iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
14 Mart 2016 Pazartesi - 12:16

LUFTHANSA’DAN YENİ PAZARLAMA STRATEJİSİ

Lufthansa Grubu’nun yeni satış ve pazarlama stratejisi başarıyla piyasaya sunuldu

LUFTHANSA’DAN YENİ PAZARLAMA STRATEJİSİ
Losev-1

Lufthansa Grubu bünyesindeki havayolu şirketleri (Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines) direkt bağlantı seçeneklerini genişletmek suretiyle oluşturdukları yeni pazarlama ve satış stratejilerini başarıyla piyasaya sundu.

Lufthansa Grubu’nun Frankfurt Merkezi’nde Satış ve Gelir Yönetiminden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jens Bischof, Berlin’ de düzenlenen dünyanın en büyük Turizm Fuarı ITB çerçevesinde yaptığı açıklamada yeni stratejiyi şu sözlerle tanıttı:

 B2B - ortaklarıyla kurulan direkt bağlantıların kapsamı genişletiliyor

“Uygulamaya koyduğumuz yeni stratejinin en önemli unsurunu, sunmakta olduğumuz yüksek nitelikli ürünlerin B2B – pazarlama platformlarında daha yenilikçi bir yaklaşımla ve daha kapsamlı bir şekilde tanıtılması oluşturuyor.  Haziran 2015’de başlatılan yeni satış stratejisi ile Lufthansa Grubu çok önemli başarılar elde etti.  Bu hamle ile son altı ay içinde satış kanallarıyla doğrudan bağlantı oluşturma açısından son beş yıl içinde elde edilen başarıdan daha verimli sonuç aldık.”

Mevcut rezervasyon kanallarına alternatif olarak bilet satışında Lufthansa Grubu ile doğrudan bağlantılı (Direct Connect) rezervasyon ara yüzlerini tercih etmiş olan B2B-satış ortakları şunlar:

1.Almanya’nın en büyük bilet satış kuruluşu AERTICKET ‘ın yanı sıra FTI Grubu bünyesindeki FTI-Ticketshop da Lufthansa Grubu ile direkt bağlantılı olarak bilet satışına başlamış bulunuyor.

2.Seyahat acenteleri zinciri Lufthansa City Center’ın  Lufthansa Grubu ile oluşturduğu direkt bağlantı sistemi halen test aşamasında bulunuyor. İlk büronun Mart 2016 sonunda bağlanması planlanıyor. Zaman içinde direkt bağlantıların Lufthansa City Center – franchise sisteminde yer alan 300 dolayında büroyu kapsayacak şekilde genişletilmesi öngörülüyor.

3.Lufthansa Grubu ayrıca Hogg Robinson Grubu ile oluşturduğu işbirliği çerçevesinde küresel seyahat acenteleri zinciri HRG ve teknoloji kuruluşu “Fraedom” ile direkt bağlantı çözümü geliştiriyor.

4.Tur organizasyonu alanında da yeni ortaklık anlaşmaları imzalanıyor. L’TUR firması Lufthansa Grubu havayolları uçuşlarıyla gerçekleştireceği seyahat turlarının gerek büroları gerekse Internet kanalıyla satışlarında kendi direkt bağlantısından yararlanıyor.

Almanya’nın önde gelen tur operatörlerinden Vtours ise Lufthansa Grubu ile oluşturduğu direkt bağlantıdan yararlanmaya başlamış bulunuyor.

5.TUI  ise alternatif satış kanalı Direct Connect’ e ilişkin planlarını kesinleştirmiş olup, Lufthansa Grubu ile oluşturduğu direkt bağlantı üzerinden bilet satışı başlatmak için çalışmalar yürütüyor.

Lufthansa Grubu bunların dışında da önde gelen birçok turizm kuruluşu, seyahat organizatörü ve tur operatörüyle olası çözümler için görüşmelerde bulunuyor. Bu bağlamda Thomas Cook firması ile kurulabilecek bir direkt bağlantı için olumlu görüşmeler sürdürülüyor.

Lufthansa Grubu’nun satış ve pazarlama ortaklarına - isimleri bu amaçla oluşturulmuş www.lufthansagroup-directconnect.com/de/ Internet sitesinde yer alan - 14 farklı teknoloji sunucusu destek veriyor. Bu listeye yakın gelecekte yeni teknoloji sunucularının da eklenmesi bekleniyor.

Şimdiye dek 14 teknoloji sunucusuyla işbirliği başlatıldı

İş gezisi organizasyonu sektöründe de uluslararası faaliyet gösteren firmalarla direkt bağlantı oluşturulmasına yönelik ciddi ilerlemeler kaydedilmiş bulunuyor. Andritz ve ArcelorMittal gibi uluslararası şirketler Lufthansa Grubu rezervasyon sistemlerine direkt bağlantı oluşturabilmek için çalışmalar yürüttüklerini açıkladılar. Bayer firması ile direkt bağlantı kurulması için de görüşmeler sürdürülüyor. İş gezileri için bilet rezervasyonlarını Lufthansa Grubu’nun kendi satış portalı www.LH.com üzerinden yapmayı tercih eden firmalar bundan böyle Amerikan teknoloji sunucusu Traxo’nun hazırlamış olduğu bir yazılımla tüm rezervasyon verilerini kendi hesap sistemlerine aktarma olanağına sahip olacaklar. 

Google - Flights ortaklığı daha kapsamlı hale getiriliyor

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında ABD’ de Google Flights ile oluşturulan B2C-satış platformu ortaklığı başarıyla sürdürülmüş olup, 7 Mart tarihinden itibaren Fransa, İsveç, Norveç, Danimarka, Polonya ve Kanada’yı da kapsayacak şekilde daha da genişletilmiş bulunuyor. “Book on Google” işlevi sayesinde müşteriler Lufthansa rezervasyonlarını Google-kullanıcı arayüzü üzerinden yönetebiliyorlar. Bu entegre sistem sayesinde müşteriler LH.com-rezervasyonlarının sağladığı tüm hizmet ve avantajlardan yararlanabiliyorlar.

Yeni veri standardı NDC için ilk pilot proje başlatıldı

ITB Fuarı ile aynı tarihte başlatılan bir pilot proje çerçevesinde ise ilk kez önde gelen bir Alman tur operatörü yeni IATA-veri standardına ( “New Distribution Capability” (NDC) dayalı olarak Lufthansa Grubu ile direkt bağlantı kurmuş olacak. SWISS havayolu şirketi de 2016 yılının ilk çeyreğinde teknoloji sunucusu Datalex ile bir NDC-pilot projesi başlatmış bulunuyor. NDC standardı Lufthansa Grubu’nun ve çok sayıda sanayi kuruluşunun desteğiyle geliştirilmiş olup, müşterilerin B2B-satış kanalı üzerinde ürünlerle ilgili çok daha fazla bilgiye ulaşabilmesine ve daha fazla seçenekten yararlanabilmesine olanak sağlıyor.

Jens Bischof ITB Turizm Fuarı çerçevesinde yapmış olduğu konuşmayı şu sözlerle tamamladı : “Teknoloji sunucularıyla kurduğumuz işbirliği, önde gelen B2B-ortaklarıyla oluşturduğumuz direkt bağlantılar ve yeni veri standardı NDC sayesinde satış ve pazarlama stratejimizin başarısı için çok önemli adımlar atmış bulunuyoruz. Lufthansa Grubu halen çok sayıda kuruluşla yeni Direct-Connect projeleri yürütüyor. Başlatmış olduğumuz bu hamleyi gelecekte de istikrarlı bir şekilde sürdüreceğiz.”

 
BARCELONA UÇAĞI NEDEN GERİ DÖNDÜ
 
HAVALİMANINDA SURİYELİLERİN BİLET KURNAZLIĞI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ZİRVEDE ERCAN HAVALİMANI ANLAŞMAZLIĞI
AB ile Türkiye arasında mülteci anlaşmasının görüşüldüğü Brüksel zirvesinde ...
GERMANWINGS KAZASI RAPORU YAYINLANDI
Geçen yıl Fransız Alplerine düşen ve 150 kişinin yaşamını yitirdiği Germanwings ...
IRON MAIDEN’İN UÇAĞI HASAR GÖRDÜ
Ünlü rock grubu Iron Maiden’in uçağına Şili’de push back aracı çarptı. ...
 
MOSKOVA-İSTANBUL UÇAĞINDA BOMBA PANİĞİ
Rusya’nın Domodedovo Havalimanı’ndan kalkan Moskova-İstanbul seferini ...
EUROWINGS UZUN UÇUŞ AĞINI GENİŞLETİYOR
Eurowing büyüyor. Lufthansa Group çatısı altında havayolu operasyonlarını ...
YENİ ROTALARI YANGON VE HANOİ
Emirates Myanmar’ın ticaret merkezi Yangon ve Vietnam’ın başkenti Hanoi’yi ...
 
EN UZUN UÇUŞU ONLAR YAPACAK
Dünyanın en uzun uçuşunu yapan havayolu şirketi değişiyor. Yeni rekorun sahibi Qatar Airways olacak
KARTAL DRONE DÜŞÜRDÜ
Norveç'teki NATO tatbikatı sırasında beklenmedik bir olay yaşandı
AN-26 DÖRT RUS MÜRETTEBATI İLE DÜŞTÜ
Bangladeş kıyılarında Antonov-26 tipi bir kargo uçağı düştü ve en az bir ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 15 °C 10 / 19 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •Rusya
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •NASA
  •turizm