iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
22 Mayıs 2014 Perşembe - 13:19

LUFTHANSA’DAN PREMIUM ECONOMY CLASS

Lufthansa, yeni Premium Economy Class sınıfını ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda tanıtılmasıyla bir sonraki adıma geçti. Bundan böyle Boeing 747-8 uçuşlarında yeni uçuş sınıfından bilet almak mümkün olacak

LUFTHANSA’DAN PREMIUM ECONOMY CLASS
Losev-1

Premium Economy Class, 10 Aralık tarihi itibariyle yeni Jumbo Jet’in bütün seferlerinde hizmete sunulacak. Sınıfın şimdilik hizmete sokulduğu destinasyonlar arasında Frankfurt çıkışlı gidiş-dönüş Buenos Aires, Şikago, Hongkong, Mexico City, Sao Paulo, Seoul, Pekin ve Washington D.C. seferleri bulunuyor.

Büyük olasılıkla Ocak 2015 sonu itibariyle yeni sınıf için hazır hale getirilmiş A340-600 tipi ilk uçaklar da Münih çıkışlı Hongkong, Şanghay ve Tokyo seferlerine başlayacaklar. Nisan sonu itibariyle de A380-800 Frankfurt’tan büyük ihtimalle Johannesburg, New York, Miami, Houston, San Francisco, Şanghay ve Singapur gibi destinasyonlara uçacak.

Lufthansa Havayolları Satış, Ürün ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Jens Bischof şöyle konuştu:

“Tanıtımından itibaren Premium Economy Class için çok fazla geri bildirim aldık, özellikle de bu yeni hizmetimizle ulaşmaya çalıştığımız yolcularımızdan. Bundan böyle Premium Economy ile yapılacak seyahatler çok daha erişebilir olacak; cazip fiyatlara yüzde 50’ye kadar daha fazla koltuk mesafesi ve daha şimdiden üst segmentte ye ralan bu ürün için alınmış bir ödül.“

Red Dot Ödülleri jürisinde yer alan tasarım uzmanları da,“Ürün Tasarımı 2014 jürisi Lufthansa’nın bu yeni ürününden o kadar etkilenmişti ki, tasarım yarışmasının kırk uzmandan oluşan jürisi Premium Economy ve Business Class koltuklarının her birine „uçak aksesuarları“ kategorisinde birer Red Dot vermeyi uygun gördü” değerlendirmesini yaptı.

Yarışma boyunca uluslararası tasarım uzmanları dünyanın 53 ülkesinden 4,815 başvuruyu değerlendirdiler. Uluslararası bir üne sahip ürün yarışmasının kapanışı 7 Temmuz 2014 tarihinde Almanya’nın Essen kentinde tertiplenecek resmi ödül töreniyle yapılacak.

Yeni koltukların tasarımı ve özellikleri, Lufthansa’nın daha önce de başarıyla yürüttüğü bir süreç olan, satış ortaklarıyla bir arada yolculara yönelik olarak yaptığı kapsamlı araştırmaların ve çalışmaların ürünü. Sadece bir yıl içinde uzun mesafe uçan 106 uçağın hepsindeki 3.600 koltuğun yenilenmesi ile yeni Premium Economy Class’ta her yıl 1,5 milyondan fazla yolcu olacağı tahmin ediliyor.

%50 daha fazla yer ve “Alman mühendisliği” 

Yeni koltuklar Kiel’deki müller/romca Industrial Design şirketiyle tasarlandı ve Konstanz Gölü yakınlarında koltuk üretim şirketi ZIM Flugsitz tarafından üretildi. Yeni koltuklar, uçak türüne göre 3 santimetreye kadar daha geniş ve yolculara daha çok özel alan sağlıyor; ayrıca her bir koltuğun kendine ait geniş bir kolçağı olması ve koltuklar arasında konsol olması sayesinde, yanlarda yaklaşık 10 santimetre daha fazla yer sağlıyor. Koltuklar arkaya doğru daha fazla yatırılabiliyor ve koltuklar arasındaki mesafe ciddi oranda artarak 38 inç veya 97,5 santimetre haline geldi. Bu sayede yolcuların, Economy Class‘a kıyasla yaklaşık %50 daha fazla yeri olabiliyor. Başlıklar istenen yüksekliğe ayarlanabiliyor ve başın daha konforlu olması ve daha çok desteklenebilmesi için başlığın kenarları kıvrılabiliyor. İkinci sıradan itibaren yüksekliği ayarlanabilir ayak destekleri ve (teknik nedenlerden dolayı) birinci sıradaki entegre ayak destekleri, yolcuların daha da rahat etmesini sağlıyor. Koltukların çevresinde bulunan şişe koyma yeri, elektrik prizi, yolcuların eşyalarını koyması için birçok bölüm gibi pratik özellikler sayesinde, daha hoş ve rahat şekilde seyahat edilebiliyor.

Premium Economy yolcuları için ek hizmetler

Her biri en fazla 23 kilogram olan iki parça bavula izin verilmesi sayesinde yolcular, Economy Class’a  kıyasla iki kat daha fazla bavulu ücret ödemeden yanlarında götürebilir. Yolcular, 25 Avro ödeyerek, yola çıkmadan önce Lufthansa Business Lounge’ların konforundan yararlanabilir. Gece seyahatleri sonunda ise 50 Avro ödeyerek Welcome Lounge’un duş ve zengin kahvaltı olanaklarından yararlanabilirler. Daha önce bu salonlar sadece statü müşterilerinin kullanımına açıktı ve bu salonlara ödeme yapılarak girilemiyordu. Check-in ve uçağa binişin yanı sıra, el bagajı konusundaki kurallar Economy Class ile aynı.

Premium Economy yolcuları uçuş sırasında da daha üstün hizmet alacaklar: bu yolculara uçağa bindiklerinde hoş geldiniz içeceği verilecek ve koltuklarında onlara özel şişe su ve içinde pratik seyahat aksesuarları olan kaliteli bir seyahat kiti hazır olacak. Bu yeni sınıfa uygun menülerde sunulan yiyecekler, porselen tabaklarda servis edilecek.

Yolcular, önlerindeki koltuklarda bulunan dokunmatik ekranları kullanarak kapsamlı uçuş esnası eğlence programını kullanabilirler. Ayrıca aynı zamanda video oyunları için kumanda olarak da kullanılabilen uzaktan kumandayla bu programlara erişebilirler. Economy Class’taki ekranlardan en az 2 inç daha büyük olan ekranlar, uçakların türüne göre 11-12 inç (28-30 santimetre) büyüklüğünde. Ayrıca uçaklarda, uçuş esnasında eğlence sistemini tamamlayan çok çeşitli dergi ve gazete de var.

Uçak türüne göre 52 kadar koltuk

Lufthansa Premium Economy Class, Business ve Economy Class arasında, açıkça işaretlenmiş farklı bir kompartımandır. Kaliteli bir tasarımı olan bu bölümde, uçağın türüne göre 21 ile 52 koltuk bulunmaktadır. Bu yeni sınıf, bu sonbaharda başlanacak ve 2015’in yazında sona erecek biçimde aşamalı olarak alt filo bazında uygulamaya sokulacak.

Not: Haberin son cümlesindeki 'alt filo'dan kasıt Lufthansa'nın uzun menzilli, çift koridorlu uçak filosu.

 
AIR ASTANA 12.YAŞINI KUTLUYOR
 
HAVA-İŞ’TEN THY YÖNETİMİNE UYARI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AIR ASTANA 12.YAŞINI KUTLUYOR
Kazakistan'ın bayrak taşıyıcısı Air Astana, Almatı’dan Astana’ya yaptığı ...
EMİRATES PİLOTLARLA BULUŞUYOR
Emirates Havayolları filosunda bulunan Airbus 330 ve 340 uçaklarında görevlendirmek ...
ZAGREB HAVALİMANI’NDA TEMEL ATILDI
TAV Havalimanları’nın içinde yer aldığı konsorsiyum (ZAIC) Hırvatistan’ın ...
 
THY BASEL'DE HEDEF BÜYÜTTÜ
THY, İstanbul-Basel seferlerini, haftada 7'den 11'e çıkarttı. Geçtiğimiz ...
THY UÇAĞI TÜRBULANSA GİRDİ
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Guangzhou(Çin) seferini yapan yolcu uçağı, ...
TÜBİTAK’TAN “KUŞ RADARI”
Havacının korkulu rüyası olan kuş sürülerine çözüm bulundu. TÜBİTAK uzmanlarının ...
 
SHGM'DEN YENİ İZİNLER
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İnceleme Komisyonu yılın 3’ncü toplantısını gerçekleştirdi
HAVA KORSANI SERBEST BIRAKILDI
Kharkov-İstanbul seferini yapan yolcu uçağını 7 Şubat'ta kaçırma girişiminde ...
ASELSAN – AIRBUS GRUP İŞBİRLİĞİ
Airbus Grup ve Türkiye’nin savunma sanayi lideri ASELSAN, bugün Berlin ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
HİTİT'E NİJERYA'DAN YENİ PARTNER
THY'DEN ÖNEMLİ ANLAŞMA
SANİ ŞENER TAV'DAN AYRILDI
İLK ÇEYREK SONUÇLARI AÇIKLANDI
101 YAŞINDAKİ KADINA BEBEK BİLETİ
TAVAN FİYAT ARTIRILDI
PİLVAK'TA YENİ YÖNETİM
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
İRFAN SARP VEFAT ETTİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
13 / 19 °C 13 / 14 °C 13 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kaza
  •Selçuk Bayraktar
  •İsrail
  •helikopter
  •karantina