iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Ocak 2017 Çarşamba - 23:05

OKURLARIMIZIN BİLGİSİNE

Airkule'den açıklama...

OKURLARIMIZIN BİLGİSİNE
Losev-1

Sayın okurlarımız,

Haberlerle ilgili yorumlarınıza ‘objektif yayıncılık’ anlayışımız gereği yer veriliyor. Yorumlarınız, doğru habercilik yapılmasına da, varsa hataların düzeltilmesine de büyük katkı sağlıyor. Bizim yayın çizgimizin doğruluğu-yanlışlığı tartışılabildiği gibi, eleştirilerin de haklı ya da haksız olduğunun tartışılabileceği düşüncesindeyiz. Dolayısıyla hatırlatmak istediğimiz birkaç ayrıntı bulunuyor: Bazı okurlarımız yorumlarıyla, bugün yayınladığımız "Kazaya Dair Olası Senaryolar" başlıklı haberi hazırlayan Haber Müdürümüz Süleyman Şen’in havacılık bilgisini tartışıyor. Öncelikle Süleyman Şen gazetecidir, Airkule de havacılık sektörüne yönelik yayın yapan bir haber sitesidir. Sonuçta yaptığımız iş “gazetecilik” faaliyetidir. Dolayısıyla bir gazeteci, bir olayı ulaşılabilen tüm ayrıntılarıyla araştırmak, olayla ilgili farklı görüşleri çarpıtmadan, objektif olarak kamuoyuna aktarmak sorumluluğunu taşır. Bu faaliyeti sırasında zamanla yarışır. Doğaldır ki, zamana karşı yarış sürecinde bir takım hatalar da yapılabilir. Hatamız varsa kabul eder ve düzeltiriz. Airkule Ailesi olarak titizlikle üzerinde durduğumuz “objektif habercilik” ilkesinden sapmayacağımızı özellikle hatırlatmak isteriz. Yapılan haberde yer alan bilgiler Süleyman Şen’in “kişisel görüşleri” değildir. Haber Müdürümüz, bu elim kazayla ilgili araştırması sırasında havacılık camiasından deneyimli kişilerden görüşlerini almış ve haberde de bu görüşleri aktarmıştır. Şüphesiz ki burada kazada yaşamını yitiren ekibi, herhangi bir kurumu ya da kuruluşu yargılamak gibi bir amaç sözkonusu değildir. Yapılan haberde yer alan görüşlerin “muhtemel senaryolar” olduğu, kazanın kesin nedeninin kara kutuların incelenmesi ile ortaya çıkacağı net bir ifadeyle vurgulanmaktadır. Kaldı ki, 16 Ocak Pazartesi (kazanın olduğu tarih) günü ACT Havayolları’nın yaptığı detaylı açıklamada aynen şu ifade yer almaktaydı: İlk bulgulara göre, kazanın oluşumuna teknik nedenler veya yüklemeye bağlı etkenlerin yol açmadığı anlaşılmaktadır.” Şimdi soruyoruz: Düşen uçağın sahibi olan havayolu şirketi, daha kazanın olduğu gün böylesine kesin bir ifadeyi kullanırken, kaza kırım raporunu mu bekledi?

Burada amacımız kazadan iki gün sonra bize ulaşan verileri değerlendirerek, yukarıda da belirttiğimiz gibi deneyimli havacıların görüşüne başvurup okurlarımıza bir haber-analiz sunmaktı. Tekrar vurgulamak gerekirse haber, objektif gözle bakıldığında hiçbir kişi ya da kurumu yargılamak amacı olmayan bir içerik taşımaktadır.

Bu anlamda interaktif gazetecilik yönünden yorumlarınızın bizim için her zaman değer taşıdığını ve dikkate alındığını bir kez daha hatırlatalım. 

Türk sivil havacılığını derin üzüntüye boğan kazanın bir daha tekrarlanmaması dileğiyle, Airkule ailesi olarak olayda yaşamını yitiren ekibe Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

Airkule.com

 
CELAL CİNGÖZ'ÜN ACI GÜNÜ
 
TÜRKİYE HASARLI EVLERİ ONARACAK
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorumcu 19 Ocak 2017 Perşembe 10:43

Ciddi ve sorumluluk hissi veren bir açıklama. Ama israrla anlamak istemeyip tuhaf saldırılar yapanların derdinin, kaza ve kazada hayatlarını kaybedenler olmayıp, adeta bir troll tavrıyla siteyi yıpratmak olduğu görülüyor. Bu ise söylediklerinin tam aksine merhumların ve aileleri ile camianın daha çok suistimal edilmelerine neden oluyor. Lütfen biraz daha sorumluluk ve sukunet.

Yorumu oyla      0      0  
Biraz Vicdan 19 Ocak 2017 Perşembe 02:48

Sizi yönelttiğimiz eleştirilere tabi ki katılmayacaksınız .... 😂😂😂 Aslında biraz da ne yaptığınızı bilmiyor gibisiniz .... En iyi yol İSTİFA ETMENİZ .....

Yorumu oyla      0      3  
Efe 19 Ocak 2017 Perşembe 00:17

O zaman kaynak olarak başvurduğunuz uzmanlar ve 747 de uçmuş tecrübeli pilotlar bir zahmet İLS alcalmasinda MDA değil DH kullanildigini öğrenmeleri gerekir. Daha güvenilir kaynaklar bulursanız hataları azaltirsiniz. Bu iyi niyetli yaklaşımi yinede takdire şayan buluyorum.

Yorumu oyla      2      1  
Biraz Vicdan 18 Ocak 2017 Çarşamba 23:49

Şu havacılık camiası içindeki deneyimli dediğiniz kişilerin isimlerini yayımlayın da ne kadar deneyimli olduklarını biz de görelim. Diğer bir konu ACT'nin kazanın hemen ertesinde yapmış olduğu açıklama konunun tarafı olarak normal görülebilir peki siz necisiniz. Yaslandığınız insanların haber alma özgürlüğü, deneyimli kişiler vs insanlar haber aldı tamam o deneyimli dediğiniz kişilerin CRM'in, MDH ve DH' ın ne olduğunu bilmemeleri düşünülemez kodronuzda yazan kaptan pilot devre arkadaşım var sorun bakalım onlar bu deneyimli kişiler için neler söyleyecekler... Niye görmemezlikten geliyorsunuz hayatını kaybedenlerin yakınları, mesai arkadaşları ve çevresi sizin için bir anlam ifade etmiyor mu? Belli ki Süleyman Şen bey bu yazıyı müdür olarak kendisi kaleme almış. Gerçekleri saptırarak yazmaya gayret ettiği bu yazı yerine keşke İSTİFA DİLEKÇESİ yazabilecek kadar cesur olsaydı. Hayatlarını kaybeden mesai arkadaşlarımın anısına sizi KINIYORUM ....

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ACT'DEN İDDİALARA YANIT
ACT Havayolları, Bişkek kazasıyla ilgili yeni bir açıklama yaparak kazanın ...
ANKETİN SONUCU:10 416 'EVET' 464 'HAYIR'
Hava-İş Sendikası 2017 zamlarının alınıp alınmaması konusunda düzenlediği ...
KAZAYA DAİR OLASI SENARYOLAR
ACT Havayolları uçağı neden düştü? Kazanın kesin nedeni tabi ki kara kutuların ...
 
PİLOT-KULE ARASINDAKİ SON KONUŞMALAR
Bişkek’te düşen ACT Havayolları uçağının pilotlarının Hong Kong’dan kalkış ...
HAVA-İŞ’İN ‘ZAM’ ANKETİNDEN NE ÇIKTI
Türk Hava Yolları çalışanlarının, toplu işten çıkarma yapılmaması garantisi ...
THY’DEN ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI
Türk Hava Yolları başlattığı yurt içi erken rezervasyon kampanyası ile ...
 
BURSA’YA AVANTAJLI UÇURACAK
AnadoluJet, Bursa-Ankara karşılıklı uçuşlarında 39,99 TL’den başlayan ...
THY ÇALIŞANI HANGİ KARARI ALACAK
Süleyman Şen yazdı...
PEGASUS 24 MİLYONU GEÇTİ
Pegasus Havayolları geçen yıl 24 milyon 140 bin yolcu taşıdı. Şirketin doluluk oranı ne kadar oldu?
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
AYJET'TE MEZUNİYET TÖRENLERİ
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
ESKİ KALİTE MÜDÜRÜ KONUŞTU
PESKOV'DAN 'THY' AÇIKLAMASI
TİMSAH KORKUTTU
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
HAVADA FECİ KAZA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
17 / 22 °C 14 / 19 °C 13 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •thy
  •United Airlines
  •Delta Airlines
  •Sunexpress