iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
22 Temmuz 2020 Çarşamba - 22:34

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA COVİD-19 PANELİ

İstanbul Havalimanı’nda alınan Covid-19 önlemleri, 75 ülkenin büyükelçisine anlatıldı

İSTANBUL HAVALİMANI NDA COVİD-19 PANELİ
Losev-1

İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı’nın yaptığı organizasyonla 75 ülkenin Büyükelçisine havalimanı’nda alınan Covid-19 önlemleri anlatıldı. Toplantının ardından İstanbul Havalimanı yetkilileri Büyükelçilerin sorularını cevapladı.
İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü eğitim konferans salonunda düzenlenen panele büyükelçilerin yanı sıra, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Baştabibi Dr. Aykut Yener Kavak, İGA ve Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri de katıldı.  Panelin açılış konuşmasını yapan İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı, bu süreçte pandemi ile nasıl mücadele edileceğini öğrendiklerini dile getirirken, İGA CEO'su Kadri Samsunlu ise yaptığı sunumda havalimanında alınan önlemleri anlattı.


“Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” ve “Turistik Koruma Destek Sigortası” hayata geçirildi
İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı, İstanbul’da görev yapan 75 ülke Büyükelçesini ağırladı. İstanbul Havalimanı’nda Büyükelçilere alınan önlemleri anlatan Şanlı, “ülkemize turistik amaçlarla gelen tüm yolcuların Covid-19 kaynaklı tedavi ve mecburi konaklama durumları sigorta kapsamına alınmış ve kamu güvencesine kavuşturulmuştur ” dedi.


Şanlı yaptığı konuşmada, "Pandemi sürecinin bizlere öğretmiş olduğu bir çok süreç vardır. Bunların başında dünyanın ortak yaşam alanı olduğudur ve sandığımızdan çok daha küçük dünyada birlikte yaşadığımızı pandemi süreciyle öğrenmiş oldu. Bir başka gerçek pandemi ile nasıl mücadele edeceğimizi öğrendik. Bugün rahatlıkla ifade edebilirim ki başta ülkem olmak üzere tüm dünya ülkeleri bu süreçten öğrenerek  çıkmış bulunmakta. Gelecekte olası salgınlara karşı ne yapacağını bilen bir dünyadan bahsediyoruz. Geliştirilen sigorta paketi kapsamında ülkemizde turistik amaçlı gelen tüm yolcuların COVİD-19 kaynaklı tedavi ve mecburi konaklama durumları sigorta kapsamında alınmış ve kamu güvencesi getirilmiş. bunun yanında havalimanımızda günlük 40 bin aşkın kapasiteli bir test laboratuarı ile gelen ve giden tüm yolculara test edilme imkanı sunan bir laboratuar kurulmuştur" dedi.  

Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Baştabibi Dr. Aykut Yener Kavak ise, "13 Ocak'ta biz ilk havalimanımızda risk analizi yaptık hangi havayollarının özellikle bu bölgeden uçtuklarını belirledik. Sefer sayılarını ve frekanslarını tespit ettik. Bu uçuşları hangi pier kabul edeceğimizi ve hangi sağlık tedbirlerimizi uygulayacağımızı belirledik. Yolcularımız için COVİD enfeksiyonu ile ilgili rehber hazırlandı. 20 Ocak'ta o bölgeden uçuşları olan Türk Hava Yolları ve Çin Havayolları yetkilileri ile görüşerek ortak bir yol haritası belirledik. Eğer bu uçuşlarda şikayeti olan bir yolcu olursa bizim birimimize haber verilmesi bizim sağlık ekibi muayene ve kontrol etmeden herhangi bir yolcu inişine izin verilmesini istedir. 22 Ocak'ta Ankara'da yapılan Bilim Kurulu toplantısından sonra özellikle Çin bölgesinden gelen yolcuları termal kamera ile taramalara başladık. Burada bizim havalimanımızda 5 tane kolumuz var. A pier olarak adlandırdığımız alanda tek kanaldan yolcuların gelebildiği bu tip durumlarda daha kolay insanları denetleyebildiğimiz ve kontrol edebildiğimiz bir kol olduğu için bu amaçla kullandık. Özellikle sabah 05.00-08.00 Çin başta olmak üzere virüsün yoğun olduğu bölgelerden gelen uçuşlar alanımıza geldiği için o bölgedeki havalandırma sisteminde daha önce yüzde 30 temiz hava basılan alana yüzde 100 temiz hava basılmasını sağladık.  Şuan terminal içerisinde yüzde 100 temiz hava basılmaktadır" diye konuştu.


Karantina odaları hazır
Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında terminalde iki adet karantina odası bulunduğunu hatırlatan Kavak konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Birincisi apron bölgesinde bulunan,  havalandırması özel olan bir ameliyathane ortamı sağladığımız ultraviyole sistemleriyle dezenfekte edilen iki yataktan oluşan karantina alanı. Diğer alanımız ise terminal içindeki vakaları izole etmek için 8 yataklı bir karantina odamız da mevcut. 5 Şubat'ta tüm uluslar arası uçuşlarda termal kamera uygulaması başlatıldı ve termal kamera sayımızı 10'a çıkardık. Pasaport öncesinde semptomu olan veya giriş yasağı olan ülkelerden aktarmalı gelen yolcularımız için de sınır muayene noktası oluşturduk iki alanda. Hekimlerimiz tarafından bu hastalarımız değerlendirildi ondan sonra ülkelere girişi veya olası vaka olarak düşündüğümüz yolcuların hastaneye sevkleri sağlandı."


Buradan alınan test sonuçları geçerli
Konuşmaların ardından Dr. Aykut Yener Kavak, panele katılan başkonsolosların soruları yanıtlandı. Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei'nin "Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı test merkezi liste içinde bulunmadığı gibi görünüyor bu doğru mu, doğruysa bunun nedeni nedir? Bundan sonra Havalimanı içindeki bir merkezin Sağlık Bakanlığı merkez listesine girmesi konusunda gerekli çalışmalar başlayacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine Kavak şunları söyledi:
"Burası Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı.  Burada verdiğimiz raporlarla tamamen oranın hekimleri çalışıyor ve raporlar o hastane adına veriliyor. Havalimanlarında havalimanı adına laboratuvar açılması mümkün değil. O yüzden oradan alınan sonuçlar bizim Sağlık Bakanlığı onaylı o hastanenin uzmanları tarafından imzalanmış geçerli sonuçlar."

 
ALMAN TURİZMCİLER ANTALYA'YA GELİYOR
 
ALMAN HAVALİMANLARINDA KORONA TESTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ALMAN TURİZMCİLER ANTALYA'YA GELİYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ...
PCR TEST MERKEZİ HİZMETE GİRDİ
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki PCR test merkezi hizmete girdi
HAVA-SEN'DEN “MASAYA OTURUN” ÇAĞRISI
THY'de yetkili sendika Hava-İş'i inisiyatif almamakla ve sorumluluktan ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI MÜZESİ AÇILDI
İstanbul Havalimanı Müzesi, “Türkiye’nin Hazineleri; Tahtın Yüzleri” sergisiyle açıldı
1500 YOLCUYA KORONAVİRÜS TESTİ
İstanbul Havalimanı'nda bin 500 yolcuya koronavirüs testi yapıldı. Test ...
VECİHİ HÜRKUŞ'UN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ
Türk Havacılığında bir çok ilke imza atan tayyareci Vecihi Hürkuş, vefatının ...
 
ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Van şehitlerinin kimlikleri belli oldu
VAN'DA KEŞİF UÇAĞI DÜŞTÜ
Van'da keşif uçağı düştü; 2'si polis 7 emniyet mensubu şehit oldu
ALMAN TURİZMCİLER EGE'DE BULUŞUYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sunexpress Alman turizm profesyonellerini ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
11 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Delta Airlines
  •United Airlines
  •American Airlines
  •karantina
  •İsrail