iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
24 Ekim 2019 Perşembe - 09:58

KURUMSAL GEZİLERDE ENDONEZYA ROTASI

Kurumsal gezilerde Tayland, Dubai, Ukrayna, Moldova ve Beyaz Rusya gibi ülkelerin yanısıra Endonezya da yer almaya başladı

KURUMSAL GEZİLERDE ENDONEZYA ROTASI
Losev-1

Kurumsal şirketler yıl boyunca dünyanın değişik coğrafyalarına motivasyon gezileri düzenliyor. Kimileri bayilerini, kimisi yöneticilerini, bazıları ise eğitim amaçlı dünyanın farklı ülkelerinde, sıra dışı tecrübeler yaşatmanın peşindeler. Tüm bu çabalar, çalışanlarına-bayilerine bir motivasyon yaşatmanın yanı sıra bir arada olarak ilişki geliştirme amaçlı planlanan etkinlikler. M.I.C.E etkinlikleri olarak ifade edilen bu gezilerde, yıllardır Tayland, Dubai, Ukrayna, Moldova ve Beyaz Rusya’ya yapılan standart geziler ön plandaydı. Son yıllarda ise kurumsal şirketler, fiyatlarının ekonomik olması, farklı bir kültürle buluşma ve yaşanabilecek sıra dışı birçok etkinliği olması nedeniyle Endonezya’ya ilgi göstermeye başladılar.

Türkiye’nin önde gelen DMC şirketlerinden biri olan SKYhub’ın Outbound Grup Müdürü Orhan Durmuş, “70 ülkede 276 ofisimiz ile yıllardır kurumsal şirketlerin organizasyonlarını yapıyoruz. En güçlü ofislerimizden biri de Bali’de. Dolayısıyla Bali’de nerelere gidilir, neler yapılır, hangi deneyimler yaşanmalı gibi oldukça detaylı bilgilere sahip bir ekibimiz var. Kurumsal şirketlerin veya seyahat sever tatilcilerin Bali’de bulunacakları süre boyunca, neler yapabileceklerine veya yapmamaları gerektiğini SKYhub’ın deneyimli Bali ekibinden öğrenebiliyorlar. Qatar Airways ile sene başında gerçekleştirdiğimiz özel anlaşma ile Bali destinasyonu için maliyetlerimizi daha da düşürerek geçen yıla kıyasla, 2019’da kişi sayıları bazında Endonezya satışlarımızı yüzde 40 artırdık ve her geçen dönem yeni taleplerin de gelişi bizi memnun ediyor.” dedi.

1 – Pirinç Tarlaları

Bali’nin Ubud bölgesinde yer alan Pirinç Tarlaları, Bali deyince ilk akla gelen yerlerden biri. Adanın ana besin kaynağının pirinç olduğu düşünülünce, Bali’de çok fazla pirinç tarlası olduğunu söyleyebilmek mümkün. Tabi onca pirinç tarlası arasından en ünlüleri ise merdiven şeklinde bir vadi görünümünde olan ve UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde yer alan Tegallang ve Jatiluwih Pirinç Terasları. Turistik açıdan çok fazla ilgi gören noktalar olduğundan bir hayli kalabalık olduğunu hatırlatmakta fayda var. Dolayısıyla pirinç tarlalarını görmek için sabah saatlerini en ideal zaman dilimi. Burada dünyanın belki de hiçbir yerinde yaşamadığınız sıra dışı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

2 – Orman Manzaralı Sonsuzluk Havuzlu Oteller

Instagram sağ olsun, o enfes orman manzaralı sonsuzluk havuzlarını Bali-Ubud bölgesine gitmeden de görebildik. Bu havuzların çoğu resort otellerin bünyesinde bulunuyor. Bali’nin pek çok bölgesinde bu otel ve havuzlardan bulmak mümkün ancak en güzelleri yine Ubud bölgesinde yer alıyor. SKYhub tarafından hazırlanan Bali turunda, bu otellerin hangileri olduğuna ayrıntılı bir şekilde yer veriliyor. Eğer bütçeniz bu otellerde kalmaya el vermiyorsa, Ubud’ta yer alan Jungle Fish Beach’te, orman manzaralı bir sonsuzluk havuzu da yer alıyor.

3 – Lempuyang Tapınağı

Instagram sayesinde ünlü olan bir başka nokta da Lempuyang Tapınağı. Bali’nin en kutsal yerlerinden biri olan tapınağa girilemiyor. Ancak görkemli kapısında fotoğraf çektirmek, son dönemlerde Bali’de yapılan en çılgın turistik aktivitelerden biri haline gelmiş durumda. SKYhub’ın Bali ofisinin paylaştığı bilgiye göre, aslında eskiden tapınak turistik ziyaretlere açıkmış ancak turistlerin böylesine kutsal bir yerde uygunsuz davranışlar sergilemelerinden dolayı, turistlerin tapınağa girmesini yasaklamak durumunda kalmışlar. Fotoğraf çektirmek adına uzun kuyruklar beklememek için sabahın erken saatlerinde gitmenizde fayda var.

4 – Nusa Penida Adası

Bali’ye yakın küçük bir ada olan Nusa Penida Adası, gerçekten cennetin yeryüzünde şekil bulmuş hali gibi. El değmemiş doğası ve plajları ile gerçekten de efsane güzellikte bir yer. Bali’de daha az turistik ama muhteşem güzellikte bir yer arıyorsanız Nusa Penida Adası’nı mutlaka rotanıza dahil etmenizi öneriyoruz. Nusa Peruda, dalış yapmak ve büyük deniz canlılarını gözlemlemek için de ideal yerler arasında bulunuyor.

5 – Pura Ulun Danu Beratan Tapınağı

Bali’nin en güzel manzaralarına ev sahipliği yapan Ulun Danu, Bratan Gölü kenarında bulunuyor. Pura Bratan ismiyle de anılan tapınak, yüzyıllar önce Balililerin dağlardan gelen kaynak sularının daha alçak bölgelere ulaşabilmesi için kurdukları ve bugün hala kullanılan sistemin kontrolünü sağladıkları su tapınaklarından biri.

6 – Bali Şelaleleri

SKYhub’ın Bali ofisinin tavsiyesine göre Bali şelalelerinin serin sularında yüzmek, Bali’de yapılacak aktivitelerin başında geliyor. Sayısız şelaleye ev sahipliği yapan Bali’de en popüler şelaleler ise Aling Aling, Git Git, Sekumpul, Tukad, Cepung, Banyumala, Tegenungan. Ama sayılı zaman diliminde tüm bu şelaleleri görmek gibi bir durum söz konusu olmayabilir. Bu saydıklarımızdan 1-2 tanesini görmeniz yeterli olacaktır.

7 – Bali Salıncakları

Eğlenceli ama azıcık korkutucu bir aktivite olduğunu belirtmekle beraber, Bali salıncakları kesinlikle Bali’nin olmazsa olmazlarından biri artık. Instagram’da sürekli gördüğümüz bu salıncaklar, uzun iplerden oluşan ilkel türde salıncaklardan meydana geliyorlar. Hangi manzaraya karşı sallanacağınız tamamen size kalmış. Salıncaklarda tam teşekküllü bir güvenlik önemi yok, yalnızca sizi tutan bir koşum takımı var. En ünlü iki salıncak ise Tegallang Pirinç Tarlası’ndaki ve Wanagari Road Selfie Parkı’ndakiler.

8 – Maymun Ormanı

Maymun Ormanı (Monkey Forest), Bali’nin Ubud bölgesinin ortasında, içinde 3 tapınağın bulunduğu ve 1000 maymunun yaşadığı kutsal bir yer olarak ön plana çıkıyor. Herkes buraya maymunları görmek için gidiyor ancak tapınakların da kesinlikle görülmeye değer olduğunu söyleyebiliriz. Maymunlara çok yüz verir ve onları beslemeye kalkarsanız bir süre sonra size rahat vermeyeceklerdir. Bunun yanı sıra maymunlarla göz göze gelmemeye de özen gösterilmeli, zira bunu agresif bir davranış olarak algılayıp saldırabiliyorlar. Aksesuarlara da dikkat, çalabiliyorlar. Yani maymunların tatlılığına pek kanmamak gerekiyor anlayacağınız.

9 – Bali Masajı

Bali seyahatiniz sona ermeden önce tüm yorgunluğunuzu atmanın en güzel yollarından biri de masaj yaptırmak. Şu an masajı dünyaca ünlü bir bölgedesiniz! Bali’de en kalitesiz diyebileceğimiz yerde bile 5-7 Dolar aralığında harika bir Bali masajı yaptırabilirsiniz. Tabi lüks SPA merkezleri de mevcut ki biraz daha ruhunuz okşansın isterseniz, sokak aralarındaki SPA’lardan ziyade, lüks SPA’ları tercih etmenizi öneririz. Masaj kalitesi olarak ise ikisinin pek bir farkı olmadığını belirtmek isteriz.

Kaynak : www.skyhub.com.tr

 
TURKISH CARGO'DAN 2 YENİ HAT
 
HAVA TAKSİ RİSK OLUŞTURUR MU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KIŞ TATİLİ İÇİN BİR ROTA: DUBAİ
Bu kış tatilinde, ailece Dubai’yi keşfedin ve şehrin sunduğu birçok aktivitenin tadını çıkarın
THY İLE HERGÜN ZANZİBAR
THY, Zanzibar’a direkt sefer düzenleyen tek Avrupa tarifeli Havayolu olarak ...
EMIRATES BİLETİNE BEDAVA SU PARKI
Emirates’ten Dubai Bileti alanlar Atlantis Aquaventure & The Lost Chambers ...
 
THY'DEN AVRUPA VE BALKANLAR FIRSATI
Türk Hava Yolları’ndan Doğu Avrupa ve Balkanlar’a seyahat edecek olan ...
SUNEXPRESS KIŞ TARİFESİNİ AÇIKLADI
SunExpress 2019/20 kış uçuş programını açıkladı
THY'DEN VİETNAM'A DİREKT UÇUŞLAR
Türk Hava Yolları, Vietnam’ın Hanoi ve Ho Chi Minh şehirlerine direkt uçacak
 
THY'DEN ÖZEL "GÜNEY AVRUPA" FIRSATI
Türk Hava Yolları’ndan Güney Avrupa’ya seyahat edecek yolcularına özel fırsat
EMIRATES'TEN "SONBAHAR" FIRSATLARI
Emirates Havayolu, 9-22 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul Sabiha ...
THY'NİN YENİ UÇUŞ NOKTALARI
Türk Hava Yolları, Amerika Kıtası’nın önemli şehirleri Mexico City ve Cancun’u uçuş ağına ekledi
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 19 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •kriz
  •turist
  •uçak
  •Baykar