iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
22 Mart 2012 Perşembe - 11:16

LUFTHANSA'DAN YAZ SEFERLERİ

Lufthansa, haziran ayından itibaren Berlin BER havalimanında haftada 1.000’in üzerinde kalkış ve iniş gerçekleştirecek. Yaz tarifesi yeni turistik varış noktalarını da içeriyor

LUFTHANSA DAN YAZ SEFERLERİ
19 Mayis

Lufthansa yeni yaz tarifesiyle birlikte Berlin uçuşlarının ve  yaz aylarında tercih edilen  Avrupa tatil merkezlerine yönelik  seferlerinin kapsamını genişletiyor.  Uzun menzilli uçuş ağı kapsamında ise Çin Halk Cumhuriyeti’ne  yeni  bir bağlantı sunulurken, dünyanın en fazla nüfus yoğunluğuna sahip Asya ülkesinde iki yeni varış noktası daha sefer ağına dahil ediliyor.  Lufthansa müşterileri yine  zengin uçuş seçeneklerinden yararlanma olanağı bulacaklar.  Lufthansa yeni yaz tarifesinde 83 ülkede 216 noktaya  (Geçtiğimiz yıl: 84 ülkede 211 varış noktası) uçuş olanağı sunacak. Deutsche Lufthansa AG yönetim kurulu üyesi Jens Bischof haziran ayından itibaren Berlin’de haftada 1.000’in üzerinde iniş ve kalkış gerçekleştireceklerini ve böylelikle direkt uçuşlarının sayısını belirgin şekilde artıracaklarını belirtiyor. Yaz tarifesi 25 Mart Cumartesi yürürlüğe girerek, 27 Ekim 2012 Cumartesi gününe kadar geçerli olacak. 

Başkent havalimanı Berlin BER seferleri dört kat artıyor

Alman havayolu şirketi 3 Haziran 2012 tarihinden itibaren Berlin’de yepyeni bir dönem başlatıyor: Başkent çıkışlı veya başkent yönündeki uçuşlara 28 direkt Lufthansa seferi eklenmiş olacak. Böylelikle halen 11 hattı kapsayan uçuş ağı 39’a yükselmiş olacak.  Yeni seferlerin 26’sı Avrupa kentlerine, 2’si ise Berlin’den Yakındoğu ülkelerine düzenlenecek.  Berlin yolcuları, Lufthansa Şirketler Grubu bünyesindeki havayolu şirketleri veya Star Alliance üyesi havayolu şirketleriyle yeni Berlin havalimanından Avrupa, Yakındoğu ve Kuzey Amerika’da 50 varış noktasına aktarmasız rahat ve hızlı ulaşım olanağı elde edecekler.  Böylelikle Berlin uçuşlarının sayısı –eskiye kıyasla- dört kat, sunulan koltuk kapasitesi ise yüzde 40’ın üzerinde artış gösterecek. Yolcuların en fazla tercih ettikleri en önemli Avrupa metropollerine yönelik direkt seferlerin sayısı da artırılacak ve çoğu kez sabah gidiş ve akşam dönüş olanağı sunulacak. Şimdiye kadar Berlin’den direkt sefer düzenlenmemiş olan yeni Lufthansa varış noktaları arasında Valencia, Bologna, Birmingham ve Beirut da yer alıyor. Lufthansa ayrıca Berlin piyasasına özel yeni bir fiyat sistemi uygulamaya koyuyor: Berlin ve Avrupa kentleri arasındaki tüm Lufthansa uçuşları için fiyatlar 49.- Euro’ dan (tek yön) başlıyor. Tüm uçuşlar Business ve Economy olmak üzere iki farklı sınıfı içerecek.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde iki yeni varış noktası

Yaz tarifesiyle birlikte Çin’in kuzeydoğusunda yer alan Shenyang kentine yine sefer başlatılırken, doğu kıyısında bulunan Qingdao (Tsingtao) kenti de ilk kez Lufthansa sefer ağına dahil ediliyor. Böylelikle Lufthansa ülke pazarındaki varlığını  alansal açıdan genişletmiş olacak. Peking kentinden yaklaşık 700 kilometre  uzaklıkta yer alan birkaç milyon nüfuslu Shengyang ülkenin en büyük sanayi bölgelerinden birini oluşturuyor.  Kentin ekonomik yapısında otomotiv ve uçak üretiminin yanısıra kimya sanayi ve bilişim sektörü belirleyici rol oynuyor. Yaklaşık dokuz milyon nüfuslu Qingdao kenti ise petro-kimya sanayi  ve Çin’in doğusundaki Shangdong yarımadasının deniz taşımacılığı açısından büyük önem taşıyan limanıyla önemli rol oynuyor.  Liman Çin Halk Cumhuriyeti’nin üçüncü büyük limanını, dünyanın ise dokuzuncu büyük limanını oluşturuyor. Kent aynı zamanda Çin’in en önemli plajlarından birine sahip bulunuyor.

Turistik uçuş ağı yeniden genişletiliyor

Önümüzdeki yaz tarifesinde tercih edilen tatil merkezlerine yönelik uçuşların sayısı da artırılıyor. Lufthansa “tatil seçeneklerini” dört yeni varış noktasıyla belirgin şekilde genişletecek ve ilk kez cazip yaz tatili merkezleri Knock/İrlanda, Montpellier/Fransa, Odessa/Ukrayna ve Pula/Hırvatistan kentlerine sefer başlatacak. Tatil amacıyla yolculuk edecek olanlar ise Avrupa’nın gözde tatil kentlerine düzenlenecek sezonluk yeni uçuşlardan yararlanabilecekler: Nitekim yeni tarifede Düsseldorf çıkışlı 17 , Hamburg çıkışlı 6, Münih çıkışlı 18 ve Frankfurt çıkışlı 16 yeni uçuş sunuluyor. Jens Bischof yılın “en güzel ayları “ için Lufthansa’nın deniz kenarına veya dağlara giderken güvenilirlik, kapsamlı hizmet ve dolayısıyla dinlenme olanağı sunacağını belirtiyor ve  Lufthansa’nın  Akdeniz kıyılarındaki  29 varış noktasının adeta bir inci kolye gibi dizildiğini ekliyor. Jens Bischof ayrıca Kuzey Denizi veya Atlantik sahilindeki cazip tatil merkezlerine de en kısa sürede doğrudan ulaşım olanağı sunduklarını, bunların yanısıra Avrupa’nın en cazip  metropollerine –çoğu kez – günde birkaç kez düzenledikleri seferlerin  şehir gezisini tercih edecek yolcular için ideal bağlantı sunduğunu ekliyor.

Lufthansa ekonomik nedenlere dayalı olarak geçtiğimiz aylar içinde Guangzhou/Çin, Kalküta ve Hyderabad/Hindistan, Klagenfurt/Avusturya, Calgary/Kanada ve Bursa/Türkiye seferlerini iptal etmişti.  Alternatif olarak Calgary uçuşları Air Canada     tarafından düzenleniyor.

Lufthansa Şirketler Grubu bünyesindeki havayolu şirketleri –Lufthansa, Austrian; Brussels ve SWISS – Brüksel, Düsseldorf, Frankfurt, Münih, Viyana ve Zürih’teki merkezlerinden dört kıtada 105 ülkede 283 noktaya uçuş düzenliyor ve ortak seferlerle karşılıklı olarak birbirlerinin sefer ağına tamamlayıcı destek veriyorlar.

 
HAVALİMANI KARDEŞLİĞİ
 
SABİHA GÖKÇEN ANILDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVALİMANI KARDEŞLİĞİ
Şehir kardeşliğinden sonra artık moda havalimanı kardeşliği. Litvanya’nın ...
ISPARTA KAZASINDA YENİ GELİŞME
Isparta'da 30 Kasım 2007'de meydana gelen ve 57 kişinin öldüğü uçak kazasında ...
ABD EARHART’I ARIYOR
ABD, 75 yıl önce kaybolan havacı Earhart'ı arıyor
 
'KANATTA DELİK VAR'
Moskova’dan kalkışa hazırlanan Transaero uçağının kanatlarından birinde ...
AWACS ENAYİLİĞİ...
Milliyet Gazetesi yazarı Melih Aşık Boeing firmasına 1.5 milyar dolar ...
BOEING 737'LERDE KORKUTAN ŞÜPHE
Dünyanın en çok satılan uçaklarından biri olan Boeing 737'lerin 120 bin ...
 
HAVADA ZARAR BEKLENTİSİ
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Avrupalı havayolu şirketlerinin ...
AHL SINIRLARI ZORLUYOR
Atatürk Havalimanı 'haftalık uçuş'ta JFK'yi bile geçti
IATA UYARDI
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Avrupalı havayolu şirketlerinin ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
SELAHATTİN BİLGEN AÇIKLADI
HELİKOPTERİ ACİL İNİŞ YAPTI
‘AEROSHARK' İLE TASARRUF
VİZE İŞLEMLERİ DIŞİŞLERİ VAKFI'NA
SAĞ MOTORDA YANGIN ÇIKTI
MÜNİH'TE 60 SEFER İPTAL EDİLDİ
VİZE REDDİNDE ÇİN GERİDE KALDI
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
15 / 20 °C 14 / 22 °C 14 / 23 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •Rusya
  •uçak
  •Baykar
  •Temel Kotil