iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
20 Şubat 2016 Cumartesi - 08:41

KLM’DEN SIRADIŞI UYGULAMA: HAVALI ÇÖPÇATAN

Uçakta Facebook ve Linkedin’i açarak yanında oturmak istediğiniz kişiyi seçebilirsiniz. KLM’in başlattığı uygulamayla artık seyahatlerde arkadaş ve ortak edinmek mümkün

KLM’DEN SIRADIŞI UYGULAMA: HAVALI ÇÖPÇATAN
Losev-1

Sosyal medya uygulamaları uçuşlara da girdi. Hollanda merkezli KLM Havayolları’nın başlattığı uygulamayla yolcular check-in sırasında Facebook ve Linkedin profillerini birbirine açabiliyor. Bu sayede iş dünyasından insanlarla tanışma ya da yeni arkadaşlar edinme şansı buluyorlar. Bu uygulama şu anda sadece Amsterdam uçuşlarında kullanılabiliyor. Online check-in’lerde ya da uçuşa bir saat kala sadece yolculuk sırasında aktif edilebiliyor.

Air France-KLM Akdeniz Bölge Müdürü Stefan Tolga Gümüşeli, Türkiye’den Amsterdam’a uçuşlarda da kullanıma açılan bu uygulamayı özellikle çalışanlar ve Y kuşağının tercih ettiğini söyledi. Gümüşeli, “Bu uygulama aynı KLM uçuşunda seyahat eden, ilginizi çekebilecek kişileri bulmanıza imkan tanıyor. Facebook, Google+ ve Linkedin profil bilgilerinizi paylaşarak, diğer katılımcı yolcuların bilgilerini ve nerede oturduklarını görebiliyorsunuz. İş bağlantısı kurmak için de bir fırsat. Linkedin profilini açmışsa iş bağlantısı, Facebook bağlantısını açmışsa farklı profillerle tanışmak isteyenler için bir seçenek oluyor” dedi.

KLM’in ‘Wannagives’ adında yeni bir uygulaması daha var. Bu uygulamayla KLM’le uçan bir yakınınıza uçuş sırasında hediye verme ve sürpriz yapma şansınız da oluyor.

Air France ve KLM, Avrupa’nın iki büyük havayolu şirketi. 2004 yılında birleşmişlerdi. Alman anne ve Türk babaya sahip Gümüşeli, 15 yıldır bu grupta çalışıyor. Üç buçuk yıldır ise Akdeniz Bölgesi’nden sorumlu. Bu süreçte de Air France ve KLM, Türkiye pazarında atağa kalktı. Gümüşeli, önceden bu bölgede çok aktif olmadıklarını ancak atağa kalkarak son bir yılda pazar paylarını yüzde 30 artırdıklarını söyledi.

YENİ DESTİNASYONLAR

Türkiye’den uçuşlarda en çok pazar payını Güney Amerika uçuşlarından aldıkları bilgisini de veren Tolga Gümüşeli, “Küba Havana en büyük destinasyonlarımızdan biri. Ama bu pazar yavaş yavaş doyuma ulaşıyor. Artık yeni destinasyonlar üzerinde çalışıyoruz. Karayip bölgesindeki Saint Martin adası, Kolombiya’da Bogota, Peru’da Lima, Panama, Punta Cana, Dominik Cumhuriyeti taleplerin arttığı yerler. Türkiye’den Paris ve Amsterdam aktarmalı olarak dünyanın pek çok ülkesine Türk yolcuları taşıyoruz. Hedefimiz rakamlarımızı daha da artırmak” diye konuştu.

Gümüşeli, sorumluluğunda bulunan Yunanistan, İsrail, Kıbrıs ve Türkiye arasında Türkiye’nin en fazla nüfusa ve potansiyele sahip olduğunu dile getirerek, “Şu anda en fazla yolcumuz İsrail’de var. Türkiye 75 milyon nüfusa sahip olmasına karşın burada daha az yolcumuz var. Amacımız Türkiye’de bizi tercih eden kişi sayısınız artırmak yeni dönemde bu konuda daha agresif olacağız” dedi.

‘TÜRK YOLCULAR ETKİLENMİYOR’

Stefan Tolga Gümüşeli, dünyada artan terörist saldırılardan en az etkilenen gruplardan birinin de Türk yolcular olduğunu söyledi. Gümüşeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fransa Paris’teki terör saldırısından sonra pek çok ülkeden Paris’e gelen yolcu sayısı azaldı. Ancak o dönemde Türkiye’den Paris’e giden yolcu sayısında hiç düşüş yaşanmadı. Biz uçuşlarımızda hiçbir etkisini görmedik. Sanırım ülke olarak biraz alışık olduğumuz için patlamalar bizi çok korkutan bir durum yaratmıyor.”

Ancak İstanbul Sultanahmet’teki patlamadan sonra diğer ülkelerden olduğu gibi Fransa’dan Türkiye’ye gelişlerde ilk başlarda hemen düşüş görüldüğünü aktaran Gümüşeli, ancak bunun etkisinin kısa sürdüğünü talebin normal seyrine döndüğünü belirtti.

‘GREVLER ARTIK ESKİSİ GİBİ DEĞİL’

Tolga Gümüşeli, Air France’de grevlerin nasıl gittiği konusunda sorumuzu ise şöyle yanıtladı: “Fransa grevleriyle ünlü. Kültürlerinde olan bir şey. Bizde de oluyor tabii ki. Ama çok sık değil. Eylül 2013’den beri büyük bir grev yaşamadık. Zamanla grev yönetimini de öğreniyoruz. On yıl önce grev olunca sistem çökerdi. Beş yıl önce yeni bir kanun çıktı. Greve gidecek olan insanların 48 saat önceden bunu bildirmesi gerekiyor. Dolayısıyla hangi çalışanın greve gittiğini biliyoruz. Ona göre planlama yapılıyor. Artık yolculara da böyle bir durumda uygun alternatifler sunabiliyoruz. Eskisi gibi değil. Artık grevlerin etkisi çok minimal oluyor.”

Hanife Baş-Milliyet

 
HAVAALANI SAHİBİ GÖZALTINDA
 
MOTORUNDA YANGIN ÇIKTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BRUNEİ’YE GİTMEK DAHA KOLAY OLACAK
Türk Hava Yolları ve Royal Brunei Havayolları Ortak Uçuşlara başlayacak
SÜREÇ DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLDİ
THY yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı ilanında süreç değişikliğine gitti
İSTANBUL’A ‘RÜYA UÇAK’LA UÇACAK
Suudi Arabistan Havayolları Saudia, İstanbul’a her gün rüya uçak olarak ...
 
410 MİLYONLUK ZARARIN NEDENLERİ
Türk Hava Yolları 2015'te 410 milyon lira zarar etti
SIVI TARAYICILAR GELİYOR
Patlayıcı haline getirilebilir diye kısıtlanan uçakların içerisine sıvı ...
AYIN İSTASYONU AHL SEÇİLDİ
Çelebi Hava Servisi İstanbul Atatürk Havalimanı istasyonu, 2016’nın Ocak ...
 
SAO PAOLO UÇAĞINDA BOMBA NOTU
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Sao Paolo seferini yapmaya hazırlanan uçağında ...
HAVACILIKTA GELECEK SİZİNLE GELECEK
İbrahim Köktener yazdı...
SHGM UÇAK SAYISINI AÇIKLADI
Türkiye'deki uçak sayısı 494'e ulaştı
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
13 / 18 °C 14 / 15 °C 14 / 16 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kaza
  •kabin memuru
  •bilet
  •Katar Havayolları
  •helikopter