iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
30 Temmuz 2013 Salı - 15:35

LUFTHANSA’DAN AİLELERE ÖNCELİK

Yaz tatil sezonu tüm hızıyla devam ederken Lufthansa, Frankfurt ve Münih Havalimanları’nda “Aile Check-in Kontuarları” ile ailelere yönelik benzersiz hizmetler sunuyor

LUFTHANSA’DAN AİLELERE ÖNCELİK
Losev-1

Sevimli ayıcıklara “Teddy Biniş Kartı” veriliyor, Disney’in yeni filmi “Uçaklar” ile 10.000 metrede sinema keyfi,  Çocuklara yönelik özel hizmetlerin 45. yılı kutlanıyor. Yaz tatil sezonu tüm hızıyla devam ederken Lufthansa, Frankfurt ve Münih Havalimanları’nda “Aile Check-in Kontuarları” ile bir kez daha ailelere yönelik benzersiz hizmetler sunuyor. Şirket, uçakta çocuklar için daha geniş yemek seçenekleri, atıştırmalar, oyunlar ve genç yolcuların bayılacağı küçük hatıralar sunuyor. 

Lufthansa Güneydoğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Satış ve Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Carsten Schaeffer, yenilikleri şu sözlerle açıkladı:

 “Avrupa’nın aile hava yolu şirketi olarak Lufthansa, küçük çocuklarla yolculuğun bu yaz stressiz geçmesi için alandaki merkezlerde sadece ailelere yönelik check-in kontuarları hazırladı. Check-in süreci stresten uzak bir ortamda, rahat ve herkes için keyifli geçecek. Esas eğlence ise uçakta yeni oyunlar, yemekler ve etkinliklerle başlayacak. En uzun yolculuk bile böylece unutulmaz bir anıya dönüşecektir”.

Yeni Aile Check-in Kontuarlarında Lu & Cosmo karşılıyor

0 - 12 yaş arası çocuklarla seyahat eden ailelere yönelik “Aile Check-in Kontuarları” Frankfurt ve Münih Havalimanları’nda kolay ulaşılır noktalarda bulunuyor. “En küçükleriniz en büyük misafirlerimizdir” şiarıyla check-in işlemlerinin yapıldığı kontuarları bulmak, çocuklar ve büyükler için çok kolay. Çocuklu ailelere hitap eden bir tasarımla hazırlanmış olan bu alanlarda kontuarlara giden yol uçak pisti görünümünde. Yol kenarındaki monitörlerde “Lu” & “Cosmo” en küçük yolcuları karşılıyorlar. Lu ve küçük dostu Cosmo, Lufthansa’nın iki maskotu. Bu iki dost dünyayı dolaşırken çok eğlenirler ve birçok macerayı birlikte yaşarlar.

Teddy’lere ilk kez biniş kartı veriliyor

Sevimli ayıcık ve diğer tüylü oyuncaklar da kendilerine ait “Teddy biniş kartı” ile uçakta yerlerini alıyorlar. Aile kontuarlarındaki Lufthansa görevlileri biniş kartları verip koltuk rezervasyonlarını not ederken, çocukların sevimli ayıcıklarına ve tüylü oyuncaklarına da özel biniş kartı veriyorlar. Bu noktalarda hazır bulunan “aile rehberleri” ise ailelere, çocuk oyun alanları ve bebek bezi değiştirme yerleri, çocuklara uygun restoranlar, eczaneler, süpermarketler, seyir terası ve havaalanındaki alışveriş imkanları ve indirim kuponları hakkında bilgi veriyorlar.

Küçük yolcular için seyir defteri geri dönüyor

Bir efsane kabine geri dönüyor: kabin görevlileri küçük yolculara her uçuşta yeni bir seyir defteri dağıtacaklar. Çocuklar biniş kartı üzerindeki bilgileri seyir defterine yazarak her uçuşta kabin görevlilerine imzalatabilirler. Çocuklar tüm uçak yolculuklarının bilgilerini tek tek bu deftere kaydedebilirler. 12. uçuştan sonra kaptanın imzasıyla çocuklar tarafından çok beğenilen Genç Pilot Sertifikasını almaya hak kazanacaklar.

Sağlıklı ve eğlenceli yeni yemekler

En küçük yolculara gösterilen özel ilgi biniş kapısında sona ermiyor. Özellikle Lufthansa’nın uzun mesafe uçuşlarında çocuklar için hazırlanan program artık çok daha eğlenceli. Boyama kitapları, yap-bozlar ve iştahlarını açacak resimli menü kitapçıkları çocukları bekliyor. Daha sonra uçakta verilen yemekleri evde pişirmek mümkün, çünkü yemek tarifleri de menü ile birlikte verilecek. Lufthansa şefleri tarafından hazırlanan yemekler küçük yolcuların ağzını sulandıracak nitelikte olup, sağlıklı ve dengeli beslenme ilkelerine göre hazırlanıyorlar. Örneğin, çocuk menülerinde mümkün olduğunca az şeker kullanılıp tatlandırıcı olarak bal tercih ediliyor. Yine zeytinyağı gibi kaliteli yağlar azaltılmış miktarlarda kullanılıyor.

Ekim ayından itibaren 10.000 metrede Disney’in Uçaklar filmi gösterimde

Yenilikler bununla bitmiyor. Disney’in 3 boyutlu yeni filmi “Uçaklar” gösterime girmeden önce Lufthansa, büyük küçük, tüm yolcularına uçak seyahatinin hızla geçmesini sağlayacak bir dizi yeni hizmetler sunuyor. “Uçaklar” filmi, 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren Lufthansa’nın uzun mesafe uçuşlarda kabin içi eğlence sistemi Medya Dünyası’nda yerini alacak. “Uçaklar” filminin başkahramanı küçük pervaneli uçak Dusty, dünyanın en meşhur uçak yarışına katılmak istiyor, ancak yükseklik korkusu var. “Arabalar” filminin başarısına dayanan film, yolcuları yarış boyunca dünyanın heyecan verici 7 ülkesine ABD, İzlanda, Almanya, Hindistan, Çin, Nepal ve Meksika’ya götürüyor. First Class ve Business Class lounge’larında JetFriends çocuk lounge’ını ziyaret eden çocuklar veya tek başına seyahat eden çocukların bulunduğu özel nezaret alanlarına giden çocuklar, uçağa binmeden önce “Uçaklar” filminin sevimli oyuncakları ve yap-bozları ile oynayabilecekler.

JetFriends – En küçük yolcular için özel bir Sık Uçan Yolcular programı

Seyahat etmeyi seven çocuklar, geleceğin pilotları veya sadece oyun oynamayı ve eğlenmeyi seven çocuklar ve gençler ücretsiz JetFriends kulübüne üye olabiliyorlar. Havacılık dünyasını ve Lufthansa’nın sahne arkasını tanıtan programda aynı zamanda yarışmalar düzenleniyor. 2 - 17 yaş arası çocuk ve gençlerin üye olduğu JetFriends programına katılanlar otomatik olarak Miles&More programına da üye olup ödül mil puanı kazanıyorlar.  Ve bu miller, JetFriends kulübü üyeliği boyunca geçerliliklerini koruyor.

45 yıldan bu yana özel ihtiyaçları olan yolculara hizmet 

Lufthansa, yaz sezonu aile etkinlikleri dışında da, uzun yıllardan bu yana, çocuklu ailelere, engelli veya özel ihtiyaçları olan yolculara yıl boyunca hizmet verme geleneğine sahip. Lufthansa’nın bu özel hizmetlerine başladığı yıllarda, gazetecilerin buna Kırmızı Başlıklı Kız’dan esinlerek “Kırmızı Şapkalılar” diye adlandırdığı Lufthansa Özel Hizmetler Ekibi’nde yüzlerce görevli, tek başına seyahat eden çocuklara, engelli yolculara veya özel ihtiyaçları olan yolculara refakat ediyorlar. İlk kez Mayıs 1968’de verilen bu özel hizmeti Lufthansa gururla 45 yıldan bu yana arttırarak devam etmektedir.  6 Mayıs 1968’de Johannesburg’a hareket eden Boeing 707 uçağında bu hizmet verilirken de yine Mickey Mouse ve Disney önemli bir rol oynamıştı.

 
HAVACILIKTA KÖKLÜ DOSTLUK
 
THY'DEN KESİN SİPARİŞ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVACILIKTA KÖKLÜ DOSTLUK
Condor Havayolları ile Çelebi arasındaki işbirliği 20 yıla ulaştı
BU SUSKUNLUK VE KABULLENİŞLE NEREYE KADAR?
İbrahim Köktener yazdı: 3. havalimanı çevresindeki arsalar hangi kamu yararı için satın alındı?
HAVA KUVVETLERİNDE ‘İSTİFA’ DEPREMİ
Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı ve Hava Teknik Okullar ...
 
KALE 2014’DE JET MOTORU ÜRETECEK
Boeing ve Lockheed Martin'in birinci seviyede tedarikçisi konumundaki ...
İSRAİL’DEN THY’YE VERGİ DAVASI
Türk Hava Yolları, İsrail'de "vergi yolsuzluğu" davasıyla karşı karşıya. ...
MISIR’DAN TÜRK YOLCULARA VİZE DARBESİ
Mısır Hükümeti ülkeye giriş yapacak Türk yolculara Kahire Havalimanı dışında ...
 
“İHALELERİ ALIYORUZ AMA ZARAR EDİYORUZ”
Türkiye’nin önde gelen holdingleri arasında yer alan Limak Holding'in ...
TAV LA GUARDIA’YI YENİLEMEYE ADAY
TAV Havalimanları, Aeroports de Paris ve ABD'li dev yatırım bankası Goldman ...
TURKISH CARGO TAHRAN SEFERLERİ BAŞLIYOR
Turkish Cargo’nun Tahran (IKA) Kargo Seferleri haftalık 1 frekans olarak ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
15 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •American Airlines
  •turizm
  •karantina
  •Singapur Havayolları
  •DHMİ