iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Aralık 2009 Cuma - 09:38

OKYANUS AŞAN İLK KADIN PİLOTUMUZ

THY filosundaki Airbus 340 tipi uçaklarda ikinci pilot olarak görev yaparken "okyanusu aşan ilk Türk kadın pilot" unvanının sahibi olan Emel Arman, şimdi Airbus 320'lerde kaptan pilot.

OKYANUS AŞAN İLK KADIN PİLOTUMUZ

1994'te Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu Pilotaj Bölümünü birincilikle bitiren Emel Arman, 1995 yılında THY’ye girdi. Uzun menzilli Airbus 340 tipi uçaklarda 2. pilot koltuğunda oturan Arman, 1997 yılında Atlas Okyanusu'nu geçerek ABD'nin New York kentine gitti ve "okyanusu aşan ilk Türk kadın pilot" oldu.

 

YOLCULAR ALKIŞLIYOR

Emel Arman, yolculardan olumlu tepkiler aldığını söyleyerek, "Kokpitteki bir kadın kaptana Avrupa dahil birçok ülkede hâlâ gıpta ile bakıldığını görüyoruz. Yolcular anonsta sesimi duyunca memnuniyet mesajlarını kabin memurlarımızla iletiyor, bazen de alkışlıyorlar" dedi.

 

Gökhan ARTAN / Habertürk

 
HAVADA CEP PANİĞİ
 
SABİHA GÖKÇEN’DEN ROMA’YA
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sunshine 16 Şubat 2010 Salı 14:53

Emel Arman seni seviyoruz

Yorumu oyla      1      0  
kedi 27 Ocak 2010 Çarşamba 12:46

okyanusları aşmak bazı kafalardaki önyargıları aşmaktan daha kolay belli ki. tebrikler emel hanım!

Yorumu oyla      1      0  
pilot in command'a 27 Ocak 2010 Çarşamba 03:49

kaptanım sende yazılarımı dikkatli okumamışsın sadece düşüncelerimi belirttim sanada saygım sonsuz ama sanırım aynı kişilerden bahsetmiyoruz sizin çevrenizdeki insanlarla benim çevremdeki insanlar farklı ve düşünceleride farklı buna saygı göstermek lazım size nasıl saygılı davranıp düşüncelerinize bir saygı duyuyorsam sizinde toplum kurallarınca bizim düşüncelerimize saygı duymanız gerekmektedir.. bu söylediklerim sadece düşünce tekrar ediyorum sadece düşünce herhangi bir sorunum olmadığı gibi onlara karşı yapılmış bir saygısızlığımda yok fikirlerimi belirtmek ve bu fikri destekleyenlerin olduğu söylemek ülkemizde suç değil kaldıki suç olsa bile gene bu fikrim değişmeyecek istediğinizi söyleyebilirsiniz ama size karşı saygımdan dolayı bundan sonra yazdıklarınıza cevap vermeyeceğim (gerekli olmadığı sürece)sizide tebrik ediyorum ve örnek alıyorum ama yapılacak birşey yok insanların fikirlerini değiştiremezsiniz.. kaptanım olsanızda size katılmıyorum..

Yorumu oyla      0      0  
Diger butun yorumculara 27 Ocak 2010 Çarşamba 00:51

Sayin yorumcular, "sexist cptn'a" yazip duruyorum, digerlerinin ilgisini cektigim icin yine yazmak istedim. Bu makaledeki 7. yorum benim; "Tebrikler. Turkiye'de degil kaptan olmak, kadin olmanin ne kadar zor oldugunu siz bizden iyi bilirsiniz. Bir gun uzattiginiz elinizi butun Turk erkeklerinin sikmasi dilegi ile." benim yorumum. Benim "sexist cptn'nin " fikrine saygim var, degismesinin mumkun olmadigini biliyorum. Benim icin onemli olan bu platformda insanlarin degisik fikirleri gormesi, cocuklarimizin, torunlarimizin Emel Kaptan gibi onyargilarla karsi karsiya gelmemesidir. Bana feminist, bilincsiz, parazit diyebilirsin onemli degil. Onemli olan kadinlarimizin erkeklerle esit oldugunu gostermek, Turk kadinlarinin diger ulke meslektaslarindan daha geride olmadigini anlatmaktir.

Yorumu oyla      0      0  
pilot in command 26 Ocak 2010 Salı 23:30

dayanamadım yazmak zorundayım. çünkü ortada büyük bir saygısızlık va haksızlık var. bak kardeşim ben de thy A340 filosunda 20 yıllık yıldızlı kaptanım. ve senin gibi düşünmüyorum. sen ne hakla yorumunda sanki tüm kaptanlar senin gibi düşünüyormuş gibi bir izlenim bırakıp böyle düşünüyorsak böyledir şeklinde despot bir yaklaşım içinde olabilirsin. ben ne yetenekli bayan pilotlar gördüm ne balta ve beceriksiz erkek pilotlar meslek hayatım boyunca. kendi düşüncelerini istediğin gibi yazabilirsin ama seni benim ve diğer kaptanlar adına konuşmaktan men ediyorum. hadi bakalım bana da efelen bakalım ne düşünüyorsak ne diyorsak o diye.

Yorumu oyla      0      0  
CPTN A 26 Ocak 2010 Salı 23:09

Umarım hayat boyu çok sağlıklı ve uzun bir ömrün olur ama kader bu belli olmaz eğer bir gün ihtiyacın olursa bir kadın cerrahın eline düşmeni ve onun senin derdine çare olmasını dilerim nedenmi kadınlar ilk tıp eğitimi almaya karar verdiklerinde erkekler tarafından çok büyük itirazlarla karşılaşmışlar en fazla sizden bir çocuk dr olur denmişti eğer sizin gibi baskıcı ve ayrımcı insanlar onları sindirebilseydi bu gün bir çok başarılı işlere imza atan bilim kadını olmazdı dikkatinizi çekerim Tusıadın başına 2 dönemdir kadın başkan seçilmektedir siz ne kadar karşı gelirseniz gelin kadınlar kaptanda olacaklar ve siz co pılotlar mecburen kurallar dahiline sizin amiriniz olduğu için onun dediklerini yapacaksınız işte bu kadar !:)

Yorumu oyla      0      0  
son yorumcuya 26 Ocak 2010 Salı 16:59

arkadaşım senin bayan olduğunu düşünmeye başladım !! feminist tavırlar içerisindesin çok bilmiş havasına girmeni tavsiye etmem ben 4 yıllık bir pilotum ayrıca thy'deyim bayan pilotların bir çoğunu tanırım zaten hatırladığım kadarıyla ya 10-11 tane vardı daha fazlaysada bilmiyorum onlarında nasıl olduklarını biliyorum bana boşuna hikaye anlatma burada önce bizim aramıza bir katıl ve pilotların düşüncelerini al bakalım ne sonuç alıyorsun sana şu kadar net ve açık söylüyorum ve garantide veriyorum kaptan pilotlarımızın yanlarına git ve sor zaten bir çoğu hava kuvvetlerinden emekli ve bu işin gerçek üstadları bende şu adan onlardan birinin yanındayım f.o olarak bir çoğuyla bu konuyu daha önce tartışma fırsatım oldu ve tartıştığım kaptanlarımdan bir çoğu benimle aynı fikirde senin gibi bu mesleğin bu hayatın içinde olmayan insanlardan akıl alıcak fikir edinecek halimiz yok bu mesleği yapan bizleriz ve bizim yaptıklarımız ülkemizde havacılığa yön verir ve eğer biz böyle düşünüyorsak böyledir

Yorumu oyla      0      1  
Sexist Cptn'a 25 Ocak 2010 Pazartesi 17:17

"bence bayanların yapacakları meslekler belli bunu kadın düşmanlığı olarak algılanmasını istemiyorum ama benim etrafımda olan bir çok pilot arkadaşım benimle aynı düşüncede". Yine iki yanlis yapiyorsun. 1) "Kadinlar istedigi meslegi yapar", eger sen yok yapacaklari bellidir dersen kadin dusmanisin, cok basit. Baskalari, yani senin yobaz dediklerin filan degil, sen diyorsun bunu. 2) "Etrafimdaki bircok pilot ayni dusuncede" diyorsun. Iste kadinlara yapilan sosyal baski bu. Yine sanki bu sosyal baskilar sokaktaki yobazlardan geliyor saniyorsun. Bak bu baskilar kokpitten de geliyor. Bircok kisinin oyle dusunmesi o olayin dogru oldugunu gostermezki. "Kadinlarin yoluna tas koyamam" diyorsun, eger kadin dusmani degilsen onlerini acmak icin ne yapiyorsun? Ayrica bu satirlari okuyan Erman Arman'a isyerinde bol sabirlar diliyorum. Kimbilir gunde kac kere boyle "bilincli" pilotlarla kokpiti paylasmak zorunda.

Yorumu oyla      0      0  
son yorumcuya 25 Ocak 2010 Pazartesi 15:56

vatandaş isimli arkadaşım her nasıl anlamak istersen öyle anlayabilirsin düşüncelerimi belirttim ve arkasındayım daha fazla bi açıklama yapmam gerek yok diye düşünüyorum ve sende açıkça söylemişsin bence bayanların yapacakları meslekler belli bunu kadın düşmanlığı olarak algılanmasını istemiyorum ama benim etrafımda olan bir çok pilot arkadaşım benimle aynı düşüncede isteyen istediğini yapabilir ben onların yoluna taş koyamam sizlerde bizim ağzımıza pelesenk vuramazsınız ey bilinçli TÜRK insanı...

Yorumu oyla      0      0  
Sexist Cptn'a 25 Ocak 2010 Pazartesi 15:41

"ama sizin gibilere laf anlatmak gerçekten imkansız olduğu için burda boşuna can çekişmemede gerek olmadığını düşünüyorum". demissiniz. Esasinda bizim gibilere laf anlatmak cok basit; iki sey soyliyeceksin: 1) Erkekler ile Kadinlar esittir. 2) Turk Kadinlari yabanci kadinlardan asagiya kalmaz. Bu kadar. Eger bunlari soyliyemiyorsan, kem kum ediyorsan o senin sorunun. Hic olmazsa gelecek nesilleri boyle buyutmeyin, sosyal baski dediginiz sey iste boyle devri daim oluyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVADA CEP PANİĞİ
Türk Hava Yolları uçağında açık unutulan cep telefonu havada büyük paniğe yol açtı.
THY HİSSELERİ NE OLDU?
Türk Hava Yolları hisseleri Candan Karlıtekin’in istifa ettiğinin duyurulmasından ...
THY NEDEN BEKLEMEDİ?
Airkule.com, Candan Karlıtekin’in ani istifasında akıllara takılan bu ...
 
NEREYE GİDECEK?
Flaş, Flaş...Ani bir kararla istifa eden Candan Karlıtekin neden istifa ...
CANDAN KARLITEKİN KİMDİR?
İşte THY Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa eden Candan Karlıtekin'in biyografisi...
KARLITEKİN'İN İSTİFA MEKTUBU
Flaş, Flaş... İşte Candan Karlıtekin'in istifa mektubu...
 
İSTİFASINI VERDİ
Flaş, Flaş...Türk Hava Yolları çalkalanıyor. Karlıtekin'in istifasını ...
THY'DE DEPREM
Flaş, Flaş, Flaş... THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin istifa etti...Ayrıntılar gelecek...
PORTCLINIC DİŞ ÜNİTESİ AÇTI
Türkiye’deki birçok havalimanında sağlık hizmeti veren Portclinic, Atatürk ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BİR YOLCUYLA İLETİŞİME GEÇİLDİ
SELAHATTİN BİLGEN AÇIKLADI
HELİKOPTERİ ACİL İNİŞ YAPTI
‘AEROSHARK' İLE TASARRUF
VİZE İŞLEMLERİ DIŞİŞLERİ VAKFI'NA
SAĞ MOTORDA YANGIN ÇIKTI
MÜNİH'TE 60 SEFER İPTAL EDİLDİ
VİZE REDDİNDE ÇİN GERİDE KALDI
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
14 / 22 °C 14 / 23 °C 15 / 24 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •uçak
  •turizm
  •Kadri Samsunlu
  •savunma
  •Singapur Havayolları