkan uçakları kolayca izleyebilmeleri mümkün olacak. 29 metrelik tonoz çatısıyla terminal, bitişeceği dış hatlar terminaliyle uyumlu tasarlandı.

TAV HAVALİMANLARI HAKKINDA

TAV Havalimanları, Türkiye’nin lider havalimanı işletmecisi konumunda bulunuyor. TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya Gazipaşa havalimanlarını; yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet ile Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid havalimanlarını işletiyor. Holding, Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine Havalimanı’nın yapım ve işletmesini de üstlenmiş bulunuyor. TAV Havalimanları duty-free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty-free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket 2012’de iştirakleriyle birlikte yaklaşık 575 bin uçak seferine ve yaklaşık 72 milyon yolcuya hizmet sundu.

 
“HACI-PİLOT BAĞLANTISI KABUL EDİLEMEZ”
 
THY’DEN EYLÜL’DE AL KAMPANYASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY’DE KADIN PİLOT SAYISI REKOR KIRDI
THY’de 7 yıl önce 6 olan kadın pilot sayısı, 2013 Eylül ayı itibarıyla rekor kırarak 45 oldu.
SHGM'DEN GAZİPAŞA DÜZENLEMESİ
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Gazipaşa Havalimanı’na sefer yapmak isteyen ...
TURKISH CARGO’NUN YENİ ROTASI NERESİ
Turkish Cargo’nun Uzak doğudaki diğer bir kargo destinasyonu Singapur ...
 
90 BİN LİRAYA AIRBUS
90 bin Liralık hurda Airbus sahibinden.com’da görücüye çıktı
THY İŞÇİLERİNDEN MEKTUPLU PROTESTO
THY işçileri Yargıtay 22. Hukuk Dairesi’ni mektup göndererek protesto edecek
ATLASJET’İN YENİ ROTASI TİFLİS
Irak, Kırgızistan ve Kazakistan’da kurduğu yeni havayollarının yanı sıra ...
 
THY’DEN “YAZILIM” ATAĞI
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, çok kapsamlı bir yazılım şirketi ...
MELİH AŞIK: 1 AY 3 GÜN GEÇTİ
Milliyet yazarı Melih Aşık bugünkü yazısında 9 Ağustos günü kaçırılan ...
İSRAİLLİNİN TÜRKİYE AŞKI
THY Tel Aviv seferlerini artırdı, Türkiye’ye gelen İsrailli sayısı geçen yılın iki katına yaklaştı.
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
İRFAN SARP VEFAT ETTİ
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
14 / 15 °C 14 / 18 °C 14 / 15 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •thy
  •pandemi
  •Qatar Airways
  •Kargo