iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Ocak 2023 Çarşamba - 11:38

ÖNCE METRO SONRA HIZLI TREN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı’nın 100 yıllık ihtiyaca cevap verebilecek Türkiye’nin göz bebeği bir proje olduğunu söyledi. Bakan Adil Karaismailoğlu İstanbul Havalimanı’nın önce metro sonra da hızlı tren hatlarıyla buluşacağını bildirdi

ÖNCE METRO SONRA HIZLI TREN
Losev-1

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İGA İstanbul Havalimanı’nda görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Bakan Karaismailoğlu’nun havalimanında gazetecilere değerlendirmelerde bulunduğu görüşmeye İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu da katıldı.

İstanbul Havalimanı’nın başlangıcından bugüne kadar olan süreç hakkında yurt dışı toplantılarında övgüyle bahsettiğini belirterek sözlerine başlayan Adil Karaismailoğlu, havalimanı projesini tüm dünyanın hayranlıkla izlediğini ve  takip ettiğini söyledi.

DÜNYAYA İLHAM VEREN BİR PROJE

Bakan Karaismailoğlu İstanbul Havalimanı hakkında, "Bu kadar fizibilitesi uygun bu kadar başarılı bir proje, planlanmış bir şekilde hiçbir milim sapmadan bu süreci yönetmemiz hakikaten Türkiye için gurur vesilesi ve dünyaya ilham olan bir proje burası. Atatürk Havalimanı’nın kapasitesi dolduktan sonra ve dolmaya yakın bu işin planlanması doğru zamanda doğru bir proje olarak zamanında yapılmış bir iş olarak dünyanın en kıymetli işlerimizden bir tanesi. İstanbul Havalimanı projesi 75 milyon kilometrekarelik alanda tamamen yaşamın, hayatın ve yeşilin olmadığı bir alanın hem ekonomiye kazandırılması hem de hayata kazandırılması ve hepsinden önemlisi İstanbul’un ihtiyacı olan bu büyüklükteki bir havalimanının bu kadar kısa sürede devletin kasasından bir kuruş çıkmadan 10 milyar Euroluk yatırımla Türkiye’nin ekonomisine kazandırmak, dünyaya kazandırmak herkesin yapabilceği bir iş değildi. Bu kadar başarılı bir şekilde bu süreci yönetmek hakikaten gurur dolu bir iş" diye konuştu.

2022 yılının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak çok hareketli geçtiğini, önemli yatırımların bitirildiği ve önemli yatırımların başlangıcı olan bir yıl olduğunu kaydeden Bakan Karaismailoğlu, yatırımlarla beraber Türkiye’nin büyüyeceğini vurgulayarak, "Sadece hava yollarında değil kara ve demir yollarında da hakikaten olağanüstü bir çaba gösteriyoruz. Ekonomilerin, ticaretin bu kadar küçüldüğü ve daraldığı bir dönemde Türkiye yatırımlarını artırarak devam ediyor. Tabii bu işleri yapmak güçlü bir irade ve güçlü bir lider ister, güçlü bir lider bizde var inşallah. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu yatırımlar ve Türkiye’nin büyümesi hızlı bir şekilde devam edecek" ifadelerini kulandı.

‘Yaklaşık 1 yıllları kaldı o zamana kadar ne yapsalar kârdır’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) eleştirilerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, Belediyenin elinde olan ve tamamlanmayan 100 kilometrelik metro hattının  bir an önce bitirilmesi gerektiğine dikkat çekti. İBB’nin metro hatlarını tamamlamaması hakkında Bakan Karaismailoğlu, "Maalesef görüyoruz ki, hiç öyle bir heyecan da yok, öyle bir dert de yok" diye konuştu.

Tamamlanmamış metro hatlarından Başakşehir metrosunu örnek veren Adil Karaismailoğlu,  "Başakşehir- Kayaşehir arasındaki metro hattını yapmayacaklarını söyleyince biz devraldık. Biz devraldığımızda Başakşehir metrosunun ilerleme hızı yüzde 5’ti... Bakın biz devraldık ve bitiriyoruz. Mahmutbey -Esenyurt ve Kirazlı-Halkalı metro hattı da yüzde 5’te kaldı. Üzerinden dört yıl geçti. Ya siz Belediyesiniz! Devletimiz belediyelere bütçe veriyor Bakanlığa da veriyor. Diyor ki bu bütçelerle bu yatırımları yapacaksınız diyor,  bunların içinde metrolar var, yollar var, çöpü toplayacaksın diyor ama maalesef paralar da ortada yok iş de ortada yok. Bunun hesabını milletimiz zamanı geldiğinde sandıkta soracaktır. Sonuçta biz bir şey dediğimizde dezenformasyonlarla farklı yere çekiyorlar. Bunun yanında bir de dünyada bir ilki gerçekleştirdiler. Yapımından sorumlu oldukları metro hattının üzerine hafriyat döken Belediye olarak tarihe geçtiler. İnşallah akıllarını başlarına alırlar hizmet etmenin Belediyeciliğin ne olduğunu öğrenirler. Gerçi yaklaşık bir yıllları kaldı o zamana kadar ne yapsalar kârdır" dedi.

‘Kanal İstanbul  maliyetini kendi geliriyle karşılayacak’

İstanbul Boğazında gemilerin oluşturduğu yoğunluğun Marmara Denizi’nde yük haline geldiğine ve bunu ortadan kaldırmak için tedbir alınması gerektiğinin altını çizen Bakan Karaismailoğlu, "Bugünden de ciddi problem var. Gemilerin bekleme maaliyetleri ve Marmara Denizi’ne verdiği sıkıntılar var. Denizin ısınması denizin kirlenmesi gibi. İstanbul Boğazı dünyanın en riskli deniz su yollarından biri. Geçmişte yaşanmış kazalar var. İstanbul Boğazın’nda çok ağır bir yük var. Bugün 40 bin gemi geçiyor. Süveyş Kanalı’ndan yılda 24 bin gemi geçiyor 5.6 milyar dolarlık kazanç sağlıyorlar bu rakam bugün 9 milyar dolarlara çıktı. Bizim aldığımız rakamlar ortada" dedi.

Karaismailoğlu ayrıca buradaki olumsuzlukları azaltmak için yaz aylarında aldıkları kararla ‘denizlerden alınan geçiş ücreti’ni (Navlun) 5 katına çıkarmalarına rağmen hala yetersiz kaldığını belirtti.

Bu sorunu, yoğunluğu ortadan kaldırmak için alternatifler üretmek ve devlet olarak buna bir çözüm bulmak zorunda olduklarını aktaran Bakan Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul böyle bir ihtiyaçtan doğdu. Biz Boğaz'ı kapatmayacağız oranın yükünü hafifleteceğiz ve bu mega altyapı projesi olan Kanal İstanbul’u, maliyeti kendi geliriyle karşılayacak bir proje olarak bunu inşallah hayata geçireceğiz. Şu anda da Kanal İstanbul üzerinden geçen ve vatandaşımızın ulaşım ihtiyacını karşılayacak hem Sazlıkdere köprüsü hem de bağlantı yollarında inşaatlar devam ediyor. Yine Halkalı’dan Avrupa'ya giden tren hattımız Kanal İstanbul’un altından geçecek şekilde tünel olarak projelendirildi ve imar hatlarına başlandı. İnşallah bu ulaşım yolları bittikten sonra da ana ihalemizi yaparak dünyanın en büyük alt yapı projelerinden biri olan Kanal İstanbul’u da kendi gelirleri ile finanse edecek şekilde yapıp biritip ülkemizin hizmetine sunacağız. Ayrıca Karadeniz’deki büyük ve lojistik liman ile birlikte adeta Rotterdam-Singapur limanlarına benzer bir limanla Karadeniz’deki lojistik hareketliliğe yön vereceğiz" ifadelerini kullandı.

 
THY'DE MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDU
 
UKRAYNA’DA HELİKOPTER FACİASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SUNEXPRESS'TE BÜYÜME SÜRECEK
SunExpress Yönetim Kurulu Antalya’da bir araya geldi
EMIRATES'TEN İNTERNET YATIRIMI
Emirates 50 yeni A350 model uçağında yüksek hızlı geniş bant internet ...
KARAYOLUNA ACİL İNİŞ
Kanada'da bir özel uçak motor arızası nedeniyle kalktığı havalimanına ...
 
STRATOLAUNCH TEST UÇUŞU YAPTI
Dünyanın en büyük uçağı Stratolaunch Roc, rekor kıran bir test uçuşunu ...
SERİ ÜRETİM HAZIRLIĞI
Irkut MC-21'in seri üretimi 2025'te başlayacak
KABİN MEMURLARI GREVE GİDİYOR
Portekizli havayolu şirketi TAP Air'in kabin memurları greve gidiyor
 
'ERCAN ÖNEMLİ BİR YATIRIM'
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ercan Havalimanı'nı ziyaret ederek açıklamalarda bulundu
DÜŞEN UÇAĞIN SON GÖRÜNTÜSÜ
Nepal'de Katmandu- Pokhara seferini yaparken düşen uçağın son görüntüleri ortaya çıktı
NEPAL’DE YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ
Katmandu- Pokhara seferini yapan Yeti Airlines’a ait uçak düştü, 72 kişinin öldüğü bildirildi
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ORUÇ
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 18 °C 15 / 21 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •thy
  •pandemi
  •American Airlines
  •salgın