iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
25 Haziran 2012 Pazartesi - 17:37

İŞTEN ATILANLAR ANKARA YOLUNDA

29 Mayıs Birliği‘nden Ankara atağı… İşten atılan bir grup THY çalışanı Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile görüşecek, mecliste grubu bulunan siyasi partilerle görüşmeler yapacak.

İŞTEN ATILANLAR ANKARA YOLUNDA
19 Mayis

29 Mayıs Birliği’nden şu açıklama yapıldı:

 

Basına ve Kamuoyuna                                                                                       

 

29 Mayıs Birliği olarak 26 Haziran Salı günü Çalışma Bakanı Sayın Faruk Çelik ile görüşmek üzere bir grup arkadaşımız Ankara'ya gidiyor. Arkadaşlarımız mecliste grubu bulunan siyasi partilerle de görüşmeler yapacaklar.

 

Amacımız 305 arkadaşımızın tümünün uğradığı haksızlığı dile getirerek işe iadelerini talep etmektir. Hepimizin ayrı hikayeleri olsa da ortak olan, yasa dışı hiç birşey yapmadığımız ve bir suç işlemediğimizdir. Bu nedenle başımız dik anlımız açık olarak somut talebimizi dile getireceğiz:

 

Haksız sebeplerle işten atıldık,  işe iademizi istiyoruz.

 

Hava İş Sendikası yaptığı basın açıklamalarında bu talebe ağırlık vermezken Genel Başkan Atilay Ayçin'in bir televizyon kanalında işten atılan ancak kendileriyle birlikte hareket etmeyen işçilere yönelik doğru olmayan beyanlarda bulunması, bizlerle birlikte bütün üyeleri üzmüştür. Bu tutum THY Yönetim Kurulu Başkanı'nın ücretlerimizi kamuoyuna açıklayarak bizleri hedef göstermesiyle aynı bakış açısında olduklarını ve sendika yönetimine güven duymayarak bir araya gelmekte ne kadar haklı olduğumuzu da göstermektedir.

 

Sayın Bakanla yapacağımız görüşmenin sonucuna bağlı olarak döndüğümüzde iç ve dış kamuoyuna bu haksızlığı duyurmak üzere ekte örneğini sunduğumuz mesajlarla bir kampanya başlatacağız.

Basın kuruluşları ve kamuoyu bu mücadelede en büyük desteğimizdir.

 

Saygılarımızla

 

THY İşçileri 29 Mayıs Birliği

 
CHP-THY GÖRÜŞMESİNDEN NOTLAR
 
İSPANYA’DA FESTİVAL ZAMANI
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29N 26 Haziran 2012 Salı 20:45

Sayın Editör; Sadece Umut Oran Bey in ismini zikr ederek,bugüne kadar (yasanın tasarı aşamasından itibaren hazırlığı ve meclisdeki görüşülmesi döneminde de) THY çalışanlarını hep gündemde tutan, onların hakları için mücadele edip mesai harcıyan Sayın MUSA ÇAM, Sayın SÜLEYMAN ÇELEBİ, Sayın HASİP KAPLAN, Sayın ERTUĞRUL KÜRKÇÜ, Sayın ENVER ERDEM e haksızlık yapıldığı kanaatindeyim. Saygılarımla.

Yorumu oyla      0      0  
Sayın Editör 26 Haziran 2012 Salı 20:21

THY'ye en fazla mesai harcayan Sayın Umut Oran, işten atılan arkadaşlarımızla TBMM'de görüşmüş. Umut beyin @UmutOranCHP twitter hesabında ve umutoran.com sitesinde vardı. Alıp yayınlarsanız seviniriz.

Yorumu oyla      0      0  
Gercekler 26 Haziran 2012 Salı 20:07

Malum site 29 Mayis gunu atilan kisilerin isimlerini canli canli sitesinde yayinladi. Bir dusunsenize NEDEN?? Kimin yaninda ve o isimleri K.H.B kim ulastirdi sizce? O yuzden burda sacma sapan yorumlar yaparken biraz dusunup oyle yazin .. Kameralar aramizda gizli gizli gezinirken hic birimizin ruhu duymadi..

Yorumu oyla      0      0  
??? 26 Haziran 2012 Salı 19:45

Doğruya doğru; artık mevzu yüksek hakem kurulunda. YHK a götürmek zorunda olan Sendikaydı ki yetkisi düşmesin. Ama " !!! " arkadaşım, konuyu pek bilmediğin anlaşılıyor yorumundan: Sendika YHK a götürdü ama işverende mahkeme kararını yargıtaya taşımış, Çalışma bakanlığı ".. tarafınıza arabulucu raporu sehven gönderildi, dikkate almayın" diyor... Ana muhalefet partisi Anayasa mahkemesine kanunun iptali için başvuruyor... Sen nasıl olduda bu sonuca vardın? Yoksa sana bu kadarmı anlattılarda arkadaşalarına da anlat mı dediler? Günümüz internet çağı, her şey "bir tık" ötede, azıcık vakit harcasak bu yazdıklarımdan daha detaylı bilgi edinebilirsin. Ama istemek önemli, önyargılı olmak herzaman kaybettirir, öyle değil mi ???

Yorumu oyla      0      0  
29M 26 Haziran 2012 Salı 19:44

29N kardeşim, Grev yasağına karşı tepki gösterildiği gün, THY yönetiminin talimatıyla sitelerinde listeler yayınlayanlar, her zaman işçilerin karşısında olanlar yayınlamazlar, onların hep tamamen duygusal nedenleri vardır!

Yorumu oyla      0      0  
29 M 26 Haziran 2012 Salı 18:32

29 N. sadece bu sitede degil. Hurriyet, milliyet, yeni safak ve adini unuttugum bir cok yerde haber yapildi. Ama nedense sadece bugun karalamak adina tek bir haber cikti. Ayrica havacilik kolundaki en ufak hareketi haber yapan malum sitenin gormezden geldigi ve hala harekete devam ettigimizi goruncede karalamak uzere kaleme aldigi aşikardır.

Yorumu oyla      0      0  
29 N. 26 Haziran 2012 Salı 15:47

29M arkadaşım, neden malum sitede yayınlanmayan haberlerinizi merak ediyorsunuzki? Mesela neden bu sitede yayınlanıyor? Bunuda merak ediyormusun?

Yorumu oyla      0      0  
kinodew 26 Haziran 2012 Salı 14:31

29 mayıs üyesi her birey, aynı zamanda sendikanın da üyesidir. bu yüzden kendilerinde; aidatlarını alıp hesabını vermeyen, söz verip arkasında durmayan, "eyleme gelen gelmeyen, astronomik rakamlar talep ettiler" ayrımı ve söylemiyle aslında sendikayı bir ticaret merkezine kimin çevirdiğini görebilen, haklılıklarına inanmış işçilerdir... basın onları yazıyor çünkü sendika başkanı güvenilirliğini, sadece üyesi nezdinde değil, tüm kamuoyunda da yitirmiştir. 29 mayıs üyesi işçiler, sizin sahip olmaktan gurur duyup üzerinden kendinizi pazarladığınız "tecrübe ve politika" tabirlerini, çıkarlarınıza hizmet için kullandığınızı çoktan fark ettiler. en iyi politikanın, kendi öz davalarının sahipleniciliğini yürütmek olduğunun bilincinde işçileri işverenci diye etiketlemek sadece iktidarlarını kaybetmekten korkanların işine yarar bir tavırdır. dolayısıyla adresi bellidir...

Yorumu oyla      0      0  
!!! 26 Haziran 2012 Salı 12:46

Arkadaşım biz hiç bir sendikanın üyesi değiliz ok. sendika bizim için uğraşıyormuş baksen hele. toplu iş sözleşmesine biz alınmadan oturmayacakmış. 1.si zaten artık olay yüksek hakem kurulunda onlar ne karar alırlarsa herkes uymak zorunda! orda alkış tutacağına bunları bilde konuş. 2.si de grev hakkı elinden alınan bir sendikanın ne kadar yaptırımı olur. yani demek istediğim masaya otursa ne olur oturmasa ne olur kaldı ki zaten dediğim gibi olay YÜKSEK HAKEM KURULUNDA !

Yorumu oyla      0      0  
29M 26 Haziran 2012 Salı 11:41

Arkadaşlar 29 mayıs günü işten atılanların listelerini yayınlayarak, hep bizim karşımızda yayın yapan malum site şimdi neden 29 mayıs birliğiyle ilgili haberleri hiç vermiyor? Peki bunu nasıl açıklayacaksınız? İşçilerin hep karşısında yer alanlar şimdi sendika yönetiminin dalkavukluğunu yaparken neden bizim açıklamalarımıza yer vermiyor? Bize çamur atanlar bunu kendinize açıklayabiliyormusunuz?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP-THY GÖRÜŞMESİNDEN NOTLAR
İşten çıkarılan 305 THY personelin işe geri alınması ile ilgili olarak ...
AYDIN-ÇILDIR’DA YARIN İMZA GÜNÜ
Aydın-Çıldır Havalimanı kiralama sözleşmesi yarın imzalanıyor…
EYLEMLER BÜYÜYECEK
Hava-iş Sendikası, grev hakkı istedikleri için işten atılan 305 işçinin ...
 
THY’YE KARŞI YARGI SÜRECİ BAŞLADI
THY’de grev hakkını işçinin elinden alan yasayı protesto eylemleriyle ...
SABANCI 305 KİŞİYİ İŞE ALIR MI?
Pegasus’un patronu Ali Sabancı ‘THY'den çıkarılan 300 kişi sana gelse ...
CHP İŞÇİLER İÇİN THY İLE GÖRÜŞECEK
CHP, hava işkoluna grev yasağı getirilmesine hayır diyerek karşı çıkan ...
 
THY’DE TEK BAŞINA MESSİ
THY Genel Müdür Yardımcısı Çizmecioğlu 'Manchester'la sözleşmemiz bitime ...
KOTİL’İN OĞLU EVLENDİ
Türk Hava Yollan (THY) Genel Müdürü Temel Kotil'in oğlu Bilal Kotil dünya evine girdi.
SOLO TÜRK'E YOĞUN ALKIŞ
Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 gösteri ekibi 'Solo Türk', Belçika'daki ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
SELAHATTİN BİLGEN AÇIKLADI
HELİKOPTERİ ACİL İNİŞ YAPTI
‘AEROSHARK' İLE TASARRUF
VİZE İŞLEMLERİ DIŞİŞLERİ VAKFI'NA
SAĞ MOTORDA YANGIN ÇIKTI
MÜNİH'TE 60 SEFER İPTAL EDİLDİ
VİZE REDDİNDE ÇİN GERİDE KALDI
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
15 / 20 °C 14 / 22 °C 14 / 23 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •kabin memuru
  •Emirates
  •uçak
  •yolcu