iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
22 Temmuz 2007 Pazar - 09:59

PEGASUS DA IATA ÜYESİ OLDU

Pegasus, Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği’ne (IATA) üye olan dördüncü Türk havayolu şirketi oldu.

PEGASUS DA IATA ÜYESİ OLDU
Losev-1

’Sıfır hata’yla IATA’ya girdik havada ’dünyalı’ oluyoruz

 
’Sıfır hata’yla IATA’ya girdik havada ’dünyalı’ oluyoruz 

Pegasus, IATA Operasyonel Güvenlik Denetimi’nden (IOSA) sıfır bulguyla geçti. IATA Hükümetler ve Üye İlişkilerinden Sorumlu Direktörü Juerg Staub, Pegasus’un kendileri için yenilikçi bir taşıyıcı olduğunu söyledi. Pegasus Başkanı Ali Sabancı da, "Dünya sınıfına giriyoruz" dedi.

PEGASUS Havayolları, Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği(IATA) belgesini alan Türk özel havayolu şirketleri arasına katıldı. Haziran ayında IATA üyesi olan Pegasus, belgesini geçen hafta aldı. Havayolu şirketi, IATA üyesi olmadan önce uluslararası kabul gören ve tanınan bir havayolu şirketinin operasyonel yönetim ve kontrolünün değerlendirildiği denetim sistemi olan IATA Operasyonel Güvenlik Denetimi(IOSA) programından geçti.

YENİLİKÇİ BİR TAŞIYICI: Pegasus’a IATA belgesi vermek için Türkiye’ye gelen IATA Hükümetler ve Üye İlişkilerinden Sorumlu Direktörü Juerg Staub, Pegasus’u yeni IATA üyesi olarak kabul etmekten memnuniyetini dile getirerek, şirketin kendileri için yenilikçi ve çok hızlı büyüyen bir taşıyıcı olduğunu kaydetti. IATA’nın sektörün yüzde 94’ünü temsil eden 250 üyesi bulunduğunu hatırlatan Staub, IATA belgesinin, standartları, uluslararası trafiği temsil ettiğini, havayollarının en verimli yolla faaliyetini sağladığını, güvenlik ve çevresel konularda yardım ettiğini kaydetti.

SIFIR BULGUYLA GEÇTİK: Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, IATA üyeliklerinin arkasında sekiz aylık çabanın bulunduğunu kaydederek, bu sınavı tam notla geçmiş olmanın heyecanını yaşadıklarını vurguladı. Uluslararası havayolu taşımacılığı için çok önemli standartlar getiren IATA’ya haziran ayında üye olduklarını anımsatan Sabancı, "Son dönemde havayollarındaki gelişmelerden dolayı operasyonel verimlilik ve güvenlik ön plana çıkıyor. IATA üyeliğinden önce operasyonel güvenlik denetimi olan IOSA’dan geçtik. Bunun sonucunda IATA üyesi olmaya layık görüldük. Denetimleri sıfır bulguyla geçtik" açıklamasını yaptı. Kendilerinden başka sektörde daha fazla havayolunun bu sertifikayı almasını umduklarını dile getiren Sabancı, IATA üyelik sertifikasını almanın birinci adım olduğunu, ondan sonra bu sertifikayı koruyacak operasyonel verimliliğe ve güvenliğe de önem vereceklerini kaydetti.

DÜNYA SINIFINA GİRİYORUZ: Ali Sabancı, IATA sertifikasının kendilerine ne katacağı şeklindeki soruyu, "Geçmiş dönemlerde Türk sivil havacılığında belli sıkıntılar vardı. Ölçeksizlikten dolayı sıkıntılar oldu. Bu sertifika bir kere bizi dünya havayolları sınıfına sokacak. Bu bizim kalitemizi ve standardımızı gösterecek. IATA üyesiyim dediğim zaman iyi bir havayolu olmamızdan öte iyiliği takdir edilmiş bir havayolu olarak görüleceğiz. IATA üyeliği, operasyonel verimlilik ve güvenlik standartlarımızı yüksek tutma açısından çok önemli bir dış destek olacak" şeklinde cevapladı.

Staub: Kurallara uymayanları izleyip üyelikten çıkarıyoruz

IATA’nın operasyonel güvenlik konusunda standartları bulunduğunu ve her üyenin bunları uygulamak zorunda olduğunu belirten Juerg Staub, IATA üyesi olmak için en üstten en alt seviyeye kadar bütün çalışanların ve süreçlerin denetimden geçtiğini, bütün güvenliklere bakıldığını dile getirdi. Juerg Staub, IATA üyeliğinin devam etmesi için denetimlerin iki yılda bir yapıldığını ve bu süreçte kurallara uymayanların üyelikten çıkarıldığını da hatırlattı. Güvenlik uygulamalarının önemine de değinen Staub, birkaç yıldır bu konuda Türk otoriteleriyle uluslararası mevzuat koymaları konusunda görüştüklerini aktardı. Staub, görüşmelerinde Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Otoritelerinin çok açık ve kabul edici olduğunu, geçen yıl mayıs ayında da bütün taşıyıcıların güvenlik şartlarına uyması gerektiğinin Resmi Gazete’de yayınladığını belirtti.

Türk havacılığı gelişiyor

TÜRK havacılık sektörünü değerlendiren Juerg Staub, beş yıl önce Türkiye’ye geldiğinde birkaç havayolu şirketi bulunduğunu, şimdi ise bu sayının 16’ya çıktığını kaydettti. Staub, Türk havacılık sektörünün serbestleşme anlamında önemli bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Havayolu şirketleri kurulup hem içerde, hem de uluslararası alanda serbestçe rekabet edebiliyor. Türk havacılığı pozitif anlamda önemli büyüme gösterdi. Hükümet de sektörün büyümesi ve ilerlemesi için çerçeveyi çizdi. Dünyada da sektör, gelecek beş yılda dünya ekonomisinde bir sorun çıkmazsa yüzde 5.5 oranında yıllık olarak büyüyecek. İlk hedefimizde dünya havacılığında kaza oranlarını azaltmak yer alıyor. Dünyada 2 milyar insan seyahat ediyor. Hacim artmasına karşın kaza oranları düştü. Ancak sıfır kazayı hedefliyoruz."
HÜRRİYET

 
TATİLE SEÇİM MOLASI
 
STAR ALLİANCE'DEN GREV UYARISI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TATİLE SEÇİM MOLASI
Oy kullanmak için tatillerini yarıda kesen İstanbullular tatil beldelerinden ...
KOTİL'DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI
THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İŞ) ...
ESENBOĞA'DA ŞÜPHELİ ÇANTA PANİĞİ
Ankara Esenboğa Havalimanı İç Hatlar Terminali Gelen Yolcu Bölümü'ndeki ...
 
THY DÜŞÜŞTE
Referans Gazetesi yazarı Mensur Akgül, Türk Hava Yolları’nın kısa sürede ...
TEKER YUVASINDA DONDU
Çin'in Şangay kentinden kalkarak ABD’nin San Fransisko kentine giden uçağın ...
BAKAN UNAKITAN’DAN GREV YORUMU
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türk Hava Yolları'nda (THY) grev kararının ...
 
THY ÇALIŞANLARI GREV KARARI ASILMASINI BÖYLE KARŞILADI
Hava-İş Sendikası'nın THY Genel müdürlüğü önünde gerçekleştirdiği grev ...
KARLITEKİN UMUT SAÇTI
NTV Televizyonu’nda canlı yayına katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan ...
KARLITEKİN YUHALANDIĞI AN'I ANLATTI
THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, NTV'de canlı yayında soruları cevaplıyor.
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
PETLAS'TAN BİR 'İLK'
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 14 °C 10 / 13 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •Airbus
  •TUSAŞ
  •Delta Airlines
  •Emirates