iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
10 Temmuz 2012 Salı - 16:18

İSPATA DAVET ETTİLER

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu'na mektup gönderdikleri iddia edilen 29 Mayıs Birliği'nden açıklama: “Gönderildiği iddia edilen mektubun ya da elektronik postanın açıklanmasını. Aksi takdirde…

İSPATA DAVET ETTİLER

Basına ve Kamuoyuna,

Bizler, 29 Mayıs tarihinde, havacılık iş kolunda grevi yasaklayan yasa tasarısına karşı, üyesi olduğumuz Hava-İş Sendikasının üyelerine yaptığı bir takım çağrılar ve Atatürk Havalimanındaki basın açıklaması sonucu oluşan olumsuzluklar neticesinde işten atılan bir grup THY işçileriyiz. Sendika görevlilerinin ve yönetiminin bu süreci doğru yönetemediğini ve yanlışları olduğunu düşünenlerden ve bunu açıkça dile getirenlerin oluşturduğu 29 Mayıs Birliği üyeleriyiz. Dün bir havacılık haber sitesinde yayınlanan ve bizi hain ilan eden haber üzerine bu açıklamanın yapılmasının gereklilik olduğunu düşünüyoruz.

İşten atılmamızdan hemen sonra, süreç hakkında bilgi sahibi olmak ve sorularımıza yanıt aramak üzere görüştüğümüz Hava-İş Sendikası yöneticileri, açık bir ifadeyle, hukuki yaptırımlardan başka yapacak bir şey olmadığını beyan etmiştir. Sendikanın tüzüğünde yer alan, grev ve eylem sonucu üyelere maddi önlemler ve yardımlar maddeleri hakkında sorduğumuz sorulara ise “havalimanında eylem yapıp direnene yardım ediyoruz, gelmeyene yapmıyoruz” cevabını aldık.

Yıllardır üyesi olduğumuz sendikanın, en çok ihtiyacımız olduğu anda 305 kişi arasında yaptığı bu ayrımcılığı kabul etmemiz mümkün değildir.

Sendikanın sözde mücadele adına izlediği yönteme ve her şart altında iktidarını koruma refleksiyle yürüttüğü sendikacılık anlayışına itirazımız var!

Bunu daha önce sadece kendi haklılığımıza olan inancımızla, korkmadan, maskelerin arkasına saklanmadan defalarca dile getirdik. Öte yandan, kaynak gösterilmeksizin yapılmış söz konusu haberle öğrendik ki, 29 Mayıs Birliği olarak;  Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF)'e, Hava-İş Sendikasını  “haketmedikleri” suçlamalarla itham ettiğimiz bir mektup yazarak şikayet etmişiz ve sendikadan 30 bin lira para talep etmişiz.

Öncelikle ITF'e iddia edildiği gibi bir mektup yazmadık, ama bu yazmayı düşünmediğimiz anlamına gelmemelidir. Çünkü yaptığı eylemi üstlenmeyen, işten atılan üyelerine sahip çıkmayan,  işinden olmuş üyelerini kucaklamak yerine suçlayan bir sendika yönetimini, yıllarca aidat ödemiş ve dün toplu iş sözleşmesi mücadelesinde birlikte yürümüş insanlar olarak eleştirmek en doğal hakkımızdır. Tarafımızdan gönderildiği iddia edilen mektubun ya da elektronik postanın iddia sahipleri tarafından ne kadar belge ve bilgi varsa açıklanmasını aksi takdirde  iddia eden ve bunu savunan kurum, kuruluş ve kişiler çok büyük bir töhmet altında kalacak ve yaşanan bu sıkıntılı sürecin taraflı ve yalancıları olarak kamuyou bunları asla unutmayacaktır.

Bizlerin sendika yönetiminden astronomik para istediğimizi beyan eden Hava İş sendikası Başkanı Atilay Ayçin yönetim hatasını maalesef işsiz kalmış, hayatları dağılmış insanlara iftira atarak düzeltmeye çalışmaktadır. Eğer işsiz kalmış üyelere sendika tarafından bir yardım yapılacaksa; bu yardımdan faydalanmak istediğimizi söylememizin malum internet sitesi tarafından  “bizden 30 bin TL istediler” şeklinde yayınlayarak yalan yanlış haberlere prim vermesine hiç şaşırmadık ve bu malum internet sitesinin işten atıldığımız gün sicilllerimizle birlikte adlarımızı ifşa ettiğini unutmadık!  Gerçekler er ya da geç ortaya çıktığında herkesin yüzündeki maske düşecektir.

Söz konusu sitenin habercilik anlayışını ise, habercilik ilke ve etiğinin gerekliklerine dair değerlendirmeyi en doğru şekilde yapabilecek, siz kitle iletişim araçlarının değerli temsilcilerine bırakıyoruz.

Saygılarımızla

29 Mayıs Birliği

 
YARIN 11.00'DE MAHKEMEDE
 
THY SİPARİŞ VERECEK Mİ?
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
305 e 11 Temmuz 2012 Çarşamba 22:53

THY nin ılımlı davrandığını düşünen saf, ortalığı karıştırmaya çalışan provakatör, yalaka yorumcu. THY nasıl ılımlı davranıyor ki? Toplu sözleme görüşmelerini sabote eden. 1. yıl için %3, ikinci yıl için %3 ücret artışı öneren, Çalışma saatlerini 70 trn 75 sasate çıkarmayı öneren, tüm sosyal hakları tartışıp kaznılmaş hakları yok etmeye çalışan, üstüne üstlük siperişler grev yasağı yasası ısmarlayan, buna karşı çıkanları fütürsuzca işten atan THY. AO yönetimi hala ılımlı davranmaya devam ediyo öylemi? Ya çok salaksın, yada çok yalaka. Böyle yazınca çanağında kırıntılar artacak mı sanıyorsun? Ilımlı olmasa ne olacak kimbilir? Sendiakanın kapatılması için yasa siparişimi verecek? 305 yer,ne 3505 kişimi çıkaracak? Daha ne olmalı ılılmlı olmaması için. THY çalışanı olmadığın belli Hadi ikile Metin Külünk abinin yanına yada Hamdi Topçu patronunun yanına. Sen yalaka ve cahil olabilirsin ama THY çalışanı bilinçli ve onurludur. Yalakaları iplemezler.

Yorumu oyla      0      0  
az kaldı 11 Temmuz 2012 Çarşamba 20:18

gidecekler, az kaldı.. son çırpınışları bunlar onların.. ezilen çalışanlar gerekli tokadı vurup yollayacaklar bunları.. dayanın..

Yorumu oyla      0      0  
candy - 306''ya 11 Temmuz 2012 Çarşamba 18:20

Sendika bizim de sendikamiz. Ama yoneticileri yoneticimiz degil. Onunla bununla isim yok benim. Ama bakiyorum da, bu 29 mayis birligi herseyi yapti, tmm bn yaptim dedi. Bir mektup yazmis olsa itf'e, bunu neden ssbiplenmesin?? Ayrica yazilanlarin hicbirinde kanit yok. Bn kanit istiyrm, neye inanacagimi ona gore karar vereyim. ama sendikaya guvenmedigim icin de belge olmadan digerlerini suclamayamam!!!

Yorumu oyla      0      0  
Malum site hakkinda.. 11 Temmuz 2012 Çarşamba 13:32

Malum site 29 mayis günü atilan isimleri kendi sitesinde yayinlayarak zaten kiminle birlik olduğunu apaçik belli etmistir.. Hala da yalan ve yandaş haber yaparak ortaliği kariştirmaya devam etmektedir. Bu kadar insanin onurlu ve gururlu mücadelesinin önünü kesmeye kimsenin hakki yok. Biraz insanda Allah korkusu olur..

Yorumu oyla      0      0  
305 11 Temmuz 2012 Çarşamba 12:37

Thy Yönetim Kurulu hala ılımlı davranmaya çalışıyor, YHK'ye rağmen toplu iş sözleşmesini sendikayla yapalım diyor. Ama ayçin ağa oralı değil. Türk-İş orada, çalışma bakanı orada ama ayçin ağamız toplantıda yok. istifa et ayçin !!!

Yorumu oyla      0      0  
305 11 Temmuz 2012 Çarşamba 12:22

İşimizi geri istiyoruz. Kabin ve kokpit arakadaşlarımız, büyüklerimiz. Bizim için birşeyler yapın. Sesinizi yükseltin. Yönetimle, başkanlıkla konuşun. Bizler işimizi özledik. Ekip olmayı özledik.

Yorumu oyla      0      0  
SENDİKA BU OYNUN DA TUTMADI 11 Temmuz 2012 Çarşamba 10:37

AYÇİN VE EKİBİ; BAKIN BU HESAP TA TUTMADI. ADAMLAR SİZİ PİŞTİ YAPTI. 2.AĞIR MAĞLUBİYETİ DE ALDINIZ BÖYLECE. HEM DE KENDİ KAZDIĞINIZ ÇUKURA KENDİNİZ DÜŞEREK. BAKALIM YENİLEN PEHLİVAN MİSALİ DOYMAYACAKMISIN, ARTIK PES DEYİP GİDECEKMİSİN GÖRECEĞİZ.

Yorumu oyla      0      0  
306 11 Temmuz 2012 Çarşamba 10:32

Yorumumu yayınlamadığınız için size de çok ama çok teşekkürlerimi sunuyorum SAYIN EDİTÖR!

Yorumu oyla      0      0  
SANDUKA 11 Temmuz 2012 Çarşamba 01:20

İŞCİLER PARA İSTEMİŞLER. KİMDEN? SENDİKADAN. PARA KİMİN? İŞÇİLERİN AİDATI. NE BÜYÜK SUÇ İŞLEDİNİZ SİZ ARKADAŞLAR NASIL KENDİ PARANIZI İSTERSİNİZ SENDİKACILARDAN. ONLAR 23 YILDIR ALIŞTILAR SİZİN PARALARINIZLA SALTANAT SÜRMEYE. KENDİLERİNE YALAKALIK YAPAN 3-5 TANE İŞCİDEN BAŞKA HERŞEYE BENZEYEN GURUHA PARA VERİR ONLAR. SİZ KALKTINIZ ADALET VE EŞİTLİK İSTİYORSUNUZ. BURASI SENDİKA DEĞİL SANDUKA HABERİNİZ OLSUN. YANDAŞ VE YALAKALARIN ÇİFTLİĞİ OLMUŞ BURASI. ITF'E ŞİKAYET EDİYORSUNUZ BİRDE. O KİM ULUSLAR ARASI İŞCİ KURULUŞU. KİMİN PARASI İLE KURULMUŞ? İŞCİLERİN. ITF SORMUŞ HAVA İŞE NİYE İŞCİLERE YARDIM ETMİYORSUN DİYE. BUNLAR BANA MUHALİF İŞCİLER DEMİŞ HAVA İŞ. ITF SORMUŞ TEKRAR İYİ DE SENİN ÜYEN BU İŞCİLER VE O SENDİKADA, KASANDAKİ PARADA İŞCİLERİN PARASI. SEN BÖYLE BİR AYIRIM NASIL YAPARSIN DEMİŞ ITF. CEVABI YAPIŞTIRMIŞ HAVA İŞ. BUNLARA İŞVERENİN ADAMLARI. ITF SORMUŞ. PEKİ NİYE İŞTEN ATTI İŞVEREN BUNLARI. HAVA İŞ YANIT VERMİŞ. HIK, MIK, GAK, GUK ,FALAN-FİLAN... YEMEZLER.. O SENDİKAYI BAŞINIZA YIKACAĞIZ AZ KALDI. ?

Yorumu oyla      0      0  
306 11 Temmuz 2012 Çarşamba 01:04

Sadece sendikam değil ITF de cevabını verecek meraklanmayın! Varmı öyle çamur at izi kalsın mantığıyla yalan yalnış saldırılar yapmak? Utanmadınız birde ITF e yazarak mücadeleyi baltaladığınızı zannettiniz, elinize ne geçti bilmem ama Cümle Aleme rezil oldunuz. ITF in cevabını da sayın Editör yayınlar heralde, yakında elinize geçer. Bu kadar usturupsuz ve suçlayıcı yazıları bile yayınladığına göre. Resmi bir dille yazılacak İngilizce metnide editörden eksiksiz ve de yorumsuz yayınlamasını bekliyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YARIN 11.00'DE MAHKEMEDE
Flaş, flaş... CHP, havacılık iş koluna grev yasağı getiren yasayı yarın ...
ANTALYA HAVALİMANI’NDAN DESTEK
CF Airports Antalya Havalimanı’ndan Türk turizmine destek. Havalimanında, ...
HURDA UÇAK ŞAHA KALKTI
Flaş, flaş... Atatürk Havalimanı’nda park halinde olan ve hurdaya ayrılan ...
 
ULUSLARARASI BASKI ARTIYOR
Havacılık iş koluna getirilen grev yasağına karşı hükümet ve THY yönetimi ...
THY CIP SALONU YENİLENİYOR
Türk Hava Yolları’nın İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hat CIP Salonu 17 ...
FARNBOROUGH DEV SİPARİŞLE BAŞLADI
Boeing, Farnborough Fuarı’nın ilk gününde 7.2 milyar dolarlık sipariş aldı.
 
ANKARA’DA ‘MANİA’ ÇEKİŞMESİ
Başkentte 70 kata kadar çıkabilen yapılara izin veren uçuş güvenliği hattı ...
EUROCONTROL’E YENİ GENEL MÜDÜR
Türkiye’nin başkanlığında gerçekleştirilen Eurocontrol Genel Kurul Toplantısı’nda ...
İZMİR 2’NCİ MERKEZ OLUYOR
Yaşanan yoğun hava trafiğinin sıkıntıya yol açtığı İstanbul'daki havalimanlarını, ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BİR YOLCUYLA İLETİŞİME GEÇİLDİ
SELAHATTİN BİLGEN AÇIKLADI
HELİKOPTERİ ACİL İNİŞ YAPTI
‘AEROSHARK' İLE TASARRUF
VİZE İŞLEMLERİ DIŞİŞLERİ VAKFI'NA
SAĞ MOTORDA YANGIN ÇIKTI
MÜNİH'TE 60 SEFER İPTAL EDİLDİ
VİZE REDDİNDE ÇİN GERİDE KALDI
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
14 / 22 °C 14 / 23 °C 15 / 24 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Delta Airlines
  •bilet
  •salgın
  •almanya
  •American Airlines