iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
22 Aralık 2009 Salı - 17:54

KASITLI ACİL İNİŞ YAPTI İDDİASI

Fenalaşan yolcu için acil iniş yapan THY uçağı personelinin, 8 saatlik uçuş limitlerini doldurdukları için yeniden havalanmamaları, yolcuların tepkisine neden oldu.

KASITLI ACİL İNİŞ YAPTI İDDİASI

Mağdur olduklarını belirten yolcular, pilotun büyütülecek bir şey olmamasına rağmen kasıtlı olarak acil iniş yaptığı iddiasında bulundu.

THY'nin TK 1038 sefer sayılı Airbus 320 tipi uçağının kaptan pilotu, 21 Aralık'ta Köln Havalimanı'ndan sabaha karşı 03.00 sularında 156 kişilik yolcusuyla yaklaşık 2 saatlik gecikmeyle havalandı. İstanbul Sabiha Gökçen seferini yapan uçakta bulunan şeker hastası Raziye Al isimli gurbetçi, bir saat geçtikten sonra fenalaştığı için hosteslerden su istedi. Hostesler, gurbetçi kadınla ilgilenirken kokpit ekibi de, 'hasta yolcu var. Belgrat'a ineceğiz' diye diğer yolcuları uyardı.

Uçak, saat 05.00 civarında Belgrat Havalimanı'na indi. Şeker hastası kadın uçağın bulunduğu yere gelen ambulansta yarım saat süren bir kontrolden geçirildi. Yolcular ile birlikte uçakta bekleyen kokpit ve kabin ekibi, iki saat kadar sonra, sivil havacılık kuralları gereği uçuş için üst limit olan 8 saatlik süre dolduğu için havalanamayacaklarını bildirdi. Ekip dinlenmek üzere, bagajlarını alarak uçaktan indi. Yaklaşık 10 saat havalimanı transit salonda mahsur kalan 156 kişi, İstanbul'dan gönderilen TK 1542 sefer sayılı başka bir uçakla İstanbul'a getirildi. Sabiha Gökçen'e inmesi gereken uçak, elverişsiz hava şartlarından Atatürk Havalimanı'na inmek zorunda kaldı.

YOLCULAR PİLOTLARI SUÇLADI
Yaşananlara tepki gösteren yolcular, pilotların uçmamak için rahatsızlanan yolcuyu bahane edip acil iniş yaptığı iddiasında bulundu. THY, Kaptan pilotu M.K idaresindeki uçağın ciddi rahatsızlığı olan bir hasta nedeniyle Belgrat'a inmesini kurallara göre gerçekleştiğini bildirdi. Yolcuların bu kuralları bilmediği için, pilotların hasta yolcu bahanesiyle indiği fikrine kapıldığı kaydedildi. Uçağın kabin ekibi de, şeker hastası Raziye Al (55) isimli gurbetçinin kendilerine, ''Uzun süredir insülün almadım, yanımda insülün yok. Rahatsızlığım ciddi.'' diye müracaat ettiğine dikkat çekti. Hostesler, uçakta 'doktor' anonsu yapıldığı halde olmadığı anlaşılınca kurallar gereği kaptan pilotun uçağı Belgrat'a indirdiğini belirtti.

İsmail Karaçelik isimli Elektrik Mühendisi, pilotun önce 'rahatsızlık geçiren yolcudan dolayı Belgrat'a zorunlu niş yapmamız gerekiyor', indikten sonra da 'sivil havacılık kuralları gereği görev süremiz 8 saati geçtiği için kalkamayacağız' diye anons yaptığına işaret etti. Rahatsızlanan kadının hastaneye götürülmeden ambulansın içinde kontrol edildiğini anlatan Karaçelik, 'Düşük şeker varmış' dedi.

Gurbetçi Sevim Türker de, kadının, 'ben iyiyim yolculuğuma devam edebilirim' dediği halde Belgrat'a inildiğine işaret etti. Türker, ''Bir pilot kurallar gereği 8 saatten fazla uçamazmış. Uçağı terk ettiler. Hiçbir görevli bize yardımcı olmadı. Rahatsız dedikleri kadın sapa sağlamdı. Rahatsız olsaydı niye o bayanı yalnız bıraktılar.'' diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir yolcu, kaptanın çok fazla mesai yapması gerekçesiyle uçmamasını sorumsuzluk olarak yorumladı. Kayınpederi öldüğü için eşiyle Türkiye'ye gelen Recep Sıkıoğlu ise, cenazeye yetişemeyecekleri için morallerinin bozuk olduğunu söyledi.

RAZİYE AL: "ZATEN İNECEKMİŞ BENİ BAHANE ETTİLER"
Kendisi bahane edilerek uçağın indirildiğini ileri süren Raziye Al, İstanbul'da gelince gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Başım döndü, su istedim. Hosteslere de iyi olduğumu söyledim. Ama pilotun uçağı indirdiğini nereden bileyim.'' dedi.

Raziye Al yaşananları şöyle anlattı: ''Uçakta başım döndü. Hosteslerden 'fenalaşıyorum' diye su istedim. Elime yüzüme su vurdular. İyi oldu. İndikten sonra ambulansın içinde yarım saat kontrol ettiler. Şeker, tansiyon hepsi güzel dediler. Sonra uçağa geri döndüm. Pilot 15 dakika sonra 'işlemler olsun gedeceğiz' dedi. Uçağın içinde otururken 'Bizim mesaimiz burada bitti' dediler. Hosteslere 'ben iyiyim' dedim. Ama ben pilotun uçağı indirdiğini nereden bileyim. Zaten ineceklermiş, beni bahane etmişler. İşte ben buradayım sağlamım.''
samanyoluhaber.com

 
ANKARA'DAN DOHA'YA UÇACAK
 
UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gercek Yolcu 29 Aralık 2009 Salı 12:25

Bunun disinda yapilan en büyük terbiyesizliklerden biride ucak Belgradda beklerken yolcuya yemek dagitilmis ve verilen yemekten 10 dakika sonra alalacele yolcunun yemek yemesine bile firsat vermeden ve yemek tabletlerini bile toplamadan yolcu ucaktan tahliye edilmis ve bircogunun üzerine yemek atiklari bulasmistir. Aslinda 10 saat Belgrad rezilligi olmak üzere toplam 36 saatlik Köln Istanbul yolculugunun finali Belgrad havalimanindaki THY yetkilisi bayanin söyledigi sözlerdedir. Sayin yetkili bayan, yolcularin olanlara itiraz etmesine cevaben "Burasi Türkiye veya Almanya degil, icinizden 3-4 kisiyi aldirir neresi oldugunu görürsünüz" seklindeki ifadesiydi. O anda kendimizi Sirplara rehin verilen rehineler gibi hissettik. Zaten bu rezaletin pesini birakmaya hic niyetim yok. Bütün evraklari avukatima vermek icin hazirliyorum ve sorumsuzlara sorumluluklarinin ne oldugunu anlatmak icin elimden geleni yapacagim. Ilgilenenler icin e-mail adresim: [email protected]

Yorumu oyla      0      0  
Gercek Yolcu 29 Aralık 2009 Salı 12:07

Ucakta bulunan yolcuyum. Yolcular ucamayip 14 saat havalimaninda cile cektikten sonra bu ucaga alinmislar ve Belgrad macerasina baslamislardir. Köln havalimanina Istanbuldan gelen ucak 2 saat tehirli ucmadan evvel Köln havalimani THY yetkilileri ve ucagin ucus ekibi arasinda bir telefon tartismasina sahit oldum. THY yetkilisi ucagin ucmasi gerektigini ve yolcunun 12 saat ucak bekledigini, eger ucamayacaksa neden geldigini ve ucus ekibinin buna karsilik bir itirazi oldugunu anladim. Bunun sonunda cileli yolculuk basladi. Kaptan Pilot ucakta yaptigi anonsta 2 saat 25 dakikada Istanbulda olacagimizi anons edince (aslinda 3 saat civaridir.) kaptanimizin rekor pesinde falan oldugunu sandim. Ucaktaki acil inis konusu tamamen bir senaryodan ibarettir ve bunu ucaktaki hasta tabir edilen kisilerde itiraz ederek tepki göstermis ve bildirmislerdir. Ayrica hasta oldugunu iddia ettikleri kisileri neden ucaktan indirmisler ve 10 saat yari ac Belgradda beklemelerine sebep olmuslardir.

Yorumu oyla      0      0  
mert 29 Aralık 2009 Salı 11:49

UÇAKLARDA "DOKTOR" ANONSU NİYE YAPILIR BİLMEM, YOLCU LİSTELERİNE NİYE MESLEKLER EKLENMİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM, O ZAMAN ANONSA GEREK KALMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Yorumu oyla      0      0  
M.K 26 Aralık 2009 Cumartesi 20:51

NE TESADÜF OLAMAZMI BEN KALBURCU KÖYÜNDE ÇİFTÇİLİK YAPIYORUM SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      0      0  
Fikri BULANIK 25 Aralık 2009 Cuma 18:05

UÇAĞIN KAPTANININ İSMİ M.K. YUKARIDA YORUM YAPANLARDAN BİRİNİN İSMİ DAHA AYNI HARFLERLE YAZILMIŞ...

Yorumu oyla      0      0  
objektif 25 Aralık 2009 Cuma 13:59

Samanyolu haber pilotlarin ucus ust limitini bilmeyebilir AMA AIR KULE......????????? Bilmek zorunda sanirim.. Ne dersiniz air kule 8 saat degil 16 saat oldugunu bilmesi gerekmiyormu.!!!!!!!

Yorumu oyla      0      0  
Aylin 23 Aralık 2009 Çarşamba 18:04

Yolcunun saglik durumu herseyden onemlide bizim yolcularimiz coksey bildiklerini zannediyorlar..saglik olsun.

Yorumu oyla      0      0  
memo 23 Aralık 2009 Çarşamba 17:19

Uçağın kaptanı Profesyonel davranmış kuralları uygulamıştır. Yolcu kendimi iyi hissetmiyorum diyorsa ve kabinde doktor yoksa Kaptan en yakın meydana inmek zorundadır.(Kaptan yakın meydana inmeyip göreve devam etseydi yolcu vefat etseydi kaptan hakkında sayın medya ne yazacaktı merak ediyorum Kaptanın normal msai uygulaması 12 saatttir. Özel şartlarda +2 saat görev süresini uzatma hakkı vardır. Bunu aşan durumlarda Sivil havacılık kuralları gereği istirahate çekilme zorunluluğu vardır. Kaptanımız iyi niyetiylle +2 saati de kullanmış ancak oluşan olumsuzluklar mesai 14 saati geçtiğinden istirahate cekilmiştir . Kendisini kutluyorum Kaptan 12 saat mesai olarak görev yapabilir

Yorumu oyla      0      0  
ZORROTIER EEE 23 Aralık 2009 Çarşamba 00:50

zorrotier kardes insallah senin annen ablan kızkardesin ya da karın ın calıstıgı bi meslek hakkında da bi gun senin yaptıgın gibi bi yorum yaparlar o zaman anlarsın ne kadar hasta bi insan oldugunu...

Yorumu oyla      0      0  
Saygı 22 Aralık 2009 Salı 23:54

Sayın Zorrotıer bence sizin ruhunuz hasta kirli çok büyük problemleriniz var inanın bunu size yardımcı olmak için yazıyorum acilen bir doktora gitmenizde fayda var çünkü yakında bu paranoya ve şizofrenilerle hastaneye düşeceksiniz maalesef

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANKARA'DAN DOHA'YA UÇACAK
Qatar Airways Ankara-Doha arasında uçacak. Seferlerin 5 Nisan 2010'da başlayacağı bildirildi.
SCHIPHOL'DE DE KAR ENGELİ
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'nda uçuşlar, ...
UÇAKLARDA GECELEDİLER
Almanya'nın Frankfurt Havalimanı’nın pistleri buz tuttu, seferler yapılamadı, ...
 
THY TEKNİK'TEN EĞİTİM DESTEĞİ
THY Teknik A.Ş. ile Erciyes Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu arasında ...
EASYJET ROTAYI TÜRKİYE’YE ÇEVİRDİ
Yeni yılda 21 yeni noktaya uçma kararı alan şirket, bunlardan 5’ini Türkiye’ye ...
İZZET TÜKENMEZ ARADI
Freebird Havayolları Genel Müdürü İzzet Tükenmez, bir uçaklarının düşme ...
 
FREEBIRD AÇIKLAMA YAPMIYOR
Bazı ajans ve gazetelerde bir uçağının 7 dakika içerisinde 3 kez düşme ...
FREEBIRD UÇAĞI TEHLİKE ATLATTI
Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül’ün ekibini taşıyan Freebird ...
ATLASJET'TE MOBİL DÖNEM
Atlasjet Havayolları mobil hizmet kapsamını genişletti.
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
SİVİL HAVACILIK BİNASINDA EYLEM
AJET'TEN YÜZDE 40 AİLE İNDİRİMİ
TAYKONOTLAR DÜNYA'YA DÖNDÜ
İFADE ORTAYA ÇIKTI
PİSTTE ATA ÇARPTI
BİRLEŞİK KRALLIK'TA REKOR BÜYÜME
İSG'DEN MAYIS'TA 4 YENİ ROTA
TAHLİYEDE ÖNEMLİ HATA
HİTİT'E NİJERYA'DAN YENİ PARTNER
THY'DEN ÖNEMLİ ANLAŞMA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
13 / 16 °C 13 / 18 °C 13 / 14 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •TUSAŞ
  •Delta Airlines
  •almanya
  •Baykar
  •Ukrayna