iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
28 Ekim 2011 Cuma - 10:45

KIŞ TARİFESİNE YENİ SEFERLER

Lufthansa Alman Havayolları, Frankfurt‘ta gece uçuş yasağı uygulaması dolayısıyla sefer planında değişikliğe gidiyor. Ayrıca üç yeni uçuş noktasına sefer başlatıyor.

KIŞ TARİFESİNE YENİ SEFERLER
Losev-1

Üç yeni uçuş noktası ve üç yeni bağlantı, daha büyük uçaklarla daha fazla kapasite, Frankfurt ‘ta gece uçuş yasağı uygulaması dolayısıyla sefer planında değişikliğe gidiliyor.

Lufthansa Alman Havayolları kış tarifesi döneminde sefer ağına üç yeni uçuş noktası ekliyor: Rio de Janeiro, Aberdeen ve London – Gatwick. Böylelikle havayolu şirketi kış tarifesi kapsamında 82 ülkede 198 uçuş noktasına sefer düzenleyecek. Kış tarifesi döneminde havayolu şirketinin koltuk kapasitesi bir önceki yıla kıyasla yüzde 4 oranında artmış olacak. Kapasite artışı geçtiğimiz yıldan beri Lufthansa filosunda yer alan daha büyük ve yakıt verimliliği daha yüksek uçakların kullanılacak olmasına dayanıyor. Yeni kış tarifesi 30 Ekim 2011 Pazar günü uygulamaya konulacak ve 24 Mart 2012 Cumartesi gününe kadar geçerli olacak.

Brezilya’da ikinci uçuş noktası – A380 ile Singapur uçuşları

Lufthansa kış tarife döneminde mevcut Sao Paolo bağlantılarına ilave olarak Rio de Janeiro ile Brezilya’da ikinci bir uçuş noktasına daha sefer düzenlemeye başlayacak. Yolcular yeni dönemde Frankfurt-Rio de Janeiro hattında haftada beş kez düzenlenecek direkt uçuşlardan yararlanabilecek. 30 Ekim 2011 tarihinden itibaren bu yeni hat üzerinde First, Business ve Economy sınıflarında toplam 221 yolcu kapasitesine sahip Airbus A340-300 tipi uçaklar kullanılacak. Dev İsa heykeli, karnavalı ve “Copacabana” sahili ile dünyaca üne sahip olan Rio de Janeiro kenti 2014 yılında Dünya Futbol Şampiyonasına, 2016 yılında ise Yaz Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapacak.

Kış tarifesi döneminden itibaren Frankfurt-Singapur hattındaki günlük seferlerin ekolojik verimlilik sağlayan Airbus A380 tipi uçaklarla yapılacak olması bir diğer yeniliği oluşturuyor. Şimdiye kadar sadece Frankfurt çıkışlı düzenlenmekte olan Singapur aktarmalı Jakarta seferleri de bundan böyle hergün akşam 21.30 ‘da Airbus A340-300 uçaklarıyla Münih’den gerçekleşecek. Halen filonun en modern uçağı olan Airbus A380 kış aylarında Frankfurt çıkışlı Johannesburg, Miami, Peking ve Tokyo seferlerinde de kullanılacak. Lufthansa ayrıca önümüzdeki Aralık ayında söz konusu uçağını kısa bir süre için Münih’e getirecek: A380 bir hafta süreyle özel olarak Münih-New York uçuşlarını gerçekleştirecek. Lufthansa München & Direct Services yönetim kurulu üyesi Thomas Klühr bu uygulamayı şu şekilde açıklıyor: “Noel öncesi dönemdeki yoğun talep dolayısıyla Münihli yolcularımıza bir noel hediyesi sunuyoruz. Lufthansa’nın en modern uçağının ilk kez Almanya’nın en modern havalimanına düzenlenecek seferlerde kullanılacak olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Kış tarifesinde Düsseldorf çıkışlı uzun mesafe uçuşlarının sayısında da artış görülüyor. Şimdiye kadar sadece yaz aylarında düzenlenmekte olan Toronto uçuşları bundan böyle kış aylarında da haftada üç kez düzenlenecek. Düsseldorf çıkışlı Newark, Chicago ve Miami uçuşları devam edecek. Daha önceden açıklanmış olduğu gibi Haziran 2012 ‘de Düsseldorf çıkışlı seferlere Tokio-Narita da dahil olacak.

Kış sporu tutkunları ve İngiltere hayranları için yeni Avrupa bağlantıları

Lufthansa’nın halen 115 havaalanını kapsayan Avrupa uçuş ağına kış tarifesinde üç varış noktası daha ekleniyor. Lufthansa kış döneminde hafta sonları ilk kez Frankfurt-Klagenfurt uçuşlarını başlatıyor. Avusturya’da Kaernten Eyaleti’nin başkenti olan Klagenfurt kenti tercih edilen kayak merkezlerine ulaşmak için ideal çıkış noktasını oluşturuyor. Bu nedenle Frankfurt Rhein-Main havalimanından Cumartesi ve Pazar günleri nonstop sefer düzenlenecek. Lufthansa yolcuları bu hat üzerinde Economy sınıfında uçsalar dahi ücretsiz bagaj haklarının dışında kişi başına bir adet kayak veya snowboard takımını ek ücret ödemeksizin yanlarına alabilecekler. Londra yolcuları bundan böyle İngiltere’nin başkentine şehrin güneyinde yer alan London-Gatwick havalimanı üzerinden ulaşabilecekler. Kış tarifesi döneminde Lufthansa Londra’nın ikinci büyük havalimanına günde iki kez Frankfurt’tan sefer gerçekleştirecek. İş veya tatil amacıyla Londra’ya seyahat edecek yolcular Gatwick’den Londra’nın merkezine kolayca ulaşabilecekler. Lufthansa Almanya’dan Londra’nın üç havalimanına da sefer gerçekleştiren yegane havayolu şirketi olarak Heathrow, City-Airport ve Gatwick uçuşları düzenliyor. Lufthansa 30 Ekim 2011 tarihinden itibaren ayrıca İskoçya’nın Aberdeen kentine de Frankfurt’tan günde üç kez sefer düzenleyecek. İskoçya’nın doğusunda yer alan liman şehri Aberdeen hemen yakınında Kuzey Denizi’ndeki petrol sondaj adaları dolayısıyla Avrupa’nın “petrol başkenti” olarak tanınıyor ve bu sektör için önemli bir merkez niteliği taşıyor. Aberdeen aynı zamanda İskoçya’nın etkileyici doğasına ve ünlü golf sahalarına ilgi duyan turistler için de cazip bir hedef oluşturuyor.

Lufthansa kapasite artışını Frankfurt için kullanıyor

Lufthansa Frankfurt & Flight Operations yönetim kurulu üyesi Kay Kratky kısa  süre önce hava trafiğine açılan kuzeybatı pistine  ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “Lufthansa bu kış döneminde özellikle Frankfurt’ta büyüyecek. Almanya’nın en büyük havalimanı ve Lufthansa’nın önemli bir aktarma noktası olan Frankfurt havalimanında mevcut kapasitenin artırılması için bize yöneltilmekte olan taleplere nihayet yanıt vermiş olacağız. Böylelikle seferlerimiz hem daha dakik ve güvenilir olacak, hem de hizmetlerimiz genişletilmiş olacak. Ancak Frankfurt havalimanında gece uçuşlarının yasaklanması yönünde beklenmedik bir şekilde alınmış olan mahkeme kararı tüm çalışanları büyük zorluklarla karşı karşıya bırakmış bulunuyor. Dünya çapında uçuş ağına sahip bir havayolu şirketi için çerçeve koşullarının bu denli kısa vadede değişmiş olması ciddi sorunlar yaratıyor.” Lufthansa bu kış haftalık iniş ve kalkış sayısını 5.944 ile  bir önceki yılın kış dönemine kıyasla yüzde 8 oranında artırmış olacak.

Lufthansa Şirketler Grubu bünyesinde yer alan havayolu şirketleri Austrian Airlines, bmi, Brussels Airlines ve SWISS  birlikte dört kıtada 106 ülkede 258 varış noktasına sefer düzenliyor ve kendi tarifelerini karşılıklı ortak uçuşlarla destekliyorlar.

Lufthansa’nın 2011/2012 kış tarifesindeki yeni uçuş noktaları:

Frankfurt – Rio de Janeiro /Haftada 5 kez (Cumartesi, Pazar hariç)

Frankfurt – Aberdeen /Günde 3 kez

Frankfurt – London-Gatwick /Günde 2 kez

Lufthansa’nın 2011/2012 kış tarifesindeki yeni seferleri:

Frankfurt-Klagenfurt /Haftada 2 kez (Cumartesi, Pazar)

Düsseldorf – Toronto /17.01-04.03.2012 dönemi hariç olmak üzere

haftada 3 kez (Salı,Perşembe,Cumartesi) 

Münih – Singapur – Jakarta /Haftada 5 kez (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma)

 
ISLAK YÜZEY TESTLERİ TAMAM
 
BİR EVLADIN DUYGU DOLU MEKTUBU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ISLAK YÜZEY TESTLERİ TAMAM
Airbus Military A400M “ıslak yüzey” testlerini tamamladı
KÜÇÜK UÇAK CADDEYE DÜŞTÜ
Kanada'da küçük bir uçağın caddeye düşmesi sonucu 10 kişi yaralandı
ONUR AIR'DEN 'LIKE' YERİNE BAĞIŞ
Van’da yaşanan deprem felaketi sonrası Facebook sayfasında ‘like’ (beğen) ...
 
'AIR BERLIN TURKEY' BAŞLIYOR
Esas Holding’in en büyük hissedarı olduğu Alman Air Berlin Havayolları, ...
'THY UÇAĞI KAÇIRILACAK' İHBARI
İstanbul-Kopenhag seferini yapan TK 1783 sefer sayılı THY uçağının kaçırılacağına ...
ATÜ'DEN GÜRCÜ ŞARAPLARI MAĞAZASI
ATÜ Duty Free iştiraki olan ATU Georgia, Tiflis Havalimanı’ndaki mağazalarından ...
 
TAV'IN BAŞARISI DEVAM EDİYOR
TAV Havalimanları Holding A.Ş. 2011 yılının ilk dokuz ayında konsolide ...
BU KARE ÖDÜL GETİRDİ
İzmir'de düzenlenen hava oyunları sırasında pilot Ali İsmet Öztürk'ün ...
ŞAHİN'LE TERMİNALE DALACAKTI
Flaş, flaş... 16 yaşındaki kız öğrenci babasının otomobiliyle Atatürk ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ÜNİVERSİTEDE ‘BOEING' PROTESTOSU
TARİH BELLİ OLDU
HELİKOPTER DÜŞTÜ PİLOTLAR ÖLDÜ
KARGO UÇAĞI PİSTTEN ÇIKTI
AIRBUS'TA ‘NİSAN' RAKAMLARI
INDIGO'DAN BÜYÜK SİPARİŞ
TGA-EMIRATES İŞBİRLİĞİ
IATA'DAN ALMANYA'YA ELEŞTİRİ
PİLOT VE YOLCU ÖLDÜ
PİSTTEN ÇIKTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Çarşamba Perşembe Cuma
15 / 22 °C 15 / 21 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •Rusya
  •TUSAŞ
  •pandemi
  •kabin memuru