iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
1 Haziran 2012 Cuma - 14:52

KIRCA'DAN ÇALIŞANLARA DESTEK

Usta tiyatro sanatçısı Levent Kırca ile CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Musa Çam işten atılan THY çalışanlarına destek verdi.

KIRCA DAN ÇALIŞANLARA DESTEK
Losev-1

İş yavaşlatma eylemine katıldıkları için THY yönetimi tarafından tazminatsız olarak işten atılan 305 THY çalışanına destek gelmeye devam ediyor. CHP İstanbul milletvekili Süleyman Çelebi, İzmir milletvekili Musa Çam ve ünlü tiyatrocu Levent Kırca ile Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin bugün Atatürk Havalimanı’na gelerek çalışanlarına destek verdi. CHP milletvekilleri Çelebi ve Çam’ın 'THY'de grev yasağına hayır' yazılı tişört giymeleri dikkat çekerken,  Dış Hatlar Terminali geliş katı önündeki eyleme tekstil İşçileri de destek verdi. Çelebi, Çam ve beraberindekiler ‘Grev haktır yasaklanamaz’, ‘Kurtuluş yok, tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz’ şeklinde sloganlar attı.

AYÇİN: THY'NİN VİTRİNİ AVRUPALI, MUTFAĞI AFRİKALI

İşten çıkarılan çalışanlara ve kendilerine desteğe gelenlere hitap eden Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, THY’de bir gün özverili çalışmamanın ne anlama geldiğini tüm Türkiye’nin gördüğünü söyledi. Dertlerini anlatmak için gazetelere parayla ilan verdiklerini dile getiren Ayçin, “Bu şirketin vitrini Avrupalı ama mutfağı Afrikalı. Çalışanların tepesinde boza pişiriliyor. Çalışanların en temel yasal haklarını aramaları başkaldırı olarak nitelendiriliyor. Hak arayan insanı terörist, sendika militanı ilan ediliyor, kapının önüne koyuluyor” dedi.

İŞTEN ATILMALAR CİNAYET

CHP milletvekili Süleyman Çelebi, Türkiye’nin Hava-İş’ten sonra sağlıkta, petrolde daha sonra da başka alanlarda grev hakkını ortadan kaldıran bir düzenlemeye doğru gittiğini söyledi. Çelebi, “Bu işten atılmalar bir cinayet.  İşten atılmaların hukuki hiçbir gerekçesi ve mantığı yok. Hiçbir şekilde de izah edilemez. Anayasanın 90. maddesine göre herkesin grev yapma hakkı var, iş bırakma hakkı var. Bu anayasal haktır. İşçiler bir gün bu hakkı kullandılar. O hakkı kullandılar diye işten atma hakları yoktur” diye konuştu.  Çelebi, diğer işçi sendikalarını Hava-İş’e destek için havalimanına gelmeleri çağrısında bulundu.  CHP İzmir milletvekili Musa Çam da demokrasi, grev ve toplu sözleşme mücadelesi veriliyorsa bunların bir bedelinin olacağını belirterek ,“Birçok arkadaşımız bunun bedelini şu an ödüyor, ödemeye devam edecek. THY Yönetim Kurulu Başkanı işçi atılmalarının devam edeceğini söylüyor. Aba altında sopa gösteriyor” ifadesini kullandı. 

KIRCA: SANATÇILAR BURAYA GELMEYE ÇEKİNDİ

Usta tiyatrocu Levent Kırça ise havalimanına gelirken başka sanatçı arkadaşlarını da getirmek istediğini, ancak aradığı sanatçıların havalimanına gelmekten çekindiğini ifade ederek, şunları söyledi:

 “Çekindiler. Kimi televizyonlarda dizilerde oynuyor, kimi de TRT’de programlar yapıyorlar. Kendi sanatçı arkadaşlarıma özellikle sesleniyorum. Bıraksınlar üç kuruş paranın peşinde koşmayı, emekçi arkadaşlarımızın haklarını alabilmek için onların yanında olsunlar. Çünkü sanatçı halka ulaşan kişidir. Bu davalarda sanatçıları da görmek istiyoruz. Bugün tüm ülke bu dayatma mantığı ile yönetiliyor. Bir anlamda buna faşizm diyebiliriz.”

Airkule.com

 
THY OFİSİNİ BASTILAR
 
ÇIKARILANLAR GERİ ALINMALIDIR
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çiçekçiye 2 Haziran 2012 Cumartesi 22:17

Al senin olsun gözümüz yok.Sen sevmeye devam et...Yanında sana bir de Kaya verelim uygunmudur?Doğa bu bazılarını daha az zeka ile donatıyor.Onca yıldan sonra senin için yapılabilecek bir şey ne yazık ki yok.

Yorumu oyla      0      0  
EMEKLI 2 Haziran 2012 Cumartesi 21:38

Cicekci bey insan 'ya hatalariyla yuzlesir, ya hatalariyla yuzsuzlesir 'mis... Aycinin ikinci gruba dahil oldugunu bilen biliyor siz kendinizi yormayin.

Yorumu oyla      0      0  
Çicekci 2 Haziran 2012 Cumartesi 17:10

Havaiş Genel kurulunu; THY yönetiminin açık desteğine rağmen 1 oy farkla kaybeden ÇokRenkli arkadaşlarımın serzlenişleri hala bitmiyor, hala Atilay Bey in aleyhinde atıp-tutuyorlar. Ama Atilay Bey, hala dik duruyor, duracaktırda. Kendisini 10 yıldır tanırım, yanında görünen nice insanların ihanetlerine rağmen yolundan ve doğrularından dönmedi, doğru bildiklerinide söylemekten geri durmadı...İşte bu desteğide bundan sonraki desteklerde bu onurlu ve doğru duruşunun getirdikleridir. Onurlanması ve gururlanması gerekenler Atilay Ayçin kadar onun liderliğini yaptığı Havaiş üyeleridir. Bende çok gururluyum, kendimi; Atilay Bey i tanıdığım için çok şanslı bir emekçi olarak adlediyorum.

Yorumu oyla      0      0  
EMEKLI 2 Haziran 2012 Cumartesi 15:54

THY CALISANI 1-GENEL KURULU HILE ILE SATIN ALDIGI 1 OYLA KAZANABILEN SENDIKA BASKANI, 2-THY PATRONLARI, 3-VE BANA DOKUNMAYAN YILAN BIN YASASINCI, KRALDAN COK KRALCI ARKADASLARININ ELINDE OYUNCAK OLMUS DURUMDA. SAHIPSIZ....

Yorumu oyla      0      0  
2 Haziran 2012 Cumartesi 00:11

Sağ köşedeki vatandaş genel kurulu geçersiz tek bir oyla ve hile ile 'kazandığında' pek bir neşeli ve kıvraktı. Dertli ediyor adamı bu sahtekarlıklar derti... değil mi? Ama yediğin içtiğine, Bodrum'da sürdüğün sefalarına sayarsın üzülme be. İnsanlık hali işte oluyor böyle şeyler. Karizma çizilirken dik durmaya çalış yine de. Aldırma söz olur diye. Bak bir eylem yaptırdın. 300 emekçiyi attırdın. Fena mı oldu. Kısmetin açıldı işte... Karede bulunanlardan B.kucak hariç hepsi ezilenlerin adına aylık geliri ile lüks içinde yaşayan çok sayın vekil ve sendika baronları. Tosuncuklar. Yakışır size.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY OFİSİNİ BASTILAR
Flaş, flaş…Taksim'de bulunan Türk Hava Yolları ofisine giren yaklaşık ...
ILO KARA LİSTEYE ALIR MI
Sendikal haklar ve örgütlenme konusunda kara listeye alınmak üzere olduğumuzu ...
‘GREV DEĞİL İŞ YAVAŞLATMA’
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, THY’de eylemin, grev kararı ...
 
DHMİ’DEN YENİ UYGULAMA
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Atatürk Havalimanı'nda güneyli ...
GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ ARANIYOR
UNESCO’nun desteklediği Airbus’ın yeni yeteneklere ulaşmayı hedefleyen ...
THY’DEN EYLEM AÇIKLAMASI
THY iş yavaşlatma eylemini özetleyen bir açıklama yaptı.Açıklamada kimleri suçladı?
 
EYLEMİN BİLANÇOSU
THY’de eylemin bilançosu ne oldu? Kaç kişi işten çıkartıldı?THY'nin maddi ...
THY ÇALIŞANI MESAJLA ATILAMAZ
Havada grev yasağına karşı eyleme giden Türk Hava Yolları çalışanlarının ...
UÇAK TALEBİ ZİRVE YAPTI
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA, global yolcu trafiğinin Nisan ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BRUNEI ORDUSUNA AIRBUS
UNIFREE TEİD ÜYESİ OLDU
SİVİL HAVACILIK BİNASINDA EYLEM
AJET'TEN YÜZDE 40 AİLE İNDİRİMİ
TAYKONOTLAR DÜNYA'YA DÖNDÜ
İFADE ORTAYA ÇIKTI
PİSTTE ATA ÇARPTI
BİRLEŞİK KRALLIK'TA REKOR BÜYÜME
İSG'DEN MAYIS'TA 4 YENİ ROTA
TAHLİYEDE ÖNEMLİ HATA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 19 °C 12 / 15 °C 12 / 17 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •almanya
  •maske
  •Temel Kotil
  •Sivrihisar