iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
15 Ekim 2013 Salı - 15:35

MURAT AĞCA’NIN BABASINDAN MEKTUP VAR

Beyrut'ta kaçırılan 2 Türk pilottan biri olan yardımcı pilot Murat Ağca'nın babası Zeki Ağca, 67 gün aradan sonra yazdığı duygu yüklü mektupla, oğlunu kaçıran "İmam Rıza'nın ziyaretçileri" adlı örgüt yöneticilerine seslendi.

MURAT AĞCA’NIN BABASINDAN MEKTUP VAR
Losev-1

Oğlunun Ramazan Bayramı'nda kaçırıldığını belirten gözü yaşlı baba Ağca, "Sevgili Muratlar, mübarek Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyor gözlerinizden öpüyorum" diyerek, kendisini kaçıran örgüt yöneticilerine de, "Sizler de müslümansınız. Günahsız insanları cezalandırmak, eziyet etmek, tutsak etmek günahların en büyüğüdür. Pilotların can güvenliği sizlere emanettir" şeklinde mesaj gönderdi.

Geçen Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 9 Ağustos Cuma günü sabah saatlerinde Beyrut’ta kaçırılan 2 Türk pilottan biri olan yardımcı pilot Murat Ağca’nın babası Zeki Ağca, 67 gün sonra Kurban Bayramı’nda yazdığı mektupla oğlunun bayramını kutlayarak; pilotları kaçıran "İmam Rıza’nın Ziyaretçileri" örgütü yöneticilerine seslendi.

"PİLOTLARIN CAN GÜVENLİĞİ SİZLERE EMANETTİR" 

Yazdığı duygu yüklü mektubu okuyarak pilot oğlu Murat Ağca ve arkadaşı pilot Murat Akpınar’ın bayramını kutlayan 70 yaşındaki baba Zeki Ağca, "Sevgili Muratlar, mübarek Kurban Bayramınız'ı tebrik ediyor, gözlerinizden öpüyorum. Bizleri merak etmeyin. Her iki aile çok iyiyiz ve dayanışma içerisindeyiz. İnşallah en kısa zamanda hürriyetinize kavuşursunuz. Çünkü suçlu değilsiniz, rahat olun. Allah sizinle beraberdir. Sizi kaçıranlara sesleniyorum; Elhamdülillah bizler müslümanız, sizler de müslümansınız. Günahsız insanları cezalandırmak, eziyet etmek, tutsak etmek günahların en büyüğüdür. Bu iki pilotun hiçbir suçu, günahı yok. Çocuklarının rızıkları için kamu görevi yapan insanlardır, insanlara hizmet ediyorlar. Bakın herkes ailesiyle birlikte bayram yaparken, bunlar gecenin saat: 03.30’unda Beyrut’a gidiyorlar. Niçin? İnsanlara hizmet için. Bu hizmetin karşılığı bu olmamalıydı. Pilotların can güvenliği sizlere emanettir. İnşallah bayramda bizleri sevindirirsiniz. Diyeceğim bu kadar. Bu vesileyle İslam Alemi'nin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ayrıca İslam coğrafyasında akan kardeş kanının durmasını, barış ve huzurun gelmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum" dedi.

STK TEMSİLCİLERİNE SİTEM

Geçen bayram kaçırılan pilotların bu bayram serbest bırakılmasını isteyen baba Ağca, sivil toplum kuruluşlarına da sitem ederek, "Biz inşallah bayramda hayırlı bir haber bekliyoruz. Bırakırlar diye bir düşüncemiz ve kanaatimiz var. Bekliyoruz ve inşallah diyoruz. STK’lardan bu işin üzerine gitmelerini bekliyorduk ama maalesef bugüne kadar ne dernekler, ne sendikalar, mesela İnsan Hakları Derneği maalesef bugüne kadar susmuş, hiç sesini çıkarmamıştır. Mazlum-Der aynı şekilde, Barolar Birliği, Türk-İş, Hak-İş, DİSK, hiçbir kimse ilgi göstermemiş, bu işin üzerine gidilmemiştir" diye konuştu.

"GAZETECİLER, BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI'NA SORABİLİRDİ"

Ulusal medyaya da seslenen baba Zeki Ağca, medyanın da pilotların kaçırılması konusuna ağırlık vermediğini belirterek, şunları söyledi:

"Medya bu işe ağırlık koymadı, gitmedi üzerine. Mesela biz isterdik ki, medya Beyrut’a gidip oradaki yetkililerle bir görüşme yapmalarını istiyorduk. Görüşsünler, sorsunlar, bu pilotların suçu, günahını. Buna benzer şeyler bekledik ama kimse ilgilenmedi maalesef işte bekliyoruz. Biz aslında ulusal medyadan şunu beklerdik; Beyrut’a gidip o örgütle en azından görüşebilirlerdi. Medya görüşürdü veyahut da yetkililerle, oradaki Lübnan Başbakanı, Dışişleri Bakanı, yada diğer yetkililerle görüşme yaparlardı. Bu pilotlar hakkında görüşebilirlerdi. Ama medya maalesef bizi aramakla yetiniyor. Bizim elimizde ne var, yani biz ne diyelim? Bizim sözümüz bir yere kadar. Mesela medya bizi arıyor. Medya, Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Dışişleri Bakanı ile beraberler. Sorabilirlerdi, yani hiç sormadılar. Bunu bekliyorduk. Hiçbir gün ne sayın Başbakan'a, ne sayın Cumhurbaşkanı'na, ne sayın Dışişleri Bakanı'na böyle bir soru sormadılar. Milletvekilleri zaten susmuş vaziyette, hiç sesleri çıkmıyor."

DİYANET'E DE GÖNDERME

Diyanet İşleri Başkanlığı'na de sitem eden baba Zeki Ağca, "Diyanet de devreye girebilirdi. Diyanet İşleri Başkanı, mesela oradaki kanaat önderleriyle görüşebilirdi. Onlar üzerinden bir şeyler yapardı. Nihayetinde onlar müslüman örgütler, yani rahatlıkla görüşebilirdi. Bu pilotların serbest bırakılması için görüşme yapabilirlerdi. Maalesef yapmadılar" şeklinde konuştu.

"BU BAYRAMI BERABER KUTLARIZ DİYE DÜŞÜNÜYORDUK"

Kaçırılan pilotlar Murat Ağca ve Murat Akpınar’ın 67 günden bu yana kayıp olduğunu söyleyen baba Zeki Ağca, "Bu ikinci bayramımız olacak. Artık bırakılmalarını istiyoruz. Ramazan Bayramı’nın birinci günü kaçırmışlardı. Bugün aşağı yukarı 70 gün geçti, ikinci bayram geldi. Dedik bayramdan önce bırakırlar, işte bayramı beraber yaparız. Böyle bir ümidimiz vardı. Böyle bir beklentimiz vardı ama görülüyor ki bu bayramda da yoklar. Bayram içerisinde yada bayram ortasında bırakırlar mı bırakmazlar mı? Onu da bilemiyoruz. Devlet yetkililerinden bize pek ulaşan yok. Eşlerine bazı bilgiler veriyorlar. Uğraştıklarını, çaba harcadıklarını söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

Anne Emine Ağca ise yaşadığı üzüntüden dolayı duygularını dile getiremeyeceğini ve konuşamayacağını söyledi.

Hürriyet.com.tr

 

 

 
MÜJDELİ HABERİ BEKLİYORUZ
 
PİLOTLARIMIZIN SON GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bahadır Altan 15 Ekim 2013 Salı 19:54

Bu babanın feryadını duymayacak kadar sağır dernek sendika ve medyamız var. Toplum olarak duyarsızlastırılmayı kabullenişimize ise söylenecek söz kalmıyor!

Yorumu oyla      3      1  
Faruk Sayılır 15 Ekim 2013 Salı 16:44

Sevgili Kardeşlerimin Değerli Aileleri, İnsan lafa nasıl başlayacağını ve neler söylemesi gerektiğini bilemiyor. Böyle acıyı yaşayanlara allah sabır versin. İnanın siteyi her açtığımda onlardan bir haber var mı diye meraklanıyorum. Nadiren açtığım televizyonların alt yazılarını belki onlardan iyi bir haber vardır diye okuyorum.En kısa zamanda en iyi haberlerle aramıza dönüp, başta aileleri olmak üzere hepimizi sevindirmeleri dileği ile herkese sabır ve metanet diliyorum.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANTALYA'YA "BAYRAM" AKINI
Hava sıcaklığının 27-28 dereceleri bulduğu Antalya, 9 günlük Kurban Bayramı ...
ÇUKUROVA HAVAALANI'NDA 4 BİN KİŞİYE İŞ
Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin'in Tarsus ilçesinde inşaatı ...
OĞLAN BİZİM KIZ BİZİM
THY’nin emekli kaptanlarından Adil Ural, kendisi gibi THY’de kaptan olan ...
 
“NE OLUR BAYRAM HEDİYESİ VERİN”
Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlardan Murat Akpınar'ın eşi Dilek Akpınar, ...
ESRARENGİZ UÇAK SAHTE EVRAKLA UÇTU
Orta Afrika ülkesi Gana'nın Akra kentinden Dubai'ye giderken Atatürk Havalimanı'na ...
ÇELEBİ ÇALIŞANI KAZA KURBANI
Basın Ekspres yolunda kaza geçiren arkadaşlarının yardımına koşan ancak ...
 
THY’DE "TACİZ" İDDİASI
THY’de "taciz" iddiası TBMM’ye taşındı…
İTÜ'DE THY EYLEMİ
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde grevci THY işçilerine destek eylemi yapıldı. ...
UNUTMAYIN UNUTTURMAYIN
Yazarımız Engin Aksüt 58 gün önce Beyrut’ta kaçırılan iki THY pilotu için ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
PETLAS'TAN BİR 'İLK'
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 14 °C 11 / 14 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •thy
  •uçak
  •Emirates
  •Antalya
  •karantina