iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
1 Şubat 2016 Pazartesi - 12:51

LATİN AMERİKA’YA DİREKT UÇACAK

Airplus, Nisan ayından itibaren İstanbul’dan Venezuela ve Küba uçuşlarına başlıyor

LATİN AMERİKA’YA DİREKT UÇACAK
Losev-1

AirPlus, Nisan ayı başında Latin Amerika ülkelerinden Venezuela ve Küba'ya direkt uçuş planlıyor. Uçuşlar İstanbul-Karakas- Havana ve dönüş şeklinde olacak. Yapılması planlan uçuşlar için taraflar İstanbul'da bir otelde bir araya geldi. Toplantıya AirPlus Aviation Genel Müdürü Murat Pura, Türkiye Küba konsolosu Abel Martinez Grandio, Küba Türkiye Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Küba – İtalya ve Türkiye Ticaret Ataşesi Aleido Costellanos, Venezüella Devlet Havayolu Conviasa’nın üst düzey yetkililer, Amilton Ramos ve Rodrigo Castillo Oviedo katıldı. Toplantıda Latin Amerika ülkelerinden Venezuela ve Küba'ya yapılması düşünülen uçuş hakkında bilgiler paylaşıldı.

2 Nisan’da uçuşlar başlayacak

Toplantıda konuşan AirPlus CEO'su Murat Pura, 1984 yılında kurulan AirPlus’ın 30 yılı aşkın geçmişe sahip bir havayolu şirketi olduğunu söyledi. Pura, “3 yıl önce Venezüella’nın havayolu şirketi olan Conviasa ile joint venture (ortak girişim) anlaşması için çalışmalara başlandı. 3 yıl süren çalışmalarımız sonucunda 2 Nisan 2016’da ilk seferimizi gerçekleştireceğiz ” dedi.

10 Milyon Doların üzerinde yatırım yapıldı

AirPlus CEO'su Pura, bugüne kadar yapılan yatırımların yaklaşık 10 milyon doları bulduğunu belirterek, “2 Nisan’da başlayacak olan uçuşlarımız için Airbus’tan 3 adet A340-500 tipi uçak kiraladık. Ayrıca şirket olarak 2019 yılında A330-NEO tipi 2 adet uçak satın alımı için gerekli anlaşmalarımızı da yaptık. Uçaklarımızı teslim alana kadar Airbus’tan kiralanan 3 adet A340-500’lerle uçuşlarımızı gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Kullanılacak uçaklar hakkında bilgi veren AirPlus CEO’SU Pura, ilk seferi yapacakları A 340-500 tipi uçakların bugüne kadar Türkiye’de kullanılmayan uçak tipleri olduğunu söyledi. Pura, sözlerine şöyle devam etti:  “Bu uçaklar, en yeni ve modern tekniklere sahip, dünyadaki en uzun yol uçakları olarak biliniyor. Uçaklar; 12 adet first class, 42 adet business class, 206 adet economic class koltuğa ve 20-25 tonluk kargo kapasitesine sahip. Dünyada teknik olarak en kabul edilir uzun yol uçakları da diyebiliriz. Bu uçakların en büyük gideri 4 motorlu olmalarından ötürü yakıt ihtiyacının fazla olması. AirPlus olarak bizim bu noktadaki avantajımız; Venezüella’nın Devlet Havayolları olan Conviasa ile birlikte çalışıyor olmamız. Çünkü Conviasa aynı zamanda Karakas’ta uçaklara gerekli olan yakıtları da üstleniyor. Yakıtları daha ucuz alabildiğimizden, maliyet farkı oluşmayacak. Böylelikle rekabet haklarımız halen elimizde kalıyor. Tabii asıl hedefimiz, 2019 yılında Airbus’tan satın alacağımız; daha kaliteli ve daha yeni teknolojiye sahip A330 NEO tipi uçaklarla uçuşlarımızı gerçekleştirmek.’’

Uçuşlar haftada 2 kez planlanıyor

Haftada 2 kez uçuş olacağı bilgisini veren CEO Pura,''2 Nisan 2016 itibariyle; haftada iki kez; Karakas- İstanbul – Karakas, haftada iki kez de Karakas-Havana-İstanbul-İstanbul-Karakas ile toplamda 4 seferle uçuşlarımız olacak. Bunun yanı sıra AirPlus Karakas- Roma-Karakas ve Karakas-Basel-Karakas hatlarını da açıyor. Bir Türk şirketi olarak, Karakas-Madrid-Karakas,  Karakas-Buenos Aires-Karakas uçuşlarını biz yapıyoruz. Bundan sonraki beklentimiz, yalnızca Türkiye geliş gidişleri değil, global anlamda bir çok ülkeye uçuşlar gerçekleştirmek yönünde. Conviasa ile ilişkimizi bir başlangıç olarak görüyoruz. İleride Afrika’ya ya da Güney Amerika’da başka ülkelere de hizmet vermek istiyoruz. Yeni bir istihdam sağlıyoruz. 2 uçağa alınacak personel sayısı 250-270 civarında olacak. Uçak sayımızın üçe çıkmasıyla beraber yaklaşık 400 personel istihdamı oluşacak. AirPlus olarak hem şirketimiz hem de ülkemiz adına başarılı olmayı diliyoruz” diye konuştu.

Toplantıya katılan Küba Türkiye Büyükelçisi, Alberto Gonzalez Casals, 'Küba’da ve Türkiye’de bu uçuşa ilişkin çok büyük bir beklenti vardı. Çünkü bu uçuş Küba ve Türkiye arasındaki ilişkiler açısından önem arz ediyor'' dedi.

Küba – İtalya ve Türkiye Ticaret Ataşesi Aleido Costellanos ise Küba Turizm Bakanlığı olarak İstanbul-Havana, Havana-Karakas destinasyonunda gerçekleştirilecek olan bu uçuştan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Costellanos, bu sayede Küba’yı ziyaret edecek olan turistlerin sayısının artacağını, bu nedenle direkt seferlerle gerçekleştirilecek olan bu uçuşla yakından ilgilendiğini sözlerine ekledi.

Venezüella Devlet Havayolu Conviasa’nın üst düzey yetkililerinden Amilton Ramos da ''3 ulus için de çok önemli bir gün. Bugün burada duyurduğumuz proje ile bu 3 ulusun bir araya gelmesine önayak oluyoruz. Türkiye, Küba ve Venezuela için önemli olan bu günün bir parçası olmaktan dolayı Conviasa olarak büyük bir onur duyuyoruz'' dedi.

Venezüella Devlet Havayolu Conviasa’nın üst düzey yetkililerinden Rodrigo Castillo Oviedo, İstanbul’dan Karakas’a ve Küba’ya haftada 2 kez gerçekleştirilecek olan uçuşun başlangıcını kutlamak üzere buradayız. Bu uçuşlarda 204 ekonomi sınıfı, 12 first class ve 42 business class yolcusu seyahat edebilecek'' dedi.

 

 
İLK GENİŞ ALAN GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİ
 
AHL GÜMRÜĞÜ'NDE KAN BAĞIŞI KAMPANYASI
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
il 2 Şubat 2016 Salı 14:54

hayirli olsun buyuk basari

Yorumu oyla      0      0  
Özkan Uzunsarı 1 Şubat 2016 Pazartesi 18:32

Hayırlı olsun, bir ihtiyaçtır Yolculara büyük kolaylık

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'DE BU YIL HEDEF 72 MİLYON YOLCU
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "62 milyon yolcu ...
İLK TERMİNAL THY’NİN OLACAK
İlker Aycı, 3. Havalimanı'nda ikinci faza geçildiğinde ilk terminalin THY’ye bırakılacağını söyledi
"LODOS" KAYNAKLI KAPASİTE AZALTILDI
THY İstanbul'da beklenen şiddetli lodos nedeniyle yarın yapılacak seferlerden ...
 
AYJET 51. DÖNEM MEZUNLARINI UĞURLADI
Türkiye’nin lider pilot okulu Ayjet’in 51. dönem mezunları diplomalarını aldı.
KIŞ OPERASYONLARI
Engin Aksüt yazdı...
BOEING 737 MAX’IN İLK ‘TAKE OFF’U
Boeing 737 MAX uçağı ilk iniş ve kalkışını yaptı. İşte uçağın ilk take ...
 
YOLCULAR KARIŞTI
Türk Hava Yolları'nın Kayseri ve Isparta seferlerini yapacak uçaklarının ...
HATAY-KKTC SEFERLERİ BAŞLIYOR
Atlasglobal, Türkiye’de tam 5 şehirden Kıbrıs’a direkt uçuyor
HAVADA ABD İLE STRATEJİK ORTAKLIK
THY ile Boeing alıcı-satıcı ilişkisinin dışına çıkıyor. İki şirket havacılık ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •kaza
  •Delta Airlines
  •karantina
  •Antalya