iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
11 Mayıs 2017 Perşembe - 16:21

KARADAĞ’DAN TÜRKLERE DAVET

Adriyatik’in incisi Karadağ(Montenegro) Türk yatırımcıları bekliyor

KARADAĞ’DAN TÜRKLERE DAVET
" border="0" alt="Losev-1">

Adriyatik’in yeni yatırım cenneti Montenegro, Türk yatırımcısını bekliyor. Hexagon’un kurucu ortağı Hakan Aksu, “Türkiye’den büyük beklentileri olan Montenegro’dan özellikle Türk yatırımcılara davet var. Yanı başımızda bulunan bu genç ülkede çeşitli yatırım fırsatları Türkleri bekliyor”  dedi.

Montenegro’nun çalışma ve oturma izni konusunda tek uzman şirketi olan Hexagon, düzenlediği bir basın toplantısıyla ülkenin gelişen ekonomisini ve Türk şirketlerini bekleyen yatırım fırsatlarını anlattı. Hexagon’un kurucu ortağı Hakan Aksu, toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa’nın en genç ülkesi, Adriyatik’in incisi Montenegro’nun yatırım fırsatlarının birçok yabancı yatırımcının ilgisini çektiğini ama Montenegroluların özellikle Türkiye’den gelecek yatırımcıları beklediğini söyledi.

İstanbul Taksim Point Hotel’de Montenegro’nun Türklere sunduğu yatırım fırsatlarını anlatan Hakan Aksu şunları söyledi:

 “Osmanlı’nın iz bıraktığı kardeş coğrafyalar ile kültürel ve ekonomik köprülerin sürdürülmesi açısından Montenegro önemli bir noktada yer alıyor. Son dönemlerde kurulan sıcak siyasi ilişkiler sonucunda da Türkiye’den Doğuş Grubu, Net Holding, Global Yatırım Holding, Gintaş, Tosyalı Holding gibi Türk şirketleri Montenegro’da ciddi faaliyetlerde bulundular. Özellikle turizm yatırımı konusunda Türkiye’den büyük beklentileri olan Montenegro’da orta ve küçük ölçekli şirketler için de pekçok cazip yatırım fırsatları var.  Biz de hangi yatırımların nasıl yapılabileceği konusunda uzman ekibimizle danışmanlık hizmeti veriyoruz”.

Montenegro’ya Türk vatandaşlarının vizesiz girebildiğini belirten Aksu, “Çalışma ve oturma izni işlemlerini kısa sürede tamamlıyoruz. 5 yıl içinde kalıcı çalışma ve oturma iznine sahip olacak Türk vatandaşları, AB üyesi ülke vatandaşlarının sahip olacağı tüm haklardan da yararlanabilecek. Montenegro, 2019 yılında tam üyelik için tüm ön çalışmalarını tamamlamak üzere, başta Rusya, Amerika, Kanada, İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere dünyanın önemli yatırımcılarının gözdesi haline gelen Montenegro’da bugün yapacağınız yatırımın yarın getirisi beklentinizden büyük olacaktır” şeklinde konuştu.

ÜLKENİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK YATIRIMINI GEÇEKLEŞTİRİYORLAR

İki Türk ve dört Montenegrolu ortaktan oluşan Hexagon Holding, Montenegro’da kendi yatırım deneyimlerini Türk yatırımcılarla paylaşıyor. Şirketin kurucu ortağı Hakan Aksu, Kotor’da 40 dönüm üzerinde 12 ay açık bir SPA oteli ve rezidans projesi gerçekleştirdiklerini, 55 Milyon Euro’luk bu projenin Montenegro’nun en büyük üçüncü turizm yatırımı olduğu söyledi. Tüm bu süreçte gerek belediyeler gerekse de hükümet yetkilileri tarafından kendilerinden tek bir kuruş istenmediğini aktaran Aksu, ülkede yatırımcıya tüm olanakların sağlandığını belirtti.

HUKUK SİSTEMİ YATIRIMCILARI KORUYOR

Hakan Aksu, Montenegro’da bürokrasinin olmadığını ve ülkenin uluslararası platformlarla yoğun çalışmalar yürüttüğünü anlattı. Aksu sözlerini şöyle sürdürdü; “Montenegro geçtiğimiz aylarda NATO üyesi oldu, böylece Sırbistan ya da Hırvatistan ile ilgili endişe duyan yatırımcının endişeleri giderildi. Daha da önemlisi Montenegro hukuk sistemi olarak tüm Kopenhag kriterlerini yerine getirmekte. Böylece yatırımcılar, haklarının sağlam bir hukuk sistemi ile korunduğunun bilincinde oluyorlar. Doğal ve tarihi alanlarının birçoğunun UNESCO koruması altında olduğu ülkede bizim pek çok mirasımız var. Gittiğiniz her mekanda, alış veriş yaptığınız her dükkanda size gülümseyen yüzlerle karşılaşacaksınız. Montenegro’da Türkler çok seviliyor.”

VİZE YOK LÜKS YATIRIMCIYA DA KÜÇÜK İŞLETMEYE DE BÜYÜK FIRSATLAR

Ekonomisi turizm ve servis sektörüne dayalı olan Montenegro her geçen yıl daha çok turist alıyor. Türklere vize uygulamayan Montenegro’da restoran ve gayrimenkul alımları önemli birer yatırım aracı olarak görülüyor. Resmi para birimi Euro olan Montenegro’da kurumlar vergisi oranı %9. Ülkede yeni iş kuranlara; vergilerde düşük başlangıç sınırları sunuluyor, mülk hakları oldukça sıkı kanunlarla güvence altında tutuluyor.

ÜÇ GÜNDE ŞİRKET KURMAK, 21 GÜNDE ÇALIŞMA VE OTURMA İZNİ ALMAK MÜMKÜN

Nüfusu 620 bin olan Montenegro’da şirket kurmak oldukça kolay. İstanbul’dan Podgorica Havalimanı’na 1,5 saatte ulaşılabiliyor. Ülkeye her gün THY’nin uçuşları bulunuyor. Gerekli evraklar ile üç günde şirket kurmak, 21 günde de çalışma ve oturma izni almak mümkün. 2 Yıl içinde AB üyesi olması beklenen Montenegro’da 2009 yılından itibaren 48 binin üzerinde şirket kuruldu.

50’LERİN İHTİŞAMINA DÖNÜŞ

1950’lerde Sofia Loren, Elizabeth Taylor, Orson Welles gibi isimlerin favori mekânı olan Montenegro, 90’larda Balkan Savaşı sebebiyle unutulmaya yüz tuttu. 2000’lerin başında doğa ve tarihinin yeniden keşfedilişi ve 2006 yılında bağımsızlığını kazanması ile lüks yatırımcının da ilgi odağına dönüşen Montenegro, tüm ihtişamı ile eski günlerine geri dönüyor. Akdeniz’deki kalabalık destinasyonların aksine ziyaretçilerine sunduğu sakin yaşam imkânı ile Montenegro hem yatırımcılara hem de yeni bir yaşam kurmak isteyenlere kapılarını açıyor.

Hexagon hakkında;

Hexagon, 2015 yılında Montenegro'da, bölgenin en büyük 3. turizm yatırımı olacak bir proje için bir araya gelen 6 ortak tarafından kuruldu. Aralarında Hakan Aksu’nun da bulunduğu dört Türk ve iki Montenegrolu iş adamlarının ortak olduğu Hexagon Investments, Montenegro başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde yatırım ve danışmanlık hizmeti vermektedir.

 
''CHARTER UÇUŞLARDA CİDDİ ARTIŞ VAR''
 
RUGBYCİLER THY UÇAĞINI İTTİ
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Duygu Kalelioğlu 19 Aralık 2020 Cumartesi 21:15

Ben 15.eylul.2021 de gideceğim, kendim arastiracagim. Bir sekilde is bulmayi umit ediyorum. Izmirde tavuklu pilav,cigerli pilav satiyordum avm icinde. Pandemide kapattip. Suan boşum. 45 yasinda yalniz bir kadina elbet birisi is verir :)

Yorumu oyla      0      0  
Gülşen çifci 10 Haziran 2020 Çarşamba 12:48

Hemşireyim orda hemşirelik yaparım

Yorumu oyla      0      0  
Sahin gumusoglu 19 Şubat 2020 Çarşamba 14:00

Mutfak chef'iyim, 25 yil italya da calistim. Pastane, makarna, et ve Balik cesitleri Pisirilmesi veya hazirlanmasi. Gelme imkanim olursa yeni bir tecrubeye hayir diyemem.

Yorumu oyla      0      0  
ismet guducu 31 Ocak 2020 Cuma 01:20

selam arkadaşlar ben guruba yeni katıldım ben işsizim işe ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim karadaga gelmediyim için bilmiyorum her hangi tanıdık bi firma varsa yardımcı olsanız arkadaşlar çok sevinirim karadagda çalışmak istiyorum 45 yaşındayım vasifsiz

Yorumu oyla      0      0  
Adem KIRMIZIGÜL 31 Mart 2019 Pazar 23:55

Arkadaşlar benim kafama çok yatıyor. gidip görmek iistiyorum aslında. Müzisyenim vede Reklamcıyım orada bir iş kurmak isterim en azından şansımı orda denemiş olurum diye düşünüyorum. Bana katılacak biri varmı..?

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa Durukan 23 Şubat 2019 Cumartesi 00:21

Arkadaşlar merak etmeyin. Budva da 6 ve Kotor da 8 Türk esnaf ile tanıştım. Yollarda da sallasaniz Türk dek geliyor. Hava durumları Antalya gibi. Gidin ve gorun birşey kaybetmesiniz. Saraybosna dan otobüsle 8 saat sürüyor.

Yorumu oyla      0      0  
oflu 16 Şubat 2019 Cumartesi 05:10

insanlar burda yorum yazıyor bişe soruyor cevaplayan yok bir karadenizli olarak nacizane fikrim arayın bu şirketi iş fırsatı var dıye bi güzel ayıklamak dertleri ver parayı ben sana kurayım diyor kısacası bunlara ıtıbar etmeyin. vize zaten yok gidin kendinizbakın arastırın bu kadar basit

Yorumu oyla      1      0  
zeki 13 Şubat 2019 Çarşamba 10:05

baba olarak ev satın aldım çocuklarımda oturma izni almış oluyormu ev aldığımda oturma izni masrafı ne kadar

Yorumu oyla      0      0  
Emin humus 9 Şubat 2019 Cumartesi 17:23

Ben kebapçı ustasıyım bana göre is varmi

Yorumu oyla      0      0  
İbrahim çelebi 29 Aralık 2018 Cumartesi 21:12

Benim meslegim bay bayan kuaförüyüm kuaförlük yapabilirmiyim

Yorumu oyla      0      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AMADEUS TÜRKİYE EKİBİ BÜYÜYOR
Amadeus’un Türkiye ofisinde yeni atamalar devam ediyor
ANADOLUJET 9 YAŞINDA
Anadolujet 9. yılını çok özel bir kampanya ile kutluyor
TÜRKİYE’NİN KAYBETTİĞİNİ İSPANYA KAZANDI
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Türkiye’nin ...
 
SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ BULUŞUYOR
Dünyada milyonlarca kişinin seyahat tercihine yön veren içerik üreticileri, ...
EN ÇOK GEZİLMEK İSTENEN İKİ ÜLKE
Turizm şirketleri, 2017 ve 2018'de seyahat severler için Güney Asya'nın ...
MALLORCA UÇUŞLARI REKOR KIRDI
Eurowings, Palma de Mallorca rotasına önümüzdeki üç ay boyunca Airbus ...
 
THY’NİN YENİ UÇUŞ NOKTASI
Türk Hava Yolları’nın Ukrayna’daki yeni uçuş noktası Harkiv oldu
ANADOLUJET’TEN YIL BOYU KAMPANYA
AnadoluJet ile Ankara-Bursa arasında yıl boyunca kampanyalı fiyatlarla uçma imkanı...
ROTTERDAM KARDEŞLİĞİ SONA ERDİ
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Hollanda'nın Rotterdam kentiyle ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PRENS SELMAN'DAN YENİ HAMLE
KONGO ŞİRKETİ UÇUŞU DURDURDU
İGA'YA 'YILIN HAVALİMANI' ÖDÜLÜ
BERKANT KOLCU'YA ÖDÜL
İSG'DEN KAHİRE UÇUŞLARI BAŞLADI
HELİKOPTERİN VURULDUĞU AN
KONGO'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ
VOYAGER 1'DEN MESAJ ALINDI
TÜRBÜLANS MI KOKPİTTE HATA MI
İFTARDA BULUŞTULAR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
10 / 15 °C 8 / 10 °C 6 / 12 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •United Airlines
  •Qatar Airways
  •almanya
  •vize
  •Turkish Airlines