iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
21 Aralık 2023 Perşembe - 23:31

NEWTON UÇUŞ AKADEMİSİ AÇILDI

Newton Uçuş Akademisi İGA İstanbul Havalimanı’nda açıldı

NEWTON UÇUŞ AKADEMİSİ AÇILDI
Losev-1

Türkiye’nin ilk Newton Uçuş Akademisi, Boeing, İGA İstanbul Havalimanı, FIRST Scandinavia ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliğinde İGA İstanbul Havalimanı’nda açıldı.

Lansman etkinliği, proje ortakları, havacılık ve eğitim alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin yanı sıra İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İlker Haktankaçmaz, ABD İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh ve Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasip Turhan’ın katılımlarıyla İGA Kampüs’teki Newton Uçuş Akademisi’nde gerçekleştirildi.

Norveç merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan FIRST Scandinavia’nın tasarladığı, Boeing’in desteği ve İGA İstanbul Havalimanı’nın ev sahipliği ile hayata geçirilen Newton Uçuş Akademisi’nin faaliyetleri, bilim eğitiminde uzmanlaşmış bir sivil toplum kuruluşu olan Bilim Kahramanları Derneği tarafından yürütülecek.

Profesyonel eğitimlerde kullanılanlarla benzer üç adet tam hareketli ve üç adet sabit olmak üzere toplam altı adet uçuş simülatörü ile laboratuvar alanı bulunan merkez, 11-18 yaşları arasındaki öğrencilere temel uçuş prensiplerini deneyimleyerek öğrenme fırsatı sunuyor. Uygulanacak program kapsamında, matematiksel hesaplama, navigasyon, meteoroloji, aerodinamik ve biyoyakıt konuları bir STEM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) müfredatı kapsamında öğrencilere sunulacak. Bu program kapsamında, özel hazırlanmış eğitim modülleriyle öğrencilerin küçük gruplar halinde bir uçuşu önce hazırlayıp planlaması, sonrasında da simülatörlerde uygulamalı olarak gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Newton Uçuş Akademisi, gençleri havacılık dünyası ile tanıştırırken, bu benzersiz deneyimle öğrencilere hem eğlenme hem de öğrenme fırsatı sunuyor.

Boeing Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Ayşem Sargın, Newton eğitim programını, geçtiğimiz yıl açılışını gerçekleştirdiğimiz Newton Gezici Bilim Atölyesi ile ilk defa Türkiye’ye getirmiştik. Aradan geçen bir buçuk yılı aşkın sürede gezici bilim atölyemizi ziyaret eden binlerce gencimizi uygulamalı STEM eğitimi ve havacılığın bilimsel temelleriyle tanıştırdık. 2024 yılında Newton Gezici Bilim Atölyemizi, Türk Hava Yolları ile işbirliği yaparak depremden etkilenen gençlerin yaşadığı bölgelere de götürmeyi planlıyoruz. Bu alandaki faaliyetlerimizi Newton Uçuş Akademisi’nin açılışıyla daha da ileriye taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetin yeni yüzyılını emanet edeceğimiz gençlerimize ve Türkiye’nin büyüyen havacılık sektörünün geleceğine yönelik bu projeye katkılarından dolayı İGA İstanbul Havalimanı, FIRST Scandinavia ve Bilim Kahramanları Derneği’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

İGA İstanbul Havalimanı olarak Boeing, FIRST Scandinavia ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğinde hayata geçirilen projeye ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirten İGA İstanbul Havalimanı CEO Vekili Selahattin Bilgen, “Havacılık sektörünü gençlere sevdirmek ve toplumumuzla sektörümüzü tanıtmak amaçlı etkileşimde bulunmak, Newton Uçuş Akademisi ile sürdürülebilirlik yaklaşımımız doğrultusunda hedeflediğimiz en temel amaçlarımızdan biri. Türkiye’de ve dünyada havacılığın merkezi olarak konumlandırdığımız İGA İstanbul Havalimanı için bütünleştirici bir proje olduğuna inanıyoruz. Böylelikle, havacılıkta lider konumdaki bir havalimanı olarak sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirme ve eğitim verme anlamında da önemli bir rol üstlendiğimize inanıyorum. Bu anlamda son iki yıldır, yıllık bazda binden fazla stajyer öğrenciye kapılarımızı açtık ve geçtiğimiz günlerde ülkemizin “En Çok Staj İmkânı Sunan Özel Sektör Kuruluşu” olma gururunu yaşadık. Sektör paydaşlarımızla attığımız bu güçlü adım sayesinde, yalnızca bir havalimanı değil, küresel aktarma ve buluşma merkezi olan İGA İstanbul Havalimanı’nın, Türkiye’ye ve toplumumuza sınırların ötesinde bir hizmet anlayışıyla yaklaştığını bir kez daha gösteriyoruz” diye konuştu.

FIRST Scandinavia'nın CEO'su ve kurucusu Per-Arild Konradsen, “5 yıl önce heyecan verici bir fikirle başlayan bu yolculuğun sonunda bugün, Newton Uçuş Akademisi'nin açılışını duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Büyük bir dönüm noktası olan Newton Uçuş Akademisi İstanbul, Türkiye’deki öğrencilerin Newton konseptini heyecan verici bir ortamda keşfetmelerini ve gelecekteki kariyer olanakları hakkında fikir sahibi olmalarını sağlayacak" dedi.

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, “Bilim Kahramanları Derneği olarak 2011 yılındaki kuruluşumuzdan bu yana çocukları ve gençleri erken yaşlardan itibaren bilim ve STEM alanları ile tanıştırıyoruz. Bütün çalışmalarımız bilimin, gelecek için tek umut kaynağı olduğu inancıyla gerçekleşiyor. İşbirliğini Boeing, İGA İstanbul Havalimanı ve FIRST Scandinavia ile yaptığımız Newton Uçuş Akademisi İstanbul, ortaokul ve lise öğrencilerini havacılık odaklı STEM deneyimi ile tanıştıracak benzersiz bir girişimin ikinci ayağını oluşturuyor. Bu projenin gençlerimize havacılık ve STEM alanlarında bir kariyer sahibi olmaları yönünde ilham vereceğine inanıyoruz” dedi.  

İlk olarak 2016 yılında Norveç’in Bodø şehrinde faaliyetlerinde başlayan Newton Uçuş Akademisi’nin ikincisi geçtiğimiz yıl İskoçya’nın Glasgow şehrinde, üçüncüsü ise bu yıl Çin’in başkenti Pekin’de kuruldu. 2016-2022 yılları arasında 24binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği ve uçuş eğitimlerine katıldığı Newton Uçuş Akademileri, İstanbul’da açılan son merkezle birlikte çok daha fazla genci havacılık odaklı STEM eğitimi ve uçuş simülatörü deneyimiyle tanıştırmaya devam ediyor.

Newton Uçuş Akademisi, ayrıca, Newton konseptinin Türkiye’deki ikinci aşamasını teşkil ediyor. 28 Nisan 2022 tarihinde Boeing, FIRST Scandinavia ve Bilim Kahramanları iş birliğinde hayata geçirilen Newton Gezici Bilim Atölyesi, o zamandan bu yana İstanbul’daki üç farklı lokasyonda 2.000’den fazla ortaokul ve lise öğrencisini ağırladı. Atölyenin önümüzdeki dönemde Anadolu’nun farklı şehirlerindeki okulları kapsayan bir tura çıkması planlanıyor.

 
YENİDEN TÖSHİD BAŞKANI
 
BİLAL EKŞİ'YE BREZİLYA NİŞANI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YENİDEN TÖSHİD BAŞKANI
Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane, Türkiye Özel ...
'PAZAR MESAİSİ' DAVASI SONUÇLANDI
Türk Hava Yolları, "Pazar Mesaisi" davasını kazandı. Davanın ardından ...
İSİMLERİNİ KUŞLARDAN ALDILAR
Osman Gazi Baykal yazdı...
 
INDIGO’NUN BAŞARISI
Hindistan merkezli havayolu şirketi IndiGo , yılda 100 milyon yolcuyu ...
TRANSAVIA'NIN İLK A321NEO'SU
Transavia Havayolları ilk Airbus A321neo'yu teslim aldı
LUFTHANSA’DAN BÜYÜK SİPARİŞ
Lufthansa, Boeing ve Airbus'tan 200 uçak sipariş etti
 
SUNEXPRESS-SAA İŞBİRLİĞİ
SunExpress, South African Airways ile iş birliğini büyütüyor
HAVAŞ LETONYA'DA LİSANS YENİLEDİ
TAV Havalimanları’nın iştiraki Havaş, Riga Uluslararası Havalimanı'ndaki ...
TURHAN KAPTAN EMEKLİ OLDU
Southwind Hava Yolları’nın Kaptan Pilotu Mustafa Naci Turhan, gökyüzünde ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
13 / 18 °C 13 / 18 °C 14 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •TUSAŞ
  •Kargo
  •NASA