iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
8 Kasım 2022 Salı - 14:53

PEGASUS EV SAHİBİ OLDU

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği IATA Wings of Change Europe, Pegasus Hava Yolları ev sahipliğinde İstanbul’da başladı

PEGASUS EV SAHİBİ OLDU
Losev-1

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) Madrid ve Berlin’den sonra bu yıl 3.’sünü İstanbul’da düzenlediği IATA Wings of Change Europe (WoCE), Pegasus Hava Yolları ev sahipliğinde bugün (8 Kasım 2022) başladı. Etkinliğe T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, IATA Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet T. Nane, IATA Genel Müdürü Willie Walsh ve Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk’ün yanı sıra Türkiye’den ve pek çok ülkeden hükümet yetkilileri, sektör temsilcileri ve havacılık profesyonelleri katıldı.

Pandemi sonrası toparlanma, çevresel ve finansal sürdürülebilirlik, erişilebilirlik, kapsayıcılık, çeşitlilik, turizm ve dijitalleşme gibi önemli konuların ele alındığı etkinliğin 2. günü ise T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un açılış konuşmasıyla başlayacak. Hava taşımacılığı sektörünün bugünü ve geleceğine ilişkin öngörülerin yanı sıra turizm ekosistemi de tartışılacak.

Etkinlikte konuşma yapan T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, “Ülke olarak 1,6 milyar insanın yaşadığı, 8 trilyon dolar ticaret hacmine sahip 67 ülkeye, 4 saatlik uçuş mesafesinde olmak gibi coğrafi bir üstünlüğe sahibiz. Bu önemli coğrafi avantajı, güçlü hava yollarımız, kapsamlı bakım onarım merkezlerimiz, modern havalimanlarımız, geleceği parlak havacılık eğitim merkezlerimiz ve nitelikli personelimizle birleştirdiğimizde, Türkiye havacılıkta dünya lideri olma yolunda öncelikli bir konumdadır. Bu etkinlikte tartışılacak yeni fikirler ve politikalar, önümüzdeki dönemde Avrupa havacılığının yol haritasını belirleyecek. Tüm zorlukların önce bölgesel, ardından güçlü küresel iş birlikleriyle aşılabileceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinliğin ilk gününde açılış konuşmasını yapan IATA Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet T. Nane, “Son birkaç yıl havacılık sektörünün bugüne kadarki en zor yılları oldu. Çok şey yaşadık ve çok şey öğrendik; şimdi iyileşme ve her zamankinden daha güçlü bir şekilde dimdik ayakta durma zamanı. Dünyamızı birbirine bağlayan ve zenginleştiren güvenli, emniyetli ve sürdürülebilir bir hava taşımacılığı endüstrisinin gelecekteki büyümesini şekillendirmek için birlikte çalışmanın gücüne yürekten inanıyoruz. Hepimiz güçlerimizi birleştirdiğimiz ve omuz omuza durduğumuz sürece bunu başarma ve gerçekleştirme gücüne sahibiz. Bu nedenle birleşik bir havacılık ekosistemi hayati önem taşıyor; çünkü ancak o zaman birbirimizden güç alabilir, inovasyon ve çeşitlilikten güvenlik ve sürdürülebilirliğe kadar birçok alanda bireysel olarak yapabileceğimizden çok daha fazlasını birlikte başarabiliriz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Havacılık sektöründeki paydaşlar, farklı iş modellerinin bir arada var olmasını destekleyen, sağlıklı rekabeti ve maksimum tüketici tercihini teşvik eden yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu konusunda hemfikirler. Türkiye, ulusal uçuş ağlarının oluşturulması ve farklı hava yollarının desteklenerek başarıya ulaşması konusunda iyi bir örnek. Bu noktada önemli olan, büyüme politikalarının sürdürülebilir çözümlerle el ele gitmesi…”

Etkinlikte konuşma yapan Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk “Pegasus Hava Yolları olarak, Avrupa bölgesinin havacılık alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan IATA Wings of Change Europe’a ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu önemli etkinlikte; dünyanın dört bir yanından havacılık profesyonelleriyle bir araya gelerek fikir alışverişi yapmanın yanı sıra sektörümüzün geleceğini şekillendirecek çok önemli konuları konuşuyoruz. Global havacılık sektöründe kapsayıcı ve çeşitli bir kurum kültürünün önemini vurgulayabildiğimiz ve şirketlerin bu konulara öncelik vermesi gerektiğinin altını çizebildiğimiz için çok mutluyum. Etkinliğin getireceği olumlu etkiye tanık olmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

IATA Genel Müdürü Willie Walsh ise “Avrupa, tıpkı dünyanın geri kalanı gibi, toplum, turizm ve ticaret için hayati bir öneme sahip olan uçuş ağlarına güveniyor. En son yapılan IATA anketinin sonuçlarına göre; Avrupa hava taşımacılığını kullanan küçük ve büyük ölçekli ticari işletmelerin %82’si küresel tedarik zincirlerine erişimin işletmeleri için hayati olduğunu söylüyor. %84’ü ise uçuş ağlarına erişimleri olmadan iş yapmayı hayal bile edemiyor.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Dünyanın dört bir yanında odaklanmamız gereken konu, en düşük maliyetle en yüksek miktarda Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) üretimini teşvik etmek olmalıdır” diye konuştu

 
41 KADIN 41 HAYAT
 
ORTAK UÇUŞ BİLETLERİ SATIŞTA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MAURITIUS'TA 20. YIL
Emirates, Mauritius ile 20 yıldır süren başarılı ortaklığını kutluyor
SİNGAPUR'DA BÜYÜK BAŞARI
SIA Grup tarihin en yüksek yarı yıl ve çeyrek yıl faaliyet kârını açıkladı
THY UÇAĞINDA 'BOMBA' ŞAKASI
THY uçağında bir yolcunun "Elimdeki bardağı yere atsam, bomba gibi patlar" sözü ortalığı karıştırdı
 
MAÇLAR CANLI YAYINLANACAK
Qatar Airways, tüm FIFA Dünya Kupası maçlarını canlı yayınlayacak
YILLAR SONRA YENİDEN GÜNDEMDE
Türk Hava Yolları’nın Iğdır Havalimanı için ‘hayal edince’ temalı çektiği ...
ÇİN AIRBUS'TAN 140 UÇAK ALACAK
Çin, Airbus'tan 17 milyar dolara 140 yolcu uçağı satın alacak
 
SİVİL UÇUŞLARA AÇILACAK
Sivas'ın Divriği ilçesinde Nuri Demirağ tarafından 81 yıl önce inşa edilen ...
YILIN HAVAYOLU THY
Türk Hava Yolları, CAPA tarafından “Sürdürülebilirlik İnovasyonunda Yılın ...
EMIRATES-BATİK AIR İŞBİRLİĞİ
Emirates, Batik Air ile ortak uçuş anlaşması imzaladı
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •TUSAŞ
  •Qatar Airways
  •yolcu
  •karantina