iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Şubat 2016 Salı - 16:03

O POLİSLERE 16 YIL İSTENDİ

Atatürk Havalimanı’nda 4 Nisan 2013 tarihinde ABD vatandaşı kadın yolcu Tracey Lynn Brown`u (48) yüzüstü yatırıp sırtına basarak ölümüne neden oldukları gerekçesiyle tutuksuz yargılanan polislerin davasına devam edildi

O POLİSLERE 16 YIL İSTENDİ
Losev-1

12 polisin “Zor kullanma yetkisini aşarak ölüme neden olma” suçundan 16 yıla, havalimanında görevli doktor Mesut Öztürk’ün de “Taksirle ölüme neden olma” suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 6. duruşmasında Brown’u Kazakistan’dan Türkiye’ye getiren uçağın mürettebatı tanık olarak dinlendi. Kabin memuru Sevcan Divarcı, Brown’un üzerinde bomba olduğunu söylediğini iddia etti.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tamamı tutuksuz yargılanan sanıklardan Mesut Öztürk ve avukatları katılırken, duruşmaya gelmeyen diğer sanıkları avukatları temsil etti. Duruşmada tanık olarak dinlenen Türk Hava Yolları kabin amiri Feriha Yetiş, şunları söyledi:

“Taşkent – İstanbul uçuşunu gerçekleştirmek için yolcuları uçağa kabul etmeye başladık. Adı geçen yolcuyu 15-D sırasında yerini gösterip oturmasını sağladık. Yerine oturduktan 10 dakika sonra kendiliğinden business class bölümünde bulunan A-1 koltuğuna oturdu. Kendisine buranın özel yolculara ayrılmış olduğunu, yerine geçmesini ikaz ettim. Geçmeyeceğini söyleyerek bağırmaya başladı. Yer hizmetleri görevlisine haber verdim, gelerek yerine geçmeye ikna etti. Uçak kalktıktan 2 saat sonra aynı şahıs tekrar gelip A-1 koltuğuna oturdu. Kendisini ikaz ettiğimde bir anda bağırmaya, çığlık atmaya ve küfürler etmeye başladı. Kendisini sakinleştirmeye çalıştık. Bu arada durumu kaptana bildirdim. Oturduğu yerden paravanın oradaki perdeye bakarak bir şeyler konuşuyordu. Kiminle konuşuyorsun dediğimde kendisinin doktor olduğunu ve hastası ile konuştuğunu söyledi. Bir süre sonra elinde bulunan dosyayı sağa sola çevirmeye başladı. Ne yaptığını sorduğumda ise kaptan olduğunu ve uçağı kullandığını söylemesi üzerine durumu kaptana ilettim. Doktor bulamayınca psikiyatrist anonsu yapıldı. bir yolcunun psikyatrist olduğunu tespit ettik, gelip şahısla ilgilendi ve daha sonra bize şahsın şizofren belirtileri gösterdiğini, fazla yaklaşmamız gerektiğini, hayali insanlar gördüğünü söyledi. Yolcunun transit Amerika yolcusu olduğunu söylediğim doktor, refakatçi olmadan, sakinleştirici olmadan yolculuğa devam etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Daha sonra Atatürk Havalimanı’na indiğimizde düzenlenen form ile birlikte yolcunun durumu hakkında yer hizmetlerine detaylı bilgi verdim.”

‘ÜZERİNDE BOMBA OLDUĞUNU SÖYLEDİ’

Aynı uçakta kabin memuru olarak görev yapan Sevcan Divarcı da tanık olarak dinlendi. Divarcı, yolcuları almaya başladıkları sırada bir yolcunun normal davranışlar dışında davranışlar göstermeye başladığını belirterek, “Bir ara bu şahıs üzerinde bomba olduğunu, haritayı kapatmamamız gerektiğini, uçağın yer değiştirmesi halinde haberinin olacağını söyledi. Daha sonra bu yolcu yerinden kalkmadı, uçuş bu şekilde bitirildi” dedi.

SIRTINA KİM NE KADAR SÜRE İLE BASTI, RAPORU

Müşteki Avukatı Metin Uracin söz alarak dinlenen tanıkların olay anını anlatmadığını belirterek, bundan sonra tanık olarak dinlenecek olan kabin memurlarının dinlenilmesinden vazgeçilmesini istedi.

Bu talep üzerine diğer tanıkları dinlemekten vazgeçen mahkeme heyeti, hangi polislerin maktulün boyun ve göğüs bölgesine ne kadar süre ile bastığının tespiti için dosyayı bilirkişiye yollamaya karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Tracey Lynn Brown isimli ABD vatandaşı kadının, Chicago’ya gitmek üzere Özbekistan’ın başkenti Taşkent’ten THY uçağı ile Atatürk Havaalanı’na geldiği belirtildi. Brown’ın 4 Nisan 2013 sabahı 06.45’te İstanbul Atatürk Havaalanın’nda indiği, 13 saat boyunca havaalanının dış hatlar geliş terminalinin bulunduğu bölümde beklemeye başladığı belirtilen iddianamede, 21.48 sıralarında Pasaport Kontrol Amirliği’ne ait kısım odasına girdiği, polislerle tartıştığı, ardından da polisler tarafından dışarıya çıkarıldığı belirtiliyor.

Dışarıya çıkarılan kadının 5 Nisan 2013 sabahı saat 04.00’da geri geldiği, kısım odasının diyalog camından içeri girmeye çalıştığı, bilgisayarlar ve evrakları dağıtmaya başlaması üzerine polisler tarafından durdurulmaya çalışıldığı, bu sırada elindeki makas ile bir polis memurunu kolundan yaraladığı bilgisine yer verilen iddianamede, saldırgan tavırlar sergilemesi nedeni ile kelepçelenerek ön izleme ve sevk odasına götürüldüğü belirtiliyor.

Maktulün burada kelepçelerinden kurtularak saldırgan tavırlarını sürdürmesi üzerine polisler tarafından yere yatırılarak etkisiz hale getirildiği, polislerin kadının sırtına dizleri baskı uyguladığı belirtilen iddianamede, fenalaşması üzerine ilk müdahalenin havaalanı doktoru tarafından yapıldığı, ardından da hastaneye kaldırıldığı görüşüne yer veriliyor.

Maktulün hastaneye kaldırıldıktan 13 gün sonra 18 Nisan 2013 tarihinde öldüğü hatırlatılan iddianamede, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda, “Kişinin ölümünün, göğüs ve boyun bölgesine uzun süreli bası uygulaması sonucu meydana geldiği” tespitine yer verildiği hatırlatıldı.

Yüksel KOÇ -DHA

 
BİLET DEĞİŞTİRME İMKANI SUNUYOR
 
RUS HAVALİMANLARINDA “ZARAR” VAR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BİLET DEĞİŞTİRME İMKANI SUNUYOR
Biletini ceza ödemeden değiştirmek isteyen Pegasus yolcuları,yeni ürünü ...
HAVAN TOPU MERMİSİ Mİ DÜŞTÜ
Batman Havalimanı'na 2 havan topu mermisinin düştüğü iddia edildi. Olayda ...
YILDIRIM O SORUYA CEVAP VERDİ
Binali Yıldırım 3. havalimanının isminin 'Recep Tayyip Erdoğan' olacağı iddialarıyla ilgili konuştu
 
SİVİL HAVACILIKTA ELEMAN NİYE ARTMIYOR
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: "Çalıştıracak eleman bulamıyoruz!"
“7 CESSNA KİME ALINIYOR”
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ABD ile Türkiye arasında 7 adet ...
İZMİR 2. AKTARIM MERKEZİ OLUR MU
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, ...
 
HAVA-İŞ'İN TEKLİFİ 55 YAŞ
HAVA-İŞ 50 olarak kabul edilen uçuculuk yaş haddinin 55 olmasını teklif etti.
TARTIŞMA BAŞLADI DÜZENLEME GELEBİLİR
THY pilotlarının 63 olan emeklilik yaşının 65’e çıkarılmasından sonra ...
HAVADA KALAN SORULAR
26 yıldır uçuş yapan Kaptan Pilot Menderes Çakıcı, uçaklar ve uçuş ekibiyle ...
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ORUÇ
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 18 °C 15 / 21 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •karantina
  •El Al
  •uçan araba
  •tazminat